Şimdi Ara

TSI Motor hayranları ve Atmosferikçiler (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • stasi kullanıcısına yanıt
    sen tsi ile bir yarış geçir vede hep redlinede gez bakalım yarış bitmeden motoru kucağına alırmısın almaz mısın ? denemesi bedava.
  • K0rkunc kullanıcısına yanıt
    Neden hocam? Kaputun altınaki motor hacmi sizi niye rahatsız ediyor ki?

    Bende 125 hp superb var (aynı motorun 150 hp 250 nm'liğide var), araç bastımmı gidiyor, soluksuz hızlanıyor. Kaputun altındaki motor 1.4 müş 1.6 ymış ne farkeder? Önemli olan tork/devir ve güçtür.

    Bundan önceki aracım hitler motor 1.6 octaviaydı, motor 1.6 ama superb'nin performans olarak yanına yaklaşamazdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhani -- 20 Ekim 2016; 21:58:39 >
  • mevsimsiz_kar45 kullanıcısına yanıt
    Hocam o dönemki f1 motorlarının piston boşluğu yok gibi bir şeydir. Adeta silindire yapışık vaziyettedir. Zaten elde edilen devasa gücün esas kaynağı budur. Çalışma prensibi klasik atmosferik motordan çok farklıdır. Günlük kullanımda dahi o motorların ömrü, klasik atmosferik motorların 1/10' idir. Sıkıştırma gücünü mekanikten alıyor.

    Bu yapıda bir mekanizmada 20 bin devir aralığına uzun süre mukavemet gösterecek alaşım da yok zaten. Ben o motorları dayanıksız çöp manasında göstermek için onu yazmadım. Muazzam motorlardır. Yarış olayı da farklıdır. Binek otomobil motorları, yarış performansına dayanacak şekilde zaten üretilmemiştir. Elbette kucağıma alırım. Biz günlük kullanımda, reel motor hacimleriyle bir karşılaştırma yapıyoruz zaten. Kabaca, 1.4 turbo benzinli motorun kuvvetine erişebilmek için 1.8' lik atmosferik hacmi gerekiyor. Bu matematik de turbo motorları atmosferik motorlara karşı üstün duruma getiriyor.

    Biri tam gücünü 4-6 bin devir aralığında veriyor. Diğeri 1500 devirden itibaren lineer şekilde veriyor. Eskidendi o tork patlamaları vs. Yok ses duymak, devir çevirmek istiyorum diyorsan elbette atmosferik motor. O da 1.6 ile yapılacak iş değil zaten.




  • Atmosferik sevdalıları da atmosferik motorlar gibi yavaş yavaş tarihe karışacak.

    Hayır ille de atmosferik diyenler de sanarsın ki V12 motorlar ile gazlıyor. Alayı 1.6 litre fındık motor, vereceği keyif de cürmü kadar oluyor zaten.

    Kafa ütülemeden düşük devirde seyahat etmek, alt ve orta devirleri canlı canlı dolu dolu kullanmak, basınca uzayan basmayınca az yakan bir motor benim için ideal. Adı ister TSI olsun ister Ecoboost ister THP olsun, varsın 8754 d/d çevirmesin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • stasi kullanıcısına yanıt
    turbo ile atmosferiği karşılaştırmak mantıklı değil zaten. ikisininde amaçları farklı. aynen az önce sizin verdiğiniz örnek gibi. atmosferiğin kullanım şekli ile turbo basınçlı bir motorun kullanım şekli farklıdır. ha ömür konusunda yüksek hacimli atmosferikler hep en uzun ömürlü motor olarak kalacaktır. mesela ben atmosferik severim 3 devir civarında yasal limitlerde hıza ulaşıyor basmak istediğimdede 6 bin devir çevirim uzun süre gidebilirim. şehir içi kullanıma en ideal motorlar 1.2-1.4 turbo beslemelilerdir.
  • Ehehehe yani ciciv öegane tokatlar eneheheje

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tsi candir gerisi heyecandir

    60 200 diosun 1.4 motorla daha buyuk hacimli motorlari karsilastiriosun.

