Şimdi Ara

KLİMA VAKUMU Hakkında Yanlış Bilinenler (2 VİDEO İçerir) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
13
Favori
9.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • berkay007can B kullanıcısına yanıt
    Hocam Selam;

    Klima sökülmeden evvel soğutma modunda çalıştırılıp önce bir, sonra ikinci vanayı kapatmak sureti ile soğutucu akışkan kondanser ve kompresör sisteminin içerisine hapsedilir. gaz toplama işlemi budur. Tabi farklı uygulamalar için (mesela kompresör değiştirmek) gaz toplanan makineler de var lakin split klimalarda bu makineye para vermek yerine gazı havaya salmayı tercih ederler (Bazı durumlarda bende ederim) maalesef.

    Fin eğilmeleri, 100 klimanın 98 inde vardır, kalan %2 nin %1 i montaj esnasında, Diğer %1 i de siz filtre temizlemek için söküp takarken zaten eğmiş olacaksınız.

    Elbette ki o panel dümdüz olsa bile hiç bir şey olmaz demiyoruz lakin hava akışı kesilmediği sürece sorun yok bu gibi durumlarda. Tabi ki tercih edileni hiç eğim olmaması, ama inanın gerek dış ünite gerek iç ünitede bir çok durumda biz dahi eğiyoruz istemeden.
  • Çok değerli bir başlık olmuş... Baymak Elegant Plus 12btu

    1876 liraya buldum hocam. Bütçe kısıtlı. Almalı mıyım? @Ado hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Hocam deli gibi sattı bu klima, satış rakamlarına paralel olumsuz geri dönüşler ise 1-2 tane olunca ister istemez ''Neden alınmasın'' diyorum ben. Şu bir gerçek ki ürünün gerçek kalitesini YILLAR ortaya koyacak, lakin benim her zaman savunduğum tez şudur, ''yahu ne kadar para verdim ki ne bekleyeyim ömür olarak?'' Ben, AL-KULLAN-AT tarzı yaşarım hocam. ''1900TL ye klimayı almışım, 5 yıl garantisi var, tüketicilerden ürünün performansı ve düşük enerji tüketimine dair olumsu geri dönüşleri var, o zaman 5 yıl sonra bu klima çatlasa ne olur, patlasa ne olur zaten verdiğim para ne ki?'' derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam deli gibi sattı bu klima, satış rakamlarına paralel olumsuz geri dönüşler ise 1-2 tane olunca ister istemez ''Neden alınmasın'' diyorum ben. Şu bir gerçek ki ürünün gerçek kalitesini YILLAR ortaya koyacak, lakin benim her zaman savunduğum tez şudur, ''yahu ne kadar para verdim ki ne bekleyeyim ömür olarak?'' Ben, AL-KULLAN-AT tarzı yaşarım hocam. ''1900TL ye klimayı almışım, 5 yıl garantisi var, tüketicilerden ürünün performansı ve düşük enerji tüketimine dair olumsu geri dönüşleri var, o zaman 5 yıl sonra bu klima çatlasa ne olur, patlasa ne olur zaten verdiğim para ne ki?'' derim.

    Hocam bende 4000 lira vereyim de 10 sene kullanayım mantığından ziyade , 2000 lira verip 5 sene kullanmaya razıyım... 5 sene sonra neler çıkacak kim bilir...


    Mesela bir tane Demirdöküm vardı - Maşallahı varmış 10 sene dayandı... Hala soğutuyor ama etkisi azaldı tabi...

    Bunu yazlığın bir odasına - Baymağıda normal eve takarım diye düşünüyorum...

    Yazlık yeni döşenecek malum bayaa masraf olacak 2 tane düşünüyorum aslında yazlığa...

    Bir tane baymak bir tane de ne önerirsiniz?




  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Valla m2 uyarsa şu BİM klimaları var ya hani REGAL olan, o klimalarda deli bir şey çıktı araştırmanı tavsiye ederim, hem de 1500TL 12.000BTU a+ enerjili, iyonizerli, 6 kademe iç ünite fanı, değişken devirli dış ünite fanı vs vs 3 Yl garanti, ücretsiz montaj (Nakliye sizde) daha ne olsun 1500TL ye

    Bak yarına yine 4 tane montajım var bu bahsettiğim klimadan.

    Markaya antipatin var ise Midea üretimi UĞUR alabilirsin iyi klimadır 5 yıl garantisi güvencen olur. yalnız bulunduğun bölgeye göre servis işini araştırmanı öneririm.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Uğur ve Baymak denenebilir hocam :)

    Uğurun hangi modeli acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Değerli Hocam Merhabalar.

    Bakınız size çok alakasız başka bir örnek vereyim.

    İçeriye sadece 2 kişinin sığabildiği, bir server sistemin bulunduğu bilet gişesi düşünün, sizce kaç m2 dir? Siz deyin ki 4m2 ben diyeyim ki 5 m2.

    İçeride kaçlık klima var? 12.000BTU

    Ortam sıcaklığı 12 saate rağmen 25 derecenin altına inemiyor.

    Sizce Neden?

    Hocam ahşap kulübe, çatı yok, izolasyon yok, muhafaza yok, güneşe maruz süresi uzun vs vs

    Dikkat ederseniz marka vermedim, 10.1 derece üfleme yapan klima 12 saatte 5 m2 alanı 25 derecenin altına indiremiyor. Tahmin ediyorum ki sebebini zaten anlamışsınızdır.

