Şimdi Ara

Teknosa 70 tane mağazasını kapatmaya hazırlanyor. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.823
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kabus87

    *Mantıklı bir karar olur.Önemli olan Ne kadar Şube olduğu değil.
    Satış öncesi ve sonrasi müşteriye gösterilen hizmettir
    Fiyat Politikasi ve Kaliteli Elemana da önem vermeliler.
    Yoksa ayni kafayla giderlerse daha kötüye giderler...

    kaliteli eleman ve teknosa

    valla onların vereceği önemi %1000 olarak çarpsan yine yetmez hatta 0x 1000 yine 0

    teknosadaki en düzgün elemanlar ürünün firmasının gönderdiği çok daha düşük maaşla çalışıp primi teknosadaki kavgacı hiç bir iş yapmayan elemanlara yediren tipler onlarda teknosa çalışanı değil

    --

    konuya yorum atayım bide 50 değil 150 mağaza kapatsın biraz daha çöp arazi kullanıma açılır.




  • Ekonominin durumu ile alakası yok artık insanınımız daha akıllı kazık teknosa yerine gidiyor başka yerlerden alıyor teknosanın başında beceriksiz kişiler var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KOCAELİ 41 BURADA AVM de bulunan 1 seneyi doldurmayan mağaza kapanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolar fırlamış.
    Alım gücü yok.
    İnsanlar açlık sınırının altında yaşıyor.
    Üzerine devletin eklediği anti-damping vergisi.
    Son olarak yüce devletimizin TRT bandrolu vergisi.

    Karlılığı maksimize etmek felan hikaye.Piyasa bok gibi.50-60 mağazanın zararı Sabancı gibi bir şirketi sarsacağını zannetmiyorum normal şartlarda.Fakat durum ortada.

    İşin ilginci millette halinden memnun.Ben asıl bombayı,yarın öbür gün yurt dışından alınan ürünlere gelecek kısıtlama ve vergiden bekliyorum.

    Yetmez ama EVET.
  • Teknosa com dan ürün alınır
    Bozuk çıkar " ısrar " ile değişim istersin . ( Stokda olduğunu ve not aldıklarını söylerler )
    Cihaz gider .
    Hiç haber vermeden ücret iadesi yaparlar .. Ararsın ne oldu diye ücret iadesi yaptık neden diye soruyorum stok mevcut değil :) Sitede halen stok gözüküyor .. Kapansın pek bi faydası yok zaten
  • Konuyu ekonomiye bağlamışsınız siyasete bağlamışsınız da hiç düşündünüz mü hepiniz internetten alıyorsunuz artık ocağı çanağı tvyi telefonu. Bırakın da küçülmeye gitsinler, bana göre bunun sebebi internetten alışveriştir.
  • Yok olsun tamamen, ürünü satmayla iş bitmiyor, satış sonrası destek de o kadar önemli, bunu ilke edinen firmalar kalır umarım sadece kaç tane varsa artık.
  • arkadaşlar bu konuda bazı yorumlarinizi okuyabildim.kapanma sebebi bence yabancı markaların samsung iphone lg gibi ülkemizin dis derecelendirme kuruluslarinin risk priminin yukseltilmesinden dolayı verdikleri açık hesapları kismalarindan kaynaklanıyor.atıyorum bimeks teknosa eskiden 1 milyon dolarlık açık hesap kullanabilirken su anda yine atıyorum 100 bin dolarlık ürün alabilmelerinden kaynaklanıyor.gidin mağazalara hep teşhir ürünü çoğu kapalı kutu mal bulmakta zorlanildi.BAFRADA 3 GUN ÖNCE hiçbir mağazada kapalı kutu iphone 6s yoktu.hep teshir.mağazalarda bu kredi küçültülmesi etkisiyle kapanıyor.mali sat parayı ver kredisi küçüldü.onlarda küçülmeye gidiyor.riski daha çok teknosanin mali riski.zarardalar nede olsa kaç yıldır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Glitz

