Şimdi Ara

Kredi Kartımdan Bana Ait Olmayan Online Ürün Alışverişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
197
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Geçtiğimiz Cuma günü (22.07) cep telefonuma gelen 60 küsür euroluk harcamanın bana ait olmaması halinde bankayı aramam gerektiğini belirten mesajı biraz geç görmem sonucu, harcama detaylarıma girdiğimde kartımdan 4 adet 220TL, 1 adet de 330TL olmak üzere toplam 1210TL harcama yapıldığını gördüm. Parayı çeken şirket SKRILL LTD olarak görünüyordu. Hemen Garanti Bankasını aradım ve durumu bildirip kartımı iptal ettirdim. İnternetten indirip mail ya da fax göndermem gereken de bir harcama itiraz dilekçesi olduğunu söylediler. Onu da yaptım. Bu arada Skrill'e de durumu bildiren bir mail gönderdim. İtiraz dilekçemin 3 iş günü içinde işleme konulduğuna dair bir mesaj almam gerekirken, gelmeyince müşteri hizmetlerini aradım ve işleme alındığını öğrendim ancak görüştüğüm kişi sonucun 30-180 gün içinde alınacağını söyledi. Peki bunu bir sonraki ekstremde ödemem mi gerekiyor dediğimdeyse, ödersiniz, lehinize sonuçlanırsa banka size geri öder dedi. Peki ya durumum yoksa ödemeye dedim? (Sessizlik)

    Bu arada Skrill'den de cevap geldi. Harcamalar kinguin diye bir site üzerinden yapılmış. Oyun vs., satan bir web sitesi. Fiziksel bir satış olmadığı için de ürünler iade edilebilir olmuyormuş. Bu sebeple kredi kartıma bir geri ödeme yapılamazmış.

    Şimdi kafamda deli sorular...

    - Burada okuduğum kadarıyla başına böyle bir şey gelince savcılığa da gidenler olmuş. Bu bir fayda sağlar mı ki? Garanti bankası bu işin zaten takipçisi değil mi?
    - Bu şekilde kendisine ait olmayan harcamalara itiraz edip tutarları ödemek zorunda kalmayan tanıdıklarım oldu. Ama bu online oyun işi yüzünden skrill iade etmiyor diye benim gerçekten paramı geri alamama ihtimalim var mı?
    - Ayın 10'unda ekstrem kesiliyor, 20'sinde ödüyorum. Belli ki o zamana yetişmeyecek. Benim gerçekten bu ödemeyi yapmam mı gerekiyor? İş sonuçlanana kadar o işlemleri neden açığa almazlar ki?
    - İnternette 120'e güne kadar sonuçlanması gerektiğine dair şeyler okudum. Telefondaki kızın söylediği gibi gerçekten 180 gün sürebilir mi?

    Yok mu bir benzerini yaşamış olan?







  • Geçmiş olsun. Ben banka kartı kullanıyorum her ihtimale karşı her alışverişten sonra kart Şifremi değiştiriyorum. Atmden işlem yapsam bile degistiriyorum elimle kapatmaya ragmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.