Şimdi Ara

Samsung tab3 t210 Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Uzun süredir kullandığım samsung tabletim de anlıyamadığım bir konu arz etti. Arızayı şöyle tarif edeyim. ilk öncelikle tableti kapalıyken şarja taktığımda şarj göstergesi geliyor ve pilin dolmaya başlandığını gösteriyor. tableti normal bir şekilde başlatabiliyorum.Tablet açıkkende şarj cihazını taktığımda şarj göstergesi ekrana geliyor. Normal kullanımda hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Her şey normal gibi gözüksede cihaz ne zaman uyku moduna geçerse yada sen alırsan power tuşana basıp ekran kapanıyor bir daha açılmıyor. home tuşuna basıp veya power tuşuna dokunmatiğin üstünde kaydırma yaptığımda tabletin açılma sesini duyuyorum tablet çalışıyorses açma kapa düğmesine bastığımda ses yükseltme düşerme seslerini duyoyorum.Cihazı power tuşa uzun sğre basarak kapatıp açtığımda yine sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ediyor ama uyku moduna girdiğinde yani ekran kapandıktan sonra ekrana hiç bir şekilde görüntü gelmiyor.Birde dün fark ettim şarj göstergesi devamlı sabit kalıyor yüzde70 ise 2 saat oynamadan sonrada hala yüzde70 olarak gözüküyor kapatıp açtığımda sanki kendini yeniliyormuş gibi olması gereken değere hemen düşüyor.konuyla ilgili öncelikle sorunun yazılımsal olduğunu düşünerek cihaza hard reset attım sorun devam etmeye devam ettiği için bu sefer de üzerindeki yazılımın aynı sürümünü indirerek yazılım attım.
    yazılım açıklaması
    model numarası:SM-T210
    ADNROID SÜRÜMÜ : 4.4.2
    KERNEL SÜRÜMÜ : 3.4.5-2432755
    DPİ@SWDD6015#1
    THU AUG 28 21:16:36 KST 2014
    YAPIM NUMARASI : K0T49H.T210XXBNH5

    sorun aynı şekilde devam edince bu seferde farklı bir sürüm denedim

    T210XXB0L1_HJVB0L1_TUR_TURKEY_4.4.2 yazılımını attım sorun aynı şekilde devam ediyordu

    pil le ilgili sorun olacağını düşünerek elimde yedek olan pili taktım sorun hala devam..
    ekran değişimi yaptım sorun hala devam...
    açma kapama düğmesi değiştirdim.. sorun hala devam
    kamera vb.. diğer donanımları iptal ederek dnedim sorun aynı şekilde devam ediyor..

    sorunun anakart ile ilgili olduğunu düşünmüyorum kartın üzerinde yaptığım gözle kontrolde yanık patlak gibi arıza belirtisi yok ki cihazı uyku moduna almasaya kadar sıkıntısız bir şekilde çalışmaya devam ediyor ısınma konusunda hafif bir ısınma var ama olması gerektiği kadar fazla değil. Sorunun yazılımla işlemci arasında bir antlaşmazlıktan olduğunu düşünüyorum ama işin içinden çıkamadım konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum







  • Sorun bugün itibariyle çözülmüştür.
    Pildeki sorunu : tabletin şarjı bitene kadar sçık bıraktım kendi kendine kapandıktan sonra hiç açmadan 4-5 saat şarja bıraktım şarj %100 olunca normal bir şekilde pil göstergesi çalışmaya başladı

    ekrandaki uyku modu sorunuda anakartı komple söktüm sogutucu bloğunu söktüm cihazı çalıştırdıktan sonra elimi işlemcinin üstüne koyarak ısınma varmı diye kontrol ederken ekran normal bir şekilde çalışmaya başladı ışık ayarı yapma uyku modundan çıkmaya başladı. Sorun anakartın üstündeki soğutucu bloğunun tam olarak bilmediğim bir yerden anakarta dokunarak kısa devre yapmasıymış. sogutucu bloğunu eliml az eğdikten sonra cihazı toplayıp çalıştırdım sıkıntısız bir şekilde çalışıyor en azından fikir olsun diye :) ilginiz için tşkler..
  • Kardeş ne yapıyon öyle sök parçala tak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haklısın tamircilerden birçok kez kazık yedikten sonra kendi ustan kendin oluyorsun.şükür uzun zamandır minnet etmiyorum onlara . Bir söz var paranla rezil olmak diye. Sağolasın bu tür formlar insanlara yardımcı olacak baya bilgi içeriyor.Sayenizde bende usta seviyesine geldim.
  • Hak veriyorum sana kendim yapacağım bir arızadan dolayı bende bayıldım servise bir zamanlar epey bir para ders oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.