    Konuyu ekonomiye bağlamışsınız siyasete bağlamışsınız da hiç düşündünüz mü hepiniz internetten alıyorsunuz artık ocağı çanağı tvyi telefonu. Bırakın da küçülmeye gitsinler, bana göre bunun sebebi internetten alışveriştir.

    n11 toplantısına gittim geçenlerde internet alisverisi daha yüzde 1.5 bulmamış.bu oran 10 milyar dolara yaklasmamis.korede oran yüzde 10 lara varmamis.bizde daha alinacak cok yol var onun icinde mesela n11 büyük ortağı koreli bir dünya devi.cok degiliz emin olabilirsin pastada hala karincayiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sabancı Türk firmasıydı en azından. Mediamarkt la anlaşma yapılmış tüm avm mağazaları mediamarkt olacak.Aslında üzücü bir durum bu kulvarda da türk markası kalmıyor.
  • Online alışverişi ve müşteri hizmetlerini adam etsinler yeterli.
  • Ben daha önce söylemiştim bunu. Bana gülen çok olmuştu. Teknolojiden kar marjı çok çok düştü. Online alışveriş sitelerinin kampanyaları azaltması bile bazı şeylerin habercisi aslında. Dolar kuru bu durumun tek sebebi. Üstüne bir de şimdi TRT bandrol vergisi eklenecekki siz o zaman görün tekno marketlerin halini. Teknosa akıllı bir hamle yapmış. Yoksa sonu Gold gibi olacak.
  • Hiçbir teknoloji mağazası kapanmamalı, gidip orada vakit geçirip ürünleri el ile somut bir şekilde incelemek ayrı bir keyif, internetten foroğrafa bakarak ürün alma işi nereye kadar.
  • Geçenlerde teknosa.com dan indirime girmiş bir ürün aldım. Kargo ile teslimat seçmiştim, onlarda bana yakın olan bir şehirden ürünün sevkiyatını istemişler ama anlaşılan o ki aldığım ürünün indirimli olduğunu gören mağaza personeli malı kendisine ayırmak için aklı sıra bir plan yapmış.
    Ürünü çıkış-iade şeklinde işlem yapmış ve sonrasında beni bizzat arayarak ürün kırık çıktı falan diye birşeyler zırvaladı. Tabii yalan hepsi ama yapacak birşey yok teknosa kalite ve müşteri memnuniyeti açısından oldukça kötü durumda. Şikayetvar da şikayet falan ettim ama hiçbir olumlu sonuç alamadım.
    Biraz küçülüp kaliteye önem versinler hatta online satışı daha da ön plana alsınlar hiç değilse personelin mal kapma derdinden kurtuluruz.
  • bunlar daha iyi zamanlar
  • Avm de kiralar metrekaresine gore cok fahis personel masrafiydi cart curt cok fazla eskisi gibi alisveris yok artik 6 yildir avm lerde calisan biri olarak bu surdurebilir birsey degil patlayacak eninde sonunda avm olayi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ray Velcoro


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozcan_dk

    KOCAELİ 41 BURADA AVM de bulunan 1 seneyi doldurmayan mağaza kapanıyor

    Symbol AVM'deki de kapanıyormuş

    Symbol AVM de ki Teknosa'ya bir arkadaşım işe başlayacak madem kapatacaklar neden işe alım yapıyorlar ki? Sanmıyorum kapanacağını.
  • Çakallık yapmaya çalışan ergen personeller, hepsinde binbir yalan, ürün saklamalar, bulamamalar vs vs
    Hepsi kapatılsın...
  • TEKNOSA PERSONELİ ÜRÜN SAKLIYOR VE CÖZÜMÜ...

