Şimdi Ara

Outdoor Markaları Hakkında Genel Bilgiler (76. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.943
Cevap
185
Favori
244.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Orçun Bostancı kullanıcısına yanıt
    Enteresan, kabaca decathlon kalitesi olarak biliyordum. Zaten kampçılık için öneriyorum aslen. Gidip de bunla Aladağlar Niğde yapacak yoktur herhalde:)

    Ben etiketini ve varsa en sertifikasını paylaşırım bakayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Etiketinde 3 derece altına risk diye belirtmiş, zaten aslında bu etiketlerdeki oyun şurada ortaya çıkıyor. Mesela bir uyku tulumunun üzerinde yazan değerleri vücudun sübvanse edebileceği maksimum aralık 5 derece olmalı. 5 derece ile 0 derece arasında bile hayati fonksiyonları ciddi şekilde etkileyecek kadar fark var.
    Kampa gitmişsin hava durumuna bakıyorsun gece 0 derece sonra uyku tulumuna bakıyorsun üzerinde +5 / -10 yazıyor :) böyle uydurma bir aralık yok olamaz ama oluyor işte pazarlama satış taktikleri. Teknik ve spesifik olarak +5 derecelik bir tulumda makas en fazla 0 dereceye kadar inmeli, sonrasında arazide hipotermiye bağlı ölüme kadar giden uzun bir yol çıkabiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kışın şehir içi kullanımda ıslakta kaymayacak şık outdoor bot arıyorum. Uzun süredir megagrip vibramdan dolayı Merrell Moab Fst 2 Mid bakıyorum fakat hiçbir yerde stok yok, stok olsa numara yok. Bugün vibram olmamasına rağmen gtx ve tabanının özelliği olarak kayganda tutuş olarak Adidas Terrex Swift R2 Mid gördüm. Sizce Merrell mi beklemeliyim yoksa Adidas'ı alsam pişman olmaz mıyım ya da başka bir öneriniz varsa onlara da açığım belirttiğim şartları sağladığı sürece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raydr1c -- 25 Eylül 2020; 14:1:1 >
  • Moral bozmak istemem ama bence uygun fiyatlı bulursanız markaya bakmadan hiç kaçırmayın.

    Bu vakitten sonra ülkeye girecek ürünün ne miktarı ne de fiyatı belli değil bence. Uzatmaları oynuyor piyasalar, kışlıklar gelmeye başlayınca göreceğiz anyayı konyayı :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rab electron ceket ve salewa mountain ayakkabı hakkında yorumlarınız nasıl olur.tşkler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ares100@hotmail.com -- 27 Eylül 2020; 19:24:4 >
  • Güzel konuydu ama bu fiyatlar ile öldü artık. Eskiden pahalı derdik şimdi ne desek boş.

  • https://www.decathlon.com.tr/500-mont-id_8545697.html

    İyi günler sizce şu ürün. Nasıldır kayak montu bu günlük giymek için alınır mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç yalıtımı çıkmadığı için sonbaharda terletebilir ancak yağmurlu ve soğuk günlere göre güzel bir mont.

    Etek boyu uzun değil(bir parka değil) ama büzgüleri sayesinde alttan rüzgârı da kesebilir ve şehirde kullanılabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TNF W Trevail tavsiye eder misiniz? Veya hangi marka modeller tavsiye edersiniz acı zulüm 2500 TL’ye kadar eteği uzun parka şeklinde?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar Antalya da günlük kullanım için columbia redmond v2 önerirmisiniz ya da buna benzer başka marka modellerde olabilir. Görsel olarak çok kaba bir ürün istemiyorum ve ayaklarım normal bir insana göre daha çok üşüyor bunları düşünüp tavsiye verebilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar

    Yeni sezon Lowa Trekking botları sizler için inceleyip dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, sorularınız varsa sorabilirsiniz keyifli seyirler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Orçun Bostancı

    Selamlar

    Yeni sezon Lowa Trekking botları sizler için inceleyip dilimin döndüğünce anlatmaya çalıştım, sorularınız varsa sorabilirsiniz keyifli seyirler.

