Şimdi Ara

Prey (2017) [PC ANA KONU] (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
362
Cevap
3
Favori
16.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -RAUL kullanıcısına yanıt
    Çok iyi bir oyun ile karşılaşacaksınız. Açık dünya bilim-kurgu korku oyunu olmuş gerçekten. Yer yer retro havaları da var. Harita tasarımı ve kullanımı Dishonored oynadıysanız çok seveceksiniz. Heh son olarak size bir ipucu vereyim, yukarıdaki videoda çalan müziği duyduğunuzda saklanın. Zaten oynamaya başlayınca bu dediğimi unutacaksınız, o yüzden pek spoiler sayılmaz. Bende oyuna ait güzel bir ost paylaşayım.





  • Muazzam bir oyun herkese tavsiye ederim 2.si de çıkacakmış ama iptal edilmiş boş beleş oyunlar yerine neden bu tür güzel oyunlara destek gelmiyor anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanlış bilgi hocam. İptal olan 2006'da çıkan ilk Prey oyunun devamı olacak oyundu. Bu oynadığımız oyun ise seriye reboot olarak yapıldı. Harika bir trailer ile duyrulmuştu, bayağı bekleyeni vardı. Sonra yapımcı firma başka bir oyun yüzünden mahkemelik oldu, kapanma durumuna geldi falan. Sonra seriyi Dishonored'ı yapan Arkane Stüdyosuna verdiler, ortaya da bu şahaser çıktı. Hem Dishonored 2 pek tutmamışken şuanda Prey'in ikinci oyununu yapıyorlardır büyük ihtimal. Birde duyrulan başka oyunları var ama pek ilgi çekici değildi.

    İptal olan Prey 2 Fragmanı





  • Arkadaşlar oyunda save problemi var mı ? ona göre satın almayı planlıyorum hazır indirim varken. Save yaptıktan sonra oyuna girmiyor 2.ye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 31 Ekim 2019; 19:4:52 >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    30 saatlik oyun süremde her hangi bir sorun ile karşılaşmadım. Yanlış hatırlamıyorsam hatta quick save vardı F5 ile sanırım. Korsan sürüm ile ilgili olabilir sorununuz.
  • Oyun gerçekten muhteşemmiş. Etrafı keşfetmek çok güzel. Sizce ana görevi nerede bırakıp yan görevlere yönelmeliyim ? Her tarafı gezmek istiyorum çünkü.
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Yan görevleri de kaliteli, etrafı keşfetmekte çok keyifli. Ayrıca bu ikisi de ana hikaye hakkında ekstra bilgi sağlar, tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD

    Yan görevleri de kaliteli, etrafı keşfetmekte çok keyifli. Ayrıca bu ikisi de ana hikaye hakkında ekstra bilgi sağlar, tavsiye ederim.
    Tamam ama hangi ana görevde durmalıyım ? Şuan gust a girmem gerekiyormuş. Kafaya takılan psikotik cihazı aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Ben oynarken genelde ana görevi hep sona bırakıyordum. Bölgelerde güvenlik odaları var, oradaki bilgisayarlardan yaşayanların yanına gidiyordum, ölenleri bulup kaydediyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD

    Ben oynarken genelde ana görevi hep sona bırakıyordum. Bölgelerde güvenlik odaları var, oradaki bilgisayarlardan yaşayanların yanına gidiyordum, ölenleri bulup kaydediyordum.
    O zaman ana görevde ilerlemeden, her bölgeye gidilebiliyor aşağı yukarı anladım. Zaten ana görevler talos 1 de gitmedik yer bıraktırmıyormuş. Ama öncesinde gitmek daha iyi herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Oyunu bitirdiğimde aşağıdaki mesajı yazmışım hocam. Yardımcı olabilir.
    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/138409293
  • Gwynbleidd. kullanıcısına yanıt
    Bazı gizli yerler var, onları bulunca hikaye daha da açılıyor. Ben her yeri araştırarak oynayıp ana görevi olabildiğince ağırdan almıştım.
  • Takip.
  • Oyunu ard arda oynayarak iki kere bitirdim ama canım hala prey oynamak istiyor Napsam bilemedim. Bu sefer herkesi öldürsem mi ? Hiç denemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 23 Kasım 2019; 20:45:3 >
  • Oynamadığım her günü salaklık olarak haneme yazıyorum. Bu nasıl bir efsaneymiş böyle. Hikaye twist üzerine twist. Bol bol bilimkurgu sosu. Oynanış muazzam. Keşfetme hissi muazzam. Exp olayına girmeden bir yandan basit bir yandan da o kadar kompleks bir oynanış, gelişim. Hikayenin değme bilimkurgu filmlerine taş çıkarması. Oynanışın hızı, aksiyonunun doyuruculuğu, envanter çeşitliliği, menülerin akıcılığı, inventory sistemi. Neuromodların hikayenin hem kilit noktası olması, hem de oynanışa etkisi... Ben nereden bilebilrdim bu kadar underrated bir oyun olduğunu. Bunu ödüle boğmayan her critic satılmıştır net.

