Şimdi Ara

10 yıl içinde güneş enerjisinde maliyet %60 düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 10 yıl içinde güneş enerjisinde maliyet %60 düşecek 

    İstanbul’da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi kapsamında enerji alanında söz sahibi bir çok ismin önemli bilgiler paylaştı. Özellikle Uluslararası Enerji Ajansı Genel Direktörü Adnan Amin, yenilenebilir enerjinin geleceğine yönelik araştırma sonuçlarını ve gelecek ön görülerini katılımcılara sundu.

     

    2025 yılı itibariyle güneş enerjisinden elektrik üretmek için kurulacak solar panel maliyetlerinin %60 düşeceğini söyleyen Amin, rüzgarda ise türbin kurulum ücretlerindeki düşüş oranının aynı dönem için %35 seviyelerinde olacağına dikkat çekiyor.

     

    2015 sonu itibariyle küresel ölçekte yenilenebilir enerjinin payının %30 seviyesine ulaşmış durumda. Bunun çok büyük bir çoğunluğu HES gibi suya dayalı enerji yatırımlarına dayanmış durumda. Tek başına güneşte ise 2009 yılından bu yana 6 katlık bir artış söz konusu. Tek başına Asya bölgesi ve özellikle de Çin, küresel ölçekteki toplam rakamın %48’ini temsil ediyor.

     
    Ayrıca Bkz.Elektriğe %5 indirim geliyor

    Adnan Amin tarafından da paylaşılan dünya genelindeki yenilenebilir enerjiye ilişkin rakamlar şöyle:

     

    • Güneş enerjisi 2060 itibariyle çok büyük rakamlara ulaşmış olacak.
    • Rüzgarda geçen yıl %17’lik büyüme yakalanmış.
    • 2015 yılında yenilenebilir enerji yatırımları dünya genelinde 286 milyar dolar olarak gerçekleşmiş.
    • Yine aynı yılda gelişmekte olan ülkelerde yenilenebilir enerji yatırımları, gelişmiş ülkeleri geçmiş.
    • Rüzgar enerjisi maliyeti, 2009’dan bu yana üçte bir oranında düşmüş.
    • Dünyada her yıl 6 milyon kişi hava kirliliğinden ölüyormuş.
    • Dünyada 8.1 milyon kişi yenilenebilir enerji alanında çalışıyormuş.

     




  • Adamın ismini resimde okur okumaz

    Resim sakat
  • Gunes enerjisi yalandir. Gelecek nukleer enerjide. Guclenen ulkemizin onunu kesmek isteyenlerin oyunlari bunlar. Bizim yerli oto, yerli ucak, yerli jet, yerli uzay istasyonu yapmamizi engellemek isteyenler bu yaniltici haberleri yayinlatiyorlar. 2023 te dunyanin tek super gucu olacagiz. Uzaya gidecegiz. Dunya liderimiz uzay liderimiz de olacak..... Derken kan ter icinde uyandim. Ne kabustu. Nazi propagandasi gibi.

  • güneş felan fasa fiso.Üretilecek enerji miktarı çok kısıtlı.

    Aşağıdaki arkadaşın trolleyerek söylediği gibi gelecek nükleerde Fakat füzyonda.

    Fakat ilk fisyon reaktörünü 2023de açacak ülkemiz Füzyon gücünü kullanacak Bilgi birikimini anca 2123'de yakalayabilir.

    Dünyanın yaşanabilir bir yer olarak kalması için füzyon şart.

  • bizimkiler bir vergi koyar ondan %60 değil %6 maliyet düşerse öpde alnına koy

  • Burası Türkiye hangi ürün uçazlamış ki adamlar 20 yaşındaki arabaya bile 10 bin tl çekiyolar. Geçin onları siz yüzde 600 zamlanır 10 yılda :D:D

  • Güneş enerjisi yalansa rüzgar enerjisi ne işe yarıyor ?

  • Güneş enerjisi üretimine kendimizi ne kadar çabuk entegre edersek; bizim için o kadar iyi olur. Çünkü, gelecekte dünyada söz sahibi devletlerin ellerindeki en büyük silah olacak.

  • Maliyet düşer de, vergi düşer mi ? maliyet azalsın iyi güzel, bize gelen fiyat yine aynı yine aynı. ne anladık ??

  • bu güzel bir durum fakat ülkemizde ne olur belirsiz.