    Bu arada 2 seneye kalmaz honda ve toyotada turbolu araclara gecicekler.. o zaman atmosferiklerin piyasada degeri artar sizin gonlunuzde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hocam, Saab'ı anlatın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

    Sen geliyorsun daha büyük hacim atmosferikler yüksek hızda, küçük hacim turbo motorları geçiyor diyorsunda e bundan daha doğal birşey yok zaten. Kendin de demişsin 60-200 bakarım diye. Ama kusura bakmayacaksaın kimse 60-200 drag yapmıyor sokakta, millet düşük devirde güzel performansa ve yakıt ekonomisine bakıyor. Yokuşta çekişine, tork hissine bakıyor. Millet5-6bin devir bağırtarak araba sürmüyor sokakta. Bmw gibi safkan spor otomobil üreticileri bile artık turbo motorlara geçmişken yok şu bunu boy boy ayırıyor, yok şu eline veriyor gibi argümanlar üstelik bunu 106 gtilar, 99 model civicler gibi milletin sümüğünü atmayacağı artık hurda olmuş araçlarla yapman seni gülünç duruma sokmuş küçük sincap.

    Ayrıca eminim hayatında 3litre ve üzeri atmosferik araba bile sürmeden, gerçek atmosferik motorun keyfini ne olduğunu bilmeden ezik ezik küçük hacim atmosferik motorlarla ahkam kesen bir ergensindir sen. Koçum sana şöyle söyleyeyim; senin o söylediğin 106gti, 1.6ies gibi düdük motorlar 2000lerin başında, 90larda da vardı, o zaman da kimsenin sallamadığı motorlardı. 2litre motor altına küçük gözüyle bakılırdı, zorunluluktan, ucuz araba diye zorla alınırdı. Ortalık 2, 2.5, 3 litre motordan geçilmezdi ve bunlar standarttı. Aradan 20 yıl geçmiş senin gibi ergenler gelip burada 1.6 atmosferik şakşakçılığı yapıyorsunuz bize. İşiniz gücünüz yok mu sizin. Kime ne anlatıyorsunuz üç günlük tecrübenizle?

    Şu uslüba bakınca kimin ergen olduğu gayet açık. Ayrıca 60-200 Drag olmaz . Drag 402 metre olur. Senin oradan buradan duyarak öğrendim sandığın şeyleri ben bizzat araştırarak öğreniyorum .
    Büyük hacimli atmosferik meselesine gelince :
    Kullandığım araç 2.3 dedim diye 3.0 demişsin çünkü vizyonun dar . 1.6 deseydim 2.0 derdin.
    5.2 litreye kadar atmosferik . 2.7 litreye kadarda turbo kullandım.
    Hadi iyi geceler 😏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.0 TFSI Quattro kullanıyorum ama hacimli atmosferiğe hayır demem. 5.0 V10 verseler parçalarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ayhani

    Neden hocam? Kaputun altınaki motor hacmi sizi niye rahatsız ediyor ki?

    Bende 125 hp superb var (aynı motorun 150 hp 250 nm'liğide var), araç bastımmı gidiyor, soluksuz hızlanıyor. Kaputun altındaki motor 1.4 müş 1.6 ymış ne farkeder? Önemli olan tork/devir ve güçtür.

    Bundan önceki aracım hitler motor 1.6 octaviaydı, motor 1.6 ama superb'nin performans olarak yanına yaklaşamazdı.

    Küçük motor erken kesiliyor,Erken tahrip oluyor psikolojik olarakta mutlu etmiyor.
  • O eline vermiş bu vermiş nasılda yazıyor ayak üstü.

    Üslup sıkıntılı zaten, tespite nasıl güveneceksin.
  • .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüksek hacimli atmosferik vu tututut yapmayı seviyoz belki alla allaaa

    Tercihim atmosferikten yana. Cevresel şartlarım da atmosferige uygun. Lpg 2 lira. Ne kasacaammm yaaa... Bas gaza aşkım bas gaza...

    Hepsini kullandım lpg candır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.