Şimdi Ara

Makine Mühendisliği vs. Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
494
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sizce şu andaki duruma göre hangisi daha avantajlı?

    Makine olarak yıldız teknik tutuyor, bilgisayar olarak ise marmara filan tutuyor, belki bilgi de tutabilir 25-26k civarlarındayım



  • ben de makine ve bilgi. arasında kalmıştım çok araştırdım mezunlarla konuştum okuyanlarla konuştum yetmedi yeni mezunlarla konuştum internetten araştırdım vs. vs. ama en son makine de karar kıldım. Neden dersen makine sektörü çok geniş iş bulmak falan hele de kendini geliştirirsen iyi oldukça. Bilgisayar da öyle kötüyelemem haddim değil. Ama ben makine de karar kıldım. Mesela bir şirketin müdürleri hep makine mühendisleri %95 böyle bu. Üst kademe yani hep makineciler oluyor. Hiç bilgisayar duymadım. Bir firma 1 tane bilgisayar mühendisi alıyorsa 50 tane makineci alıyor (rakamları farazi yazdım. Mecazdan anlamayan yarım akıllılar içindir bu parantez.). Bir de yazılım için mesela dışarıdan da kendini geliştirirsin evet etiket önemli ama sonuçta makine mühendisi etiketin olacak. Tutupta okul okumayan adamla etiketi olan adam tabiki bir değil ama dediğim gibi makine müh. etiketin olacak. Bakalım ben makine yazmayı planlıyorum hayırlısı olsun hepimiz için.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiss25

    ben de makine ve bilgi. arasında kalmıştım çok araştırdım mezunlarla konuştum okuyanlarla konuştum yetmedi yeni mezunlarla konuştum internetten araştırdım vs. vs. ama en son makine de karar kıldım. Neden dersen makine sektörü çok geniş iş bulmak falan hele de kendini geliştirirsen iyi oldukça. Bilgisayar da öyle kötüyelemem haddim değil. Ama ben makine de karar kıldım. Mesela bir şirketin müdürleri hep makine mühendisleri %95 böyle bu. Üst kademe yani hep makineciler oluyor. Hiç bilgisayar duymadım. Bir firma 1 tane bilgisayar mühendisi alıyorsa 50 tane makineci alıyor (rakamları farazi yazdım. Mecazdan anlamayan yarım akıllılar içindir bu parantez.). Bir de yazılım için mesela dışarıdan da kendini geliştirirsin evet etiket önemli ama sonuçta makine mühendisi etiketin olacak. Tutupta okul okumayan adamla etiketi olan adam tabiki bir değil ama dediğim gibi makine müh. etiketin olacak. Bakalım ben makine yazmayı planlıyorum hayırlısı olsun hepimiz için.

    Tebrik ederim, araştırıp soruşturup düşünüp taşınıp karar vermek en iyisi.

    Umarım okul, ders vs her şey yolunda gider. Bütün etkinliklere katılın, mümkünse erasmus'a gidin. Okulun imkanlarını sonuna kadar kullanın hatta yeni imkanlar oluşturun. Sadece okula gidip gelmekle pek bir şey olmuyor.

    Bir de ingilizce konusunu es geçmeyin, okuduğunuzu rahatça anlayacak kadar yani B1 seviyesinde ingilizce öğrenin, öğrettirin :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.