Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (331. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
51.323
Cevap
244
Favori
4.012.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün ceo ya attığım mesaj sonra iletişim bilgilerimi istedi ve ardında destek birimi aradı aradı ve en yakın zamanda döneceğiz dediler. Bugün aradılar ve aldığımız dönüt sonrası vdsl veremiyoruz dediler. Daha ne yapmak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    istisna durumlar için özel kablo bulundurmalı telekom diğer türlü sıkıntı çözülemez, prensiballerde örgü var peki lokal kablolarında herhangi bir folyo yada örgü zırh var mı?
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Sağolun genelde hep konuşurlar yüksek gerilim hattı yakınında evi olanların lösemiye yakalanma riski çoğalıyormuş felan eğer etki etmese böyle bir rapor yayınlanmaz.

    Yüksek gerilim hatlarından ciddi elektrik geçtiği için 380 kV ayrıca en ufak bir akım dengesizliğinde kablonun kopması felan etrafına veya çevresine elektromanyetik alan oluşturuyor ve öldürebiliyor da.

    Tabiki de Baz istasyonlarında bu var ama değerler ölçülüyor ve SAR değeri volt/metre cinsinden hesaplanıyor.



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Akım korumalı prizler de bir yere kadar ve daha çok yüksek voltajlar için. İçlerinde ampul gibi tüpler var, voltaj belli bir seviyeyi geçince ampulün içindeki gaz iletkenleştiği için voltajı topraklıyor. Düşük voltajda birden aşırı yükselme falan olursa işe yarayabilir belki tabi.

    Bizde de trafo postasının içi komple değişti birkaç hafta önce, hatları falan yenilediler ettiler. Şimdi bakıyorum, 205 ile 210 arası. :D Doğu'da bile kış günleri hariç voltajlar 220 - 230 civarına çıktığını görürdük. :D

    Trafo yetersiz ise gücünü arttırsınlar bir zahmet ya da yeni trafo kursunlar. Onlara bari kimse telekom kadar karışamıyor, kurarlarsa kurarlar. Bir ara bizim ilçenin ana caddesine kenardaki direkler arasında platform gerip yolun tam ortasından orta gerilim geçirmeyi bile düşünüyorları da son anda nasıl olduysa yer altından kablo çekip besleyebildiler yeni trafoyu. :D Yoksa dünyada eşi benzeri görülmemiş manzaralar oluşabilirdi.

    Ayrıca elektrik voltajının düşük olması modem adaptörü kaliteli değilse performansını da olumsuz etkileyebiliyor. Benim eski bir Thomson Speedtouch 580 modemim vardı. Akşam saatlerinde bağlantı bozulmaya başlardı, yeniden başlattığımda da başlamazdı modem birkaç saat. Voltajlar tekrar yükselince açılırdı ve bağlanabilirdim tekrar İnternet'e. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Aralık 2017; 21:10:49 >




  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Orta gerilim hatlarına yarım metre kadar yaklaşıp sağ kalabilirsin ama o riske değmez. Hava sisli, nemli vs. ise anında atlayıverebilir üzerine. Daha yüksek gerilimli hatlarda ise bu mesafe birkaç metreye kadar artıyor. Dokunmak istiyorsan kuş gibi konman gerek üstüne, atlet gibi sallanır savrulursan diğer hatla arada arka yol açar kömür olursun yine. :D
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam direklerin orta mı yoksa YG mi olduğunu bilmiyorum ama eğer ortuduğum yerdeki trafoları besliyorsa trafolar OG olduğu için OG olabilir diye düşündüm. Tabi şehrimde artık adına ne nediyorsa elektrik ile ilgili küçük bir istasyon var ona bağlı hat da olabilir bilemem şimdi netiece otursuğum yer bir dağa kurulu olunca her türlüsü olabilir.



    Hocam peki direğe dokunursak çarpılabilir miyiz ?



    Hocam bir de yine otrudğum yerde sanırım tepelik olduğu için bir kaç tane su terfi istasyonu var, trafo şatoları olur ya o büyüklükte yani iki ktlı müstakil ev kadar, bu su teffi istasyonlarının bahçesinde elektrik direği var ancak havai hiçbir hat yok direkte sadece seramik fincanlar var. Şimdi ben anlamadığım için araştırdım, eğer duyduğum doğru ise bu su tersi istasyonları bir nevi pompaymış, acaba bu istasyonlara YG mi geliyordur ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Bir ara internette görmüştüm İstanbul'da zamanında bazı YG hatlar AG'ye döndürülmüş birisi de bur direğin altında (yani bildiğiniz içine o dört ayağın arasına) prefabrik koyup ev yapmış fotoğrafı vardı.



    Bir yakınımın evinin bir iki metre üzerinden OG hat geçiyordu, balkona çıkınca zızzz diye ses geliordu ki atlasanız utabilirsiniz hattı o kadar yakındı. Tehlikeli demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Yerleşim yerlerinin üzerinde veya yakınından kaldırılıp yer altına verilecekti demek ki eksiklikler halen devam ediyor.

