Şimdi Ara

Erdoğan'a Aşık Olan Adam Bakınız NEREDEN ÇIKTI...(Panama papers)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
66
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TAYYİP AŞKIYLA PANAMA’DA

    Panama belgelerine göre Tamince, Mossack Fonseca’nın en iyi müşterilerinden biri.

    Mossack Fonseca, her sene yılbaşında “en iyi” müşterilerine hediyeler gönderiyor. 2010 yılında Türkiye’den bu hediyeyi alanlar arasında Fettah Tamince de bulunuyor.

    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sevgisini “Tayyip Bey’i tanıyınca âşık oldum” sözleriyle ifade eden Rixos otellerinin sahibi işadamı Fettah Tamince, Panama belgelerinde avukatlık bürosu Mossack Fonseca’nın en iyi müşterisi çıktı.

    Mossack Fonseca, her sene yılbaşında “en iyi” müşterilerine kutlama kartı ve hediyeler gönderiyor. 2010 yılında Türkiye’den bu hediyeyi alanlar arasında Fettah Tamince de bulunuyor. Group Rixos Hotel’den Fettah Tamince ve Oktay Özcan, Mossack Fonseca çalışanlarının iç yazışmalarından anlaşıldığı üzere beş ya da daha fazla şirket sahibi ve kredi notu yüksek olduğu için şirket tarafından ödüllendiriliyor.

    Beş şirket üzerinden faal Belgelere göre Tamince, Group Rixos Hotel üzerinden aracılık işlemleri yaparken, dört tane daha off-shore şirketi var. Bu şirketler, Rogor Asset Management SA, Sembol Ltd, Althorn International SA, Hazara Asset Management SA.

    Tamince şirketlerinden Althorn International Sa, 11 Kasım 2003’te Britanya Virjin Adaları’nda kurulmuş. 50 bin dolar sermayeli şirket, finansal danışmanlık firması Onyx Suisse üzerinden kurulurken, şirketin tek hisse sahibi ve imza yetkilisinin ismi belirtilmiyor. Şirketin direktörleri olarak Marta Edghill ve Vianca Scott atanıyor. 9 Aralık 2005’te şirketin direktörü Fettah Tamince olarak değiştiriliyor.

    Belgelerde Mossack Fonseca’nın kendilerini müşteri kabul etmesi için Rixos’un finansal koordinatörü Hünkar Şerif’in Rixos otelleri üzerinden Fettah Tamince’yi övdüğü ifadeler de yer alıyor. Şerif ayrıca belgelerde vergi avantajı için burayı seçtiklerini itiraf ediyor.

    Her şey vergi için


    Hünkar Şerif’in, 17 Ocak 2006’da Mossack Fonseca’ya gönderdiği e-mailde şu ifadeler yer alıyor:

    “Rixos Group, Türkiye’deki en büyük otel zincirlerinden biri. İnşaat ve mücevher sektöründe de ayrı şekilde varız. Uluslararası faaliyetlerimiz için Althorn International SA’yı satın aldık. Sizin müşteriniz olup hem bu şirket hem de gelecekte kurmayı planladığımız şirketler için hizmetlerinizden faydalanmak istiyoruz.”

    Mossack Fonseca’nın verdiği yanıtta ise “Sizin itibarınızı sorgulamıyoruz ama lütfen şirketiniz hakkında bilgi verin” deniliyor. Şirket sahibinin pasaport fotokopisi, otelin yıllık bilanço raporu, bir avukat ya da bankadan referans mektubu gibi belgeler isteniyor.

    24 Ocak 2006 tarihinde gönderdiği başka bir mailde, diğer ülkelerde çok sayıda offshore şirketleri olduğunu söyleyen Hünkar Şerif, “Vergi danışmanlarımız yeni projelerimiz için Britanya Virjin Adaları’nı tavsiye etti” ifadelerini kullanıyor.

    Şirket bilgilerinin yanı sıra, Fettah Tamince’nin pasaport fotokopisi ve bir avukattan referans mektubunu da yolladığını belirten Şerif, ayrıca İsviçre’nin Cenevre kentinde bir banka hesabı açılmasını talep ediyor.

    Fettah Tamince’nin Rixos üzerinden aracılık işlemlerini yapabilmesi ve Althorn International şirketinin Mossack Fonseca’ya kaydı için 24 Ocak 2006 tarihinde Tamince ile ilgili Asya Katılım Bankası ve Finansbank’tan referans mektubu alınıyor. Bu belgeler Mossack Fonseca’ya yollanıyor.

    FETTAH TAMİNCE KİMDİR?


    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlığı döneminde yaz tatillerini geçirdiği Rixos otellerinin sahibi Fettah Tamince, 1972 Van, Çaldıran doğumlu. Turizm sektöründe 2000 yılından beri faaliyet gösteren Tamince’nin turizmin yanı sıra inşaat ve mücevher sektöründe de yatırımları bulunuyor.

    Fine Turizm, Sembol İnşaat, CIG Petrol, FTG Gayrimenkul şirketlerinin sahibi olan Tamince bir dönem medya sektörüne de girmişti. Tamince, 2009’da Ethem Sancak’tan Star Medya Yayıncılık AŞ, Star Medya Ajans AŞ, Star Matbaacılık AŞ, Dinamik Radyo Televizyon AŞ’nin yüzde 50 hissesini satın almıştı.

    Nisan 2013’te bu grubun yüzde 50’sini Azeri Socar Grubu’na satmış, geri kalan yüzde 50 hissesini Mayıs 2014’te tekrar Sancak’a satarak medyadan ayrılmıştı.

    Temmuz 2014’te ise Star Medya’nın yüzde 50’sini sattığı SOCAR Grubu’ndan geri alarak medyaya dönen Tamince, 15 gün sonra ise hisselerini yeniden Ethem Sancak’a satmıştı.

    Fettah Tamince, 2004’te Tayyip Erdoğan’la ilgili “Evet Tayyip Bey’in adamıyım. Çünkü doğru işler yapıyor. Tayyip Bey’i tanıyınca da âşık oldum, çünkü tam bir Anadolu insanı. Bana destek oluyor. Haftanın 3-4 günü onu rüyamda görüyorum” demişti.

    Türkiye, Kazakistan, Ukrayna, Rusya’da projeler hayata geçiren Tamince, başta Haliçport devletten aldığı ihalelerle de biliniyor. Fethullah Gülen’e yakınlığını da gizlemeyen Tamince, 17-25 Aralık’tan sonra hükümetin yanında saf tutmuştu.


    Kaynak: Pelin Ünker/Cumhuriyet


    http://www.sarizeybekhaber.com.tr/haber/amp/14089

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.