Şimdi Ara

Gitar hakkında yardım edin lütfen(akustik-klasik)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
93
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba klasik ve akustik gitar hakkında bilgi sahibi olmam gerek gitar hakkında bilgisi olan arkadaslar telefon numaranızı vrebilirmisiniz özelden 5 tane sorum olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Buradan sorun hocam, herkes bildiğince cevaplar.
  • Klasik gitar ilk yeni başlayanlar için alt üç tel misina olduğundan dolayı, basması rahattır. Akustik gitarda bütün teller nikel çelik alaşımlıdır. Bu yüzden bildiğin gergin bir tele basıyor olacaksın. Tını olarak, çalma tarzı olarak da birbirinden farklıdır. Klasik gitar aslında parmakla çalınır, bu stile Carcassi denir. (Sahil gitaristlerini saymazsak onlar penayla da çalarlar.) Ve genelde klasik gitarla klasik parçalar daha güzel tınlar. Akustik gitar, tıpkı elektro gitar gibi çelik tellerle donatılmıştır ve bu yüzden de tını olarak daha metalik sustain'i bol bir soundu vardır. Albüm kayıtlarında, akustik performanslarda akustik gitar bolca kullanılır. Penayla çalınabildiği gibi, parmakla da çalınabilir. Bence ikisini de dene ve tarafını seç :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyhunBaba29

    Buradan sorun hocam, herkes bildiğince cevaplar.

    İlyas yalçıntaş-dönebilsen şarkısında uzun saçlı olan solo giren gitaristin elindeki gitar akustikmi klasikmi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun saçlı lavuğu bulamadım ses akustik ama.
  • Eger ispanyol muzigine, flamenkoya, yumusak muziklere, klasik muzige ilgin var ise; bunun icin basliyacak isen klasik gitar al. Ama yok ben rock dinliyorum, sert soundlar seviyorum dersen akustik al. Baslangic gitari diye bir sacmalik yoktur. Ben akustik ile basladim ve suan herturlu enstrumani zorlanmadan kullanabiliyorum. Bunun nedeni akustik gitarn telli calgilar icinde (ozelliklede gitarlar) en zorlayici olmasindandir. Alismak icin baya zaman gerekir ve iyi bir sap ayari vs yapman gerekir ki ileride elinde sorun olusturmasin. Ha klasik gitar misina tellidir rahattir, akustik ise celik tellidir zordur ama alisincaya kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.