Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
51.346
Cevap
244
Favori
4.013.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
104 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Yok herhangi birşey olmaz. Zaten kimse modemini kapatmıyordur.

    Hocam Ocak ayında internete %25 zam geleceği söyleniyor bilginiz var mı?
  • Fiber optik telekomun isine geliyor arkadaslar telekomda calisan arkadaslarim var tonlarca bakir cikariyorlar yerin altindan onuda satiyorlar fiber optik maliyeti cok dusuk bakira gore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamada sorarlar türk telekom bu kadar fiberi döşedi sen kime neye döşedin diye bunlara kalsak 10 yıl daha bekleriz allahtan tt ile 24 mbit alabiliyorum kötüde olsa yapcak bir şey yok
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Yok deve! Yılbaşında planlanan herhangi bir zam yok olsada yasal sınırlar dahilinde %7'den yüksek zam yapamazlar. Ama şu ana kadar BTK'ya onaylatılan tarifelerde zam yok.
  • Doğru tonlarca bakır çıkarıyoruz ancak ne kadarı satılabilecek durumda? Genelde fiber kablo maliyetiyle bakırın satışı birbirine denk düşüyor. Bakırdan kalan kar şu ana kadar %10 civarını geçmedi. Ama fiber dönüşümün maliyetini bölgedeki abonelerden ilk ayda çıkarıyoruz yani fiber dönüşüm aslında yatırımdan ziyade kazan-kazan durumu. Çünkü fiber çektiğimiz mahalleye bir daha en az 20 yıl yatırım yapılmasına gerek kalmıyor, santrali kapatıyoruz hatta santrali satıyoruz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Bari hocam sana bir şey sorayım.Üstü kapalı cevap verirsen sevinirim.Türk Telekom'la sözleşmem 1 aralıkta bitiyor.Türknet'in 150 gb kotalı internet tarifesi cezbediyor. Türk Telekom buna benzer bir tarife kampanyası için btk'ya bildiride bulundu mu? 1 ay bekleyip Türk Telekom'un yeni açıklayacağı tarifeleri mi bekleyeyim? Cevap verirsen çok sevinirim.
  • bernard12 kullanıcısına yanıt
    Daha yükseği bile olduğunu söyleyebilirim ancak onaylanır mı bilmiyorum. Malum biz tekel konumda olduğumuz için istediğimiz gibi tarife koyamıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Doğru tonlarca bakır çıkarıyoruz ancak ne kadarı satılabilecek durumda? Genelde fiber kablo maliyetiyle bakırın satışı birbirine denk düşüyor. Bakırdan kalan kar şu ana kadar %10 civarını geçmedi. Ama fiber dönüşümün maliyetini bölgedeki abonelerden ilk ayda çıkarıyoruz yani fiber dönüşüm aslında yatırımdan ziyade kazan-kazan durumu. Çünkü fiber çektiğimiz mahalleye bir daha en az 20 yıl yatırım yapılmasına gerek kalmıyor, santrali kapatıyoruz hatta santrali satıyoruz.

    o kadarını bilemiyorum tabi ama fiberin maliyetini hatta fazlasını çıkan bakırın kaşıladıgı söyledi teferruatlı bilgim yok tabi .
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Ah şu serbest piyasaya tam geçilebilse ülkemizde her şey güzel olacakta kendi kendimizi sınırlıyoruz. Çıldırmamak elde değil cidden.Cevapladığın için teşekkürler.2017 yılını bekleyeceğim öyle karar vereceğim.
  • 2017 yılı ocak tarifeleri tahminim

    kotalar x2 yada x3
    akn sonrası hız 5 yada 8 mbit (adsl -fiber ayrımı olma ihtimali)
    fiyat aynı

    %99 bu şekilde çıkacak anladım kadarıyla
  • tek sorun mevcut düşük tarifeleri kullananların tarifesi yürülğkte kalıpta yüksek kotalı tarifeleri yeni paket olarak sunmaları ki buda taahüt verenleri sukutu hayale uğratır.
  • talip68 T kullanıcısına yanıt
    Daha yüksek pakete geçiş izni veriliyor.Ondan sıkıntı çıkmaz.
  • biz de istesek bizim caddeye nasıl ısrarcı olabiliriz acaba, gelsinler bize de fiber döşesinler...
  • Logic_Man kullanıcısına yanıt
    İnşallah gerçekleşir ama kaygılar endişe verici. Bir de hocam anladığım kadarıyla sizin OAŞ hakkında bilhiniz mevcut. Bir şey sormak istiyorum.
    Şimdi şirketlerin kullqndığı sistemler tam anlamıyla aynı değil bu durumda altyapıyı nasıl işler hale getirecekler ? Özellikle Turksat tarafında ?

