Şimdi Ara

Tesla Models S, otomatik pilotta bir insanın ölümüne neden oldu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yeni olan her şey geliştirme aşamasındadır. Böyle hayati bir konuda bu kadar rahat olamazdım ben.

  • manuel spor şanzuman olmadıkdan sonra kalan araçlar benim için bi yerden bi yere gitmek için kullanılır :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmedaltair


    quote:

    Orijinalden alıntı: Turkforce

    Tesla otomatik pilot özelliğinin yardımcı bir özellik olduğunu ve arabanın kontrolünün asla tamamen otomatik pilota bırakılmaması gerektiği yönünde açıklama yaptığı halde burada hala beta, kullanıcıları kullanıyor gibi saçma sapan yorum yapan insanların olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

    Anlama sıkıntısı var galiba bizde aynı şeyi diyoruz google keyfinden mi milyon kilometre yol gitti de hala beta da olsa bu özelliği vermiyor tüketiciye. Eleştirin de okuduğunuzu anlayıp eleştirin kendinizi rezil etmeyin

    Anlama sıkıntısına sahip olduğunu düşünerek daha açık şekilde yazayım.

    Tesla firması bu arabaları satarken otomatik pilot özelliğiyle satmıyor. Geçen sene güncelleme ile verdi ve sadece yardımcı olarak kullanılmasını asla ama asla otomatik pilota güvenipte aracın kontrolünün bırakılmaması yönünde açıklama da yaptı. Bu sene daha da geliştirip 2. sürümünü hazırlıyor. Bu sürüm için yapılan çalışmalarda referans alabilmek içinde test araçlarının yollarda olduğu ile ilgili daha yakın zamanda haberlerde okuyabilirdin.

    Firma test araçları ile sistem test ederken hala tüketiciyi tester olarak kullanıyor diyebilmek gerçekten ilginç.

    Sana daha ilginç birşey söyleyeyim Fiat - Reno gibi firmalarda her sene araçlarının birkaç parçasında değişiklik yapıyor.
    Çünkü tüketici aracını aldıktan sonra eksik yanlarını servise söylüyor servislerde genel merkeze bildiriyorlar ve bu şekilde bir sonraki yıl düzeltilmiş sürümü çıkıyor.

    Bu kafayı neyle yakaladığınızı bir anlasam.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: QuexSeeL

    Yine gider Tesla alırım oto pilotta kullanmam ama geleceğin araç teknolojisini kullanan elektrikli aracı alırım. Petrol devri artık bitti, bu çağa ayak uyduramayan firmaların akıbeti symbianlı nokia gibi olur.

    Alırsın ama mesela Bursa'dan çıkıp İzmir'e gidemezsin. Petrol devri Tesla gibi fantastik olmayan araçlar, mesela Citroen C3, Renault Clio gibi araçlar bir şarjla en az 500 km gitmeden ya da 100 km gitse bile şarj süresi 10 dakikaya falan düşmeden, petrol tükenmedikçe bitmeyecektir. Tabi bu araçların fiyatları da şimdikinden bile daha ucuz olmalı. Peki böyle bir akü teknolojisi var mı ? Yok. Ne zaman olacak ? Belli değil. Olduğunda şu anda önceliği bu olmayan BMW gibi devler meydanı Tesla'dan hemen alacaklardır. Bunun gerçekleştiğini de cep telefonlarınız bir şarjla bir hafta kullanılmaya başladığında anlayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence orada suç adamın sen niye beta birşeyi öyle bir yerde deniyorsun...

  • Adamlar o kadar uyarıyor sakın otomatik pilottayken uyumayın elinizi direksiyondan ~10 saniyeden fazla bırakmayın kimse %100 güvenli olduğunu iddia etmiyorken bu neyin rahatlığı?

  • google kendi araçlarıyla test yapıyor ama herhalde gittiğinin 100 katı yol gitsede burdaki gibi bir durumla karşılaşmazdı, sonuçta bu tip yollarda pek gitmiyor araçları.Tesla ise en iyi geliştirmenin gerçek yollarda yapılabileceğini düşünerek sürücüleri test elemanı gibi kullanıyor.Otopilot ta ellerinizi çekmeyin ne kadar densede insan bir süre sonra alışır ve makineye gereksiz bir güven duyar.Asansörün kapısını açınca kata gelmiş mi diye kontrol etmek lazım ama insan alışmış kapıyı açıp adımını atıyor işte bunu değiştirmek çok zor.
    Tesla otopilot gerçek yollarda insanların yaşayabileceği sorunlara ait verileri toplamak için yapılandırılmış.Google da insanlaa teknolojiyi vermeden mükemmeleştirme peşinde ama ikisine de ihtiyaç var.Google biraz daha ileride gibi duruyor sonuçta tesla önüne çıkan yayayı bile göremiyor birçok videosunda var. Sensör tiplerini geliştiriyorlar ama güçlerini birleştirmeleri bence daha önemli.
    Karşıdan güneş tam yüzüne vurunca görüş yalan oluyor bunun aynısı sensörlere de oluyordur,insan hissi davranıp yavaşlıyor sağa sola bakıp anlık durumu çözmeye çalışıyor peki otopilot ne yapar birden sensör sinyali işe yaramaz hale geldi gitsen kaza olabilir dursan arkadaki de görüş sounu yaşıyor sana çarpabilir yine kaza olur.İşleri zor valla...





  • suç adamda kontrolcüsü sen degilsin niye biniyosun yani boş bi deneyin uzun zaman bişey olmazsa sende bin sür.
  • İnsan gibi gözü kulağı dahası hisleri olmayan bir programa canını emanet etmek hele bugünkü teknoloji de resmen ahmaklık başka bişey değil. Kontrolü saçma sapan bir program a bırakıp arka koltukta uyumak nedir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizdeki gibi alçak teröre can verileceğine böyle teknolojik deneylere can vermeyi yeğlerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz otomatik vitese bile allerji duyarken adamlar otomatik pilota hayatlarını teslim ediyorlar

  • Bu kazaya kurban giden Tesla model s videolarını yayınlayan arkadaş. Hani daha önce otomatik pilotun şeridine dalan kamyonete karşı manevra yapıp yazası özlenen sürücü.

  • Türkiye de kaç kişide tesla varki sürekli bu firmanın haberlerini yapıyorsunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuda ağır ilerleyen, ince eleyip sık dokuyan, insanları kobay olarak kullanmayan Google'ı tebrik etmek lazım. Tesla Motor dan çok önceleri bu işe soyunduğu ve daha çok tecrübeye sahip olduğu halde, hiç bir zaman insanlığı kobay olarak kullanmayı denemedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.