Şimdi Ara

Tavsiye - Hangi Android TV Box'ı Almalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
221
Cevap
14
Favori
35.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle herkese selamlar..

    Uzun bir süredir bu tür cihazları araştırıyorum. Amacım Akılsız olan Tv mi Akıllı hale çevirip, bilgisayarı açma gereksinimi duymadan oturduğum yerden İnternetteki işlerimi görebilmek. Minix NEO U1, Zidoo X9S veya tercih meselesi olarak Hybrid Uydu Alıcılı model olan Spybox S9 gibi Her şeyiyle dörtdörtlük adam akıllı bir TVBOX alalım desek TR fiyatıyla 600-700 TL lik bir miktarı gözden çıkarmamız gerekiyor. İlk kez tecrübe edeceğim bu konu için şahsen o kadar para vermeyi doğru bulmuyorum.

    Giriş seviyesi modelleri direk pas geçersek, Şuan Türkiye de giriş-orta seviyede en çok tercih edilen modelin M8S II olduğunu görüyorum. Yurtdışı fiyatı $40 olan, ama ülkemizde 2 katı fiyata 240 TL ye satılan cihazı genel özellikleri fena olmamasına rağmen belirli çekincelerle almaya pek yanaşamıyorum. Bunlardan ilki bu cihazın Markasız OEM cihazlardan olması ve Yazılım Desteğinin dolayısıyla sıkıntılı olması durumu. Neticede takdir edersiniz ki cihazlar piyasaya ilk çıkışlarından sonra zamanla sorunları baş gösteriyor ve bunu çözecek yazılımsal optimizasyon ise maalesef ürünlerin arkasında duracak firma olmadığı için sunulmuyor. Örnek vermek gerekirse bu cihazda şuanda yaşanan Digiturk Play sorunu var ve kullanıcılar elleri kolları bağlı bekliyorlar. İkinci çekincem ise dahili hafızasının düşük olması. Böyle güzel özelliklerdeki bir alete 16GB değilde neden 8GB Depolama tercih edilir anlamak güç. Tamam hafıza kartıyla falan artırılır ama neticede dahili hafızasının düşük olması daha erken darboğaza gireceğini gösteriyor.


    Tavsiye - Hangi Android TV Box'ı Almalıyım?

    Yukarıda benzer özelliklerde olan bu tip cihazları karşılaştırdığım tablomda da görüleceği üzere alınması en mantıklı 3 cihazı çıkardım ve kıyasladım. Şuanda yeni bir cihaz alırken olmazsa olmaz kıstasın 2GB Ram ve 4 Çekirdekli işlemciyi baz alarak en iyi alternatifleri çıkardım. Ama kırmızıyla belirttiğim durumlardan dolayı hepsinin kafamda elenmek zorunda olduğunu belirtmek isterim. Aslında X96 modelinde Bluetooth özelliği olsa, en azında almayı planladığım cihaz olabilirdi ama cihaza BT Kumanda bağlanıp, zaman zamanda oyun oynanacağı için buda oradan kaybediyor.

    **********************************************************************************************************************************

    Yurtdışı sitelerde inceleyip TR fiyatıyla 200TL ye kadar alınabilecek cihazları bulmaya çalışırken birkaç model gözüme takıldı. Bunların ülkemizde satışı olduğuna rastlamamakla birlikte ilgili ürünleri aşağıda belirtiyorum.

    1)Beelink GT1 Tv Box ~$60
    2)Nexbox A95X ~$55
    3)R-Box Pro ~$80

    Bu modelleri seçerken en son çıkan işlemci ve android sürümüne sahip olmasına dikkat ederek özellikle markalı bilinen modelleri tercih ettim ki yazılım güncellemelerini de sağlasınlar.

    Cihazları kullanım amacıma gelirsek Kodi Programı, İnternette Gezinip, Donanımhaber vs.. gibi sitelerde gezip videoları izleme ve 1080p film izlemeyi söyleyebilirim.


    Tavsiye - Hangi Android TV Box'ı Almalıyım?

    Yukarıdaki tabloya bakıldığında Fiyat/Performans ürünü olarak Beelink in öne çıktığını düşünüyorum.. Ayrıca dikkat edilirse boyutlarının fazlasıyla küçük ve taşınabilir olduğu incelemelerde görülüyor.. İlgili cihazın Yabancı kaynaklı incelemesini içeren ve tavsiye ettiği ürün olarak bahsedilen cihazın Video inceleme linki aşağıda,



    **********************************************************************************************************************************

    Konuya ilgi duyan tüm arkadaşlardan düşüncelerini almak istiyorum. Ayrıca almayı planladığım Beelink GT1 cihazı hakkında Konuya Vakıf kişilerden yorumlarını görebilirsem sevinirim.