    Arkane in açık ara en iyi işi. Yemişim dishonored'ı lan böyle bir şey olamaz ya. Akşam olsa da o uzay istasyonuna geri dönsem :S
  • kubillian kullanıcısına yanıt
    Aramıza hoşgeldin hocam. Umarım devam oyunu yapılıyordur. Son yılların sürpriz oyunlarından oldu benim içinde. Korku desen var, Gerilim desen var, Bilim-kurgu desen dibine kadar var.
  • Ben bu oyunu tekrar oynamak istiyorum ama bir sorunum var.

    Tekrar steamden kurdum, doğal olarak buluttan kayıt dosyalarını indirdi. oyuna girince hepsini sildim ve sıfırdan yeni oyun (New game + değil) dedim. Kendi odama gelesiye kadar test merkezinde, ilk haritada sıkıntı yoktu. ikinci bölümde kendi odamın olduğu haritaya gelince dışarıda patlama olmadı, etrafta ölü yaratık cesetleri vs vardı, turretler yoktu derken odaya çıktım karşımda Mikhaila Ilyushin karakteri var. (Bilmeyen için ilerleyen bölümlerde kurtardığımız odamıza gelen bir karakter) dolaplara vs baktım sıfırdan başlanmış gibi değil de, bitirilmiş bir harita da oynadığımı farkettim.

    Dosyaları doğruladım yeniden başladım ama hep aynı şey oluyor. ilk bölüm sıfır sonra bitirilmiş harita gibi. "New game +" modunda da başlamıyorum ama bir türlü sıfırdan başlayamıyorum.

    Birde, steamden bulut özelliği tikini kaldırsam da kayıt dosyalarım geri geliyor. Manuel olarak Windows'dan sildim geri geliyor.

    Biliyorum çok saçma ama nasıl düzeltebilirim size de oldu mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NefretZm -- 15 Temmuz 2020; 13:37:55 >




  • Oyunu yan görevleri de yaparak tekrar bitirdim. 57 saat oynamışım oynama süresinden oyunu ne kadar sevdiğim anlaşılıyor sanırım. İnanılmaz bir oyun kesinlikle bence son yılların en iyi oyunundan biri. Hak ettiği ilgiyi görmedi sanırım bu oyun daha çok ilgi görmeliydi diye düşünüyorum. Bu oyun resmen oyuncuyu içinde yaşatıyor harika atmosfer ve mekan tasarımı var oyunda. Sadece uzay da gezdiğimiz anlar için bile oynanır harika bir deneyim sunuyor. Bir çok türü enfes şekilde birleştirmiş yer yer korku dolu anlar yaşatıp harika bir psikolojik gerilimi de dönüşebiliyor.


    Oyunda karşıma çıkan tüm insanları tereddüt etmeden öldürdüm ve January'nin hiç tereddüt ettin mi? Sen insansın karar verebilirsin demesi harikaydı. Alex'i de öldürdüm ve Talos'u yok ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sen Aydınlatırsın Geceyi -- 25 Temmuz 2020; 0:51:58 >