    Cok faydali bir video olmus Orcun Bey. Tesekkur ederiz.

  • Merhabalar İstanbulda kullanmak için linkteki montu düşünüyorum. Sizce kış aylarında kullanmaya uygun mu bu mont ? Bu fiyatlarda başka tavsiyeniz olur mu ?

    https://www.kutupayisi.com/urun/helly-hansen-squamish-cis-3-in-1-su-gecirmez-erkek-ceket-2

  • Merhaba daha önce soruldu mu bulamadım ama geçen kış aldığım nort face kaz tüyü montum var kirlendi temizliğini nasıl yapabilirim (not: bulunduğum yerde bundan anlayan bi kuru temizlemeci yok Ağrıdayım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi joker3456 -- 22 Ekim 2020; 6:58:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • joker3456 J kullanıcısına yanıt

    Ağır kirlenme yoksa, tüylerin yalıtımını geri kazandırmak ve genel temizlik bunu kullanabilirsiniz;


    https://www.hepsiburada.com/nikwax-down-wash-direct-kaz-tuyu-yikama-pm-HB00000GK0H5


    aynı işlevi bu ürün de yapar ama pahalıdır. Aralarında kalite farkı pek yoktur;


    https://www.marintekstore.com/?catId=500092&gId=601245&pId=524289



    Makinede outdoor yıkama programı yoksa, dereceyi 30'a ve deviri en düşüğe getirin. Eğer 600 devir altına düşüremiyorsanız devirsiz temizletin yoksa montunuza hasar verme ihtimali var. İdeali 200-400 devir aralığı.


    Daha iyisi makinede yastık ya da kaz tüyü programı olması. Eğer bunlar mevcutsa elbette bunları kullanın. Onlar da benzer bir yıkama sunacaktır ancak outdoor programı genelde daha narin yıkama sunar.


    Sonrasında da hızlı kurutmanız lazım küf oluşumu yaşanmaması için.





    Ağır kirlenme varsa riders cleaner gibi bir firmaya kargolayabilirsiniz, aslen motorcular için olsa da outdoor için de yardımcı olurlar;


    https://riderscleaner.com/






    Ağır kirlenme varsa ve kendiniz temizleyecekseniz, elinize fırça alıp ağır kirli noktaları şu deterjanlarla önce temizleyip sonra üstte gönderdiğim deterjanlar ile yıkamanız gerekiyor;


    https://www.hepsiburada.com/nikwax-tech-wash-teknik-malzeme-yikama-p-HBV00000GK0H4


    https://www.marintekstore.com/?catId=500092&pId=524287







    Son olarak kaz tüyü montunuz yıkama sonrası su kaydırıcılık-iticilik kaybedecek. (su geçirmez olsa bile bu tarz montların tümünde su kaydırıcı-water repellant-DWR kaplama vardır). Onu yenilemek için de yıkama sonrasında bunu kullanabilirsiniz:


    Sprey olarak:


    https://www.hepsiburada.com/nikwax-tx-direct-spray-on-teknik-kumas-su-gecirmezlik-yikama-spreyi-p-HBV00000GK0HE (sonrasında üstünden düşük sıcakta ütüyü bir beze sararak mont üstünden narince geçerseniz faydalı olur. Bu kaplamalar hep ısı ile etkinlik kazanıyor-kürleniyor-aktifleşiyor.)


    gene diğeri


    https://www.marintekstore.com/?cmp=1&catId=500092&p=2&orderBy=0



    Tekrar yıkayarak:


    https://www.hepsiburada.com/nikwax-down-proof-kaz-tuyu-icin-su-gecirmezlik-yikama-pm-HB00000GK0H7 (bunun için sonrasında kesinlikle kurutma mak. tavsiye edilir)




    Bu son ürünler opsiyonel elbette. Ayrıca yıkama esnasında da su iticilik kazandıran var ama onları yazmadım iyice kafa karışmasın diye. Gene de kurutma makineniz varsa, bu son su iticilik kazandırma işlemi sonrası düşük derecede 30 dk'ya yakın kurutmada fayda var. Kazan içine tenis topu atmanız gerek tabii montun topaklanmaması için.


