Şimdi Ara

ALTAY Projesi [ANA KONU] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
4.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • www.haberler.com/altay-tanki-motoru-icin-ukrayna-ile-anlasildi-9427446-haberi/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Türkiye'nin milli imkanlarla tasarlayıp ürettiği Altay Ana Muharebe Tankı için aranan destek bulundu. Türkiye'de TUMOSAN firmasının bir yıllık çalışmadan sonra sözleşme karşılıklı fesh edilmişti. Firma, Avusturya'dan alınacak teknoloji desteğine politik engel geldiğini acıklamıştı. Bu açıklama ile tankın motoru için belirsizlik süreci başlamıştı. Ukrayna'nın savunma firmalarından sorumlu devlet kurumu UkrOboronProm Genel Müdürü Roman Romanov, bu konuda yaşanan son gelişmeyi C4Defence'e anlattı. Romanov, Başbakan Binali Yıldırım'ın davetlisi olarak 14 Mart tarihine Ankara'yı ziyaret eden Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman'ın temaslarında konunun gündeme geldiginı açıkladı. Romanov, iki başbakanın tank motoru konusunda Işbirliği ön anlaması (Memorandum of Understanding/MoU) imzalandığını kaydetti. Ukrayna, bu anlaşma ile 6TD3 motorunu öneriyor. Romanov, motor için talep edilen güce ilişkin bilginin paylaşılmasını beklediklerini kaydetti. Konunun teknik açıdan sorunlu olmadığını, politıkacıların istekli olmasının yeterli olduğunu kaydeden Romanov, istekli olma ölçüsünün projeye ayrılan bütçeyle ilgili olduğunu ifade etti. Romanov, Ukrayna'nın II. Dünya Savaşı sırasında ayda 200 tank ürettiğini hatırlatarak önerdikleri işbirliği modelleri arasında bazılarının birkaç ay içinde uygulamaya konulabileceğini ifade etti.


    http://www.c4defence.com/Gundem/altay-tankina-aranan-kalp-bulundu/4066/1




  • quote:

    Delta Savunma Altay motoru için hazır



    Teknik destek sağlayıcı olarak seçilen Avusturyalı AVL firmasının taahhütlerini yerine getirmemesi ve farklı ülkelerle yapılan görüşmelerin de sonuçsuz kalması sebebiyle Tümosan ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında imzalanan Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi sözleşmesi feshedilmiş ve geliştirme programı çıkmaza girmişti.



    Motor teknolojisi konusunda arayışa giren Türkiye’ye destek Ukrayna’dan geldi. UkrOboronProm Genel Müdürü Roman Romanov, 14 Mart’ta Ankara’ya gelen Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman’ın tank motoru konusunda ‘İşbirliği Ön Anlaşması’ imzaladığını kaydetti.



    Savunma ve Teknoloji olarak, başta Türk Cumhuriyetler olmak üzere yurt dışında çeşitli ülkelerde savunma alanında çalışmalar yürüten Ukrayna Devlet Savunma Sanayi kuruluşu UkrOboronProm Türkiye temsilcisi olan Delta Savunma’nın Genel Müdürü Serdar Özyurt ile Altay motoru hakkında meydana gelen gelişmeleri ve Delta Savunma’nın yürüttüğü çalışmaları görüştük.







    Serdar Özyurt verdiği bilgilerde “Geçtiğimiz yıl Delta Savunma Ltd. firmasını kurduk. Biz uzun bir süredir Ukrayna devlet savunma sanayisi kuruluşu UkrOboronProm’un altında çalışıyoruz. Ülkemiz özellikle ağır/hafif silah ve mühimmatları ile motor ve ekipmanlarının tedariki noktasında sıkıntı yaşıyor. Bu konuyu şirket yetkilileri ile görüştük ve Türkiye için Ukrayna’dan her türlü teknik alt yapı desteğini aldık.” dedi.



    Özyurt “Türkiye’de özellikle motor teknolojisi noktasında birkaç firmayla görüşme gerçekleştirdik fakat maalesef bizde mühendislikte en iyi Avrupa algısı var. Ancak aslında Avrupa’nın mühendislik tabanında , özellikle silah ve tank teknolojisi alanında Ukrayna ve Rusya gibi ülkeler bulunmaktadır.