    Bugün Ankara'da 3 Teknosa gezerek istediğim ürünleri aldım. Çalışanlardan ürün yok servise gitti sözlerini tabiki duydum. İlk Teknosada su ısıtıcı stokta görünüyordu eleman yalandan baktı geldi ürün bozuk bu yüzden göndermişiz ürün serviste dedi. Müşteri hizmetleri beni yönlendirdi ürün mağazada demişlerdi ben arayım dedim. Telefonla müşteri hizmetlerini aradım şikayet kaydı oluşturur musunuz bu saat itibariye bu ürün bu mağazada ve bana serviste olduğu söyleniyor bu mağazadan satılacak ve bunu çalışanlar alacak eminim dedim. Müşteri hizmetleri mağazayı sordu ilginç şekilde elemanı telefona istedi ve ne dediyse :D ürün 2 dk sonra kapalı kutu kasadaydı elemanın yüzü asık trip yapıyor. Bedava babanın malını mı veriyorsun aslanım bu ne tafra diyesim geldi.

    Ses sistemi için yine yakındaki avm de mağazaya gittim ürün teşir arızalı ve kumandası yok denildi diğer mağazadan sordurdum kapalı kutu stoklarınızda oldugunu öğrendiğim için bu kadar yol geldim dalgamı geçiyorsunuz dedim müdürünüz nerede dedim. Müdür olmadığını düsündügüm ama ürünü saklayan olduğunu düşündüğüm birini getirdiler. Ben bu kadar yol geldim hem sizden hemde buraya gönderen mağaza personelinden şikayetçiyim hem mail olarak hemde müşteri hizmetlerini arayarak bunu bildiricem deyip yaka kartından adını aldım, böyle saçmalık olmaz dedim. Kendim için satın aldığım ürünü size vereyim ben eksik aksesuarlı ürünü servise gönderir değişim ister gelince alırım dedi. Ürün kasaya geldi :D

    Son teknosa mağazasına apple tv ve tablet almak için gittim. İlgilenen personel yok hepsi bir havalarda birisiyle göz teması kurup yanıma gelmesini sağladım 2 ürün alıcam bunları getirirmisin dedim. Bana başkan onlar serviste arızalı ürünler burada olsa kalır mı dedi. Ne başkanı kendinde misin asker arkadaşımdayız bu ne biçim konuşma sekli dedim. Ben biliyorum mağazada bu ürünler sorup geldim dedim. Başıma 2-3 eleman geldi abi sakin ol falan. Hem ürünü saklıyorsunuz hem lgevşek gevşek konusuyorsunuz dedim. Nerede müdürünüz müdür bayram izindeymiş şimdi bu ürünler yok mu mağazada ben 30 km yol geldim diğer mağazada teyit ettirdim bu ürün bu mağazada var dedim. Yok stok hatası iç stok dış stok oluyormuşta açığa düşüyormuş falan. Bu benim sorunum değil dedim aradım müşteri hizmetlerini elemanın adını ve mağazayı söyledim durumu anlattım MÜŞTERİ HİZMETLERİNDE GEREĞİNDEN FAZLA BİR İLGİ VAR. Sonra bir personel yanıma geldi abi arkadaş bayramda çalısıyor ailesini göremiyor ondan böyle kafası dalgın ben ürünlere depoya bakıyım dedi. Ürünler kasaya geldi.


    ÖZETLE : ÜSTLERİNE GİDİN ÇEKİNMEYİN VE ARAYIN ŞİKAYET EDİN. TEKNOSA OKADAR PERSONELE TAZMİNAT ÖDEMEMEK İÇİN ONLARIN ÜRÜN SAKLAMASINA GÖZ YUMUYOR AMA BU ŞİKAYETLER İLE TUTANAK VE UYARI CEZASI VERİP YARIN PERSONEL TAZMİNATIM DEDİĞİNDE SEN BANA EĞİL KENDİNE ÇALIŞTIN SANA TAZMİNAT YOK... BAK BU ŞİKAYETLER 3 TUTANAK İŞE SON GÜLE GÜLE ... DİYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.




  • wale06 kullanıcısına yanıt
    merhaba, özel mesaj gönderebilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.