Şimdi Ara

Yurtdışın Bilgisayar Mühendisliği Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar,
    Ben bu sene liseyi bitirdim meslek lisesi çıkışlıyım veri tabanı programcılığı okudum. Üniversitede de bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak istiyorum bu işi seviyorum. Fakat bu sene fazla çalışmadım ve MF4'den 175 puanda kaldım. Dolayısıyla 4 yıllık bir üniversiteye gidemiyorum, ben de diğer alternatifleri araştırırken yurtdışında okumanın daha mantıklı olabileceğini düşündüm. Anladığıma göre üniversiteden üniversiteye değişiklik gösteriyor bazıları ygs puanıyla alırken bazıları okul puanıyla alıyor.

    Türkiyede bir üniversiteye girmek için bu yıl köpek gibi ders çalışmam gerekiyor bunun yerine gidip normal bir işte çalışıp para biriktirip ardından yurtdışında okumak çok mantıklı geliyor. Okuyan herkesin görüş,önerilerini bekliyorum. Yurtdışında okumuş veya okumakta olan varsa tecrübelerini paylaşırsa sevinirim. İyi forumlar..







  • Ne kadar para biriktirebileceksin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum planlarını bozmak gibi olmasın ama, burda ne iş yapıcağını bilmiyorum ama asgari ücret yada 1500 lira maaşla bile 1 yıl çalışsan, yurt dışında okul masrafı cart curt derken seni en fazla (Balkan ülkesi/Ucuz olduğu için) 1 dönemlik ihtiyacını çıkarır. Ben olsam senin yerinde oturup ygs kasardım hem daha kolay, hem sonrasında kafam rahat olur
  • Şuanda bir yazılım şirketinde 2bin TL maaş ile çalışmaktayım. Üniversiteye başladığımda ailemin bana aylık verebileceği heralde maksimum 500TL felan olur + burs imkanları var ve daha 12-13 ay var bu süre zarfında biriktirdiğim parayla en azından 2yıl okuyamaz mıyım?
  • Yok mu arkadaşlar tecrübeli birileri
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.