Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51.277
Cevap
244
Favori
4.011.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21292130213121322133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Aslında modeminiz iyiyse görürsünğz hocam dsl altyapılarda da
  • arkadaşlar merhaba yaklaşık 1 ay önce daire kadar fiber kablo çekildi binaya ve sokağa kutuda koyuldu fakat hız sorgulama yaptığımda adsl alabileceğim yazıyor ama yan binamda oturan arkadaşım ki aktif ve dün türknete fiber başvurusu yaptı, sokakdaki bağlı olduğumuz kutu aynı saha dolabı bile aynı iken onunki aktif benimki değil ne yapmam lazım acaba ?

  • AMC A kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun hocam.

  • Sağolasın hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    ping suresi düşük olur 1000 Mbps ye kadar çıkar pasif fiber olduğu elektrik kesintisi olursa internet kesilmez vdsl de 4 saat sonra sinyal kesilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smart0201

    ping suresi düşük olur 1000 Mbps ye kadar çıkar pasif fiber olduğu elektrik kesintisi olursa internet kesilmez vdsl de 4 saat sonra sinyal kesilir

    ''elektrik kesintisi olursa internet kesilmez''


    TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Ben Darıca / Kazım Karabekir de oturuyorum.Türk telekom da çözüm masasındaki adam vdsl portları hep dolu dedi.Ama vodafone dan hala bir geri dönüş alamadım.Adsl kullanıyordum.Kabin aktif olduktan sonra hat değerleri çok iyiydi.Taahütümde yeni bitmişti dedim vdsl'e geçeyim.Tam 19 gündür internetsiz sürünüyorum.Ne türk telekomdan nede vodafone dan bilgi alamıyorum.VDSL yok ise yok desinler adslden devam edelim, nedir bu böyle!

  • mrti14 M kullanıcısına yanıt

    Hmm bende evinin yakınına yeni vdsl kabini koyuldu henuz hizmet vermeye baslamadı sanmıştım. umarım yakında port sorununu hallederler TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Şu anda forumdaysanız Frankfurt - fdcservers.net'e test yapabilir misiniz hocam?

  • Edit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Der Meister. -- 15 Ocak 2021; 2:19:1 >
  • TiqReGo kullanıcısına yanıt

    Hiç bir şey yapamazsınız. Şanslıysanız 2-3 aya bağlanır bağlanmazsa kaderinize boyun eğmek zorundasınız. 4 Aydır aktivasyon bekliyorum benimle birlikte fiber yapılan 2 daire de aktif benimki aktif olmadı.Boş yere vakit ve enerji harcamayın, ben hiç yoksa genel müdürlüğe 5-6 kez, türk telekom teknik ekip şantiyesine bile 2 kez gitmişimdir.İlgileneceklerini söyleyip hiçbir şey yapmıyorlar.Unutuldu yani sizin bina kısacaTÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] 

  • Evet hanım beyler sonunda altyapı çalışmaları mağduriyeti sırası bana geldi..

    TT, Sizin bölge yoğun, FTTC yapılacak diyip sokağıma 39'dan 75'e yetersiz port tanımlamıştı. Aynı sırada ben girerken YAPA veren Türknet de yeni müşteri sorgulamalarında YAPA vermemeye, bahsetmemeye başlamıştı.

    İnşallah TT sokağa yeni port verirken ben göçmem derken korktuğum başıma geldi.

    Bir gecede hem TT port var demeye başladı hem de benim sinyalim komple gitti.

    Önceki sayfalarda paylaştığım sonra cevap gelmeyince sildiğim diyagramda da olduğu gibi, TT sokağıma 165 metreden port tanımlarken 750 metredeki Türknet YAPA sinyalim uçtu gitti.

    Ayın 12'sinde yani Salı günü, saat 12'de kayıt açtım. Orada da korktuğum gibi TT yönlendirmesi ertesi güne yani düne kaldı.

    Dün sabah 9 buçukta TT'ye havale edilen arızanın çözümünü gün içinde beklediğim gibi alamadım ve bugün (14 Ocak'a) kaldı gibi.

    Yaşayan olursa diye deneyimlerimi aktaracağım

    Edit: sabah gelip yapmışlar. Tam olarak ne yaptılar bilmiyorum ancak evin önünde kablo kılıfı, balya kayışına benzer bir şerit vardı. Değiştirmeye neden gerek gördüler anlamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F8D7B057F -- 14 Ocak 2021; 20:15:34 >




  • 400 mbps den umudum yok ama 200mbps paketi çıkacak mı nedir son durum bilen var mıdır ?

    Diğer sağlayıcılar 200 mbps paketini sağlıyor çünkü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı konuyu bende merak ediyorum. Daha önce bir kaç kez burada yazdım. Ama sanırım Türk Telekomun hızları artırma imkânı yok. Bunu araştırdım. Türk Telekomdaki sıkıntı şu kurduğu altyapı ve cihazlar 100 Mbps üstünü desteklemiyor. Konuyu şöyle açıklıyım.

