Şimdi Ara

Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor, bilmeniz gereken her şey yazımızda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
2
Favori
5.937
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor, bilmeniz gereken her şey yazımızda
     
    İstanbul'un en büyük sıkıntıları arasında yer alan trafik yoğunluğuna çare olacak projelerin başında gelen Avrasya Tüneli, bu yıl bitmeden kullanıma açılacak. 20 Aralık'ta trafiğe açılacak olan Avrasya Tüneli'nin inşası tam gaz devam ederken, tünel hakkında merak edilen birçok soru da cevap buldu. Biz de İstanbul trafiğini rahatlatacak bu tünel hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için derledik.
     

    Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından bağlayan Avrasya Tüneli, Göztepe - Kazlıçeşme arasında hizmet verecek ve araçların geçişi için kullanılacak. Üç ana bölümden oluşan bu yeni güzergahın toplam uzunluğu 14.6 kilometre olacak. Bu 14.6 kilometrenin 5.4 kilometresini tünel oluşturuyor. Bu 5.4 kilometrelik tünelin 3.34 kilometrelik kısmı ise deniz tabanı altından geçiyor. En derin noktasında İstanbul Boğazı'nın 106 metre altında yer alan Avrasya Tüneli, yine en derin noktasında deniz tabanının 55 metre altından geçiyor.
     
     

    Normalde ulaşım süresi 100 dakikayı bulan Göztepe - Kazlıçeşme arası, Avrasya Tüneli kullanılarak 15 dakikada geçilebilecek. İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen tüneli günde ortalama 120 bin aracın kullanacağı tahmin ediliyor.
    Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor, bilmeniz gereken her şey yazımızda 

    Avrasya Tüneli'ni hangi araçlar kullanabilecek?

    Avrasya Tüneli, iki şeritli iki kattan oluşuyor. Bu katların biri geliş biri de gidiş olarak kullanılacak. Tünelden sadece otomobil ve minibüsler geçebilecek. Ağır taşıtlar, motosikletler ve yayalar ise tüneli kullanamayacak. Ayrıca yüksekliği 2.8 metreden fazla olan araçlar da tünelden geçemeyecek. Tüneldeki maksimum hız sınırı ise saatte 70 kilometre olacak.
     
     

    Yapımında 2011 yılında başlanan Avrasya Tüneli'nin maliyeti yaklaşık 1 milyar 250 milyon dolar olarak açıklandı. Türkiye - Güney Kore ortak girişimi olan ATAŞ öncülüğünde inşa edilen tünelin yapımında Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli uygulandı. Projenin yapımını üstlenen firmalar, yatırımları karşılığında tüneli 24 yıl 5 ay boyunca işletecekler.
     

    Avrasya Tüneli'nden geçiş ücreti ne kadar olacak?

    Avrasya Tüneli'nde, Boğaz Köprüsü'nde de olduğu gibi şeritler arası gişeler bulunacak. Trafik sıkışıklığına neden olmaması için nakit ödeme toplanmayacak ve ödemeler bunun yerine otomatik sistemler üzerinden yapılacak. OGS ve HGS kullanıcıları şerit ayrımı yapılmaksızın geçiş yapabilecekler.
     
    Tünelin tek yönde geçiş ücreti otomobiller için 4 Dolar + KDV, minibüsler için ise 6 Dolar + KDV olacak. Avrasya Tüneli'nde sadece araçlar için ücret alınacak ve yolcular için herhangi bir ekstra ücretlendirme yapılmayacak.
     
    Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor, bilmeniz gereken her şey yazımızda
     

    Avrasya Tüneli güvenli mi? Olası bir kaza veya yangın durumunda ne olacak?

    Söz konusu denizin altından geçen bir tünel olduğunda elbette akıllara çeşitli güvenlik kaygıları geliyor. Özellikle de söz konusu İstanbul gibi fay hattı üzerinde bulunan bir şehir olunca. Tüm bu kaygılar göz önüne alınarak inşa edilen Avrasya Tüneli'nde olası felaketlere karşı her türlü güvenlik önlemi alınmış durumda.

    Tünel, Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki bir depreme bile dayanacak şekilde inşa edildi. İstanbul'da her 500 yılda bir gerçekleşen 7.5 büyüklüğündeki depremin gerçekleşmesi halinde, tünelin herhangi bir zarar görmeden ve onarıma ihtiyaç duymadan, kesintisiz bir şekilde kullanılmaya devam edebileceği açıklandı.
     