    Ukrayna’da yeni üretilen ve henüz patenti olmayan 6TD3 motorunu Türkiye’deki firmalara teklif ediyoruz. Bu motor Altay tankına uyumlu değil. Ancak şu anda bizim sıfırdan bir motor geliştirme çalışması yapmamız 50-60 ay gibi uzun bir süre alacak. Bu nedenle AR-GE çalışmaları tamamlanmış ve hazır bir motor olan 6TD3 motorunu Türkiye’ye getirip Altay ve Fırtına Obüsleri’ne uyumlu hale getireceğimiz taahhüdünü veriyoruz. Elde edilen teknik alt yapı sayesinde de kendi milli motorumuzu ortaya çıkarmış olacağız. Bu da ülkemiz için hem ekonomik açıdan hem de zaman açısından kazanç sağlayacak.



    Bunu sadece Altay ve Fırtına için kısıtlamamak da gerekiyor. Bizim amacımız uzun vadeli bir bakış açısıyla diğer platformları da içine alan milli bir dizel motor ailesi oluşturmak. Böylece Azerbaycan ve Pakistan gibi potansiyel müşterilerimize yapacağımız satışta motor noktasında yaşanılan kısıtlamaların önüne geçmiş olacağız.” şeklinde sözlerine devam etti.



    SSM’ye Zaslon teknolojisini teklif ettik



    Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütlerine karşı Suriye’nin kuzeyine gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı harekatında tanklarımız birçok sıkıntıya maruz kaldı. Bu noktada da çalışmalar yürütüyoruz. Hiçbir tankımızda aktif koruma sistemi bulunmamaktadır. 6 ay önce şirket olarak resmi mercilere bu konuda teklifte bulunduk. Koruma sistemlerini bize hiçbir devlet vermezken Ukrayna’daki UkrOboronProm ‘un bünyesinde yer alan Zaslon aktif koruma sisteminin üreticisi Microtek firması verdi. Hatta Zaslon’un teknolojisini de vermeye hazırlar, biz bunun dahi anlaşmasını yaptık. Bize talimat verildiği anda hemen bu sistemi Türkiye’ye getirip tanklarımıza monte edebiliriz.



    Mühimmat fabrikası kurmak istiyoruz



    Projelerimizden biri de ülkemizde bir mühimmat fabrikası kurmak. Bu fabrikanın tüm makine ve ekipmanı şu anda Ukrayna’da hazır. Anlaşma yaptığımız takdirde ilk yüz bin merminin üretimini 9 ay sonra tamamlayacak durumdayız.



    Bürokratik engellerle Ukrayna trenini kaçırmamalıyız



    Ülkemiz bir ateş çemberinin içinde ordumuzun ihtiyaç duyduğu sistemlere bürokratik engellere takılmadan hızlı, pratik ve kalıcı çözümler bulmalıyız. Şu an başta ABD ve Avrupa olmak üzere birçok ülke Ukrayna firmalarını satın almak için çalışmalar yürütüyor. Özellikle Rusya ile yaşanılan kriz ve ekonomik darboğaz Ukraynalı mühendislerin yurtdışına çıkışını hızlandırdı. Önümüzdeki bir yıl ülkemiz için çok kritik. Ukrayna’da savunma sanayii alanında bir kültür mevcut. Bu alanda treni kaçırmadan Ukrayna ile hızlı bir şekilde iş birliği fırsatlarını değerlendirip hayata geçirmeliyiz. Amacımız temsilciliğini yaptığımız UkrOboronProm kuruluşunun bilgi birikimini ve teknik alt yapısını ülkemizin hizmetine sunmak.



    http://savunmaveteknoloji.com/delta-savunma-altay-motoru-icin-hazir/




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • #IDEF 2017

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

     ALTAY Projesi [ANA KONU]




  • Şu fuara gidenlere adam akıllı telefon dağıtılmalı. Pastel boya resmi gibi fotoğraf çekiyorlar. Belki kilit ekranına koyacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM) "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi) ile ilgili olarak en son 29.08.2016 tarihinde yaptığımız özel durum açıklamasında SSM'ye BAFO (Best And Final Offer/En İyi ve En Son Teklif) sunulduğu kamuya duyurulmuştu.

    SSM tarafından Şirketimize bugün tebliğ edilen yazıda teklifin idari, mali ve teknik tüm yönleri ile değerlendirildiği ancak fiyat başta olmak üzere sözleşme şartlarında anlaşma sağlanamaması nedeniyle teklifin uygun bulunmayarak, ihtiyacın ihale yöntemiyle karşılanmasına karar verildiği bildirilmiştir.

