Şimdi Ara

Survarium Yapımcısı Andriyash Kozlovsky ile Özel Röportaj

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: Vostok Games yapımcısıyla Survarium'u konuştuk.

     
         Vostok Games'ten Andriyash Kozlovsky ile Survarium'da son durumu, oyunun içeriğini ve oyuncuları nelerin beklediğini konuştuk. Haber editörlerimizden Gazali Çetinkaya tarafından gerçekleştirilen röportaj şu şekilde:
     
    BSC: Merhaba ilk olarak kendinizi tanıtabilir misiniz?
    AK: 2024 yılından tüm okurlar ve BSC editörlerine merhaba. Ben Andriyash Kozlevsky. Küresel felaket öncesi Vostok Games'in Halka İlişkiler Yöneticisiydim.(espri yapıyor) Şimdilerde ise yeni dünyanın kalıntıları üzerinde mücadele veriyor, eski ve sağlam Submachine Gun'ımı elimden geldiğince sıkı tutmaya çalışıyorum.


    BSC: Oyununuz hakkında bilgi verebilir misiniz?
    AK:
    Survarium dünya üzerindeki büyük bir felaket sonrası yakın gelecekte kurulmuş online bir shooter oyunu. Oyun şu an ücretsiz olarak ulaşılabilir durumda. Tüm yapmanız gereken oyunu yüklemek, hesap açmak ve oynamaya başlamak. Eğer daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa buradaki Survarium dünyasına ait ilk adımları anlatan videoyu izlemelisiniz. Bu video oyunumuza ait basit mekanikleri ve oynanış ögelerini tanıtıyor.

    BSC: Survarium şu an erken erişimde olan bir oyun. Peki tam sürüm için herhangi bir çıkış tarihi var mı?
    AK:
    İzin verin okuyuculara tekrar hatırlatayım. Survarium online bir oyun. Bu nedenle "Oyunun Çıkış Tarihi" kavramı bizim açımızdan belirtmesi zor bir nokta. O yüzden çıkış tarihini başlangıçta duyurulan tüm modların oyunculara sunulacağı gün olarak belirleyelim.

    BSC: Survarium'da 3 tane oyun modu bulunmaktaydı. İleride yeni modlar görme şansımız olacak mı?
    AK:
    Evet ve buraya not düşeyim şu an için oynanabilir 4 adet mod bulunmakta. Sizinde fark ettiğiniz üzere 0.42 güncellemesi ile oyuna Artifact Hunt modunu ekledik.

    Bu mod ile iki takım nadir bir eser için mücadele veriyor. Kazanan takımın 5 eseri kendi alanına teslim etmesi veya maç esnasında diğer takımdan daha fazla eser teslim etmesi gerekiyor. Bir kerede sadece tek eser Forest Glow haritasında bulunuyor ve tüm oyuncular hangi bölgede olduğunu biliyor. Ayrıca taşıma işlemini gerçekleştiren kişinin pozisyonu da minimap üzerinde gösteriliyor.

    ''



    BSC: Survarium şu an oynaması ücretsiz bir oyun. Peki sürekli böyle mi kalacak?
    AK:
    Biz başlangıçta oyunun oynaması ücretsiz olmasına karar verdik ve gelecek için de planımız bu şekilde. Oynaması ücretsiz oyunları sürekli içerik eklemek, projeyi geliştirmek, korsana karşı korunması ve geliştirici ekip ile kolay iletişim kurarak projenin gelişimine olumlu etkilerinin bulunmasından dolayı daha avantajlı buluyorum.

    BSC: Oynaması ücretsiz oyunlarda en rahatsız edici şey pay to win konseptidir. Sizin oyunuz için pay to win hakkında ne söyleyebilirsiniz?
    AK:
    Ne zaman birisi Survarium'a pay to win oyunu dese biz güleriz. Bu kişiler kesinlikle oyunda yeterince iyi olacak kadar zaman harcamamış kişilerdir. İzin verin size bir kaç basit örnek vereyim.

    Premium bir set satın alındığında oyuncu ekstra oyun içi para ve kendi grubunda saygınlık puanı veren bonuslar kazanıyor. Böylece daha yüksek seviyelerde oynayabiliyor ve karakterini geliştirmek ve yükseltmek için zaman kazanmış oluyor. Fakat kurşun geçirmez kıyafetler ve acımasızca düşmanlarına karşı tozu dumana katacak silahlara sahip olmuyor. Veya başka bir örnek verelim. Premium harcamanın yardımı ile oyuncu silahına anında modifikasyonlar ve modüller takabiliyor. Bunlar da dediğim gibi oyun içerisindeki paralar ile satın alınabiliyor ve düşman öldürdükçe silah modülleri açılabiliyor.

    Bu nedenle sizinde gördüğünüz gibi Survarium'u pay to win bir oyun olarak sınıflandırmak zor. Biz daha çok PvP'de oyuncu yeteneklerinin hazır alınmış silah ve teçhizatlardan daha önemli olduğu bir rekabetçi modunu sağlamaya odaklandık.

    ''



    BSC: Oynaması ücretsiz oyun endüstrisi için ne düşünüyorsunuz ve sizin oyununuzun bu sektördeki yeri nedir?
    AK:
    Şu an piyasada birçok oynaması ücretsiz oyun bulunmakta ve önemli olan diğerlerinden öne çıkabilmek. Survarium'un yaklaşımı da bir istisna olamaz. PVP modu aktif olarak hala geliştirilmekte. İnanıyoruz ki oyunumuz bazı benzersiz ayırt edici özelliker sunuyor.
    Yeni başlayanlar için belirtmek gerekirse Survarium'da oyuncular sadece düşmanın kurşunuyla ölmeyebilir. Ayrıca haritada sıkça görülen anomaliler tarafından da hasar alabilir. Oyuncular bu anormal yerlerden tamamen de uzak kalmamalıdır çünkü nadir eserlerden bulup karakterin güçlerini arttırabilirler. Unutmayın zamanında kullanılan eser, savaşı sizin lehinize sarsabilir.
    Karakterin silah ve teçhizatını modifiye imkanı Survarium'un göze çarpan başka bir özelliği. Basit bir örnekle oyunda silahın ateş gücünü arttırabilir, botlarınızı kişiselleştirerek hızını arttırabilir bunun yanı sıra kıyafet ile sağlık yenilenmesi de geliştirilebilir.
    Ayrıca Survarium'un 0.40 sürümüyle birlikte tanıtılan ve silah modifikasyonlarına çeşitlilik imkanı sunan silah modülleri sistemi de bahse değer. Bu modüller silahlarınızın hem görünüşünü hem de karakteristiklerini etkiliyor. Örneğin lazer görüş eklediğinizde yakınlaştırma yapmadan attığınız atışlarda yayılan ateşi azaltırken dikey tutacaklar silahın geri tepmesini azaltıyor vs. PvP konusunda sunduğumuz oyun modları sağladıkları çeşitlilik ile oyunun başka bir özelliğini yansıtıyor. Bu arada bu modlardan bazıları sektörde eşsizler.


    Dosya Konusunun devamı için tıklayınız






    < Bu konunun sahibi Bloo. iken Bloo. tarafına aktarılmıştır -- Ağu 17 2016 12:21PM >







  • .....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless_tr -- 17 Ağustos 2016; 15:55:00 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.