Şimdi Ara

AMD’den Radeon RX 480 aşırı güç tüketimi için beklenen açıklama geldi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence tasarımda revizyona gidip mevcut tüketimi harici güç girişi üzerinden sağlayabilirler.

    Editörün de AMD'yi tehdit eder şekilde haber yapması, fanboy olduğunu gösteriyor.
  • İngilizce'den yanlış bir şekilde bir kelime ekleme durumu mevcut günümüzde.

    Peak'i pik yapıp dile sokmak sorumsuzluk olur.

    Tepe değeri diyeceksiniz.

    Bir de şu meşhur siyasi olayda yerleşen saçma "tape" olayı vardı.

    Adamın biri telaffuzunu okunduğu gibi söyledi, bilen bilmeyen herkes mal gibi aynı kelimeyi kullandı, olmayan şeyi soktular dile.

    Teyp diye okunan şeyi yaptılar TAPE. Onu geçtim ne saçmalıktır arkadaşım bu, tape ne? Kayıt de, kaset de, tape ne?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 3 Temmuz 2016; 15:34:47 >
  • Performans çok düşmez inşallah düzeltme yapılınca.

  • AMD tam bir hayal kırıklığı.14 nm teknolojisiyle 16nm'li NVIDIA'nın hala gerisinde güç tüketimi olarak.Sürücüler desen yine sorunları var oyunlar desen NVIDIA Gameworks AMD desteklemiyor,NVIDIA oyun çıkar çıkmaz sürücü güncellemesi yayınlıyor.Bence AMD RX 480 almadan iki kere düşünülmeli NVIDIA GTX 1060 beklenmesi gerekir.NVIDIA fiyat olarak pahalı olabilir fakat fiyatının hakkını kesinlikle veriyor.

  • TDP çektiği gücü değil, ısı ile ilgili bir şeyler ifade ediyor. Çekilen gücü hesap ederken TDPx1.5 (pik-peak-zirve) çekeceği azami gücü bulabilirsiniz kolayca. Gerçi AMD bu sefer TBP (thermal board power) sistemine geçti diye biliyorum. Arada fark olmaması lazım.

    Mesela 140W TDP ile gelen 1070 özel tasarımlarda 8+6 pin bağlantı var. Her bir pin 12.5V/W. düşünürsek 250W güç çekebildiği sonucuna varabiliriz. FE modeli 8 pinle gelmişti, sefer de çektiği güç 175W çıkıyor. İşin içinde biraz da pazarlama başarısı var.

    Her donanım sorunlu bir şekilde piyasaya çıkabiliyor. 10xx serisinde aşırı ısınma (thermal throttling) ve fan gürültüsü oraya çıktı. 960'ın özelleştirilmiş modellerinde birebir bu sorun (PCIe'den fazla güç çekme) ortaya çıktı. 970'in 3.5GB RAM ve Gene 9xx serisinin DirectX12 relazetini de unutmayın. 10XX serisinde kullanılan 5+1 faz sistemi de gene çok eleştirilen bir nokta. AMD 6+1 faz sistemi kullanıyormuş. Bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ama 6+1 daha iyiymiş kısaca.

    Şurada ayrıntılı bir şekilde güç ile ilgili sıkıntılar ve geçmiş dönemde yaşanan benzer sıkıntılara yer verilmiş:http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-power-issue-detailed-overclocking-investigated/

    AMD güncelleme ile çözeceğiz diyor ve iki gün sonra güncelleme yayınlayacaklarının sözünü verdiler. Yanan anakartların yalan haber olduğu Nvidia fayboylarının itirafları ile ortaya çıktı. Kaldı ki bu haberleri okurken GTX 770 kullanıcısı birinin PCIe slotunun yandığını okumuştum yorumlarda.

