Şimdi Ara

Yerli yazılımcı Kron, 2022 Dünya Kupası’na talip

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yerli yazılımcı Kron, 2022 Dünya Kupası’na talip


    Beşiktaş Vodafone Arena’nın yazılım altyapısını üstlenerek dikkatleri üzerine çeken teknoloji firması Kron Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ., şimdi de gözünü 2022 yılında Katar’da düzenlenecek olan Dünya Kupası finallerine dikti.


     


    Kron


     


    Üç büyük operatörün müşterileri arasında yer aldığı Kron, geçtiğimiz aylarda Krontech adıyla ABD’de de faaliyet göstermeye başlamış ve büyük firmalarla ortaklık anlaşmalarına imza atmıştı. Kron, gerçek zamanlı büyük verileri işleyebilen sistemler konusunda uzman haline gelmiş durumda.


     


    Kron, geçen yılı 14.6 milyon dolarlık gelir ve 6.22 milyon dolarlık kar ile kapattı. Firmanın yıl bazında artışı yüzde 20 civarında oldu. Ayrıca geçen yıl Borsa İstanbul’da en çok işlem gören hisselerden birisiydi. Firma, 2020 yılında ABD’deki gelirinin ülkemizdeki gelirinden iki kat daha fazla olmasını bekliyor.


     


    Katar


     


    Kron, Katar’daki stadyumların WiFi altyapısını ve yazılım dönüşümünü üzerine almayı planlıyor. Firmanın büyük ağ altyapılarına yönelik 4 adet en üst seviye ekipmanı mevcut. Bunlar gerçek zamanlı büyük veri işleme, erişim yönetimi, gerçek zamanlı ağ analizi, loglama ve WiFi hizmetlerini kapsıyor. Kron, her stadyum için 1 milyon dolar civarında gelir elde etmeyi planlıyor.


     


    Ayrıca Bkz.AMD, iş istasyonları segmentinde çıtayı yükseltiyor

    Firma, hali hazırda Katarlı altyapı şirketleriyle görüşmelerine devam ediyor. Önümüzdeki dönemde, sağlam ortaklıklar kurulduğu takdirde, Kron’un da Katar’da önü açılmış olacak.


     



  • Ülkemizde doğan bir yazılım firmasının böyle güzel işler yapması ayrıca gururlandırıcı.

  • Çok iyi bir haber. Böyle firmalara ihtiyaç var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlık fevkalade yanlış çünkü donanım sektöründe olan firmaya yazılımcı denilmez. IBM, Microsoft, SAP, bunlar yazılımcıdır. Apple ise örneğin Tüketici Elektroniği sektöründedir, yazılım alanında önemli hasılat elde etmeye başlamıştır buna rağmen yazılımcı firma denilmez, ne denilir Apple $300 Milyar hasılatının $40 Milyarını sadece yazılım satarak yaptı denilir.

  • gğzel bir haber böyle ve benzer haberlere ihtiyacımız var...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.