Şimdi Ara

Stereo Bookshelf Hoparlör ve Creative X7 DAC (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam tekrar merhaba. Sizi biraz meşgül ediyorum ama paylaşmak istedim. Bugün izmir'e gidip üç mağaza gezdim. İnternette araştırarak elde ettiğim bilgi alt üst oldu. Beklentim yüksek değildi. Hifi tecrübem pek yoktu buna rağmen giriş seviyesi ürünlerden pek etkilenmedim açıkçası. Giriş seviyesi de olsa hi-fi sınıfı ürünlerden fazlasını umuyordum. Denediğim ürünlerin çoğu rodaj yapılmamış ürünlerdi. Bunun da etkisi olmuştur muhtemelen.

    ilk olarak Kef X300a dinledim başarılı ama o paraya değecek bir yanı yok gibiydi. Özellikle distortionlı sesleri birbirine karıştırıyordu. Hazırlıksız gittim elimde iyi bir kaynak da yoktu gerçi. Sonra Audioengine A5+ a baktım. Bas vuruşu iyi, tınılar, vokaller temiz ama distortion işin içine girince bu da pek kesmedi.

    Daha kaliteli ürünlerin olduğu başka bir dükkana gittim. Bu işin sonu nereye varacağını merak edip toplam fiyatı sıfır araba fiyatına harbeth in modelini hatırlamadığım oldukça büyük bir hoparlörü, iyi bir dac ve amfiden oluşan bir set dinledim. Acayipti yav. Neredeyse canlı müzik gibi çok sıcak bir ses vardı. Vokaller müthişti. Sonra kötü bir kaynak bağladık. Düşen çözünürlüğü hemen anlıyorsunuz ama onda bile farkını belli ediyor. Dükkan sahibine dedim ne olacak böyle illa araba parası mı gömelim. Quad S1 gösterdi. 10cm lik sürücüden dolayı ses hacmi biraz düşüktü ama özellikle distiortionda kötü kaynağa rağmen x300 ve A5+ dan başarılıydı.

    Bir de quad vena dac amp gördüm dükkanda. Hazır olmadığı için sesini test etmedim ama mat ve sade görünüşü çok hoşuma gitti. Marantza falan türlü ısınamadım. Parlak tuşlarıyla falan Vcd player gibi geliyor bana Bu ilk görüşte iyiymiş dedirtti ama sesini bilmiyorum tabi.




  • Hobar kullanıcısına yanıt
    X7'yi felan hepten çöp gelir sana. Yapacağın iş ikinciel toplamak. Bu sayede daha üst seviye bir sistem kurarsın. Önce amfi ile başla. Orda harbeth hangisini dinledin acaba baya beğendiğine göre birde daha üst düzey sistem dinlesen mahvolursun. Harbeth baya iyi speaker bir ara bende düşündüm hl5 plus almayı sonra cremona m'e döndüm. İkincielde siz bir sonus faber toy bookshelf bakın. Yanında brio r yeterli gelir ona. Güzel detaylı sahneli sistem olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    Dinlediğim sistemin daha ilerisi nasıldır düşünemiyorum. Daha plak falan dinlemedim mesela. Nasıl olsa almayacağım diye modele dikkat etmedim ama görüntüsünden hatırladığım kadarıyla dediğiniz gibi hl5 plus dı sanırım. Exogal comet plus dac vardı. Orda birden fazla cihaz olduğu için amfi olarak hangisine bağlıydı bilmiyorum. Bilgisayar hoparlörü olamayacak kadar büyüktü. Quad S1 bana uygun geldi. S2 de ses hacminin biraz artacağını düşünürsek daha iyi olacaktır. Quad vena ile iyi bir ikiliye benziyor.