    Ne savunurken ne de eleştirirken izanı kaybetmemek lazım. Herkesin sahip olduğu donanım en iyisidir nihayetinde. Başkasını üzmekten hoşlanıyorsanız bilemem.
    "Mal canın yongasıdır"





  • quote:

    Orijinalden alıntı: urazs

    İngilizceden yanlış bir şekilde bir kelime ekleme durumu mevcut günümüzde. Peaki pik yapıp dile sokmak sorumsuzluk olur. Tepe değeri diyeceksiniz. Bir de şu meşhur siyasi olayda yerleşen saçma tape olayı vardı. Adamın biri telaffuzunu okunduğu gibi söyledi, bilen bilmeyen herkes mal gibi aynı kelimeyi kullandı, olmayan şeyi soktular dile. Teyp diye okunan şeyi yaptılar TAPE. Onu geçtim ne saçmalıktır arkadaşım bu, tape ne? Kayıt de, kaset de, tape ne?


    +1

    Editörlük mesleği ağlıyor donanımhaberde...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guhong01

    Bu gidişle haftaya da Gtx1060 tanıtılır, amd kum yutar, gene olan bize olur


    GTX1060 tanıtıldı ki :)

  • Zaten soğutucusu da zayıf. Fanın yüksüz durumda çalışmaması gibi özellikler yok. MSI in çift fanlı modeli çıkınca alırsınız mis gibi. Kara kutu gibi kart yapmışlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ydagli42

    Performans çok düşmez inşallah düzeltme yapılınca.

    Benim korkum da bunu düzeltirken performansın düşmesi.
  • la nvidia 3.5 gb kart kitledi millet kuzu oldu amd 10 watt fazla çekiyo diye gömdünüz kartı mınaki 200 dolardan gtx 960 çıkarın da görek la maaa :D

  • Bu ne düşmanlıktır iftira atmaktan bıkmadınız gitti ama bitiricem buyur kardeş kapağı bırakıyorum siz aynı masalı anlatmaktan bıkmazsanız bende doğrusunu söylemekten bıkmam buyur 4gb

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknopat76

    AMD tam bir hayal kırıklığı.14 nm teknolojisiyle 16nmli NVIDIAnın hala gerisinde güç tüketimi olarak.Sürücüler desen yine sorunları var oyunlar desen NVIDIA Gameworks AMD desteklemiyor,NVIDIA oyun çıkar çıkmaz sürücü güncellemesi yayınlıyor.Bence AMD RX 480 almadan iki kere düşünülmeli NVIDIA GTX 1060 beklenmesi gerekir.NVIDIA fiyat olarak pahalı olabilir fakat fiyatının hakkını kesinlikle veriyor.


    kart MOBA yı fullHD oyantıyor. Hatta o.c ile 1440p orta ayarlarda oynanacakmış.. AMD nin yalancısıyım. :))
    ATI nin düştüğü duruma bak.. ATI Radeon X1900 XT efnasinden geldik.. MOBA oynatan karta..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: simbolmina

    TDP çektiği gücü değil, ısı ile ilgili bir şeyler ifade ediyor. Çekilen gücü hesap ederken TDPx1.5 (pik-peak-zirve) çekeceği azami gücü bulabilirsiniz kolayca. Gerçi AMD bu sefer TBP (thermal board power) sistemine geçti diye biliyorum. Arada fark olmaması lazım. Mesela 140W TDP ile gelen 1070 özel tasarımlarda 8+6 pin bağlantı var. Her bir pin 12.5V/W. düşünürsek 250W güç çekebildiği sonucuna varabiliriz. FE modeli 8 pinle gelmişti, sefer de çektiği güç 175W çıkıyor. İşin içinde biraz da pazarlama başarısı var. Her donanım sorunlu bir şekilde piyasaya çıkabiliyor. 10xx serisinde aşırı ısınma (thermal throttling) ve fan gürültüsü oraya çıktı. 960ın özelleştirilmiş modellerinde birebir bu sorun (PCIeden fazla güç çekme) ortaya çıktı. 970in 3.5GB RAM ve Gene 9xx serisinin DirectX12 relazetini de unutmayın. 10XX serisinde kullanılan 5+1 faz sistemi de gene çok eleştirilen bir nokta. AMD 6+1 faz sistemi kullanıyormuş. Bunun ne demek olduğunu bilmiyorum ama 6+1 daha iyiymiş kısaca. Şurada ayrıntılı bir şekilde güç ile ilgili sıkıntılar ve geçmiş dönemde yaşanan benzer sıkıntılara yer verilmiş:http://wccftech.com/amd-rx-480-pcie-power-issue-detailed-overclocking-investigated/AMD güncelleme ile çözeceğiz diyor ve iki gün sonra güncelleme yayınlayacaklarının sözünü verdiler. Yanan anakartların yalan haber olduğu Nvidia fayboylarının itirafları ile ortaya çıktı. Kaldı ki bu haberleri okurken GTX 770 kullanıcısı birinin PCIe slotunun yandığını okumuştum yorumlarda. Ne savunurken ne de eleştirirken izanı kaybetmemek lazım. Herkesin sahip olduğu donanım en iyisidir nihayetinde. Başkasını üzmekten hoşlanıyorsanız bilemem. Mal canın yongasıdır


