Şimdi Ara

İç ünitenin hava akışını başka odaya yönlendirmek?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.023
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir süredir biraz absürt bir fikir var aklımda. Paylaşmak görüş almak istedim.

    Temel sıkıntım geceleri sıcaktan uyuyamamak. Evde sadece salonda bir klimam var ve diğer odalara bir klima taktırma şansım yok teknik olarak.

    Ekonomik ve çok etkili olmasada çok bunaldığımda salondaki klimayı yüksek ayarda çalıştırıp, salona bağlı koridorun sonundaki çocukların ve bizim 2 odamızın nispeten soğumasını sağlayabiliyorum geceleri. Ama tabi salon buz oluyor, salondaki soğuk havanın salondan dışarı yönelip koridorun sonundaki odalara etkisi de hayli az.

    Basit bir fikirle şunu düşünüyorum; mobil klimaların arkasındaki şu beyaz boru gibi bir boru alıp, bunun bir ucunu bir şekilde iç ünitenin hava çıkışını alacak şekilde yerleştirirsem, diğeri ucunuda salondan çıkarıp koridorun ortasına kadar getirirsem sadece geceleri çocukları ve bizi rahatlatacak şekilde bir serinleme kaydederim diye tahmin ediyorum.

    Çok mantıksız ve kullanışsız gelebilir ama amacım sadece akşam yatarken 3-5 dk da bu düzeneği kurmak, sabah toplarlayıp balkona atmak. Boru kısmı kolayda tek takıldığım nokta bir şekilde bu plastik borunun klima iç ünitesinin üflediği havayı alacak şekilde nasıl monte edebilirim. Buna uygun bir düzenek bulmam lazım, misal bir çöp poşetinin ağzını hava üfleyen yere, diğer ucunuda büzüp boruya bağlayabilirim.

    Mobil klima sesi yüzünden hiç düşünmedim.

    Ne dersiniz? Özellikle boruyu klimanın hava akışına bağlamak için fikirlerinizi alabilirim.

    Selamlar.







  • Tecrübe ile sabit, salonda klimayı çalıştırın, salon kapısından koridora vantilatör çalıştırın, salondaki havayı sirküle edilmiş şekilde en iyi aktarma yönetim vantilatördür, koridroun diğer ucunda olması ses açısından sizi rahatsız da etmez. etkiyi arttırmak istiyorsanız koridorun bitiş noktasına devrini düşük tutmak şartı ile bir vantilatör daha koyabilirsiniz. 35TL ya vant satılan günümüzde bu proje size en fazla 70TL ye mal olacaktır
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, aslında 2 sene kadar önce bunu denemiştim, fena olmuyor ancak yine de soğuk üflenen havayı boruyla taşımak kadar etkili olacağını sanmıyorum.
  • Klimanız akıllı ise, sensör faaliyetlerinden sıradışı hava akışı sinyali alıp sistemi kapatacaktır.
    5 ayrı sensörden, ortam ısısı, dış ortam ısısı, basma hattı, boru ısısı, kondanser ısısı bilgileri ana işlemciye gitmekte, ana işlemci bu bilgileri senkronize ederken yürüttüğü mantık üzerine kompresöre talimat vermektedir. çıkış ısısı ile emiş ısısı bir zaman sonra sapma eğrisi göstereceğinden dolayı klimanın çalışmaya devam edip etmeyeceğinin programlanma şekline bağlı olduğuna göre değişeceğini belirtiyorum ve size kolay gelsin diyorum. Bu noktadan sonrası işinize karışmak olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.