Şimdi Ara

Manuel ayarlarda çekim yapmakla AV de kullanıp da +/- ile oynamanın farkı var mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,
    D750. Şimdiye dek kullandığım makineler içinde manuel ayarlarda kullanması en kolay makine!
    Büyük bir zevk!!
    Geçende aklıma geldi,
    Av'de kullansam ve de zevkime göre boyuna exposure compensation ayarları ile oynasam??

    Ortaya çıkan sonuçlar açısından bir farkı var mı, varsa eğer, nedir sizce??

    İlgilenenlere şimdiden teşekkürler.



  • Diyafram, perde hizi, iso. Manuelde bunlarin ucunun de kontrolu sizde. Isterseniz tam isterseniz eksik pozlarsiniz. Ama av moduna aldiginizda -2 ev eksik pozlamak icin makine isoyu mu degistiriyor yoksa perde hizini mi? Kontrol hala sizdeyse sorun yok. Kontrol makinedeyse o zaman bazen istemediginiz pozlar cekebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pozlama telafisi ISO yükselmesine benzer bir etki yapıyor ama 750D'nin sensörü +/-3 eV'e kadar bence gayet kabul edilebilir sonuçlar veriyor. Tabi +/-5'e kadar bile yolu var ama orada deneyimleriniz ve zevkinize göre sonuçlarına bakıp kendiniz değerlendirin derim.

    Şuradan da mesela kutulardan birisine Nikon D750'yi seçip pozlama telafisini değiştirerek, diğer kutulara farklı marka gövdelerle de kıyaslayarak bakmanız mümkün.
    http://www.dpreview.com/reviews/nikon-d5500/9
  • Manuel olarak ISO 100, F5.6, 1/100 ayarlarında elde edilen pozlama ile A modunda ISO 100, F5.6, (-2ev verilerek) 1/100 elde edilen pozlama aynı olur.

    Jiddi'nin verdiği linkte, "çok düşük pozlamalarda yapılan çekimleri adobe raw ile normal aydınlık seviyesine getiriyoruz." demiş.

    We've done this by exposing our scene with increasingly lower exposures, then pushed them back to the correct brightness using Adobe Camera Raw.

    ISO benzeri etkinin sebebi bence, ACR ile yapılan müdahale.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xpug

    Manuel olarak ISO 100, F5.6, 1/100 ayarlarında elde edilen pozlama ile A modunda ISO 100, F5.6, (-2ev verilerek) 1/100 elde edilen pozlama aynı olur.

    Jiddi'nin verdiği linkte, "çok düşük pozlamalarda yapılan çekimleri adobe raw ile normal aydınlık seviyesine getiriyoruz." demiş.

    We've done this by exposing our scene with increasingly lower exposures, then pushed them back to the correct brightness using Adobe Camera Raw.

    ISO benzeri etkinin sebebi bence, ACR ile yapılan müdahale.

    Tabi dediğiniz gibi ama yapmazsa da -2, -3 eV'de epey karanlık olur. Fakat ben günbatımı fotolarında denediğimde -1.0 falan ile kendime göre daha güzel neticeler aldım.
    Ben de %90 Av modda kullanırım ve pozlama telafisi ile ince ayar yaparım. M mod ile uğraşılmaz bence sokaklarda, gez-çek durumlarında falan. Av'de de ISO'yu seçebiliyorsunuz. Av'de yada işte bunu markaya özel demeyelim de "diyafram öncelikli mod" sanırım evrsensel adıdır, bu modda sadece perde hızını makineye bırakıyorsunuz ve isterseniz de elbette ISO'ya da müdahale etme imkanı tanıyor ama makina kafasına göre ISO'yu kullanıcıdan komut almadan değiştirmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 15 Temmuz 2016; 10:40:05 >
  • Arkadaşlar hepinize çok çok teşekkürler.
    Bana "ya ne uğraşıyorum" dedirten sahne, şehirlerarası otobüste giderken mümkünse 2 veya 1 no.lu koltuğu seçiyorum. "Rahat" otobüslerde:))
    Makine manuel'deyken, tünele girip çıkarken, çok hızlı bir şekilde diyafram ayarıyla oynamam gerekiyor!!!

    Eğer ki ışık şartları müsaitse, foto çekerken her şeyi ISO 50'de, video çekerken de ISO 100'de çekmeye çalışıyorum.
    Nedense bana en net, en "cam gibi" sonuçlar ISO 50'de elde edilebilecekmiş gibi geliyor hep.
    Belki de artık böyle değil!!!
    Dijital çıkmadan, mertlik bozulmadan, mümkün olduğunca Velvia 50, Ektar 25, Kodachrome 64 kullanmaya çalışmış biri olarak...
    Sadece bir alışkanlık da olmuş olabilir sonuçta... artık bir geçerliliği olmadan...

    Not : D810'un ISO 32 si varmış... baya bir kıskandım:)))
  • ozeba O kullanıcısına yanıt
    ISO eğer AUTO konumda değilse makine direk olarak enstantane üzerinden işlem yapar ancak ISO AUTO ya alındığında "lensin odak mesafesine göre min shutter speed ayarla" seçildiyse
    yine öncelikli olarak enstantaneyi bu hıza düşürene kadar ayar yapar.. kurtarmadığı durumlarda ISO yü yükselterek devam eder.
    D750 de "easy exposure compensation" seçeneği aktif edildiğinde
    AV modda kullanırken ön tekerlek diyaframa kumanda ederken arka tekerlek exp comp olarak işlev alıyor.. yani AV modda bir nevi manuel mod gibi oluyor makine..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pexo -- 28 Temmuz 2016; 11:59:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.