  • Sen Aydınlatırsın Geceyi kullanıcısına yanıt

    İnsanlığı bitirenin siz olmanız yakışmadı.
    Umarım kıyıda köşede devam oyunu yapılıyordur. Boş bir zamanımda tekrar bu kez uzaylı güçlerini kullanmadan bitirmek istiyorum bende.
  • Defalarca alsam mı almasam mı diye gittim geldim, Denuvo varmış kalksın diye bekledim, sonra indirime girsin diye bekledim derken sonunda bu devlet dairesi simülasyonunu bitirdim. Oyuna devlet dairesi derken kötülemek amacıyla demedim, oynarken oldukça keyif aldım. Devlet dairelerinde şuraya git şuraya git diye yönlendirirler bir de önceki gittiğiniz yerlere de tekrar dönmeniz gerekir ve "ee kardeşim bizi oradan yolladılar" veya "oradaydım zaten bunu demediler" dersiniz ya bu oyunda da tam olarak bunları diyorsunuz. Bu yönden lineer oyun oynamayı sevenleri oldukça yorduğuna eminim. Geçenlerde Fallen Order'ı oynarken bu "back track" yani aynı yolları defalarca gezme olayından dolayı deli olmuştum. Bu oyunda ise o yolları hikayeye ve yan hikayeye çok güzel yedirdikleri için ve o yolları giderken karşılaştığım şartlar her seferinde değiştiği için bu amelelikten keyif aldım. Oyunun ana hikayesinin dışında etrafta güzel bir hikaye dönüyor sağ kalanların anılarına ulaşıyorsunuz, oksijeni bitenlere belli bir zaman içinde yardım ediyorsunuz. Oyunu bitireyim sileyim şeklinde oynuyorsanız muhtemelen memnun kalmazsınız ama bu oyun, haritanın her köşesine gideyim şeklinde oynayanları memnun edecektir. 1-2 yerde oyunun yönlendirme hatası yüzünden objektif gözükmedi "havuz camına vurma" ve sondaki "özel odanın kapısını kilitleme" ilk aklıma gelenler hatta sonuncu finalde hemen önce olduğu için geri dönüp baktım yine çıkmamıştı. Bu direkt olarak sonu etkileyen bir faktör ve burada bug olması pek göz ardı edebileceğim bir şey değil.


    Hikaye konusunda oldukça memnun kaldım hem ana hikayesi hem yan karakterlerin hikayesi oldukça iyiydi. System Shock oynamadım belki atası olduğu için onunla benzerliği daha çoktur ama bu oyunun birçok yönden Bioshock ile baya benzediğini düşünüyorum, ikisi de Shock oyunu olduğu için benziyor elbette ama hikayesi dünyası bile benzer. Oyunu yüklenme ekranlarında Talos 1'de Dünyanın en iyi sanatçıları, bilim adamları, doktorları falan bulunuyor gibi bir açıklama gördüm bu direkt olarak Rapture'un temeli. Hikaye sonunda twist yapma olayı bile aynı. Hem Arkane hem Irrational Games ekibi System Shock ekibinde olduğundan benzerlikler normaldir tabii. Bioshock ile kıyaslayınca Prey daha RPG kalıyor ve Bioshock 10 saat civarı sürerken Prey 20 saat civarı sürüyor bunda yan görevlerin ve geri dönmelerin ciddi etkisi var.


    Oynanış konusunda gloo gun ve dart silahı gibi güzel mekanikler barındırsa da Bioshock'un bile altında kaldı benim için. Bioshock hikayesine bayıldığım ama oynanış olarak sadece "iyi" dediğim bir oyundu. Prey ise farklı silahları zamanla bize sunuyor ama ileride bu silahları en üst seviyeye getirsem bile benim gözümde yeterli seviyeye ulaşamıyorlar. Typhon güçlerini kullanmadığınızda işiniz daha da zorlaşıyor. Typhon güçlerini açarsanız da bu sefer güvenlik silahları sizi düşman olarak tanımlayabiliyor ve skilleri sıfırlama şansınız da yok. Oyun başında işime yaramayacak bir skill açtım ve geri alamadım hatta NG+ ile bile sıfırlanmadığını söylüyorlar.


    Genel olarak oyundan oldukça memnun kaldım hatta bir süre sonra NG+ yapmayı bile düşünüyorum ki şimdiye kadar hiçbir oyuna yapmamıştım. Biraz da herkesi kurtarma ihtiyacı duyduğum için olabilir.


    Aldığım son

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Alex ile anlaşıp düzeneği kurduk ve istasyonu temizledik. Alex'i odasına koyup kapısını kapatmadığım için sonda bana katılamadı tabii. Sonra önceki kayda dönüp kapısını kapadım birazdan geliyorum dedi ama direkt gittiğim için daha gelmemişti. Cargo Bay tayfaya yardımcı oldum temizledim her yeri oksijeni ayarladım. Igwe'yi kurtardım, dediklerini de yaptım kaptanı bayılt dedi bayılttım. Mikhaila'yı kurtardım babasıyla ilgili gerçeği söyledim. Danielle Sho'yu havuzda göremedim oradaki düşmanı, insanları öldürmeden öldürdüm cama vurdum ama gelmedi. Daha sonra internette baktığımda en soldaki cama vurmam gerekiyormuş ve o camda çıkması gereken işaret bende yoktu. Onun karşılaşamadığımı söyledi ama tüm görevlerini bitirdim. Abby ile olan hikayesinin kötü bitmesine de üzüldüm. Danielle dışında en iyi sonu aldım sanırım ama o içime dert oldu o yüzden geri dönüp oynama ihtimalim yok değil hem de daha çok yan karakter kurtarırım belki. Simülasyondan çıkınca da Alexi'in elini sıktım dostluk kazansın dedim.




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.