    2 Tür fiber ftth(Eve kadar Fiber) ve fttb (Binaya kadar fiber ordan cat kablo ile eve geliyor).

    1.Tür Fiberde fiber kılı eve kadar geliyor. Türk Telekom 2 adet cihaz veriyor biri router diğeri ont cihazı. Ont cihazına fiber kablo takılıyor ve sonra ont üzerindeki rj45 ethernet çıkışından routere kablo takılıyor. Buradaki problem ont cihazındaki rj45 ethernet çıkışı Türk Telekomun dağıttığı çoğu ontlerde 100 Mbps ondan dolayı zaten çoğu kullanıcılar dikkat ederseniz 100 Mbps tam görmüyor 94-97 arası alıyor bunun sebebi bu çıkışın megabit olması gigabit çıkış olursa 100 Mbps ve üstü alınır.

    2.Tür binaya kadar fiber oradan daireye cat kablo ile geliyor ve Türk Telekom 1 adet router veriyor. Buradaki problemse binaya giren fiber mdu cihazlarla sonlandırılıp switclerle dairelere dağıtılıyor. Burdaki switclerdeki rj45 ethernet çıkışları da 100 Mbps yani megabit li çıkışlar bu nedenle 94-97 Mbps hızlardan fazlasını alamıyoruz.


    Sonuçta her 2 tür internette normalde binaya kadar yada daireye fiber çok yüksek hızla geliyor ama onu dağıtacak cihazlar eski olduğu için 100 Mbps den yüksek hızlar almak imkansız. Ancak Türk Telekom bu her 2 sistemdeki cihazları değiştirirse yüksek hızlar gelir. Ama bunu yapmaz çünkü Türk Telekom nerdeyse bütün fiber müşterilerinin cihazları bu şekilde buda yüksek maliyet ortaya çıkarır. Hali hazırda zaten düşük hızları yüksek fiyatta veriyor. Eski teknoloji ile altyapı yaparak yüksek karlar elde ederken yeni değişim yapmazlar. Ancak gigabitli cihazlarının teknoloji eskir fiyatları çok düşür ancak o zaman değişim yaparlar. Tabi o zamanda artık 10 gigabitli hızlar gelmeye başlamıştır.





  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt
    Hocam bendeki telekomun verdiği gpon gigabit destekli hat 1000/1000 mbps simetrik gözüküyor modemde hız testinde 600 mbps ten 107 ye felan düşüyor bence şuan diğer abonelerin durumları nasıl bilmem ama yeni yapılanlar böyledir diye tahmin ediyorum yani paket çıkarabilirler ama sanırım fiyat politikası yüzünden çıkmıyor.
  • furkann406 F kullanıcısına yanıt

    Hali hazırda ne yazık ki çoğu kullanıcılar bu şekilde değil. Hatta geçende burada bir arkadaş yazmıştı eve kadar fiber abonesi oldum fakat 100 Mbps hızı tam alamıyorum diye. 94 Mbps aldığını yazmıştı . Sadece belli bir çevre için böyle bir hız artırımı yapmazlar. Ya her fiber kullanıcısı için yaparlar yada hiç biri için yapmazlar diye tahmin ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semihsahin45 -- 14 Ocak 2021; 14:41:31 >
  • Ereninh0 kullanıcısına yanıt

    Benim dolap T11 4 saat sonra internet kesiliyor bazen elektrik kesintileri uzun sürüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya bu Telekom herşeyi yapıp sadece şu sisteme hızı yazmak çokmu zor. Yeni fiber çekilmiş kabin koyuldu ilk hafta 100mbps gösteriyor du . Şuan 2 aydır 6mbps gösterip duruyor tüm evlere. Nakil yapicam ortada kalırım diye korkuyorum sistemde yazılan yanlış yüzünden adsl geçirtmesinler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler fiber geliyor sürecin getirme kısmını tamamladım simdi artık sizi bol bol fotoğrafa boğarım


    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=147158284
  • semihsahin45 S kullanıcısına yanıt

    En yeni kurulan FTTH sistemleri gigabit olarak kuruluyorlar diyebiliriz hocam. FTTB sistemlerde 200 mbps leri beklemiyorum zaten hatta superonline da FTTB lerde 100 üstü vermiyordu. Ama zaten artık daha çok FTTH sistem yatırımı yapılıyor. En mantıklısı zaten. Paket çıkarırlarsalar yüksek hız isteyen müşterilerin cihazlarını değiştirirler çok zor değil diye düşünüyorum. Youtubeden mert kuşkapan ın videosunda görmüştüm farklı bir gpon cihaz takmışlar aynı hat üzerinden iki abonelik alabiliyordu. Yani imkansız bir şey değil ama bakalım ilerde mutlaka çıkarmak zorunda kalacaktır tt . Tanıdığımız biride yok ki türk telekom ceo suna Sorsun 100 üzeri paketler çıkacak mı diye.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21292130213121322133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.