    Bir de Turkcell'in birçok binaya tek bir hat üzerinden hizmet verme durumu var ve ileride abone sayısının artık veri talebinin artması durumunda erişim hatlarının yetersiz kalabilme durumu var. Tek bir hat üzerinden hizmet vermek daha az kablo ile daha fazla yere hizmet verioebilmesine yarıyor ama ileride erişim hatlarındaki herhangi bir yetersizlikte ciddi bir yatırım ihtiyacı doğurabilir. Peki OAŞ'ın ortak döşeyeceği fiberde nasıl bir yol izleyecekler her bina/kbin'e ayrı hat mı hidecek yoksa tek hat mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    bir şey soracağım size

    Alman Trafik Değişim Noktası DE-CIX Türkiye'ye ofis açmış

    bu adamlar ne iş yapıyor biliyor musunuz?

    Türk Telekom bu adamlarla iş birliği yapacak mı

  • bernard12 kullanıcısına yanıt
    hocam bende vermiyor en fazla 50 GB kotalı paket var diyorlar 75 gb tahhüt bozulurmuş öyle diyorlar




  • talip68 T kullanıcısına yanıt
    Btk rekabet ortamı yaratmak için Türknet veya Vodafone net ezipte Ttnet'e yüksek kotalı internete izin vermeyecektir hayal dünyasına düşmeyin.
    Eğer TTnet'e onay verirse Türknet ve Vodafone'e daha yüksek AKK bazında onay vermeye mecbur kalacaktır.
    Fiyat yükselir mi tartışılır fakat yeni özelliklerin bir an önce gelmesi lazım.
    Gece kuşu , Nitro ve Akk hızının artması , sabit telefon ücretinin yoktan yere yalın üzerinden ekstra ücreti iptal etmesi gerekir.
    Bundan dolayı BTK'nın 2017 yılında çıkaracağı maddeler kullanıcılar için ciddi bir durum söz konusu olacaktır.

    Eskiden 240k videolar vardı fakat internet hızımız 1 mb idi.
    Şimdi 4k var internet hızımız 16 mb'e kadar yane net belli değilsin.
    Tüketici olarak şunu yapamıyoruz 16 mb internet 60 lira bana 4 mb geliyorda 15 TL öderim diye bir durum olmuyor bundan dolayı artık internetlerin gerçek anlamda ya fiber çekilmeli yeni binalara 2 yıldır mücadele verdim artık tükendim Türk Telekom'dan yada Vdsl olarak 35b profiline geçilmelidir.
    İnternet konusundan dünya sıralamasına gireriz kullanıcı olarak fakat internet altyapımız berbat durumdadır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    şu an pazar hakimi TTNET, dediğiniz gibi Türk Telekom öyle yüksek kotalı düşük fiyatlı tarife veremez

    rekabet kurulu ve btk TTNET'e uygun tarife yaptırmıyor, bir taraftan da TTNET benden başkasını kullanamazsın diyor. Ben TTNET kullanmak zorunda mıyım. 20 gündür Turk.net aboneliğimi yapmıyor. Neden diye sorduğumda ana şebekeden cevap bekliyoruz. Kısacası Türk Telekom alt yapıyı ben yapıyorum fiberi ben döşüyorum Turk net üzerine konuyor diye bekletiyor port yok diyor bir de üstüne sen misin beni dava eden diye vodafone superonline ve turknet in yeni abonelik yaptırtmıyor. Arızalarını gidermiyor. Olan da vatandaşa oluyor.

    devlet de bir şey demiyor. Sonuçta yüzde bilmem kaç hissesi var devletin. 10 sene sonra komple devlete geçecek bu alt yapı. Devlette cebine girecek paraya bakıyor Türk Telekom gibi. Bu şirket ne kadar tekel olursa ne kadar az rakip olursa 10 sene sonra o kadar değerli olur ona göre iyi paraya özelleştiririm tekrardan diyor. Devlet bir yandan Türk Telekom öbür yandan cebine ne kadar para girecek ona bakınca en düşük maliyetle en yüksek kârı nasıl ederim durumu oluşuyor. Türk telekom özelleştikten sonra 12 milyar dolardan fazla kar etmişse ve uzmanlar uzak doğu ülkelerindeki internet kalitesine ulaşmamız için şu an hali hazırda fiber alt yapımızın 16 kat daha artması gerektiğini söylüyorsa bir de hali hazırdaki bakır kablonun fiber kablo ile değişmesinin bir maliyeti yoksa iki kuruşluk dslam cihazı satın almak Türk Telekom'a koymaz. Ama neden alsın sonuçta bir şey diyen yok. Sen millete neden 3 mbps hız veriyorsun diyen yok. Bunun suçlusu devlettir. Türk Telekom kâr amacı güden bir şirket. Sen denetlemezsen, yatırım yaptırtmaya yönlendirmezsen, olacağı bu. Kim takar vatandaşı. Türk Telekom kimse bir şey demedikten sonra ben vatandaşı düşünüyorum 12 milyar dolar kazanacağım 6 milyar dolar kazanayım da vatandaş high speed internet kullansın demez.

