Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (3042. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61.728
Cevap
91
Favori
2.392.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 30403041304230433044
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazmayı_Severim

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bado1

    hocam sizi gayet iyi anlıyorum. megapixel cazibesine asla kapılmam bir fotoğraf baskısı almak için 10 megapixel bile yeterli zaten d7000 diyaframdı enstanteydi daha kolay bir ulaşım sağlıyor buton fazlalığından dolayı. benim aklımdaki soru şu d5300de daha hızlı bir işlemci var ve ondaki sensör boyutu daha yüksek herkes bu yüzden bana bu cihazı almam için tavsiyede bulunuyor. diğer kullanım kolaylıkları wifi ve çevrilebilen ekran falan ama benim için fotoğraf kalitesi önemli fotografium destekte görüştüğüm kişide d5300 önerdi benimde aklım hala d7000'de ve ikna olmuş hissetmiyorum bana daha fazla neden verebilirmisiniz içim rahat olsun

    Ben sadece tek bir özelliğie baktım ve şahsen benim için o özellik olmazsa olmazdır. Eğer fotoğrafçılık işini ilerletmeyi düşünüyorsanız size şöyle basit bir örnek vereyim, muhtemelen 50mm 1.8 lensin cazibesine kapılacaksınız ki insan gözüne en yakın lenslerden biri budur. Bu lensin iki fiyatı vardır nikonda g ve d serisi lens fiyatları. G serisi 50mm lens 700 lira civarındayken iken d serisi 50mm lens 300 lira dolaylarındadır

    Diyelimki 5300 aldınız ve üzerinde verilen lens sizi tatmin etmemeye başladı. Sabit lenslerle tanıştınız ve 50mm sıfır almak istediniz (ki bazı önemli lensleri sıfır almanızı öneririm yoksa ucuz diye ikinci ele girerseniz pişman olma ihtimaliniz oldukça yüksek, en azından önemli lenslerde ikinci ele girmeyin) mecburen 700 lira vermek zorunda kalacaksınız ki düşünün 5300'ün fiyatı + 700 lira. Bu olayı d ve g serisi şeklinde ayrılan her lens çeşidinde yaşayacaksınız, göreceksiniz ki 5300'e yaptığınız masraf ile aslında rahatlıkla bir full frame makine alınır boyuta gelmişsiniz

    Ki ilerletmeyi düşünüyorsanız bunun daha harici flaşlar boyutu var ve üç aşağı beş yukarı 2000 lira da onların masrafı var, ek bataryası, hızlı okuma özelliği olan hafıza kartları vs yani iş bir body ile bitmeyecek ama en azından gövdesinde netleme motoru olan bir makine sizi ciddi bir maliyetten kurtaracak. Tabi ilerletmeyi düşünüyorsanız

    Ha diyorsanız ki beni 5300 idare eder ve en fazla bir 50mm alırım daha da almam veya elim bollaşınca alırım, o halde size en çok cazip geleni alın derim

    Tabi bir de crop faktör olayı var 50mm diyoruz ama 5300'de sanırım x1,5 oranında bir kesme var o da 75mm kadrajına denk geliyor tabi bu işin ayrı bir boyutu, maliyetle doğrudan bir alakası yok

    G serisi lenslerin teknik yönden D serisi lenslere üstün geldiği söylense de onlara aldırış etmeyin, fotoğrafı fotoğraf düzenleme programına attığınız an tüm dezavantajları rahatlıkla ortadan kaldırabilirsiniz. Ki o program alacağınız makineyle beraber verilir. Genelde bazı lenslerde teknik sıkıntılar ortaya çıkar, işte fotoğraftaki objelerin sınırlarında renk kırılmaları (halo etkisi gibi) işte bazen insan yüzlerinin balık gözü efektine benzer bir şişkinlikte çıkması vs bunların hepsi programlarla giderilen sorunlardır ve illa da bu tarz problemler ortaya çıkacak diye bir şey yoktur


