Şimdi Ara

PS4 Pro için 4K TV tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
493
Cevap
13
Favori
55.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PS4 Pro için hangi 4K TV modelini almayı düşünüyorsunuz? 4K TV kullananlarda hangi modeli kullandıklarını belirtirlerse faydalı olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 20 Ekim 2016; 6:47:09 >



  • ps4 2013 sonu 2014 başı çıkmadı mı ben mi yanlış hatırlıyorum?

    ps ömrü 6-7 yıl

    ps5 i bekleyeceğim diyen arkadaşlar 2020 ye kadar bekleyceklerse neden 4k tv lre yorum yapıyorlar?

    ya neyden bahsettiğinizin farkında değilsiniz ya da yeni tv almaya niyet yok, sallıyorsunuz kusura bakmayın. Bazıları için önemli olabilecek bir topic i bu şekilde kirletmemenizi tercih ederim şahsen.

    ne 2020 de çıkacak ps5 e dair bilgi sahibisiniz ne de kullanılacak tvler hakkında!


    PS4 Pro için Samsung'un KU7500 4K HDR destekli 49" kavisli TV'sini satın aldım. Bir oyuncu gözüyle kullanıcı deneyimlerimi ve konsol performansını sizlerle paylaşmak istiyorum.

    - Öncelikle bilerek 2016 serisinden aldım, çünkü 2017 (misal bu seneki MU7000 modelinde) Active Crystal Color özelliğini bulunmuyor. Yani aynı fiyata alacağınız Samsung MU serisi, KU serisinden çok daha düşük donanımlı bir model, KU serisi Active Crystal Color sayesinde size görüntüde daha geniş bir renk paleti sağlayacaktır.

    - Neden kavisli aldım? Vallahi indirimde bu denk geldi, yoksa bir dezavantaj bile diyebilirim, aydınlık bir ortamda ışık yansımasını tam merkeze topluyor ve her açıdan izlediğiniz görüntüye salça oluyor. Onun dışında estetik açıdan düz (flat) panellere göre daha iyi görünüyor, ben odamın tam köşesinde kullandığım için duvarlara tam oturdu.

    - Input Lag ne durumda? 4K + HDR oyunlarda dahi 35 ms'i geçmiyor, 1080p çözünürlüklü oyunlarda sabit 20-25 ms arası seyrediyor, bu açıdan tamamen sorunsuz. Multiplayer oyuncusuysanız asla lag derdiniz olmaz.

    - Siyahlar nasıl? Panel çerçevesiyle bütünleşecek yakınlıkta gayet iyi bir siyah performansı var. Korku oyunlarında ve karanlık sahnelerde detayları gayet iyi seçebiliyorsunuz. VA panellerin birçoğu zaten "siyah tonu" bakımından başarılı, ben genelde akşam saatleri oyun oynadığım için VA panellerin ışıklar kapalıyken çok daha iyi performans sağladığını duymuştum, bu bakımdan karanlık bir odada son derece güzel bir görüntü verdiğini söyleyebilirim.

    - Renk yoğunluğu ve parlaklık nasıl? Oyunlarınızı genelde sabah, aydınlık bir odada oynayacaksanız bu TV gibi VA panele sahip bir model tercih etmenizi pek önermem, çünkü karanlık bir oda ile bol ışıklı bir odada sağladığı performans farkı bence bir hayli büyük. IPS panele sahip LG modelleri hem renk paleti hem de parlaklık konusunda Samsung'un 7000 MU, KU serisini sollayacaktır. (IPS panellerin dezavantajına gelirsek de, bu TV'lerin karanlık sahnelerde verdiği yapay siyah tonlarından dolayı genelde çoğu video oyununda arka detayları büyük ölçüde kaçırmanız olasıdır. Yine de "ben oyunlarımı gün ışığında ya da aydınlık bir odada oynuyorum." derseniz hala güçlü bir tercih sebebidir.)

    Motion performansı ne durumda? Bu konuda da tam sınırda bir TV olduğunu söyleyebilirim. Yüksek çözünürlüklü aksiyon oyunlarında (örneğin Uncharted 4) motion performansının görüntüye yetişemediğini fark edebiliyorsunuz. İlk başta bu durum canımı sıktı, ancak şuan alışmış durumdayım, oyundaki kaplamalar milisaniyeler sonrasında düzgün bir şekilde yerine oturuyor, bazı detaylar hareket halindeyken net seçilemiyor.

    Genel anlamda, bu TV'ye indirimden 2700 TL verdiğimi düşününce, gayet memnun kaldığımı rahatlıkla söyleyebilirim. 8000 serisinin hem motion hem de renk yoğunluğu bakımından daha iyi olduğunu biliyorum, ancak bütçem 4000 TL olmadığı için şuanki alışverişim bana paramın karşılığını fazlasıyla verdi. Bu TV'yi 2500 - 3000 TL bütçesi olan PS4 Pro sahiplerine şiddetle öneririm, deneyimlerim bu şekilde, umarım birilerinin işine yarar. :)

    Test ettiğim uygulamalar;

    - Battlefield 1 (1800p + HDR)
    - Gran Turismo Sport (4K + HDR)
    - Uncharted 4 (1440p + HDR)
    - Netflix (4K + HDR)
    ...
    Bu fiyata alabileceğiniz zaten üç tv var. Sony Xe7005, xe7077 ve Samsung 50mu7000.(xe7005 ve xe7077 aynı tv aslında. Sadece çerçevesi farklı.)Eğer siyahlara çok takıntılı iseniz va panel olan 50mu7000 tavsiye ederim. Ama çok kafaya takmam derseniz xe7077 derim. Çünkü xe7077 siyah performansı dışında daha iyi bir tv.



