Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (328. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51.323
Cevap
244
Favori
4.012.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
94. Sırada  bugün en iyi #53
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Standart değerler aşağıda verdiğim çizgideki değerlerdir fakat bunu gerçek plana döktüğünüz zaman ve İnternet altyapısı konusunda gelişmiş ülkelere nazaran Türkiye'de bu değerleri almak imkansızı başarmaktır.

    Hattınız Vdsl2 destekler fakat mesafeden dolayı veremeyebilirler siz Türk Telekom müdürlüğüne gidip hattınızın desteklediğini ve hat değerlerinizi gösterin Vdsl portu olmayabilir ona göre hazırlıklı olun ama bu kadar iyi değer aldığınıza göre abone sayıları fazla değildir.



    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU]






  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı yok halkımız belediyelerin açıklarını kapatıyor menhollerin içini çöp yığını yaptığı için kimseye zarar geleceğini düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Ben özellikle şu belediye başkanlarının denetlenmesini isterim devamlı bu kaldırım taşları her yıl sökülüp yenisiyle değiştiriyorlar anlamadığım nokta eskiler zaten yeni gibiydi neden değiştiriyorlar burada bir üç kağıtçılık seziyorum.

    Geçende Çevremizde küçük sanayi var ve baya uzakta deri sanayi felan var bir koku geliyor gözlerimiz yanıyordu Cimer , Bimer'e bildirdim ptt'den zarf geldi işlemlerin yapıldığı yazıyordu o gün bu gündür hiç koku gelmiyor.

    Geçen haftada her yer çöp götürüyordu gene Bimer'e şikayet ettim hemen temizlikçi arkadaşlar grup halinde mahalleye girdi aslında bu mahalleye daha fazla önem vermesi gerekir neden belediye başkanına az oy çıktı diye düşünmesi lazım.

    Televizyonda bir video düştü yoksul bir nene'yi video'ya çekmişler beyaz tv'de bunu konuşuyorlardı hemen bizim belediye başkanının işi gücü yok hemen yayına bağlandı gerekli yardımları yaptığını söyledi video ve fotoğraflar attı ben burada çıkar gözlemledim video çekilecek ve bu video'dan önce sen yardım edeceksin ve beyaz tv bağlandığında oradaki kişiler tamam başkanım diyor kapatmak istemiyor devamlı konuşuyor sanki yardımı yaparken cebinden para çıkardı hey allahım.

    Hakkınızı aramazsanız bu belediyeler insanları çok düdükler.




  • tnrvrd1996 kullanıcısına yanıt
    Altyapı kablosu sıfır kablo olsa belki 1,3km olabilir o mesafe, tahminen 800-900 metre falan olması lazım 30mbit gelir 35mbit zorlar gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi müntekim -- 11 Aralık 2017; 20:5:5 >
  • Mr.Data M kullanıcısına yanıt
    Daha ne denebilir ki.



    Bir ara Türk Telekom'un hatları soğutmak amaçlı fana sahip mehollerinin birinde menholün hava alması için konulan boruya pet şişe sokuşturulduğunu görmüştüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    Benim sıfır kablo direk santrale ve direk cihaza bağlı 1 km mesafe var 12 mb hız alıyorum.

    Vdsl2 ile bir çok zorlama ile 21 mb zor aldım oda modem elektrik ekstra yiyordu , sinyal düzeltici işlemi yapmışlar santral'den ve MSAN tek bana çalışıyordu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Aralık 2017; 20:3:57 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Altyapı eski, saha dolapları neredeyse paslanmak üzere 900 metre mesafe 18mbit geliyor direk santralden aslında 20-21 gelir snr kurtarır ama santral uğraşmıyor , modem maksimum 23-26 arasında değişed değerler gösteriyor, crm de 24 mbit tanımlanmış.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Çok doğru hocam ne yazık ki memeleketimizde bu işler genelde ittire kaktıra hep. Allah bilir istatistiğine baksak BİMER-CİMER'in sürekli başvuruların arttığını görürüz diyr düşünüyorum, illa ittira kaktıra olacak, Türk Telekom'da da öyle değil mi kibirli müdürler, azarlayan personeller ama Paul Doany'ye yazınca süt dökmüş kediye dönüyorlar. Lafım işini hakkaniyetle yapan personele değildir.



    Not: Bu mesajda ASLA politik bir amaç GÜDÜLMEMİŞTİR!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    Yalnız zorlamak da istemiyor olabilirler hat eski elektrik yükü altında yanabilir, altuapı eski, kim bilir kaç tane ek vardır hem de paslanmış halde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada geçen çarşamba günü yapılan nasın toplantısının sunumuhttp://www.musasavas.com.tr/wp-content/uploads/2017/12/Paul_Doany_Turk_Telekom_6_Aralik_2017_Basin_Toplantisi_Sunumu.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Bu forumun yöneticilerini ve konu adminlerini hiç beğenmiyorum saçma sebeplerle konuları silerler saçma sebeplerle uyarı verirler ama ülkemizi kötüleyenlerin konularına hiç dokunmazlar saçma konularada dokunmazlar şikayet geliyor diye normal olan konuyu bile siliyorlar nasıl bir kural anlayışı var anlamıyorum.

    Forum çöker buradan ekmeklerini kazanırlar ama mudara etmezler ben anlamıyorum.