    Bu elektrik konusu Paul Doany suçu nereye geldik konu dağıldı

    Paul Doany Tüm Türkiye'ye Fiber getir o zaman senden bahsedelim
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yeni trafo yapılması lazım çünkü trafoda çok eski. Telekom kadar kimse karışmıyor ama ülkedeki bütün firmalar aynı mantıkta az yatırım çok kar. Adamlara o kadar şikayet yazılmış mahallede herkes şikayetçi bazı binalar danaya girer gibi jeneratöre girmiş herkes ortaklaşa benzin alıyor. Şimdi bende eve akü sistemi kurdum.

    Evet bir yere kadar olduğu için mümkün olduğunca eşyaları gece yarısı çalıştırıyoruz. Modemde değil ama buzdolabı, çamaşır makinası ve ütüde sorun yaşıyoruz. Mesela çamaşır makinesi artık durduk yere stop ediyor. Buzdolabında bir tane transistörü değiştirdim büyük ihtimalle yine yanacak. Birde yeni evlendim eşyalar vs. yeni daha taksit öderken çektiğimiz çileye bakın. Az önce yine prizden ölçtüm 100 geliyor. Resmen çile ve ilgilenen yok.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Türkiye'deki OG voltajı 15 bin civarı yerler falan hala olsa da genelde 31500 volttur, buna 33, 35 falan da denebiliyor tabi. Yüksek gerilim ise 154 bin ve 380 bin voltluk hatlar oluyor. YG hatların boyları tabi apartmanlardan falan büyük oluyor ve üzerlerinde topraklama telleri oluyor yıldırıma karşı korumak için. Büyük ve açık istasyonlardan ise genelde dışında TEİAŞ tabelası da yer alır ve içinde indirici trafolar ve şalt sahası barındırır. Bir de kontrol binası bulunur, bunlara indirici trafo merkezi deniyor. YG ve OG şebekeleri birbirine bağlamak için. Şehir içi trafolar OG'dir hatlar da OG'dir. YG hatlar zaten çok yüksek hatlar oluyor.

    Direğe dokunduğunuzda elektrik çarpmaz. Yani çarpmamalı ama istisnai durumlar olabiliyor. Normalde metal direkler diplerinden bir levha ile topraklanmış oluyorlar. Fincanda vs. bir sıkıntı çıkıp tel direğe temas ettiğinde akım direk toprağa geçiyor. Ama topraklama metali çürüyüp koptuysa ya da yoksa bu durumda direk direğe dokunanın üzerinden geçer. Ayrıca YG hatların üzerlerinde yıldırımdan koruma telleri bulunur hat tipine göre bir ya da iki tane. Çok uzakta bile hatta yıldırım düşse bu hatlardan sizin dokunduğunuz direğe taşınabileceği için yine çarpılma ihtimali olabilir. Ama dediğim gibi topraklamadan dolayı kolay kolay çarpmaması gerek. Yine de kötü havalarda uzak durun hani.

    O terfi istasyonundaki direk muhtemelen eskiden dikilmiş ve kullanılmıştır. Ancak sonradan elektrik şirketi OG hatları yer altına almıştır ve bundan dolayı da artık hatlar yer altından gitmekte ve direkte kablo bulunmamaktadır. Terfi istasyonları dediğiniz gibi pompa, suyu daha aşağıda bir seviyeden daha yüksekte bir seviyeye pompalayan yapılar. Bunlara YG gitmesi durumu olmaz, hani bu tarafta İstanbul'a barajlardan su pompalayan istasyonlar var, onlara bile OG gidiyor. Bölgenizdekiler de OG şebekesine bağlıdır ya da kapasitelerine göre AG şebekesine bile bağlı olabilirler.




  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Şemdinli'de herkesin evinde regülatör vardı neredeyse. 100 volta kadar düşüyorsa bir tane edinin siz de derim. Manüelleri iyi değil, voltaj birden yükselince alet ötmeye başlıyor ve kendiniz indirmeniz gerekiyor. Ama otomatikler baya geniş bir sınıra kadar kendi kendini ayarlayıp voltajı dengede tutabiliyor. Regülatör olmayanlarda LCD televizyonlar, buzdolapları falan yanardı. Birkaç yüz liralık bir şey genelde bu regülatörler.

    En iyisi kendi içinde trafosu olan bir siteye taşınmak da herkesin imkanı vs. olmuyor.

    Siz İstanbul'daydınız değil mi? Orada hala böyle sorunların olması çok garip geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 12 Aralık 2017; 22:34:1 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam bir tane de elektrik konusu mu açsak

    Bilgi yok, talep çok. Tutar bu konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hocam bir tane de elektrik konusu mu açsak

    Bilgi yok, talep çok. Tutar bu konu.