    Şu siteleri de Türkçe'ye çevirerek okumanızı tavsiye ederim;


    https://www.cleverhiker.com/blog/less-stink-fluff


    https://www.mec.ca/en/explore/how-to-wash-a-down-jacket


    https://www.berghaus.com/on/demandware.store/Sites-brggbgbp-Site/en_MU/GeoShow-Content?cid=care-for-your-down-product




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohzman -- 22 Ekim 2020; 10:7:42 >




  • cemoandcemo kullanıcısına yanıt

    Valla güzel bulmuşsunuz. Ürün Helly Hansen'in 3-in-1 outdoor ceketi. Aynı TNF Triclimate Evolution gibi yani. (En bilindik model gibi).


    Bunlar dengesiz hava koşullarına sahip İstanbul gibi şehirler için gayet uygundur. Eğer çok yüksek rakımlı bir semtte ya da çok orman içinde değilseniz üşütmeyecektir. 900 gram ağırlığa sahip ve 100 gramlık primaloft yalıtım dolgusu var.


    https://www.hellyhansen.com/en_ch/squamish-cis-jacket-62368



    Zaten sitede de diyor her derde deva bir ceket diye. Parka gibi alt kısmı uzun değil, kaz tüyü kadar ısıtıcı değil, teknik ceketler kadar yüksek su geçirmez ya da atletik kesimli değil.


    Ancak trekking, kampçılık, şehir için ve işe git gel için kullanılabilecek bir yarı-teknik özellikli ceket. Sıcak havalarda iç ceketi çıkarabilir ve yağmur/rüzgâr olmayan ama serin olan günlerde iç ceketini tek başına bile kullanabilirsiniz. Bu dediklerim tüm 3-in-1 ceketler için geçerli.


    900 TL günümüzde iyi bir fiyat. Ancak HH kalıpları genelde geniş olabiliyor. 1.90 cm ve 105 kg üstü biri olarak XL bana rahat oluyor, belki bu model daha normal kalıplı olabilir ama gene de belirtmek istedim. (Barents Parka modeli ve Skagen salopet)





  • cemoandcemo kullanıcısına yanıt

    Denemiştim bunu.Bence uygun mont.Yani şehir için daha ne gerekiyor ki artık Doğu illerinde değilseniz tabi.

    Ama bu fiyatının nedeni tabi ki tek beden kalması.Ben denerken L denedim omuzlardan tam olmuş ama alt tarafı olmamıştı.XL denedik bu sefer çok bol durdu ,almamıştım.

  • Ohzman kullanıcısına yanıt
    Hocam sağolun bilgiler için🙏sizi meşgul ettim ama Çamaşır makinesine baktım elde yıkama/narin 30 derece programı var makinede devirse minimum 400 devire düşüyor ilk attığınız ucuz olan temizlik deterjanını alıp bu makinede mi yıkasam yoksa ılık suya koyup elimle silerek mi yıkasam şu attığım fotodaki gibi bi bilgi var TNF sayfasında


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • joker3456 J kullanıcısına yanıt

    Ben olsam kaz tüyü deterjanını alıp 400 devirde yıkayıp sonra bir kez daha 400 devirde sırf sıkma yapıp alırdım makineden. Elde yıkamaya gerek yok, bizde %99 önden kapaklı çamaşır makinesi zaten. Elde komple yıkama pek iyi olmaz kaz tüyünde.

  • 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.