    Sabırla Buraya Kadar Okuduğunuz için Teşekkür Ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 15 Ocak 2017; 18:22:1 >



  • Sıklıkla gelen hangi Airmouse sorularına istinaden bu konuyu da araştırdım ve sonuç olarak öne çıkan ürünü sipariş edip, kullanmaya başladım. Tavsiye ettiğim Mele F10 Deluxe Airmouse un incelemesine aşağıdan erişebilirsiniz.

    *************************************************************************************************************

    Air Mouse Kategorisinin En iyi Modellerinden biri olan Mele F10 Deluxe incelemesiyle karşınızdayım. Bu özel modeli diğer kumandalarla kıyaslarsak; En Gösterişli ve Kaliteli Malzemeye sahip kumanda modeli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.. Sayısız özelliğiyle öne çıkan F10 Deluxe Air Mouse modelini tüm fonksiyonlarıyla ele aldığımız bu detaylı incelemesini keyifle izlemeniz dileklerimle..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 15 Ocak 2017; 18:22:35 >
  • Tanix gayet yerinde bir seçim olacak sizin için.
  • Tavsiye isteme konusundan çok tavsiye rehberi gibi olmuş Bunlar tv nin hdmi arc girişine bağlayınca tv nin kendi kumandası ile çalışıyor mu? Bir Raspberry pi ye openelec yüklemiştim onda çalışıyordu mesela.

    32gb cihaza download falan yaptırmayacaksan gereksiz bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 7 Ekim 2016; 11:51:04 >
  • Bir de xiomi nin bu hafta piyasaya çıkardığı mi box var. İşlemci olarak falan çok güçlü olmasa da yazılımı çok daha iyi. Tabletten bozma arayüz yerine tv için özelleşmiş kumanda ile rahatça kullanılabilir bir arayüzü var. En azında youtubeu açınca tablet için yazılmış youtube görmezsiniz.
  • schipht kullanıcısına yanıt
    Beelink modeliyle bu modelin arasındayım şuanda..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Tavsiye isteme konusundan çok tavsiye rehberi gibi olmuş Bunlar tv nin hdmi arc girişine bağlayınca tv nin kendi kumandası ile çalışıyor mu? Bir Raspberry pi ye openelec yüklemiştim onda çalışıyordu mesela.

    32gb cihaza download falan yaptırmayacaksan gereksiz bence.

    Kendi yaptigim arastirmalarin sonucunu burada paylasarak, arkadaslarinda istifade ermesini saglayarak bir nevi rehber gorevide gormek istedim..;)

    Arc mevzusunu daha once bu tip cihaz kullananlar herhalde cevaplayacaktir..

    Asphalt 8 ve Real Racing gibi GB tutan oyunlarda yuklemeyi dusundugumden kapasiteyi yuksek tutmak istedim ama illa 32GB lik model olacak diye tutturmuyorum.. Yeni ve iyi olan bir takim cihazlarinda hala 8GB ile piyasaya suruldugunu gordukce 16GB da bana yeter demeye basladim..😆

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnGets A kullanıcısına yanıt
    İki katı hafıza, wifi anteni, +1 USB portu.
  • Bunlarla oyun falan oynanmaz yav. Evde çoluk çocuk varsa belki.

    Xiaomi hariç diğerlerinde arayüz leş. Uygulamalar televizyon için yapılmamış. O fiyata daha güçlü cihazlar var ama xiaomi video içerik için performansı gayet yeterli. Ben olsam onu alırım. Düzgün yazılım olmadıktan sonra istediği kadar işlemci, hafıza olsun bir işe yaramıyor. 8 gb hafıza da sd kart ile falan aşılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: schipht

    İki katı hafıza, wifi anteni, +1 USB portu.

    Sevgili kardesim acikcasi Tanix Tx8 le ilgili inceleme bekliyorum..Daha yeni bir cihaz ve kullanan tecrube paylasan olmadigi icin daha karar veremedim, ama dedigim gibi almayi dusundugum cihazlardan biri bu..😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Bunlarla oyun falan oynanmaz yav. Evde çoluk çocuk varsa belki.

