Şimdi Ara

S80 T6 satın aldım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • degerli arkadaslar;

    uzun yillar nissan infiniti-vw golf-passat variant ve bmw e90 kullandiktan sonra bir anlik bir cilginlik sonucu 2004 model 98000km'de bir S80 T6 satın aldım

    araci ilk almaya gittigimde sehirici kullandim ancak pek isinamadim. fakat gosterdigimiz ozel-yetkili servisler sonrasinda olaylar gelisti. ustalarin sorularindan belli ki temizligiyle bilinen bir arac, bir de otobana ciktik iyice asik oldum araca.

    forumu okurken cok fikir sahibi oldum, cok da gozum korktu isin dogrusu. sanziman basta olmak uzere bakimsiz bir aracin acacagi sorunlar gozumde buyudu. burada yazilarindan cok istifade ettigim ancak artik aramizda olmayan meteg ustayi da rahmetle aniyorum.


    ilk izlenim olarak sunlari soyleyebilirim. motor konusunda gercekten cok iyi. 4 kademeli otomatik sanzimanin cag disi oldugunu dusunurdum ama
    her devirde guc varsa elimizde, sanzimani kademelendirmek gereksiz kaliyor :) koltuklar cok rahat. radyo olarak malesef hu601 unitesi mevcut. biraz ugrasarak az birsey istedigim seviyeye getirebildim ancak hu801 keske olsaydi.

    aracin gercek karakterini 120km/s'in altinda gosterdigini dusunmuyorum. zaten direksiyonun turunun yeterince iyi olmamasi, sehiricinde cukurlari cok iyi sonumleyememesi ile arac tam bir uzun yol araci oldugu mesajini veriyor.

    yakiti şöyle tecrübe ettim.. 120-140km/s bandinda 10lt/100km.. 90-120km/s bandinda 7.8lt/100km kadar dusurdum.. 140-210km/s bandinda artik 12.5lt/100km'lere yelken aciyoruz. 210-255km/s ise 15lt'yi asiyor..




    tek sikayet olarak şunu soyleyebilirim. tam olarak neden kaynaklandigini cozemesem de stabilize yollarda direksiyona sirayet eden ve dogal olmayan bir titreme mevcut. yani cukurlari sanki olmamasi gereken bir bosluk hissi gibi avucumun icinde hissediyorum neredeyse.. bununla ilgili arastirdigimda on suspansiyonda gorunmeyen bir yerde keçe benzeri bir maddenin zaman icerisinde asinip yok oldugu ve degistirilmesi gerektigini gordum. volvo ustasi olmayan kisilere ustunkoru gosterdigimde pek bir sey goremediler, bu konuda tecrubesi olan varsa yardimini rica ediyorum..

    konuyu guncellemeye calisacagim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Aracınız hayırlı olsun. 2004 model T6'lar 2.9 motorla geliyor ve 2.8'e göre hissedilir derecede daha canlı bir karaktere sahipler. Kronik problemleri var ancak aracın fiyatı ve verdiği keyife paralel bir keyif olmaması nedeniyle bu problemlerle başa çıkılabilir diye düşünüyorum. Araba kesinlikle dediğiniz gibi uzun yolda gerçekten o fiyat aralığının çok çok üzerinde sıfır km olarak 150bin TL üzerine satılan 1.6 premiumlar ile keyif açısından karşılaştırıabilir derecede... (bahsettiğim örnekleri günlük olarak kullandım) USB-SD-AUX sağlayan cdchanger modülleri muhtemelen HU601'ler ile uyumludur. Mutlaka öneririm.

    Forumumuzun üstadlarından daha sağlıklı bir yorum gelecektir eminim bahsettiğiniz sorunla ilgili. Ön takımlar Volvo'larda epey hassas ve çabuk deforme oluyor. Çok abartı olmayan bir masrafla dediğiniz boşluk hissini büyük şehirlerde isim yapmış bir özel servisin çözebileceğini düşünüyorum.

    Uygunsanız aracın fotograflarını bekliyoruz, T6'ların çoğu ölü sizinki gibisini görmeye hasret kaldık. :)




  • Aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.

    Böyle düşük km li bir T6 nın sürüşü ve keyfi bir başkadır.En son 80.000 km de bir 2.9 T6 kullanmıştım, O zaman bende chipli S40 T4 vardı aradaki fark muazzam derecede idi. Hızlanma yol tutuş konfor tabii bunda sınıf farkının da çok büyük etkisi var sonuçta S40 lar orta sınıf bir araç.Ancak T6 nın mekaniği oldukça hoşuma gitmişti.

    Ben özel servise çok sık giderim (aracım arıza yaptığı için değil muabbete:))))dolayısıyla çok sık T6 görüyorum.Gelen her T6 nın nerdeyse hepsinin ön amortisör üst takozları yırtık yada çatlak, Size tavsiyem ön amortisör takozlarına bakmanız, Alt tablaları da gösterirseniz iyi olur.Yeni nesil aluminyum alaşımlı alt tablalar ülkemizin bozuk yollarında çok çabuk deforme oluyor.Buna tabla fişekleri de dahil.

    Ayrıca "eas722" arkadaşımızın bahsettiği dönüştürücülerle mevcut ana üniteye günümüzün cihazlarını bağlayabilirsiniz.Ben kaset dönüştürücüyü mp3 çalarıma bağlamıştım.Oldukça iyi ses aldım.

    Tekrar aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Saygılarımla;




  • cok tesekkur ederim :)

    aynen o usb/sd/aux adaptorlerinden alip takmak ilk isim oldu. ben pek tatminkar bir ses alamadim. herhalde surucu tarafindaki hoparlorlerden biri problemli. sag/sol ayari yaptigimda esit ses alamiyorum cunku.


    bursa'da cok iyi bir volvo servisi bulmam lazim. once yetkili
    serviste bir sansimi deneyecegim. suspansiyonla ilgili soyledikleriniz icin cok tesekkur ederim orada bir sorun var belli.

    resim nasil yukleyebilirim bakiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CemUsUs -- 13 Temmuz 2016; 19:10:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  S80 T6 satın aldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maşallah diyelim
    2006 Model S60'ımı 3 sene Bursa'da kullandım ancak servis için sürekli Ankara'ya gelip gittim. Umarım şansınız yaver gider ve kaliteli bir yer bulursunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eas722

    Maşallah diyelim
    2006 Model S60'ımı 3 sene Bursa'da kullandım ancak servis için sürekli Ankara'ya gelip gittim. Umarım şansınız yaver gider ve kaliteli bir yer bulursunuz.

    herhalde ben de öyle yapacagim. hem arkadaslarimi gorurum, hem cigerci apo'ya ugrarim, hem de kaliteli servis hizmeti almis olurum cunku ankarada ciddi bir volvo ktlesi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.