    Bu arada bütçenizi 3800-3900 civarına arttırabilirseniz Samsung 49mu8000 tavsiye ederim. Taş gibi tv dir.
  • alırsam sony alırım, ama 55'' tek model var piyasada onunda fiyatı malum... bence insanlar ps4 pro fiyatına bakacaklarına tv fiyatlarına baksınlar.. benim için ps4 pro nun fiyatının maalesef önemi kalmadı..
  • sony'den veya herhangi bir markadan 55 inç hdr-4k tv alana ps4 pro bedava verilmeli, o fiyatlar ne yahu araba mı alıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 10 Eylül 2016; 1:03:38 >
  • Monitör alsak kurtarmaz mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080p de geliştiriciye bağlı olarak daha iyi grafikler ve stock PS4'de olmayan bir kaç görsel ayar olabilecek ve Single oyunlarda fps değerleri daha yüksek olabilecekmiş. Bu arada bunların hepsi olabilecek ama geliştircinin elinde her şey. Yani ilk başta Pro alınıp 4K HDR TV'ler ucuzladığında alınabilir. Bu arada 4K olması dışında HDR desteği olmasına da dikkat etsin alacak olanlar.
  • Bende almak istiyorum da pek bilgi sahibi değilim tv ler hakkında. Tv modeli önerebilecek var mı? Bütçe 3500,4000 civarı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hz değerleride çok önemli şimdi.. 4k ya genişleyince görüntüler hz lerdede bi ikiye beşe katlama olabilir.. ne kadar samsung lg gibi tv ler bilmemkaç hz li tv leri olsada sony'nin verdiği hz'yi vermiyo.. bunuda en kral fifa'dan biliyorum.. kısacası şuan hem 4k hem hdr hemde hz değerlerinde problem olmayacağını bildiğim tek tv var oda SONY KD55XD8505
  • SONY kendisi 60'' öneriyor.
  • 4K Monitör çok daha iyi olur Pro için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spader

    Bende almak istiyorum da pek bilgi sahibi değilim tv ler hakkında. Tv modeli önerebilecek var mı? Bütçe 3500,4000 civarı.

    SONY KD55XD8505 şuan 55'' de tek tv.. 4299tl.. ondan sonraki cihazlar 7000den uçmaya başlıyo.. 4000 bütçe varsa 299 daha koy direk al ama kampanyalılar indirimler extra hediye çeklleri falan veren yerler olabilir iyi araştırmak lazım
  • Geçen hafta kardeşime aldık 55XD8505B muhteşem bir tv gerçekten bu arada ufak bir bilgi B olan Sharp panel C olan LG panel imiş B olan daha ıyı tabii ki.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K Tv almak istetenlere Samsung 48JU6070'i öneririm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4K tv aldım ama Ps4 pro almam

    Oyun oynayacaksanız Ambilight çok önemli bunu buraya yazıyorum.

    49pus7101 aldım input lag çok düşük 30 larda, ambilight oyun modu mükemmel sağdan soldan mermi yada büyüler geldiğinde ambilight ateşin yönüne göre ışık veriyor ateş renginde

    Harika bir deneyim.

    Fakat motion kapalı oynuyorum yazılım ile gelen motion desteği sorunlu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pinky_Demon

    Geçen hafta kardeşime aldık 55XD8505B muhteşem bir tv gerçekten bu arada ufak bir bilgi B olan Sharp panel C olan LG panel imiş B olan daha ıyı tabii ki.

    aynen.fakat kardeşinizin aldığı B model eski model.50 hz.HDR yok.Ama dediğiniz gibi paneli daha iyi.

    Yeni çıkan 55XD8505 2016 Model.100 Hz.Ve Sony in tek HDR televiyonu o fiyatlarda.
    2017 de yeni HDR modeller gelecektir Türkiye ye.Tek o televizyon var çünkü insanların alabileceği az da olsa.
  • Nemanja Bjelica kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yanlış yazmış olabilirim TV de HDR var kutuda da eşşek kadar yazıyor zaten 4299₺ ye aldık.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğrudur hocam kutusunda yazıyorsa yenisini almışşınızdır.Zaten en kaliteli o.
    Artık galiba LG yapıyor Sony in panellerini.

    Sony PS4 Pro dan ziyade Televizyondan para kazanacak.Herkes ucuz diye diğer markalara yöneliyordu.PS4 Pro için Sony tv zorunlu gibi olacak.En kötü LG,Samsung un 4 milyarlık televizyonları o ayarda olur.
    Ben zaten evime Tüplüden beri Sony dışında tv almadım.3.5 milyar civarını bulursan alacağım aynı tv yi.Teknosa bir ara %10 çek vermişti.Öyle birşey olsa tekrar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nemanja Bjelica -- 10 Eylül 2016; 12:50:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErtugDark

    hz değerleride çok önemli şimdi.. 4k ya genişleyince görüntüler hz lerdede bi ikiye beşe katlama olabilir.. ne kadar samsung lg gibi tv ler bilmemkaç hz li tv leri olsada sony'nin verdiği hz'yi vermiyo.. bunuda en kral fifa'dan biliyorum.. kısacası şuan hem 4k hem hdr hemde hz değerlerinde problem olmayacağını bildiğim tek tv var oda SONY KD55XD8505

    Fifada akıcı olmuyo diymi diger lg samsung tvler flu gibi oluyor
  • Beyler 1080p FHD tv ile bir süre oynasak bu cihazı idare etmez mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 4K TV için PS Pro alıcam
  • Şöyle bir tv var; 4K ve HDR mevcut. Boyutu çok büyük değil. Fiyatıda nisbeten uygun.

    http://www.hepsisony.com/sony-kd-49xd7005-4k-hdr-android-tv
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.