Şimdi Ara

Motor yağına su koymak..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
11.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.Bayramda yola gideceğiz.Biz de suyunu yağını ekleyelim yolda sıkıntı yaşamayalım dedik.Ben yağı almaya gittiğimde tatile beraber gideceğim arkadaşım motor yağı bölmesine eklemiş suyu.yani motor yağı yerine araca su koyduk.2 3 defa çalıştırmayı denedikten sonra çalışmayınca garip sesler gelince çalıştırmayı bıraktık.sonradan farkettim ki yanlış yere koymuş.bir miktarını da motordan kusmuş.yağ ve filtre değişimi bu durumda yeterli olur mu ? yada yapılacak işlemler neler ? yarın sanayiye götüreceğim bilenlerden öğrenip gitmek daha iyi olur diye düşündüm.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • aracı çalıştırmayıp yağı ve filtreyi değiştirseniz yeter. tabi bir yere zarar vermemişseniz. yanlız bilmeyen arabaya yağ su koymasın. öğrensin öyle yapsın bu nasıl iştir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Spirited

    aracı çalıştırmayıp yağı ve filtreyi değiştirseniz yeter. tabi bir yere zarar vermemişseniz. yanlız bilmeyen arabaya yağ su koymasın. öğrensin öyle yapsın bu nasıl iştir.

    daha önce değiştirmiştik yine.karıştırmış.pek bişey demedim olan oldu artık laf yapmanın bi yararı olmaz.3 4 defa çalıştırdım.kusunca farkettim durumu.
  • Bence şöyle yapın, içindeki bozuk yağın iyice boşalmasını bekleyin, sonra ucuz yollu yağ koyup motoru çalıştırın. Herşey yolundaysa bir süre motoru zorlamadan çalıştırmaya devam edin. Motor ısınsın. Yağ sıcakken tekrar boşaltın ki tüm gözeneklerdeki köpürmeler tertemiz aksın. Sonra iyi kalite uygun yağı filtresiyle beraber yenileyin.

    Bazı ustalar bu işlemi mazotla yapıyor çünkü daha iyi bir çözücüdür ama zararlı oabileceğini söyleyenler de var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • motoru çalıştırıp yol yapmadıysanız birşey olmaz. yağı boşaltın yeni yağ koyun yeni filtre takın sonra yola devam.
  • nasıl bi kafa ile yağ yerine su doldurmuş anlamış değilim bayan mı bunu yapan
  • Babam da zamanında radyatör suyuna yağ koymuştu. Nasıl bir kafaysa artık. O geldi aklıma
  • @nuri37781 evet bayan

    tavsiyem koymamanız yönünde hatta susuz çalıştırın gerekirse su koymayın yağ yerine.1000 2000 civarı bir masraf olacak.bayram planlarının patlaması da yanında cabası..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CyberSurfer

    @nuri37781 evet bayan

    tavsiyem koymamanız yönünde hatta susuz çalıştırın gerekirse su koymayın yağ yerine.1000 2000 civarı bir masraf olacak.bayram planlarının patlaması da yanında cabası..

    az karışsaydı yine bişey olmazdı yağ kapağında az köpürme meydana gelirdi ama yinede komple değiştirmeniz acilen önerilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.