    Not: Bu mesajda KESİNLİKLE politik bir amaç GÜDÜLMÜŞTÜR!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NitroNos -- 11 Aralık 2017; 20:46:38 >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Valla hocam, zaten forum bir acayip. Tartışmayı kavga etmek bellediği için genelde insanlar ben forumda asla siyasi konulara girmem. Şimdi biliyorum hiç alakası olmadığı yerde biri çıkacak diyecek ki bana sen burada bunu mu ima ettin, ha varsayın ki ima etmiş olayım ne olacak, kimsenin tavuğuna kışt dememişiz, kimsenin hakkına girecek bir şey yazmamışız. Ama insanlarla hiç uğraşmak istemediğim için bu uyarıyı eklemek durumunda kalıyorum ne yazık ki.



    İşte hocam neden kamyon forumuna altyapı konusu açıyorsun derlerse yanıtı bu, bir sakinlik, anlayış saygı (sözüm meclisten dışarı) forumda yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Elektrik dağıtım şirketleriyle işbirliği dikkatimi çekti hocam acaba elektrik üzerinden internet çağına geçebilir miyiz bu mümkün müdür ?

    İleride belki bu yolda bir teknolojik çağ atlarız yada uydudan internete geçeriz.
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Forumun o kadar açığı var ki Türkiye'de ya adam gibi yazılımcı yok yada adam gibi yazılımcı bulamıyorlar yada getirmiyorlar.

    Ben istediğim kullanıcı veya adminin hesabına rahatlıkla girebiliyorum kaç kere SS atmama rağmen icraat yok sadece şifre değişimi yapamıyorum buna dair bütün özel mesajlarından bütün bilgilerini görebiliyorum.

    Ben büyük bir forum sahibi olsam Facebook yada Youtube gibi yaparım onlar nasıl kazanç elde ediyorsa burada aynı mantığı işlerdim sonuçta Türkiye'nin en büyük forumlarından birisidir.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Vallahi hocam dün basın toplantısını izledim, ama ne yazık ki soru cevap kısmınk yayınlamamışlar. Ama toplantıdan anladığım kadarıyla, evet bir fikrimiz var, hedefimiz var ama bir ortalık durulsun (Oger hisseleri-bankalar) sonra açıklarız ama bşr planımız var demek istedi bence Doany. Zaten basın toplantısında da söyledi, elektrik şirketleri penetrasyon konusunda özellikle çok işime yarayacak gibisinden dedi. Şimdi %98 homepass varsa elektrik şirketleri tarifeler konusunda sanırım çalışmalar olacak. Zaten hele bir plan kamuoyuna açıklansın o zaman daha net konuşuruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Öyle hocam zaten popöüler konuşarda da tarışıyorlardı bu durumu. Hatta bir üye o şekilde Gun beyim hesabına girmiş

    Şimdi olır mu olur, bir aklı evvel bilense denk gelip hesabımızdan savsa sövse, Allah muhafaza uğraş dur.



    Yazılımcı konusunda da aylardır ilan duruyor bit adam bulamadılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    İnternet zaten elektrikle iletilen ve belirli sinyaller frekanslar aracılığıyla gönderiliyor her binanın girişine abonenin elektriği geliyor acaba Metronet'in yaptığı BPL sistemi benzeri sistem gelir mi tartışırız çünkü bu sistemi kullanan nadir insanlardandım sıkıntısı şu ping yükselebiliyor ve dengesizlikler yapıyor bazen statik olması ve her prizde çalışması güzel ayrıca kablo çekme derdi felan yok kurumsal aboneler için bu güzel olabilir.
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    Valla muallak, yani ben zannetmiyorum böyle bir şey olacağını zira Türk Telekom'un kullandığı bir sistem değil bunun pilot süreci, yapılacak hataları falan da var yabi halihazırda ancak yerine oturmuş FTTC sistemi varken yrni bir macereya gerek var mı zannetmiyorum. Ve buradan vurgulanan penetrasyon ve düşük gelirli haneler. Yani önümüzdw hiç internet kullanmayan ya da kaçak kullanan bir kitle var ki bu kitle için hızdan ziyade uygun fiyst önemli. Yanş ben pazarlama alanında yürüyecekleri fikrindeyim ama bu kadar vurgulanmasını çözebilmiş değilm ki bu iş hiçbir zaman tek taraflı olmaz yani sadece Türk Telekom değil elektrik şirketlerinin de yararına olacak, sayaç okuma, dinamik tarifeler, kaçak kullanımı önelem gibi taraflarımda olmalı diye düşünüyorum ama bunun için Türk Telekom ağını elektrik hattına dokunöası da gerekiyor karışık ve merak dolu bir konu bana kalırsa, İnşallah en hayırlısı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • müntekim M kullanıcısına yanıt
    NitroNos kullanıcısına yanıt
    Hocam ben hiç saha dolabına rastlamadım valla google haritayla benim ev ile tt merkez binası arasın 1.3 km olduğudan öyle dedim. Gidip bir sorayım vdsl varsa bana vdsl yok deme gibi bir lüksleri var mı sonuçta daha fazla para vereceğim. Madem 30 mbps gibi bir değer alabilme şansım var ne gibi yol izlemeliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Zaten Trafo ve Omurgaları kontrol ediyorlar acaba kurumsal hanelere daha hızlı ve daha kolay bir internet vermek için olabilir mi diye düşündüm aslında bireysel verilir mi oda karışık yane hocam ?
  • 
Sayfa: önceki 326327328329330
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.