     

    Tünel, operasyon merkezi tarafından 7/24 kontrol edilecek ve trafiğin sekteye uğramadan akması için gerekli tüm önlemler alınacak. Avrasya Tüneli boyunca alt ve üst katlar arasında geçişi sağlayan bağlantı noktaları ve acil tahliye sistemi bulunacak. Gerekli durumlarda bilgilendirme yapılabilmesi içinse genel anons sistemi kullanılacak. Bunun yanı sıra radyo frekanslarından da sürücüler bilgilendirecek.

    Tünel boyunca hemen hemen her noktadan erişilebilen haberleşme sistemleri bulunacak ve tünelin içi kapalı devre kamera sistemi kullanılarak 24 saat boyunca izlenecek. Yangına dayanıklı özel kaplama ile kaplanan tünel boyunca yolcular tarafından rahatlıkla ulaşılabilecek özel yangın söndürme sistemleri de bulunuyor.
     
    Avrasya Tüneli 20 Aralık'ta açılıyor, bilmeniz gereken her şey yazımızda
     
    Tünelde kaza ve patlama gibi acil durumlarda ise her 200 metrede bir bulunan sığınma odaları kullanılabilecek. Tehlike anlarında bu sığınma odalarına giren yolcular, alt ve üst bölümlere geçiş yaparak gaz veya dumandan etkilenmeden tahliye edilebilecekler. Ayrıca tünelde kaza yapan araçlar için her 600 metrede bir güvenlik şeritleri yer alıyor. Kamera sistemi ile 7/24 izlenen tünelde herhangi bir kazada acil bir durum oluşması halinde hemen müdahale edilecek.

    Gelişmiş bir havalandırma sistemi bulunan tünelde içeriye sürekli temiz hava sağlanacak. Elektriğini biri Avrupa biri de Asya yakasında bulunan iki kaynaktan alacak olan tünelde, her tür kesintiye karşı önlem alınmış durumda. Her iki yakada elektrik kesintisi olması halinde devreye güçlü jeneratörler girecek ve trafik akışı herhangi bir aksama olmadan devam edecek.
     
    Yapım aşaması büyük ölçüde tamamlanan Avrasya Tüneli'ne bağlanacak çevre yollarda çalışmalar sürüyor. Bağlantı yolları ve işaret tabelalarının büyük bölümü hazır durumda. İstanbul trafiğini önemli ölçüde rahatlatması beklenen Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta açılacak.
     







  • Hayırlı olsun

  • Bizim fiat doblo gecebilecekmi acaba?1.kopruden bile gecemiyoruz kamyonet diye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maşallah Allah devletimize zeval vermesin reis'i başımız dan eksik etmesin medeniyet yol köprü demiryolu ile inşaaa edilir...

  • maaşları dolarla ödemeleri iyi oldu kazandığımız para artık değer kaybetmiyor.

  • 4 $ + kdv hadi 5 dolar olsun. 15 lira yapar. asgari ücretli bir insan bir günde tünelden gidip gelse. 30 lira yapar. ayda 900 lira yapar.

    çok mantıklıymış.. 1 milyar 250 milyon doları firma bizim gibi kerizler sayesinde 2,5 senede çıkartır, kalan 22 sene işletip çocuklarının çocuklarını doyurur..

    1 milyar 250 milyon dolar veremeyecek durumda bir ülkemiz var arkadaşlar..

    köprü yapıyoruz onu yapıyoruz bunu yapıyoruz hiç biri cebimizden değil.. vergilerimiz bari buraya gitseydi....

    hey yavrum hey..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IceRulez -- 13 Ekim 2016; 18:47:46 >
  • Her şey yazıda yok minibüs ya da dolmuş seferleri olacak mı bilen var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: IceRulez

    4 $ + kdv hadi 5 dolar olsun. 15 lira yapar. asgari ücretli bir insan bir günde tünelden gidip gelse. 30 lira yapar. ayda 900 lira yapar.

    çok mantıklıymış.. 1 milyar 250 milyon doları firma bizim gibi kerizler sayesinde 2,5 senede çıkartır, kalan 22 sene işletip çocuklarının çocuklarını doyurur..

    1 milyar 250 milyon dolar veremeyecek durumda bir ülkemiz var arkadaşlar..

    köprü yapıyoruz onu yapıyoruz bunu yapıyoruz hiç biri cebimizden değil.. vergilerimiz bari buraya gitseydi....

    hey yavrum hey..