    Hocam Klima markası ve BTU su bir yere kadar, bir noktadan sonrası hep yazdığım gibi KOŞUL meselesidir. BAYMAK önerdiğimiz üyelerimiz genellikle koşulları basit, ekonomi koşulları elverişsiz olan üyelerimiz oluyor. Yani bu işte ne kadar çaresiz isek o kadar daha basit üretimlere yöneliyoruz.

    Bunun dışında amaç serinlemek rahat etmek ise bence o klima rahatlıkla işinizi görecektir. Ancak rakamsal verilere takılı kalırsanız bence de klimayı kullanmamanın bir yolunu bulmanız gerekecektir.

    Buldum hocam Mesajınızı :)




  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    USMART
  • manilafortuna kullanıcısına yanıt
    Ben hatırlayamazdım inanın

    lakin örnek güzel olmuş
  • @ADO hocam çok teşekkürler bir kaç yıl önce özveri ile açtığınız bu konu sayesinde alacağım klima hakkında dahi bilgi sahibi oldum. Üstelik merak ettiğim ve bilöediğim çok şeyi öğrendim. Hele ki vakum olayını çok iyi anladım.

    Klima alacaklara tavsiye bulundukları yerde olan servise vakum yapıyorlar mı sorsunlar. Sonra klimayı alsınlar. Ben ürün kadar servise de değer veren biriyim. Bulunduğum yerdeki servis kalitesine güvenmediğim hiç bir ürünü almam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klimayi parasini verip alip taktirmak, sicakta oturmaktan daha stresli... Bende baymak 12.000btu aldim, servisi çağiracağim ama baştan savma iş yapacaklarina eminim. Koca ülkede işini hakkini vererek yapan insan bir birkaç tane zaten...
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bugün 18000lik Baymak klima taktırdım. Montaj öncesinde vakum olayını sormuştum ve yapıyoruz demişlerdi. Toplamda 9mt bakır boru çekildi, vakumlama da yapıldı. Ancak bu arada klimayı çalıştırdılar.

    Gaz ilave ettiniz mi diye sorduğumda bakacağız dediler. Bu arada vakum makinesi çalışıyordu, vakum makinesi ibresi tam 0 olmasa da 0 denecek kadar düşmüştü. Sonra sağı solu toparladılar. Gaz ilavesi yapılmadı tabi. Tekrar sordum ilave gaz eklemeyecek misiniz diye "baktık kontrol ettik, ilave gaz eklenmesine gerek yok" dedi. Ben de sistemdeki gaz 4 mt boru için, nasıl oluyor da 9mt'ye bu gaz yetecek dedim. Vakum makinesi ibresini gösterdi, bakın bu değer 0, dolayısıyla gaz ilavesine gerek yok dedi. Ben ikna olmadım, montaj evrağına ilave gaz yapılmadı diye not yazdırdım. Ama ilave gaz da basmadılar. Baymak müşteri hizmetlerini aradım saat 19.30 civarıydı, yarın arayın dediler. Yarın arayıp şikayet oluşturacağım.

    Ben bu durumda ne yapmalıyım arkadaşlar, yorumlarınızı ve tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz.

    1. Klimayla gelen 4mt fabrika standartı gaz 9 mt için yeterli olur mu? Yani 5mt için gerçekten ilave gaz eklenmese olur mu?
    2. Klima çalıştırıldı, gaz serbest bırakıldı. Artık bu saatten sonra istense de gaz ilave edilemez mi?
    3. Eğer gaz ilave edilmesi gerekirse nasıl yapılmalı, sistemdeki tüm gaz boşaltılıp yeniden mi gaz yüklenmeli yoksa, şu anki gazın üzerine +5mt için ilave gaz mı eklenmelidir?

    Ne yapmalıyım, yorumlarınızı paylaşabilir misiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canbex -- 16 Ağustos 2018; 23:7:53 >




  • Merhabalar. Klimalara basılan mevcut gaz ile klimalar,7 metre borulamaya kadar çalışabilir. 7 metreden sonra her eklenen 1 metrede üreticinin belirttiği gramajda "terazi ile" gaz eklenmesi gerekir. Vakumdan yana şikayetiniz yoksa sonradan gaz eklenebilir buna engel bir durum yoktur.(Gaz kaçağı vb. olmaması şartıyla)

    Düzenleme : Vakum saatinin 0ı göstermesi,gaz eklenmesinin gerekip gerekmeyeceği hakkında bir fikir vermez.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 16 Ağustos 2018; 23:9:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    üstad peki "biz baktık yeterli gaz var" demeleri teknik olarak mümkün mü? Bunu ölçebilen bir cihaz var mıdır? Yani ben ilave gaz eklenmesi konusunda ısrarcı olmalı mıyım? Yoksa bu şekilde kalsın hiç dokundurtmayayım mı?
  • Bunu klimanız çalışırken dış üniteden iç üniteye giden "ince" boruya bakarak da anlayabilirsiniz. Boruda karlanma var ise hatta performans olarak düşüklük var ise gaz yetersizdir. Bunu size 0 diye gösterdikleri manifold ile sistem basıncını ölçerek anlamak mümkün. Eğer ki bahsettiğim durumlar yok ise ve sorulmasından memnun iseniz bu şekilde kalması uygun olur. Ancak aklınızda şüphe kalacak ise başka bir servisin gelmesini talep ederek durumu bildirmeniz halinde takriben 15 dakikalık bir işlemle hallolacaktır.
    Saygılarımla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.