Şimdi Ara

LED Ampüller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
3
Favori
1.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selamlar,
    led ampülleri araştırıyorum ama hiç bir yerde marka marka tavsiye bulamadım.
    ben şuan için 3 farklı marka denedim ve denedikçe de burada yazmaya karar verdim çünkü tüm evdeki ampüllerin değişimi 200 TL civarına mal olmakta az buz para değil bari hakkını veren ürünler kullanalım.

    şuan evimde, Osram marka 18W-865 Lm-beyaz ışık normal tasaruflu ampuller var.

    1. Şokdan alğım Sakura marka 9w-850 Lm - fiyatı: 7 TL- beyaz ışık
    aldıklarım arasında şu an en parlak ve fazla ışık vereni ama gerçekten 9 w harcıyor mı bilemiyorum ama bu bile normalde kullandığım 18W-865 Lm Osram ampullerin verdiği aydınlatmayı veremiyor.

    2. 1 milyoncudan aldığım , Rutter marka 12 W - 1080 LM - fiyatı: 8,5 TL - Beyaz ışık
    Sakuradan sonra tam bir hayal kırıklığı , daha parlak ışık beklerken daha sönük bir ışık,ispat edemem ama 1080 LM olduğuna inanmıyorum.

    3.Bimden aldığım ,Powerke marka 9 W-840 LM - - fiyatı 7 TL - beyaz ışık
    Rutter markayla aynı ışık şiddetien sahip gibi, ambalaj üzerindeki verileri sakurayala aynı olmasına rağmen,sakuradan daha sönük ışık veriyor.

    şimdilik bunları yaptım philips ve osram da almak istiyorum denemek için alıp da denediğim zaman yazarım.
    sizlerin kullandığınız ve yapabildiğiniz karşılaşma varsa yazarsanız sevinirim.







  • hafta sonu osram ve philps ampullerde aldım fakat bunlar beyaz ışık değil sarı ışık veriyorlar.
    4.Osram - E14 duy - 5.3 W/470 LM - 10 Tl ye aldım ama bauhausda 3 tanesini 27 TL yani adetini 9 TL ye alabilirsiniz: bunları 5 adetini salona ( 30 metrekare) koydum ve yeterince aydınlattılar ama beyaz ışıktan sarı ışığa geçince doğal olarak parlaklığı düşüyor ama salona gayet yeterli geldi.7 metrekarelik küçük oda için 1 adet taktım ama yeterli gelmedi 2 tane iyi uygun geldi, her 4-5 metre kare için 1 adet yeterli gelir kendi odalarınız için burdan hesap edebilirsiniz.
    5.Philips - E 27 Duy - 9 W / 830 LM - 8 TL ye aldım bunuda sarı ışık olarak aldım , bunun parlaklığı daha önce aldığım powerkey ve rutter gibi, sakuradan daha az.

    şuan için başka marka almayı düşünmüyorum.
    kısaca tavsiyem parlaklık için sakura- beyaz ışık.
  • Bimden 2-3 sene önce aldım memnunum fire vermedi bozulmadı çok sağlam çıktı..O zaman da bende 6 tanesine 50 mi 60 mı ne vermiştim ama doğrusu değdi..
  • Philips 10 w 1055 lümen beyaz ışık veren led ampülden kullanıyorum çok güçlü ışığı var yaldır yaldır yanıyor tavsiye ederim koçtaş veya bauhaustan alabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bowers wilkins

    Philips 10 w 1055 lümen beyaz ışık veren led ampülden kullanıyorum çok güçlü ışığı var yaldır yaldır yanıyor tavsiye ederim koçtaş veya bauhaustan alabilirsin.

    ARkadaşın dediğine katılıyorum. Şu yazdığım tarih itibariyle philipsin 10,5 wattlık 1055 lümen civarı 6500 Kelvin soğuk beyazını kullanıyorum xenon araba farı gibi yanıyor kutusunda bu serinin 12 wattlık 14 wattlık modelleride oldğu yazıyor ama hiç bir yerde bulamadım eminim onlar 1400 1500 lümenlere yetişiyordur ki artık 24 26 wattlık bir tasarruf ampülünün yerini rahatlıkla alabilirler anlamına geliyor. Birde Bauhaus da Osramın 1300 1400 lümenlik 15 wattlık bir modeli varmış bir arkadaş tavsiyesi aldım ama alıp deneme fırsatım olmadı şimdilik 10,5 luk philipsler gayet parlak ve yeterli ışık veriyor hiç patlayacak bozulacaklarmış gibi de durmuyor ömür yettikçe daha gider




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.