  • belkide Almanya güneş enerjisi maliyetini çıkartmadan maliyetler düşecek. Kim bilir belkide ürettiği elektrik düşen maliyet farkından daha az olacaktır. daha önce burada Almanya gibi aşırı güneş enerjisine yatırım yapmanın yanlış olacağını yazmıştım. çok tepki yorumları almıştım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: aspirin_00

    bizimkiler bir vergi koyar ondan %60 değil %6 maliyet düşerse öpde alnına koy

    Laf çarpıcam diye komik duruma düşmeyin. Ülkemiz yenilenebilir enerjiye en çok yatırım yapan ve bu alanda en hızlı büyüyen ülkelerden biri konumunda zaten. Ülkemizin iyi bir şeyler yaptığı 3 5 konu var zaten sizde tutup oradan vurmaya çalışıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Gunes enerjisi yalandir. Gelecek nukleer enerjide. Guclenen ulkemizin onunu kesmek isteyenlerin oyunlari bunlar. Bizim yerli oto, yerli ucak, yerli jet, yerli uzay istasyonu yapmamizi engellemek isteyenler bu yaniltici haberleri yayinlatiyorlar. 2023 te dunyanin tek super gucu olacagiz. Uzaya gidecegiz. Dunya liderimiz uzay liderimiz de olacak..... Derken kan ter icinde uyandim. Ne kabustu. Nazi propagandasi gibi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl mı? Yine IRENA'dan yenilenebilir enerji hakkında kötümser bir tahmin. %60 fiyat düşüşü bir kaç yıl içerisinde bile olabilir. Hali hazırda Şili'de yapılan yeni bir ihalede güneş enerjisi birim fiyat teklifi kömür termik santral enerji bedelinden bile daha düşük olarak en düşük teklif oldu. Rüzgar ise uygun yerlerde zaten en ucuz enerji kaynağı oluyor ama rüzgar her yerde olmuyor. Güneş ise her yerde var. Almanya'da bile güneş enerjisi makul fiyatla elektrik üretebiliyorsa dünyanın büyük çoğunluğunun güneş ile enerji gereksinimi karşılanabilir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tensi

    Gunes enerjisi yalandir. Gelecek nukleer enerjide. Guclenen ulkemizin onunu kesmek isteyenlerin oyunlari bunlar. Bizim yerli oto, yerli ucak, yerli jet, yerli uzay istasyonu yapmamizi engellemek isteyenler bu yaniltici haberleri yayinlatiyorlar. 2023 te dunyanin tek super gucu olacagiz. Uzaya gidecegiz. Dunya liderimiz uzay liderimiz de olacak..... Derken kan ter icinde uyandim. Ne kabustu. Nazi propagandasi gibi.

  • demirparcasi D kullanıcısına yanıt
    Su an Turkiye'nin kullandigi enerjiyi 5.000 KM2 alan ile gunes panelleri karsilayabiliyor. Depolamakta artik sorun degil. Gunduz uretilen enerji fazlasini sudan hidrojen elektroliz ile hidrojen uretiminde kullanip bunu da kati hidrojen pilleirnde depolarsin. Hem araclarda hem de gece ve gunes olmayan yagisli gunlcerde v.b. kullanabilirniz. Tek sorun herseye para bulunabiliyorken bu ise para ayrilamamasi. En son Hollanda devletinin destegi ile 175 milyon € kredi alinarak 200 MW lik bir gunes enerjisi istasyonu kurulmasinda anlasilmisti saniyorum. Bİr kac yuz buokratin kicinin altindaki milyonluk otolar 80.000 hanenin elektrik ihtiyacini karsilayacak sistemi kurabiliyor anliyacaginiz. Ama onlarin totolari degerli. Adam kalkip 10 bin liralik otoya mi binsin. Sonra ne olur belediyenin karizmasi. Kendisi icin istiyorsa allah musaf carpsin. :D Valla devlet rezil olmasin diye.
  • Yine vergi koyup fiyatı denkleştirirler. Yoksa kendimizi tuhaf hissederiz. Bizi düşünürler..

  • Daha bomba yuklu araclari bulamayan devlet nukleer santralle ugrasirsa sadece kendimize degil dunyaya zararimiz cok olur.ayriyetten yapilacak işin çevreye zararini azaltmak icin onlem alinarak yapilacagini sanmiyorum eger bu dediklerimi haksiz cikarcaksa yapsinlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.