    Bugün bu şirket 12 milyar dolar para kazanmışsa yarısını da oger telekom cebine atmışsa, üstüne 4,7 milyar dolar bizim bankaları bir güzel dolandırmışsa, üstüne şehrin göbeğindeki yeni eve internet alt yapısını Türk Telekom iki senede getiremiyorsa, yoğun yerlerde port yok deyip aylarca kullanıcıları bekletiyorsa, millete hattın desteklemiyor deyip 8 mbps bile hız veremiyorsa, 50 gb download ettin diye hızını 3 mbps ye düşürüyorsa, yalın adsl erişim ücreti diye milletten 15 lira alıyorsa, bağlantı ücretini 26 liradan 192 liraya çıkarıyorsa ve başka bir internet servis sağlayıcısı kullandırmana izin vermiyorsa, buna da bir Allah'ın kulu bir şey diyemiyorsa ülke olarak anca portakal ihraç edebiliriz. Bir marka yaratamayız zor yani. Sonra gelir yurt dışındaki internet fiyatlarına bakarız öyle

    bir tane paylaşayım ben de




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcrew -- 22 Kasım 2016; 1:58:24 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Vodafone fiber yatırımı yapıyorda neden Türk Telekom'un en fazla hat kiralayan müşterisi? Türk Telekom'dan en fazla hat kiralayan sağlayıcı önceden Türknet'ti şimdi Vodafone oldu. Yani Vodafone yatırım yapıyor, İstanbul'da 2 bölgede mesela rakibimiz ancak o kadar az miktarda ki hiç yapmıyor diyebiliriz.

    Peki sizce Türk Telekom özelleştikten sonra OGER firması bu ülkeye layık yatırımı yaptımı, yoksa kazandığını bu ülkeye yatırıma dönüştürmek yerine tamamını alıp gittimi demek geliyor içimden.



    Öncelikle Vodafone'un veya herhangi bir firmanın savunucusu asla olmadım. Yeri geldiğinde TT'da olmak üzere ayrım yapmadan bütün piyasa aktörlerine eleştirimi hep yaptım, yaparım. Vodafone fiber yatırımı yapıyordan kastım gözle görülmese bile şehirlerarası ihtiyaç olan güzergahlarda fiber çalışmaları yaptığını söylemektir. Vodafone'u ayrıca Türknet ile karşılaştırmak çok mantıklı gelmedi, aralarında kapasite olarak dağlar kadar fark var. Vodafone'u TT ilede kıyas etmedim. Türk Telekom'u kıyas edeceksek British Telecom, Deutsche Telekom, Telecom İtalia, Kpn, Telstra vs. kıyas etmemiz gerekirki malesef TT artık bu klasmanın tamamen dışında kaldı. Dünyada bu bahsettiğim operatörler vdsl2, g.fast konuşma faslını geçtiler artık XG.FAST testlerini yapıyorlar. Daha henüz ben TT'da bu işlerin zerresini görmedim. Siz daha önceki mesajınızda söylediğiniz serverlar çok eski, vectoring yok ilerde düşünülüyor demiştiniz. Yanlış anlamayın eleştiriler birazda milli duygularla oluyor şahsi değil. Bir ülkenin en büyük telekom operatörü devletin bütün imkanları emrine amadeyken ve bu yüksek kar oranlarıyla bile hala bu teknolojileri ülkeye getirememişse bunun açıklaması en hafif tabiriyle net başarısızlıktır ve ülkenin geleceğini düşünmemektir.



    Yeni CEO'da bu başarısızlığın sonucu olarak göreve geldi. Yeni CEO'yu herkesde biliyorki net şekilde hükümet bu kişi telekomun başına geçsin diyerek göreve getirdiler. Yani bir özel şirket bu hale düşmüşse bu işin tartışacak tarafı kalmamış.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.