Şimdi Ara

*** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler *** (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
5.677
Cevap
112
Favori
658.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Notilus N kullanıcısına yanıt
    merhaba
    2 gün önce lensmarketten lens aldım.bugüne kadar 5 yıldır da hiç reçete gerekmedi.
    reçete isteyen siteden hiç alışveriş yapmadım.
    lensmarketi tavsiye ederim.
  • Merhabalar

    Goz muayenemde receteye sol goz -1 miyop sag goz -1.5 miyop yazildi. Bc. Degeri 8.70. Astigmatim 0.25 oldugu icin yazmadim dedi doktor. Gozlukte ise iki gozumde 1.25 cikmisti 4 ay onceki muayenemde ama gozlugu kullanmiyordum. Deneme lensleri verdi henuz denemedim. Bc degeri 8.70 pek lens goremedim ama siz ne onerirsiniz arkadaslar hangi marka almaliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8.7 ve 8.6 arasında pek fazla bir fark yok. Zaten 8.4 ve 8.6 arasında da öyle bir fark yok 8.7 yazıldı diye onu almanıza gerek yok deneme lensleri bir kullanın bakın derim bence. Önemli olan ilk taktığınızda sizde oluşturduğu durum aslında görüş açısı nasıl batma yanma kuruluk oluyormu bunlara bakın derim.

    Acueve 2 var benim bildiğim 8.7 olan. Bir kaç gündür biomedics 55 kullanıyorum lens acayip ince takarken zorlanıyorum ama kuruluk olayı pek fazla olmadı . Biofinityde var bende görüş açısı daha iyi ama kuruluk yapmıştı bende.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkür ederim. İlk olarak 1,50 comfilcon ve 1 no pure vision 2 olanları deniyorum bırkac gun boyunca deniycem ilk takmadan itibaren herhangi bir batma yanma olmadı ancak başımı dond
    urdu yururken sankı sola çekiyorum gibi hissediyorum numarası mı buyuk geldi anlamadım :D normalde gozluklerımde iki cam da 1,25ti. İlk takarken zorluk yasadım ama taktım 5dklik bir ugras sonucunca.
    hafif bi bulanıklık oluyor ara ara bir de sanki gozler geç oto focus yapıyor gibi :D ters mi taktım acaba diye dusundum ama gozun alışık olmadıgından kaynaklanıyor da olabilir, batma falan da olmadı aslında
    . tersini düzünü nasıl anlıyoruz acaba?
    bir de bu deneme lensleri gunluk mu oluyor uyurken çıkarmasak mesela sorun olur mu acaba ?
    Reçetem ve lensler aşağıdaki gibi.

    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/735970/74b25450-76cd-48be-b5a4-c5e89e3388bd.jpg [/simage]
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/735970/48860c3c-b9f2-4141-aa28-c8a0e4893f0d.jpg [/simage]
    [simage]https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/735970/3b3e61af-2173-4dcd-98fd-3851635ff7d1.jpg [/simage]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smugglers -- 19 Nisan 2018; 1:39:30 >




  • ters taktığınızda gözünüzde batma olur.ben uzun süredir kullandığım için hemen elime alınca anlıyorum ters mi düz mü diye.
    lens düz olduğunda daha çukur gibi dururken,ters olduğunda yayılmış gibi bir görüntü alır.zamanla parmak ucuna koyar koymaz anlarsınız bunu.

    zorunlu olmadıkça her durumda lensin çıkarılıp gözlerin dinlendirilmesi uygundur.uyurken göz çukuruna kaçabilir.gözünüzde yırtılabilir.sabah kalktığınızda kaşıntı kızarıklık oluşturabilir.çıkarmanızda fayda var diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lyldz -- 20 Nisan 2018; 10:38:54 >
  • Arkadaşlar merhaba, deneyimli kişilerden yardım istiyorum. İlk defa lens deneyeceğim, gözüm alışkın değil lenslere.

    Dünyagözde muayene oldum numarama uygun lens yoktu 2 haftada geldi denedim. Alcon ile anlaşmalı oldukları için 3 farklı model alcon denettiler ama batma ve bulanık görme oldu. Doktorda biofinity seni rahat ettirir dedi ve bu reçeteyi yazdı. Gözlük ve lens numaralarını farklı yazdı bunun bir sebebi var mı? Gözümü aç kapa yaptığımda bariz bulanık gördüm denediğim lenslerde hep. Sizce gözlük numarası ile aynı mı alayım lensleride yoksa bu durum normal mi? Ek olarak -0.25cyl sol lens bulamadım sanırım üretimi yok.

    Gözlük:
    sağ (-4.25sph -1.25cyl) ||| sol (-4.50sph -0.25cyl)

    Lens:
    sağ (-4.00sph -1.25cyl) ||| sol (-4.25sph)

     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 28 Nisan 2018; 16:47:20 >




  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun. Sağ gözünüzde astigmatınız da var sol gözünüzde yok. Doktorlar genelde lensleri gözlük numaralarından 0.25 daha düşük değerde yazıyorlar. Bence tamamen doktorunuzun önerdiği şekilde lens veya gözlük almalısınız. Attığınız görselde ki reçetenizde ki değerlere göre sağ gözünüzde ki cyl değeri -1.25 gözüküyor. Siz -0.25 araştırmışsınız. Bu yüzden bulamamışsınız.
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    Yanlış okudunuz sanırım mesajımı sol -0.25cyl var gözlükte, lenste yok bu değer..
  • theVerge T kullanıcısına yanıt
    Evet kusura bakmayın ben yanlış okumuşum. O zaman gözlüğünüzü ve lensinizi alırken optikçinize bir danışmanızı tavsiye ederim. Benim astigmatla ilgili pekte bilgim yok aslında sizi yanlış yönlendirmek istemem bu yüzden.
  • flat_kil kullanıcısına yanıt
    -0.25 lens için çok düşük bir astigmat değeriymiş, -0.75 den başlıyormuş. Bu özellikler ile aldım lensimi bakalım memnun kalacak mıyız, ilk deneyimim olacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: theVerge

