Şimdi Ara

Değişen ve boyaya fiyat düşürmenin ölçüsü nedir. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ölücülüğe lüzum yok, 5-6 yaşını geçmiş ise boya ve hasar durumu kabul edilebilir bir nebze. Fakat yeni araçlarda sıkıntı biraz. 3-5.000₺ kafadan düşer. Aslında komple boyalı araba almak daha iyi, daha avantajlı. Çünkü sahibi araca bakıyor, özen gösteriyor demek. Yoksa yamalı bohça gibi her tarafı benek benek araç almak sadece bizim milletimize özgü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: greenflash

    quote:

    Orijinalden alıntı: mkdkutalmış

    quote:

    Orijinalden alıntı: greenflash

    2001 clio 1.4 16v symbol var. Renk gümüş gri. Alırken güvendiğim için expertiz yaptırmamıştım. Kaput ve sürücü tarafı 2 kapı değişik, tavan hariç boyalı çıktı. Araç 124binde. Motor %88 çıktı. Makul fiyatlandırma sizce nasıl olmalı? Bana haksızlık yapıldı, aynı haksızlığı başkasına yapmak istemem. Bir de expertiz sonuçları %100 güvenilir mi? İzmir Otokent'te 6.sanayide yaptırdım expertizi. Araç vizeden bugün geçti. Klimalı ancak kliması şu an arızalı (sanırım gazı eksik).



    bi tanıdığım clio arıyor aklınızda bi rakam var mı ?

    aklımda bir rakam var hocam ama o rakamı düşünürken aracın değişensiz ve 2 parça boyalı olduğunu sanarak düşündüm. Dolayısıyla aklımdaki rakamın yerini dolduracak hem alıcıyı hem satıcıyı zorda bırakmayacak bir fiyat belirlemek istiyorum.

    Araçları şöyle bir inceledim. Pek detaylı yazan olmamış. Sadece bi kişi motora %80 demiş ve 22bin istemiş.

    Araçtan genel anlamda memnunum ama elim sıkıştı biraz, ya satacağım ya da kredi kullanacağım.

    exper özellikle motor konusunda sonuçları yanlıştır bitik motorları %95-96 gibi çıkarıyor nedeni yağ yakması ve bantta daha iyi performans vermesi gibi kaportada ise orada sürtme dahi olsa araç düzelttikten sonra kapı ayarı yapılsın civatalarında boya solunsun değişen der çıkar bu saydıklarım 10 larca tecrübeyle sabittir tamamen para tuzağıdır güvenilir bir kaportacıya götürüp 10-20 tl atsaydınız size ne olduğunu söylerdi motor ise sağlıklı sonucu piston basınç testinde verir size şöyle söyleyeyim aracınız orj değeri 18,5-19 gibi alıcı buluyor sizin aracınız 2 kapı değişmiş kabul edersek kliması aktif yaparsanız 16,5-17 gibi satarsanız değişme olmayıp düzelmişse 18.000 gibi alıcı bulur




  • FreudeAmFahren kullanıcısına yanıt
    duzgun adam yok malesef satmaya gelince en degerli arac bizimdir almaya gelince de em olucu biziz malesef duzgun olsun satici baska soze gerek kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yeneryongur

    Değişen yada boyanan her parça -3000TL'dir. 5 parça değişmiş veya boyanmış ise kabaca 15000 TL değer kaybı olur. Bu B ve C segment için geçerlidir.

    O zaman piyasa fiyatı 30 bin lira olan komple boyalı bir otomobili satarken üstüne 3 bin lira da bizim vermemiz lazım? Ön kaput, Ön Çamurluk (2 adet), Kapı (4 Adet), Bagaj kapağı, Arka çamurluk (2 adet) bir de tavan etti 11 = 33.000,00 TL
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur


    quote:

    Orijinalden alıntı: dentul

    Kendileri trollerin başefendisidir.Ciddiye alıp bir de yanıt yazıyorsun.Neymiş parça başına 3.000 tl boya değer kaybı.Tam komedi.

    Kaç para olmasını bekliyorsunuz?

    Kazasız boyasız 2.el Golf 60000TL ediyorsa 3 parça değişeni yada boyası olan araç da 51000TL civarı eder.

    Gayet de makul bir değer.



    yaptığınız hesap doğru ama bu hesabı 10 yaşını geçkin araçlar için yapamayız 60.000 eden golf genç bir araçtır 3 değişen varsa ve hasar kaydı kabarıksa 51 bile etmez 45 bandında kalır ki bu düşüşten sonra değişen sayısı artsa dahi önemli değildir fiyat zaten diptir aracın metal aksamında 13 parça değişecek olan parça vardır hepsi değişse dahi hesabınıza göre bu araca uygulanacak değer kaybı 13x3=39.000 ki bu mümkün değildir siz derseniz ki her değişen parça da 3.000 kaybediyor 5 değişeni olan palio noterde bedelsiz verilmesi lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eses26Es -- 4 Temmuz 2016; 23:26:01 >




  • yetkil serviste usulüne uygun onarılmışsa ve önden hasarlı değilse benim için çokta büyük sorun değil,piyasasından ucuz satılan böyle bir araç ilk tercihim olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: senersongur

    Değişen yada boyanan her parça -3000TL'dir. 5 parça değişmiş veya boyanmış ise kabaca 15000 TL değer kaybı olur. Bu B ve C segment için geçerlidir.

    Komple boyalı şahinler -10000 eder. Yaş kaç senin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi alim satim istatistiklerime baktığımda hasar kaydi kadar fiyat dustugunu soyleyeebilirim.

    Tabi bunu genellestiremeyiz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu senersongur gülmekten kopardı beni ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

    yetkil serviste usulüne uygun onarılmışsa ve önden hasarlı değilse benim için çokta büyük sorun değil,piyasasından ucuz satılan böyle bir araç ilk tercihim olur.

    Kesinlikle. Benim için fırsat aracıdır bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.