Şimdi Ara

CS:GO FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle sorunumla ilgili internet üzerinden yüzeysel araştırma yaptım ama istediğim bilgilere erişemedim. Bu yüzden buraya konu açma gereği duydum.

    Sorunuma gelecek olursak, CS:GO da 1280*1024 te diğer tüm ayarlarda en yüksekte olacak şekilde ayarladığım vakit çatışma başlangıcı olsun bitişi olsun 130-220FPS arası alıyorum. Yine aynı çözünürlükte tüm ayarları en düşüğe çektiğim vakit FPS te değişiklik olmuyor. 130-220FPS arası değerler veriyor ama bu kez ekran kartı kullanımı örnek olarak ultra ayarda %50-60 kullanım sağlıyorken en düşük ayarda %20-30 larda geziyor.

    Ekran kartı kullanımı ayarlara göre kendini yükseltiyor-düşürüyor. Aynı sistemde 1920*1080 de ultra ayarda ekran kartı %80-90 ları gördüğü oluyor ve FPS değerleri 100-170 arası değişiyor. ama 800*600 e çekip en düşük ayarı yaptığım vakit ise ekran kartı kullanımı %20 lere düşüp FPS yine 130-220 arası değişiyor.

    Bu bir sorun mudur? Sorun ise neyden kaynaklanmaktadır, bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    Sistemim şudur:

    İ3 2120 işlemci
    P8H67 anakart
    8Gb DDR3 1333mhz ram
    GTX660 2gb 192bit Ekran kartı
    CM 650W güç kaynağı







  • Öncelikle dostum FPS değerleri gayet normal fakat çözünürlük düşurme olayı sadece FPS yükseltme için yapılmıyor. Sana çok daha iyi oynanabilirlik sağlıyor zaten cs gibi bir oyun oynuyorsan nvidiadan tam performansa getirip rahatça verim alabilirsin. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci etkili fps de cpu kullanımına bak istersen % 90-100 arasında olabilir. Fps ne kadar artarsa işlemciye de yük o kadar çok biniyor bu yüzden artış olmuyor sende. ayarları en yükseğe getirdiğinde işlemci kullanımı da azalacaktır.
  • İşlemci kullanımı gözlemlerim sonucu %70-75 i geçmedi. Bir ara sürekli gözlemlediğim kadarı ile gpu ve cpu %40-60 arası değişiyordu ama ikisininde de %80 ve üzeri olduğunu hiç görmedim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cs go için bu fps değişiklikleri normaldir ben rekabetcide 300 fps alırken topluluk sunucusunda 50 kişi oynayınca 40 fpslere kadar düşüyor. Cpu kullanımın çok artmıyorsa ekran kartına yüklenebilirsin.
  • Şöyle söyleyeyim, normalde CS:GO yu oynamam. Kendi bilgisayarımdaki donanımları beğenen arkadaş aynı kasayı bende toplasam CS:GO da kaç FPS alırım dediği için bende oyunu indirip testler yaparken farkettim. İster istemez bu durumu kafaya taktım. Çünkü donanımdan kaynaklı olma ihtimalini de düşündüğüm için konu açayım dedim.



    Bu değerleri çevrimdışı botlara karşı dust_2 de alıyordum. Diğer haritalarda hiç denemedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.