    fotoğraf çekmeyi hobi olarak devam ettiricem hocam. g lenslerin maliyeti hakkında çok haklısınız benim sorum işlemcinin eski olması bana ne gibi bir dezavantaj sağlar ve aralarındaki sensör boyutunun farkı çektiğim fotoğrafı çok etkilermi ? ben zaten kararımı alıcağım zaman verebilicem alana kadar hala vaktim var (haziran-temmuz ayları) ve her yerden bir fikir çıkıyor benimde aklım karışıyor ama aklım D7000'de..
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    işte aradığım cevaplar çok teşekkür ederim önümüzdeki haftalarda bir teknoloji mağazasına gidip elimde iki cihazıda ölçmek istiyorum. bu arada portre fotoğraflarla bir ilgim olmayacak genellikle doğa fotoğrafları üzerine odaklanıcam. bunun için tamron 17-50 lens düşünüyorum. sizin söylediğiniz 50mm nikkor lens genelde portre fotoğraflar için tavsiye edildiğini duymuştum sizce o lensle doğa fotoğrafları için başarılı sonuç çıkartırmıyım yoksa tamron 17-50 dahamı makul olur ?
  • Yazmayı_Severim kullanıcısına yanıt
    söylediğiniz gibi asıl konunun daha belirgin olduğu fotoğraflarda çekmek isterim. bokehler yapmak falan benim için müthiş olur sizce bu lenslerin diyaframları bokeh yapmamı sağlarmı ? hatırladığım kadarıyla bokeh yaratabilmek için diyaframın düşük bi sayıda olması lazımdı. aydınlatırsanız sevinirim :)
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevaplar için teşekkür ederim. Aldım makinayı gittim bir kaç fotoğrafçıya D800, D700 ve D610 ile aynı
    ayarlarda çekim yaptık ve fotoğraflar birbirine çok yakın çıktı. Makinada problem yokmuş yani.
    Bu arada M modunda flaş kapalıyken pozlama telefisi yok diğer modlarda var.
    Test ettik D700 ve D810 da da pozlama telafisi yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cankancan999 -- 22 Şubat 2015; 18:31:48 >
  • cankancan999 C kullanıcısına yanıt
    M modunda, pozlamanın 3 bileşenini de kullanıcı yönetir: ISO, F, enstantane. diğer modlarda, P, A, S ve auto, kontrolün bir kısmı makineye bırakılır. M modunda pozlama telafisi olmamasının nedeni budur. sadece bahsettiğin güncel modellerde değil, D70 - D80'de bile böyledir.

    pozlama telafisi şu demektir aslında: 3 parametreden en az 1 tanesinin makinenin kontrolüne bırakıldığı durumlarda, kullanıcının, makineye ip ucu yada emir vermesidir.

    umarım seni sinir eden farkı bulup, gidermişsindir de; tümüyle fotoğrafa odaklanabilirsin bundan sonra.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpug

    M modunda, pozlamanın 3 bileşenini de kullanıcı yönetir: ISO, F, enstantane. diğer modlarda, P, A, S ve auto, kontrolün bir kısmı makineye bırakılır. M modunda pozlama telafisi olmamasının nedeni budur. sadece bahsettiğin güncel modellerde değil, D70 - D80'de bile böyledir.

    pozlama telafisi şu demektir aslında: 3 parametreden en az 1 tanesinin makinenin kontrolüne bırakıldığı durumlarda, kullanıcının, makineye ip ucu yada emir vermesidir.

    umarım seni sinir eden farkı bulup, gidermişsindir de; tümüyle fotoğrafa odaklanabilirsin bundan sonra.

    Sn xpug

    D7100de M modunda pozlama yapıyordum sanki D610da da yapmak gerekiyormuş gibi düşündüm, sıkıntı çözüldü. Ama birkaç fotoğrafçıyla konuştum derdimi anlattım ama sizin verdiğinz bilgiyi veremediler. Galiba fotoğrafçılar pek M moduyla çekmiyorlar. Pozlama telafisi olması lazım diyorlar hadi göster deyince yok olmuyormuş dediler.

    Bütün kitaplarda ve forumlarda iso 100 ile fotoğraf çekin deniliyor ama fotoğrafçılar 800-1200 isoya kadar çıkıyorlar gren kumlanma olmaz diyorlar. Ben iso 100 ile çekmeye alışmıştım ancak D610 da gece evde mesela f/5.6 iken 1/150 enstantanelerde flaş açmak gerekiyor. Bunuda garipsedim ama D800 ve D700de de böyle olduğunu gördüm test ettim. D7100de 1/100 enstantane altında fotoğraf titreme nedeniyle net çıkmıyordu ancak d610 ile 1/60ta bile net çıkıyor fotoğraf.

    Anlaşılan önceki bilgileri sıfırlamak gerekiyor.
  • cankancan999 C kullanıcısına yanıt
    hocam estağfurullah. verdiğim bilgiler işe yaradıysa ne güzel.

    D80 ile başladım, ISO100'den yukarı çok mecbur kalmadıkça çıkmazdım. çıkarsam da 400'ü geçmezdim. sonra D800 kullandım. 1600lere kadar çıktım. ev içi, flaşsız gayet iyi sonuçlar verdi. sonra D800 gitti D810 geldi. 3200'e kadar çıktım sorun yaşamadım. gelişen sensör teknolojisi saolsun.

