Şimdi Ara

ODTU İNŞAAT//BİLKENT MAKİNA?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hardwell076 kullanıcısına yanıt
    sağol yorumun için gerçekten rahatlattın teşekkür ederim biraz daha araştırıcam bunu
  • Ruardc kullanıcısına yanıt
    odtü inşaattan mezun olan çok zengin var. yurtdışında çalışırsan 3000 dolarla falan başlarsın rahat. 5000 7000 10000 diye artar gider. iş zor ama parası da güzel. orda para da biriktiriyosun çünkü şirket altına araba veriyor ev veriyor sen yaşıyosun para kalıyor. e 3 sene çalışsan zaten 180bin dolar falan çıkartırsın ortak iş kurar müteahhitlik yaparsın çok kasma.

    proje mühendisleri var sadece çizim yapan e o adamlarda farklı birşey yapmıyo şimdi sen farkını koymazsan nasıl çok kazancanki. 5000 falan kazanıyo onlar da ama zam almıyolar çok.

    şantiye hayatı zordur ama tecrübe altın değerindedir. proje daha yerleşik kolay bi hayat ama çok kazanmazsın.
  • çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler ve fikirler için
  • Ruardc kullanıcısına yanıt
    Hocam ben sizin yerinizde olsam Bilkent makinaya giderdim, tabiki tercih meselesi ama Bilkent muhteşem bir üniversite. Bir arkadaşım geçen sene Bilkent lisesinden mezun oldu sınavda 18k yapmasına rağmen Bilkent makinaya gitti (kendi liselerinin öğrencileri ücretli bölümü yazdıklarında para almıyorlar). Zaten lisede çatır çatır ingilizce konuştukları için hazırlığı da atladı. Yazın geldiğinde uzunca konuştuk ve çok memnun olduğunu söyledi. Üniversitenin en büyük avantajının nerdeyse teorik ders kadar pratik ders görmeleri olduğunu söyledi (devlet ünilerinde bu kadar lab imkanı yokmuş). Bence Bilkent e git hocam (imkanın varsa)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bılkent makıne yazmayı dusnuyordum, mesajını ve okudugun okuluda gorunce hassıktır oldum, eyvallah
  • bilkent.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapıştır odtü inşaatı.
  • füzeler keşke meclise değil de odtü inşaata düşseydi dersin sana öyle diyim challenging bi bölüm yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archspire -- 21 Temmuz 2016; 2:04:04 >
  • Archspire kullanıcısına yanıt
    hatırladığım kadarıyla inşaatta değildiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skins

    hatırladığım kadarıyla inşaatta değildiniz?

    evet değilim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archspire kullanıcısına yanıt
    Insaattakıler sınıfın en arka sırasında oturan zeki ama çalışmayan çocuklar. Sınav haftası calısmayla uzatmadan bıtırebıleceklerını zannedıyorlar. Bölüm kesinlikle zor ama bi makina veya ee değil. Insaattakıler basarısız ama bunun büyük payı öğrenciye ufak payı yönetime gitmeli diye düşünüyorum(gereksız prosedür).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fire Cavalry -- 22 Temmuz 2016; 3:23:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtü inşaat gibi bi bölüme puanınız yetiyorken bilkent makine gibi bir bölüme paralı gitmek pek mantıklı değil genelde inşaat ve kimya müh. çok tercih edilmez ondan dolayı sıralamaları düşük kalır ama en çok para kazanan mühendisler her zaman inşaat mühendisleri olmuştur olacaktır. İnşaat sektörü ölümsüz bir sektör artık dünyada mühendislere çok daha fazla değer veriyorlar bence odtü inşaatı yazmanı tavsiye ederim
  • bilkent makine mühendisliğinde akademik kadro ve uyum sorunu var.
    odtü inşaat da çok zor bir bölüm.

    çok zor bir soru ama cevabı kesinlikle bilkent makine değil...

    bilkent makine'ye odtü makineden ziyarete giden arkadaşlar bir vakıf üniversitesine göre makinalarının ve lablarının eski durduğunu söylüyorlar.
    üstüne akademik personel sorunu ve daha oturmamış bir müfredatları var, ama türk öğrencisi her zamanki gibi puana göre tercih yaptığı için hemen atlayacak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaliforniya Yolcusu -- 22 Temmuz 2016; 3:55:21 >
  • bilkent yurt dışı için. araştırırsan çok fazla yurt dışı imkanı olduğunu göreceksin çünkü vakıf daha çok bütçe ayırıyor bunlara. ben de senin gibi odtü inşaat itü inşaat bilkent mimarlık (makina çok zor ondan yazmayacağım) arasında kaldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nope93

    bilkent yurt dışı için. araştırırsan çok fazla yurt dışı imkanı olduğunu göreceksin çünkü vakıf daha çok bütçe ayırıyor bunlara. ben de senin gibi odtü inşaat itü inşaat bilkent mimarlık (makina çok zor ondan yazmayacağım) arasında kaldım

    bilkent mimarlık da açılalı çok olmadı, mezun verdiler mi onlar ya?

    yurt dışı için konuşacak olursam da , hiç öyle vakıf üniversitesine gittiiğinizde yurt dışına gideceğim falan sanmayın arkadaşlar.
    yurt dışı referansa ve GPA'e bakar.bu ikisi yoksa hiçbir şey olmaz.
    okulun para verip öğrenciyi yurt dışına göndereceğini düşünmeyin, yurt dışı imkanı nedir ben üniversitede 4. seneme gireceğim hala anlayamadım.sonunda öğrendim ki öyle bir şey yok.varsa yoksa öğrencinin emeğidir.




  • mimarlık da düşünebilirsin odtü,itü mezunu inşaat mühendisinin kazanacağı parayı kendi sınırı belirler piyasa değil başlangıç maaşı az diyorsun tabiki az olacak o şirkete katacağın değer daha başlangıç hayır işi değil bu az maaş da yurt içinde en az 2500 liradır yurtdışı 2500-3500 dolardır.Güzel bir yerde tecrübe edinip yabancı dile de sahip olursan kendi şirketini kurup paraya para demezsin ama kişinin kendi karakteri belirler ben risk almayayım 9-6 mesai çalışayım hafta sonu yatayım deersen olmaz yırtık kurnaz odtü,inşaat mühendisi kazanacağı parayı kendi belirler.Rönesansın sahibi odtülü diye biliyorum adam rusyaya maaşlı çalışmaya gidiyor birkaç aya kendi ekibini kurup taşeronluğa başlıyor bunun gibi örnekler var piyasada

    Ben koü mezunuyum ingilizcem ve itü odtü etiketim olsa neler yapardım neler
  • E-Hiçbiri
    Tıpa git dostum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş inşaat mühendisi mi olmak istersin makina mühendisi mi onu seç git zaten ikisi de çok süper okul bölümünü seç sen ben olsam bilkent makina derim bana göre mezun olduktan sonra şartlar ve fırsatlar daha iyi ama bu önemsiz hangisine ilgi duyuyorsun o önemli (bilkent bilgisayardayım )
  • Michio KaKu M kullanıcısına yanıt
    Hocam üni odtü bölüm makina istiyodum çok ama olmadı sanırım bilkent makina yazıcam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.