    Xiaomi hariç diğerlerinde arayüz leş. Uygulamalar televizyon için yapılmamış. O fiyata daha güçlü cihazlar var ama xiaomi video içerik için performansı gayet yeterli. Ben olsam onu alırım. Düzgün yazılım olmadıktan sonra istediği kadar işlemci, hafıza olsun bir işe yaramıyor. 8 gb hafıza da sd kart ile falan aşılabilir.

    Asil amacim oyun oynamak degil zaten kardesim, yeri geldiginde bu ihtiyacimida karsilasin diye dusunuyorum. Oyun oynama isini Playstation da goruyorum zaten..

    Xiaomi dedigin gibi tamamen TV programi izleme odakli bir arayuz yapmis ama benim saf amacim tamamen bu degil.. Ben alacagim cihazi mini pc olarak gordugumden diger islerede agirlik veriyorum..😉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden Beelink in kafama yattigini ozetlersem..

    Ben kafamdaki duzende televizyona bagli bir mini pc olarak dusunuyorum bu aleti..Daha once bu cihazlarda tecrubem olmadi ama incelemesini ekledigim linkte de adamin hayran kaldigi noktalara bakarsak, onceki cihazlarin yapamadigi seyleri bunun yaptigini anliyorum..

    Aklimda kaldiginca incelemeye gore övdügü noktalar veya benim aklimi çelen noktalar şunlardı..

    ☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆

    1)Boyutlarinin cok kucuk olmasi, malzeme kalitesinin iyi ve tasinirliginin ust duzey olup OTA Yazılım Güncelleme Destegi Sunması

    2)Windows 10 tarzi kutucuklu arayuzde Saat,Tarih ve Hava Durumunu gosteren ve Task Killer kisayoluda eklenen Android 6.0 temelli tanidik ama guzel arayuzu

    3)Dual Band Wifisinin cok iyi calistigi belirtilmis

    4)Kodi nin çoğu cihazda olmadigi sekilde Playstoredan kolayca guncellenebildigi soylenmiş

    5)Youtube Programinin diger cihazlarda hep sikintili oldugu ama bu cihazda 1080p yide destekleyerek cok iyi calistigi belirtilmiş

    6)Google Playstore daki uygulama uyumluluğunun yuksek seviyede oldugu ve dolayisiyla Real Racing, Aspalt 8 gibi oyunlari yuklenebilecek olarak görüyormuşuz, akici bi sekilce oynatabiliyormus

    7)Denedigi tüm 4K videolarin ilk kez bir Android Box da tamaminin sorunsuz oynatildigini övmüş

    8)60 dolarlik fiyatiyla 8 cekirdekli S912 islemci olarak suana kadarki en iyi urun oldugu özetlenmiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnGets -- 9 Ekim 2016; 20:03:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baidoo B kullanıcısına yanıt
    Tavsiye beklentilere gore degisir kardesim..

    Cihazda kullanim onceligini belirtirsen daha net cevap alabilecegini dusunuyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnGets A kullanıcısına yanıt
    Şurada detaylı bir inceleme yapılmış bu cihaz için:http://freaktab.com/forum/tv-player-support/amlogic-based-tv-players/s912/587224-beelink-gt1-tv-box-octa-core-amlogic-s912-~2-16gb/page2
    Anlatım ingilizce ama yine de bazı şeyler anlaşılabiliyor.
    Ve Beelink in desteği daha iyi gibi.
    Ben de düşünüyorum bu cihazı.
  • AnGets A kullanıcısına yanıt
    Amacim iptv ve digiturkplay gibi tv uygulamalarini sorunsuz izlemek. Oyun vs. Cok onemli degil dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Slm bu Beelink GT1 TV box veya diğer modellerini AliExpress te sağlam cihazın arkasında duran satıcı varmıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyde satılan modelleri yokmu bunların. Bende smartsız olan tv mi akıllandırmak istiyorum. En çok da interttenki film ve dizi sitelerine rahatca girip takılmadan donmadan izlemek istiyorum asıl amacım bu. Bunun için önereceğiniz bi cihaz varmı? Bütcem max 200 tl.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • liberta50 L kullanıcısına yanıt
    Takılmadan donmadan izleyebilmeniz cihazdan ziyade net hızınız ve girdiğiniz sitenin serverının kapastesiyle ilgili bir şey.
    Geçen yıl digtürk play abonesiydim. 800k hızındaki yayını 10 Mbps hızındaki internetimle izlerken donma ve takılmalar oluyordu.
    Maçı bilgisayarımın ekranından izliyordum ve bilgisayarım i7 işlemcili Nvdia 750.
  • Beelink GT1 TV box aliexpressten mi almalı yoksa gearbestten mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.