    TDP ve İşlemcinin tükettiği enerji çok farklı şayler gibi gözüksede aslında aynı şeydir.Şöyle ki fizik kurallarına göre enerji hiçbir zaman kaybolmaz sadece şekil/tür değiştirir işlemci gelen elektrik enerjisi mekanik vs. enerjiye dönüşmediği için direk olarak ısı enerjisine dönüşür yani aşağı yukarı TDP ve İşlemcinin Enerji tüketimi aynı sayıya tekabül eder.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunstorms

    Bu ne düşmanlıktır iftira atmaktan bıkmadınız gitti ama bitiricem buyur kardeş kapağı bırakıyorum siz aynı masalı anlatmaktan bıkmazsanız bende doğrusunu söylemekten bıkmam buyur 4gb



    Kart 4Gb kullanıyor kullanmasına da 0.5 Gb tam performansında çalışmıyor bir nevi kırpılmış doğan görünümlü şahin
    AMD’den Radeon RX 480 aşırı güç tüketimi için beklenen açıklama geldi




  • İyi niyetli olsan 0.5 lik kısmı daha yavaş çalışıyor diyecektin bu şekilde yazmak şark kurnazlığı. Kaldı ki oyunlara etkisini herhangi bir kullanıcı fark edemez ancak kağıt üzerinde kalır aksini iddia eden varsa buyursun tartışırız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sunstorms

    İyi niyetli olsan 0.5 lik kısmı daha yavaş çalışıyor diyecektin bu şekilde yazmak şark kurnazlığı. Kaldı ki oyunlara etkisini herhangi bir kullanıcı fark edemez ancak kağıt üzerinde kalır aksini iddia eden varsa buyursun tartışırız.


    Tam performansında çalışmıyor dedim kurnazlık diyosun kurnazlık yaptığımı düşünerek asıl sen kurnazlık yaptın :D daha ne diyim 8gb ddr6x koydular mı diyim he bir de ram kağıt üstünde etki ediyorsa millet niye 8 6 cigolaytına ekstra para veriyor millet salah mı. Bir malı kullanırkene bütün ayıplarını örtmek zorundamısın dayı göklere çıkaracan gtx 970 artık patades oldu kusura kalma

  • Hala aynı şark kurnazlığına devam ediyorsun ilk mesajında tam performansında çalışmıyor mu dedin? Olanı biteni ne ise dosdoğru onu söyle yoksa elindekini mutlu mesut kullan kimsenin itirazı yok. 970 patates ise senin yorum kabak.
  • amd kullananın vay haline :D

  • Zaten referans tasarımı almayacaktık bakalım özelleştirilmiş tasarımlarda durum ne olacak ona göre hareket ederiz babamızın firmaları değilya

  • böyle bir fiyaskoyu nasıl başardılar yazıklar olsun

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.