    Ben bunu bir yandaşa anlatmaya çalıştım. Dedim ki yeni Türkiye güçlü ise neden yap işlet devlet gibi saçma sapan bir şey yapacağına devlet parası ile versin yaptırsın sonra da düşük fiyatlar ile kendi işletsin. Yaptırdığı firmalar gibi kazanç kapısı görmesin dedim. Hadi her şeyi geçtim her şey ok niye devlet garanti geçiş ücreti veriyor geçmeyen aracın ödemesini firmaya yapıyor dedim. En sonunda olay yine hükümet gitse yerine kim gelcek oldu




  • Yine tantana. Yav adamların bildiği iş bu. Bunu 15 yılda anlamadıysan zaten devekuşu sayılırsın. Adamlar bildiği işi yapıyor. Ne bekliyorsunuz anlamıyorum. İhtiyaç var hemde kaka var dolmuşsunuz küçücük iki yarımadaya her gün trafikten isyan ediyorsunuz ama o trafiğe yeni yollar eklenmesine karşı çıkıyorsunuz.
    Hem ayranım dökülmesin hem bir yerlerim dövülmesin. Şehrin kapasitesi 5 milyon anca. Güzel İzmirimi de bozdular iyice zaten. O kadar çok araba var ki eskiden trafik olmazdı şimdi araçtan geçilmiyor. Ki bu 4 katı olan bir şehirde nasıldır gördük biliyoruz.

  • axpe A kullanıcısına yanıt
    Asgari ücret alanın araba aldığını düşünmeniz çok iyimser olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kabataslak söyleyecek olursak 120000*11=1320000

    1320000*30=39600000 ayda

    39600000*12= 4752000000 yılda

    475200000*24=11404800000 24 yılda



    İyi para bee

  • Diyelim ki ücretsiz oldu. O zaman 1 günde kaç taşıt geçer tünelden arkadaşlar?

  • Yayaların ve bisikletlerin kullanabileceği bir yol yapsalar iyi olurmuş,bisiklet yolları yaygınlaştırılmalı,kullanımı teşvik edilmeliki trafik sorununa katkıda bulunulsun,amaç sadece para olmamalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redoracle -- 13 Ekim 2016; 23:51:42 >
  • 3.08TL*4 Dolar=12.32TL + 2.22 KDV= 14.5TL

    Gidiş - Geliş= 29TL * 25 Gün= 725TL *11= Yıllık 8000TL.

    Tamam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: silversmith

    Diyelim ki ücretsiz oldu. O zaman 1 günde kaç taşıt geçer tünelden arkadaşlar?

    Tünel sağ çeken selficilerle dolar, sakına !
  • Dolar olmuş 3.11₺ benzin 5₺ olduğunda "benim için farketmez ben hep 20 liralık alıyorum" diyenlerin alkışlayacağı bir tünel olmuş tebrikler.. gören de cebimizden para çıktı da yaptık sanar yap-işlet-devlet modeliyle köprü yapıyorlar sonra teknik olarak bir sömürge ülkesi oluyorsunuz ama bunun ne demek olduğunu bilmiyorlar ki kime ne anlatacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1WAUXHALL -- 13 Ekim 2016; 19:33:01 >
  • Yap işlet devret , sömürgenin karşılığıdır. Devletin aldığı tonla vergi nereye gidiyor? Yolu köprüyü yabancı firma yada ensesi kalın kodamanlara yaptırıp vatandaşı yolduruyorsunuz.

    Elbette yol köprü yapılacak ama bunu direkt devlet kendi bütçesinden yapmalıdır. O malın sahibi devlet ve millet olmalıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 13 Ekim 2016; 20:04:28 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok parlak ve geçikmiş bir fikri faaliyete geçiriyorsun ama o fikrin içinde hayati önem taşıyan raylı sistem ve toplu taşıma yok, üstelik 2 şeritli bir yol olarak tasarlanmış şekilde. Yani bravo, olağan şartlar seni buna itiyor, yapmak mecburiyetinde kalıyorsun, buna rağmen Orta Çağ ulaşımına dönüyorsun, düpedüz pes. Tarih kitaplarında bundan kötü hizmet göremezsiniz, leke resmen, utanç.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: neutumn

    Çok parlak ve geçikmiş bir fikri faaliyete geçiriyorsun ama o fikrin içinde hayati önem taşıyan raylı sistem ve toplu taşıma yok, üstelik 2 şeritli bir yol olarak tasarlanmış şekilde. Yani bravo, olağan şartlar seni buna itiyor, yapmak mecburiyetinde kalıyorsun, buna rağmen Orta Çağ ulaşımına dönüyorsun, düpedüz pes. Tarih kitaplarında bundan kötü hizmet göremezsiniz, leke resmen, utanç.

    bu yol özel sektörün yaptıgı bir yol dolayısı ile asgari ücretliye deil parası olan için yapılan yoldur... 1-2-3 köprü var toplu taşıma için metrobüs var 3 köprüde raylı sistemde olacak muhalefet ederken düşünerek edelim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola_18 -- 13 Ekim 2016; 20:29:50 >
  • bu tunel daha gecenlerde acilmadi mi?

    acilmadiysa actiklari sey neydi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.