    Fotoğrafçılar, 800-1200 aralığına çıkar, çünkü 220V ile beslenen gayet güçlü ve yeterli sayıda flaş, paraflaş, aydınlatma vs setleri vardır. bol ışık altında, enstantane hızını daima çok yüksek tutabilmek için yüksek ISO'ları kullanırlar. kumlama, gren yada noise denilen durum, yüksek ISO, az ışık ve yavaş enstantane de belirginleşir. Amatörler olarak bizlerin kullandığı makine üzerindeki flaş yada pille çalışan harici flaşlar, stüdyolardaki kötü setlerle bile boy ölçüşemez.

    D7100'de 1/100'de titrek çıkan karelerin D610'da 1/60 ile bile net çıkmasının açıklaması basit bence;

    fotoğraf çektikçe elin alışıyor,
    D610 D7100'den ağır olabilir bu da elindeyken stabilitesini artıran bir durum,
    (hem şaka yapıyorum hem de ciddiyim) D610 daha pahalı bir makine (o kadar para verince, insan makinesinin eksiklerini görmemezlikten gelebiliyor )
  • Arkadaşlar, Nikon 55-200 VR ye ihtiyacı olan varsa ilanımı inceleyebilir...

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-lens-filtre-nikon-55-200vr-sifir-ayarinda-201809200/detay/
  • Selam herkese,

    D700 / 85mm 1.8G

     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***


     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***


     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasin_kaya

    Epeydir foto eklemiyordum.
    D7100 + Sigma 50-500mm OS HSM



    https://500px.com/photo/99662121/great-cormorant-%C2%BB-phalacrocorax-carbo-by-yasin-kaya

     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***


    Yasin, 50-500'le entegre olmuşuz hemen
  • Aynen abi. Bunlar daha ne ki

    Göz seviyesinden çekimler var. Akla zarar.

    Ama bir prime değil. 10x lens için benbi tatmin etti.


     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
  • yasin_kaya kullanıcısına yanıt
    Yasin, cam olmuş.Daha ne olsun
  •  *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***


     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arranger. -- 1 Mart 2015; 20:33:36 >
  • Sigma 35mm f1,4 art ile deneme
     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***
  • Arkadaşlar selamlar,

    Farklı bir ekipman planından ötürü, şu an kullanmakta olduğum D700 kameramı ve 8 FPS yapan, büyük pil de içeren orijinal Nikon dikey grip'imi satıyorum.

    Kamera:

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-dijital-fotograf-makinesi-nikon-d700-kutulu-202587481/detay/

    Grip:

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-fotograf-kamera-aksesuarlar-nikon-mb-d10-dikey-grip-201782010/detay/


    Her ikisi de kozmetik açısından mükemmelin bir tık altında. Fiyatları da buna uygun olarak, uygun seviyede. Kamera 67000 küsür karede. İlanlarda fotoğrafları var yakından.

    İşlevsel olarak hiçbir sıkıntıları yok.

    Talip olan olursa rakamlarda gene de bir şey yapmaya çalışırım.

  • Ed - kullanıcısına yanıt
    Hacı benim ff sancılarım son dönemde artmaya başladı buna talip olabilirim :) Bununla 50mm 1.2 ai-s bulsam, AF confirm filan olur mu? Adaptörsüz oluyor bu makineye değil mi? Sen kullandın 50mm 1.2 'yi, nasıl lens? Değer mi 1000-1200 liraya?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cortextm -- 4 Mart 2015; 16:18:47 >
  • 50mm F1.2 güzel lens. Af confirm bilmiyorum. 900tl lere kadar düşmüştü ikinci elde. Nadir bulunuyor. bulunursa iş görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cortextm

    Hacı benim ff sancılarım son dönemde artmaya başladı buna talip olabilirim :) Bununla 50mm 1.2 ai-s bulsam, AF confirm filan olur mu? Adaptörsüz oluyor bu makineye değil mi? Sen kullandın 50mm 1.2 'yi, nasıl lens? Değer mi 1000-1200 liraya?

    Olur, güzellik yaparım :) Sen de bi tetiği çekemedin :)

    1.2 olur, vizörde AF confirm uyarısı verir ama manuelle uğraşmaya gerek yok, 1000-1200 TL ona vereceğine 800 TL'ye 1.4 G alıp keyfini sürersin :) m43'ten FF'e büyük fark olduğundan aşırı açık diyaframlara ihtiyacın yok arka plan için.
  • Birisi tetik mi dedi (fikir calinti, mallar alin teri)

     *** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skylineGTR_34 -- 8 Mart 2015; 6:12:23 >
  • skylineGTR_34 kullanıcısına yanıt
    Fikir çalıtı olsa da mallar sağlammış. Küçük bir servet var sanki orada
  • 
Sayfa: önceki 30403041304230433044
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.