    -0.25 lens için çok düşük bir astigmat değeriymiş, -0.75 den başlıyormuş. Bu özellikler ile aldım lensimi bakalım memnun kalacak mıyız, ilk deneyimim olacak..
    benzer olay benım de basıma geldi, 0,25 astigmatım olduğunu ve çok düşük bir değer olduğu için yazmıyoruz dedi doktor. 5gün önce biofinity aldım kullanıyorum lensmarket ıkı kutu sıparıse hediye solusyon gonderdı ve reçete istemedi kimisi reçete istediklerini yazmıstı. sipariş vermeden once doktor deneme lensleri vermişti sağ 1,5 sol 1 numara idi gözlüklerimin ise ikisi de 1,25 idi deneme lesnlerinde 1,5 baş dönmesi yapınca lensleri 1e 1,25 aldım. şuanlık bir sorun yok ama şöyle bir sıkıntım var gözümün alışmamıs olmasına yoruyorum onu da ; oturur iken daha az ama yürür iken mesela kasksız motorsiklet sürerken gözünüze gelen hava daha hissi var ya aynı o şekilde bir his var gözümde bu da sık kırpma olarak geri dönüyor bana.




  • Lens kullanan biri çok fazla miktarda göz kırpar bu Normal bir durum önemli olan gün sonunda bir kuruluk hissi oluyormu ona bakılması lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICromwelleI

    Lens kullanan biri çok fazla miktarda göz kırpar bu Normal bir durum önemli olan gün sonunda bir kuruluk hissi oluyormu ona bakılması lazım.
    teşekkür ederim bu goz kırpması dısında suanlık bır sıkıntım yok gerçi daha 5 gün oldu ama kuruluk kızarıklık acıma batma herhangi bir şikayetçi olduğum durum yok şuanlık, aylık lens aldım geceleri yatmadan once mutlaka cıkarıyorum kaptakı solusyonu da her defasında yenılıyorum. bunun dısında cıkarıp takarken ellerımı ıyıce yıkamaya calısıyorum, şimdilik olması gerektiği gibi gidiyorum sanırım :D
  • Lens kullanan bir insan da başta bu durum olur Normal bir lens kullanmayana göre daha fazla göz kırparız özellikle pc başında yada tv başında bu normal bir durum nemli kalması için. O zaman bir sıkıntı yok lens gözünüze alıştımı zaten anlamayacaksınız artık bu durumu. Bendede var biofinity ama deneme göz kuruluğu yapıyor bir kaç saat sonunda ama görüş açısı olarak bir şey kaybetmiyorum tabi.
  • Merhaba arkadaşlar,

    Göz ameliyatı olduğum için elimde kalan lensleri satıyorum. Elimde aşağıdaki lensler mevcut. Bazı kutular hiç açılmamış, bazılarında ise 1er 2şer adet kullanılmış sadece.
    Ürünlerin detayları için fotoğraflara bakabilirsiniz.
    Detaylı bilgi ve iletişim için PM.

    1DAY ACUVUE® MOIST 30 lu Kutuhttp://prntscr.com/jcgi92

    ACUVUE OASYS®http://prntscr.com/jcgiq3

    ACUVUE OASYS® for Astigmatismhttp://prntscr.com/jcgka2




  • biotrue ve opti free pure moist solüsyonlarından hangisini tercih ediyorsunuz?
  • Girrffe kullanıcısına yanıt
    yaklaşık 3-4 yıldır biotrue kulanıyorum memnunum.
  • Bu reçeteyi yorumlayabilecek var mı? Temel eğrisi kısmında 8.4 mü yazıyor 8.9 mu anlayamadım.Tüm çapı 14.2 sanırım? İlk kez lens alacağım önerilerde bulunabilir misiniz? Gözlerim 1.50 miyop ikisi de aynı numara reçete de belli zaten.Gün içerisinde 5-6 saat bilgisayar başında oluyorum iş dolayısıyla.Teşekkürler şimdiden





     *** Lens Kullananlar , Almak İsteyenler ve Tavsiyeler ***

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • UsainBolt kullanıcısına yanıt
    8.4 gözüken o diyebilirim. 8.4 olan lenslerini deneyin derim oasys var benim bildiğim.
  • ICromwelleI kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla her lens markasının farklı BC oranları var ve kafamıza göre marka seçemiyoruz doğru mudur?

    Günlük kullanımda 15 gün, gece gündüz kullanımda ise 6 gece 7 gün yazıyor lenslerde bu ne demek? Hiç çıkarmadığımız da 6 gece 7 gün mü? Mesela ben sabah uyanınca işe giderken 7 de taktım gece 12 de uyurken çıkardım.Bu şekilde 15 gün mü oluyor yoksa 7 gün mü?

    https://www.lensmarket.com/johnson/acuvue-oasys-kombi-set bahsettiğiniz ürün bu sanırım değil mi yorumları olumlu genelde.
  • 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.