Şimdi Ara

Kamyonetler FSM köprüsünü kullanabiliyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
39.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Malum 3. köprünün açılmasıyla beraber ağır tonajlı araçlar oraya yönlendiriliyor.Fakat kamyonet tipi araçlar da mı 3.köprüyü kullanmak zorunda?Araştırdığımda kamyonetlerin de 3.köprüyü kullanmaları gerektiğini gördüm fakat pratikte öyle bir durum yok. Net bilgisi olan yazarsa çok sevinirim.



  • 1. sınıf tüm araçlar, kamyon ve kamyonet dışında dingil mesafesi 3.20 ve üzerinde olan 2. sınıf araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden geçebilecek..

    Şimdi buna göre kamyonetler artık FSM köprüsünden geçemeyecek. 3. köprüye gidecekler.

    Kaynak:http://www.ahaber.com.tr/yasam/2016/08/26/hangi-arac-hangi-kopruden-gececek
  • ruhsatında kamyonet olarak yazılı minivan yada minibüs hususi kullanımdaki araçlarda mı artık 3, köprüyü kullanmak zorunda acaba ?
  • 7 - Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmakta olan 1. Sınıf Araçlar ( Panelvan ve Van türü araçlar dahil ) ile Toplu Taşıma Araçları yine aynen bu köprüyü kullanmaya devam edebileceklerdir. Ancak Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü kullanmakta olan 2.,3. ,4. ,ve 5. Sınıf araçlar ile Kimyasal ve Tehlikeli Madde Taşıyan araçların zorunlu olarak Yavuz Sultan Selim Köprüsünü kullanması gerekmektedir.

    http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteTr/Otoyollar/KisitlamalarKanunlar.aspx

    Aks aralığı 3.20 m den az ise 1. sınıf, fazlaysa 2. sınıf diye geçiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elninom1 -- 20 Ekim 2016; 10:44:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya gerçekten bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor.BUNU DOĞRUSUNU BİLEN arkadaşlar varsa cevaplasın.3.20 den kücük kamyonet minivan panelvan serbest onu anladık.Fakat 3.20 den büyük kamyonet minivan panelvan yasakmı.örnek olarak wolksvagen trans poter uzun şase panelvan iveco daly panelvan bunlar 5+1 koltuklu kamyonet olarak geçiyor ruhsatta ek olarak starex kamyonet 2.sınıf geçiyor dingil mesafesi 3.40 yasakmı bunlar bilen varsa cevaplasın iyi forumlar.
  • ford transit 350L 2. köprüden geçebilecek mi?
  • Dingil mesafesi kuralına gore pıck uplar 2.köprüden geçebiliyor, yanılıyor muyum?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transit custom 310L uzun şase 5+1 koltuklu camlı, dingil aralığı 3,3 metre 2. köprüden çok geçtim kimse birşey demedi. Araç 1. sınıf tanımlı umarım bir ceza gelmez.
  • Trafiği kilitleyen hep otomabiller 2. köprüye yasak geldi halendaha trafik kilit. ticari araçları 2. köprüde serbest bırakıp otomobilleri yavuza yönlendirmeleri lazım bir arabayı bir kişi kullanıyor araba nasıl olsa start stoplu klimasıda var nasıl olsa, parada çok olunca trafik çilesini çekmeye razı millet.işi yapanlar çalışanlar yavuza.parası çok olanlar 15 temmuza ,fatİh sultana , yeni açılacak avrasya tüneline.Bizim millet tuvalete de arabayla gider.Klasik laf vardır EĞİTİM ŞART ABİİİ
  • mercedes vito 111cdi araç düşünün 4+1 5+1 cityvan panelcan olunca gecmeyecek 8+1 otomobil olunca geçecek hee... hangi akla hangi mantiga sigar acaba ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz ruhsatta kamyonet yazan dobloyla 1. köprüden geçiyoruz 2. köprü ne ki ama mitsubishi canter ile 2016da sirkeciden vapurla geçmiştik karşıya, o kamyonetler vapuru kullanabiliyor mu halâ emin değilim
  • bmw 750ld galiba 3.20 den uzun o damı geçemyecek.
  • bize malzeme getiren kamyonet hergün geçiyor,arkada tek teker var.çift tekerliler geçemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usata53

    Trafiği kilitleyen hep otomabiller 2. köprüye yasak geldi halendaha trafik kilit. ticari araçları 2. köprüde serbest bırakıp otomobilleri yavuza yönlendirmeleri lazım bir arabayı bir kişi kullanıyor araba nasıl olsa start stoplu klimasıda var nasıl olsa, parada çok olunca trafik çilesini çekmeye razı millet.işi yapanlar çalışanlar yavuza.parası çok olanlar 15 temmuza ,fatİh sultana , yeni açılacak avrasya tüneline.Bizim millet tuvalete de arabayla gider.Klasik laf vardır EĞİTİM ŞART ABİİİ

    bunun parayla alakası yok, yük hesaplarıyla ve malzeme yorulmasıyla alakası var. köprüler için sürekli incelemeler ve testler yapılıyor, üniversitelerde sürekli bir araştırma konusu 3 köprüde. bende eskiden kızıyordum çünkü güneşliye gitmek için fsmden mahmutbey ayrımına gitmek zoruma gidiyordu. işin diğer tarafını mesleğimi elime alınca anladım. dediğiniz gibi eğitim şart.




  • ford transit 350m çift kabin 2. köprüden geçiyor mu bileniniz var mı? Şase uzunlunu bulamadım ?
  • yituk kullanıcısına yanıt
    Hgsen 2. Sınıfsa geçemezsin, 1. Sınıf geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: usata53

    Ya gerçekten bu konuda her kafadan bir ses çıkıyor.BUNU DOĞRUSUNU BİLEN arkadaşlar varsa cevaplasın.3.20 den kücük kamyonet minivan panelvan serbest onu anladık.Fakat 3.20 den büyük kamyonet minivan panelvan yasakmı.örnek olarak wolksvagen trans poter uzun şase panelvan iveco daly panelvan bunlar 5+1 koltuklu kamyonet olarak geçiyor ruhsatta ek olarak starex kamyonet 2.sınıf geçiyor dingil mesafesi 3.40 yasakmı bunlar bilen varsa cevaplasın iyi forumlar.
    Merhaba ;



    Arkadaş detaylı yazmış aks mesafesi 3.20 m den büyük ise kamyonet tır kamyon kamyonet uzun şase iveco tank fark etmez 3.kopruden geçecek.



    3.20m den kısa ise yani 1.sinif araç ise kamyonet de olsa yanıcı madde yüklü olmadığı sürece geçer.



    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aracım Nissan Navara,
    Araç sınıfı : N1
    Cinsi : Kamyonet.
    Aks aralığı : 3.20

    Biraz önce KGM danışma hattı 159 dan aldığım bilgi; Geçemez !
    Aks aralığı 3.20 ve üzeri 3 köprüye canım diyorlar...
  • ademakif A kullanıcısına yanıt
    Sizin araç eski kasa 2.5 TDI Navara mı yoksa son çıkan NP300 kodlu 2.3 DCI navara mı?
  • 1.ci sınıf ve 2. sınıf marka-model listesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

    http://www.otoyollar.com/index.php?route=product/category&path=60_153
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.