Şimdi Ara

Tıp Konusu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tıpın neden bu kadar popüler olduğunu anlamıyorum.Mezun olunca pratisyensen 6-7 anca alıyorsun tusu kazanabilirsen 9-10 anca oluyor.Dayak yeme ihtimalin var her an hasta olma ihtimalin var hastalarla davalık olma ihtimalin var 6 yıla yakın zorunlu hizmeti var insan boyunu aşan kitap yükü var gecelerle gündüzleri birbirine karıştıran çalışma yükü var tusu var.Ama gelgelim ben fen lisesinde okudum okulda uluslararasında matematikte fizikte madalya alıp sonra ilk 1000 e girip ek puanla tavanı (560'ı) aşıp hacettepe'ye giden tanıdıklarım var. İlk 500 e girip her türlü üniversiteyi (hukuk,mühendislik,iibf) tutturabilecekken tıpa giden tonla adam tanıyorum.Bu cidden mantıklı mı? Ya da benim kaçırdığım bir şey mi var?

    Edit:Şunu da yeni farkettim paralı sıralamalarına baktığımda lys'de 20 k olan yıllık 60.000 tl den 360.000 lirayı gözden çıkarıp ücretli tıp fakültesine giden insanlar var.Halbuki aynı paranın üçte birini (120.000) lira bilkente verip ülkenin boğaziçi ile birlikte en prestijli mühendisliği olan bilkent eee ye gidebilecekleri halde.(ki diplomada buslu ücretli falan da yazmıyormuş.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalkon -- 24 Ağustos 2016; 12:19:17 >



  • Ayn£\ k♧rd%@ k&tili@^rum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaflip K kullanıcısına yanıt
  • İlk 500 e girip tıp yazmak bana da komik geliyor. Boğaziçinde mühendislik okumak varken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani kısmen haklısın.Kısmen değilsin.Tıp okuyan biri olarak yazıyorum. Benim görüşüme göre bazen paradan önemli şeyler de var.

    Yaşam standartlarına yüksek oluyor,toplumun her kesiminde saygı görüyoruz,çevrendeki insanlar yuksek oranda okumuş kesimden oluşuyor,üstelik maaş için de başlangıç o şekilde sonrasında hızlı artış var,yetim kalan çocuğun ilk aglayislarini kucağında yaşadığında,sehidin cenazesini morgdan almaya gittiğinde, Yeni doğan bebeğin ilk anlayışını duyduğunda niye doktorluk denildigini daha iyi anlayabilirsin Bence.
    Dayak yiyoruz tamam,gençlik pert oluyo tamam ,mesakketi de çok fazla o da tamam... mükemmel meslek zaten yok.

    Müh ise okuması kısmen daha az yıpratıcı iyi üni de iş zaten sıkıntı olmuyor,devlet yine sıkıntı ama. Şu an bi düşün her yer mühendis dolu İlk 500 e giren bireyle ilk 500k ya giren de. Toplum algısı insanı çok yorar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizene. ben tıp isterim o mühendislik ister banane. Kimi para için ister kimi gerçekten beyaz önlüklü yeşik formalı olmak için ister. KİMENE

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası benim açımdan mühendislik için kendimi geliştirmek yani 2 3 dil öğrenmek zordu , ingilizcem bile vasattı , odtü de okurdum ama vasat biri olurdum o yüzden tıp seçtim
  • 6-7 ANCA aliyorsundan sonrasini okumadim.biri arkadasa asgari ucretin 1300 kusur oldugunu hatirlatsin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • space. S kullanıcısına yanıt
    Lys de ilk 10 k ya giren üstüne 6 yıl tıp okuyan adamı asgari ücretlilerle mi karşılaştırmalıyız yoksa mühendislerle ve hukukçularla falan mı ki tıp sıralamaları hem müh hem hukulardan yüksek.Tıp tutturup hukuk tutturamayan adam da tanımıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalkon -- 23 Ağustos 2016; 23:44:54 >
  • Benim burada anlatmak istedigim sey hayat sartlariydi.ister doktor ister avukat veya herhangi bir seyden kazanilacak 6bin lira hicte kucumsenecek bir rakam degil.hani 6 yilida buyutmemek lazim zaten 10k daki cogu muhendislik ingilizce hazirlikli 5 sene.ondada yuksek lisansi var tiptaki uzmanlik gibi.maddi yonden bakacak olursak belki muhendislerin ulasabilecegi sinirlar daha fazla ama TECRUBE gerekiyor bu da daha fazla yıl demek.yani tip okumaktan farki yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • space. S kullanıcısına yanıt
    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zorunlu hizmet 2 yıl.

    Çalışma olayı da abartıldığı kadar çok gerekmiyor. Günlük birkaç saatlik düzenli çalışma ile sınıf gayet rahat geçiliyor.

    Seçme sebebi olarak ise mezun olunca direkt işe başlamak mantıklı geliyor sanırım insanlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine mi aynı muhabbet amq
    YIL 2016 halen NEDEN TIP SEÇTİN NEDEN MÜHENDİSLİK SEÇTİN...
  • NEDEN Mİ ÇÜNKÜ ;LANET OLSUN BU AŞKA .LANET OLSUN ZOR OLDUĞUNU BİLE BİLE İNSAN SEVGİSİNE YENİK DÜŞMEYE VE YARATILIŞIN ŞİFRESİNİ ÇÖZDÜKÇE ONA TEKRAR TEKRAR HAYRAN OLMAYA.LANET OLSUN İNSANI TAMİR EDERKEN İYİ BİRŞEY YAPTIĞINI HİSSEDİP DÜNYADA İŞE YARAYAN BİR VARLIK OLMAYA..

    SEVMEDİKÇE OKUMASI DA OLMUYOR MESLEĞİDE ARTIK 1900 LERDEN ÇIKTIK O DOKTOR DEYİNCE İNSANLARIN GÖZLERİNİN PARLADIĞI DÖNEM BİTTİ.TIP'BIN BİR ESPRİSİ KALMADI BİR MÜHENDİS, AVUKAT VS VS DOKTORDAN ÇOOOK DAHA FAZLA KAZANABİLİR SORUN PARAYSA.VE DÜNYANIN EN ZOR 5 SINAVINDAN BİRİNE GİRMEK ZORUNDA OLMAYABİLİR (TUS) SORUN SINAVSA.VELHASIL BİRAZ DÜŞÜNMEK NEDEN TIP SORUSUNUN CEVABINI GETİRECEKTİR SİZE.

    MERAK,ARAŞTIRMAK,UYGULAMAK BUNLAR ALTIN KURALLAR .....HEPSİNİ ÇEVRELEYEN BİR ŞEY DAHA VAR SEVMEK!!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.1454 -- 24 Ağustos 2016; 1:10:30 >
  • Belki bir 2. Aziz Sancar :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Açıkçası ben getireceği saygınlığı seviyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.