    X7nin amfi sini yokmuş gibi sayarsak dac ve kulaklık amfisi olarak şimdiye kadar kullandığım x-fi ses kartından hallice bir üründür diye tahmin ediyorum. Zxr nin harici versiyonudur en fazla. Buna da bu para verilmez. İkinci el dac magic plus falan bakmak lazım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Quad s2 yaklaşık 3500 lira onun yerine 1500-1800 arasına piyasada sonus faber toy bak. Dac magic plus da bluetooh ve kulaklık amfisi yönğnden belli bir seviyeye sahip. Geri kalır amfin. Sonus faber zatan analoğa yakın çaldığı için amfiyide ingiliz alabilirsin ingiliz amfileriyle iyi match oluyor ve toy kolay sürülüyor. Naim alabilirsin yada musical fidelity ama fiyatlarıda iyidir. Toy ile brio r gider gibime geliyor brio r alın ama ederi 1500-1600

    3500-4000 arası bir fiyata gelir bu sistemki iyi bir sistem olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apache Air Fighter kullanıcısına yanıt
    S1 in distortionda diğerlerinden başarılı olduğunu görüp quad S2 demiştim. Kötü kaynağa rağmen distortionlu sesler birbirine fazla karışmıyordu. Tek sorun maliyet. Quad Vena da S2 de ikinci elde bulunan ürünler değil.

    Sonusu da denemek lazım. A5+ da belli açıdan başarılı bir üründü. Akustik gitarın tınısı, bassın vuruşu falan fena değildi ama metale pek gitmiyordu sadece. Metalde kulaklıkla daha fazla keyif aldım.

    Bir süreliğine ikinci el A5+ ve kulaklık çıkışı olan dac alıp bir süre idare edip alacağım bilgisayarın taksitlerini falan bitirince tekrar bakmayı düşünüyorum. A5+ ikinci elde kolay bulunuyor. Sorun istediğim gibi dac bulmak. Hem bilgisayar, hem 34" ekran, hem ses ürünleri maddi açıdan zorluyor açıkçası. Musical fidelty, naim gibi ürünler ikinci elde bile pahalı ürünler.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Cevabını forumda bulamazsınız çünkü herkesin zevki farklı. Dinleyip değerlendirmeniz lazım.

    Bende B&W ve Lynn var.naim önermişlerdi ama ben sevmedim. Tamamen zevk meselesi.

    Parahanim,

    www.parahanim.com

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngiliz amfi arayışınız varsa Arcam A90 satıyorum bilginiz olsun.
  • the wade kullanıcısına yanıt
    Amfi ve dac ı ayrı ayrı kullanmak istemiyorum hocam. Quad vena veya marantz hd amp 1 gibi ürünler ilgimi çekiyor daha çok. Bunları ikinci elde bulmak da imkansız gibi bir şey. Bütçe yenisi için yetersiz o yüzden biraz erteledim.

    Şimdilik ikinci el Audioengine A5+ ve usb dac alacağım. Pek istediğim kombinasyon olmasa da satarken zarar etmem fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • magnat ma600 'de fena bir seçim olmaz sanki dahili dac , bluetooth ve pre katının lambalı olması ekstra avantaj sağlayacaktır.
  • mustyblack kullanıcısına yanıt
    Tavsiyeniz için teşekkürler hocam. Daha önce duymadığım bir cihazdı takibe aldım. Kullananlar benim istediğim gibi sıcak çalan ve kulağı yormayan bir yapısı olduğunu söylemişler. Lambalı olmasının dezavantajı var mıdır bilmiyorum(Ömür, ısınma gereksinimi vs.)

    USB Dac içeren bayağı amfi buldum.

    -Magnat ma 600 (Biraz fazla büyük ama beğenilen bir ürün)
    -Quad Vena (Amfi olarak iyi ama dac olarak biraz eski teknoloji falan denmiş. Sade tasarımını beğendim)
    -PS Audio Sprout (Fena bir ürüne benzemiyor yurt dışından 500$ a falan getirilebiliyor. Oldukça kompakt)
    -Marantz HD-AMP1 (Ahşap görünümü sevmiyorum ama fena değil gibi. Fiyat yüksek)
    -NAD D 3020(what hifi 5 yıldız vermiş.)
    -SMSL A6(Kağıt üstünde iyi olduğunu iddia eden çin malı bir ürün Ama tasarımı modern. bazıları gibi 80 lerden kalma değil)

    Sonuncusu hariç bunlardan uygun birini ikinci el veya yurt dışı uygun fiyata düşürmeye çalışacağım. Bu kadar alternatif varken ayrı dac ve amfi benim için bitmiştir.

    Cihazın tasarımı önem olarak son sırada olsa da bunu da önemsiyorum. Ahşapmış gibi görünen kaplamadan, parlak düğmelerden, Vintage tarzdan nefret ederim. Düz kapkara ama sade ürünler çok daha şık geliyor.




  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.