    Bir tanede ben ekliyeyim nede olsa artık konu fiberden elektriğe döndü yakında elektrik mühendisi arkadaşlarıda aramızda bolca görürüz




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam peki, bu normal trafo köşkğnden daha büyük yani bir binadan biraz daha küçük, ama normal trafo löşklerinden daha büyük trafo köşklerinin içinde ne bulunuyor o kadar büyük tepesine de nedense pencereler oluyor?



    Hocam bir de nir trafo köşkünde fan görmüştüm. Soğutmaya ihtiyaç duyacak kadar ısınıyır mu trafolar?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ELYASA E kullanıcısına yanıt
    Bir de bunların tabancası oluyor diye duymuştum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Bir de bunların tabancası oluyor diye duymuştum.

    Bu kadar elektrik konuşulmuşken kısa ama güzel bir belgesel var izlemenizi tavsiye ederim.

    Çok şikayet ediyoruz o ayrı bir konu ama bu insanlarında emeklerinin karşılığı ödenmez. Öyle turkcellin türk telekomun janjanlı reklamlarına benzemez

    https://www.youtube.com/watch?v=RRAPmQoGJbc
  • ELYASA E kullanıcısına yanıt
    Burası Türkiye'dir canını yolda bulan başka ülkeden insan yoktur.

    Yahu yurt dışında kural var burada sallamasyon

    Birde eldiven ve iş ayakkabısını giyiyor bu işleri taşeron firmaya verirsen böyle olur.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Tam olarak kastettiklerinizi bilmiyorum, fotoğraflı olsa daha iyi olurdu. Sanırım kamyonet boylarında olanlara köşk, daha büyük kare şeklinde olan binalara da büyük köşk diyorsunuz. İkisi de aynı şeyi yapıyor aslında. Sadece büyükler eskiden yapılmaya başlamış. Yenileri ise daha az alanda bu işi yapmak için daha ufak ve modüler. Ama eskilerine daha fazla kablo girip çıkabiliyor. Hani içlerinde bunların ayırıcıları, kesicileri, baraları, kontrol ekipmanları falan var. Ufaklar genelde bir hattı sonlandırıp trafoya bağlıyor. Ya da oda sayısı daha fazla olan ufaklar var.

    Yenilerin kurulması daha kolay. Birkaç günde halledilebiliyor. Zaten köşk beton, tırda hazır geliyor. Hemen yerine getirip, vinçle indiriyorlar ve alttan direklerden ya da yer altından gelen kabloları çekiyorlar iç bağlantıları yapıp hallediyorlar. Eski binalar ise başka, temel at, kolon dik, duvar ör, tavan, sıva, boya badana, sonra iç kurulum vs. zor iş. :D

    Elektrik ekipmanları sürekli yük altında direnç gösterdiklerinden ısınır. Bunun için havalandırmaya ihtiyaç vardır. Trafolar ise özellikle ısınan parça ki, 90 derece mi belli bir sıcaklığın altında tutulması şart. Yoksa içerideki izolasyon delinmeye başlayıp yangına, patlamaya sebep olabiliyor. Çok ısınanlarına fan koyuyorlar. Bazılarının önünden geçerken zaten üflediği sıcak hava kışın çok iyi geliyor. :D Bizim ilçede vardı bir tane TREDAŞ işletme şefliğinde. Adamlar arabalarını önüne koymaya korkuyordu patlayacak yükten diye. Gittiler sanayide iki fan taktırdılar kapılarına. Sonra da hala sıkıntı vardı, fazlar kayıyordu voltaj düşüyordu falan. En son başka bir bölgede bir trafo trafo köşkü kurarak dertten kurtuldular.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Normalde olmaması gerekiyor ama bu elektrik altyapısı yapıldığında şu anda yaşadığım bina dahil birçok bina yokmuş. Sürekli yeni binalar dikildi trafo ise aynı kaldı. Hastane, belediye hizmet binası'da yapıldı. Son 2 yıldır çok vahim bir duruma ulaştı ama çözüm yok aynı Türk Telekom mantığı elektrik şirketide tekel hizmet versede vermesede parasını alıyor. Birkaç kişi THH'ye gitmiş firma parasını verip yollamış çözüm yok. Tam TT kafası, aradaki tek fark TT beğenmiyorsan iptal et senle mi uğraşıcam der bunlar daha kibar.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    TT kapatabiliyorsun bari. Bunlarda kapatıp da ne yapacaksın, çatıya güneş paneli rüzgar türbini kursan kaç yıllık fatura tutarı. Jeneratör çalıştırsan yine aynı. :D

    Yapacağınız mahallecek trifaze kullananlar fazları kısa devre yapıp trafoyu aşırı yükleyip yakıp patlatacak. Yanmış trafoyu yenilerken adamlar belki biraz daha iyi donanımlar kurarlar. :D
  • 
Sayfa: önceki 329330331332333
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.