    SSM'nin süreçle ilgili açıklamaları takip edilerek, ihale sürecine Şirketimizce katılma kararı alınması halinde ilgili düzenlemeler uyarınca gerekli açıklamalar yapılacaktır.


    https://www.kap.org.tr/en/Bildirim/611882




  • Otokar’ın seri üretim anlaşması reddedilmiş, yine başa sardık heralde.
    yeni ihale açılıcakmış, 2030 gibi biter artık, zaten otokar hariç diğer firmalar sıfırdan yeni fabrika kurmak zorunda kalacak eğer kazanırlarsa.
  • Birden fazla firmaya üretimin verilmesi gündemdeymiş. Trmilitary.com da öyle deniyor.

    Çok iyi olur açıkçası. Kritik parçalar BMC ye verilmesin yeter.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma Sanayi Müsteşarlığı, Altay Tankı'nın seri üretimi için Otokar, BMC ve FNSS'nin ihaleye teklif vermeleri için davette bulunmuş. Umarım şu iş biran önce sonuçlanır da seri üretim başlar.
  • Bu tankın üretilmeyeceğine neden bu kadar eminim?

    Motor işi tekrar baştan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tank git gide yalan olacak gibi duruyor.Ya ısrarla yandaşa vermek için geciktiriyorlar yada başka sorunlar var.
    Fakat fuarda Otokar yetkilisi sipariş gelirse 2 yıl içinde üretime geçeriz demişti.Eğer yandaşa verip sil baştan tasarlanıp yapılacaksa kafadan daha 4-5 yılı var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 19 Ekim 2017; 9:19:24 >
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Bana verilseydi Altay'ların yeni sürümünü bile üretmiştim.

    2 yıl hele 4-5 yıl felan, çok geç olduğunu düşünüyorum. Hemen lazım.

    Bari askeriyeye 100-200 T-90 alınsada elimiz rahat olsa.

     ALTAY Projesi [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tankın motorunu öyle hadi diye değiştiremezsiniz. Altay tankı MTU motorla tasarlanmış ve test edilmiştir. Motor değiştirilmek istendiğinde mekanik, elektrik, elektronik ve yazılım taraflarında revizyon yapılması ve aracın yeniden test edilmesi gerekir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otokar teklif sunmuş. Yılan hikayesi yeminle.

    Düzeltiyorum. Fnss 'de teklifini vermiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 17 Kasım 2017; 16:11:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altay'ın motorunda talipler belli oldu

    Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) , Altay Ana Muharebe Tankı için üretilecek güç paketi için teklife çağrı dosyası alan beş firmayı duyurdu. Firmaların 22 Aralık tarihine kadar tekliflerini SSM’ye teslim etmesi gerekiyor. BMC Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, FİGES Fizik Ve Geometride Bilgisayar Simülasyon Hizmet Ticaret Anonim Şirketi, İSTANBUL DENİZCİLİK Gemi İnşa Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, TUSAŞ Motor Sanayi Anonim Şirketi (TEI), TÜMOSAN Motor Ve Traktör Sanayi Anonim Şirketi.

    Kaynak: Altay'ın motorunda talipler belli oldu




  • Kabak tadı verdi artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıfır yatırımla 10 milyar doların yarısı Almanyaya gidecek. Kalanın yarısı Katar'a. Az bişey yandaş arasında döner. 2.5 milyar dolar yeter yandaşa.



    https://mobile.twitter.com/gooksel/status/965247726832283648



    Yerli felan değil bu tank. Bitti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rezalet ya.

    Tek bir yandaş gazete yazmamış bu haberi kaç gündür.



    http://www.cumhuriyet.com.tr/m/haber/turkiye/929475/Binali_Yildirim__Yerli_tank_Altay_i_anlatti__Makineler_ve_onemli_aksamlar_Almanya_dan_geliyor_basit_parcalar_Turkiye_de_yapiliyor.html



    Bu ne saçma açıklamadır ya. Hani Yerli , Milli?



    Sırf bmc iş alsın diye Almanya ile barışmak nasıl bir arsızlıktır. CB şuan uzakta dursada onunda parmağı var belli. Sancak kendisinin yakını nede olsa.



    Neymiş, Almanya yerli tanka itişrak etsinmiş. Haa böylece bmc hiç harcama yapmadan almanyadan motor,transmisyonu getirir. Zırh felanda bir hikayedir gidiyor. Aselsan, roketsa, rotem felan iyice çorba oldu. Tank kasası zaten k2 geliştirmesi.

    Üstüne kallavi kâr marjını koyar. Al sana zırhsız leopard 2A4'ün yerlisi. Belki ondanda kalitesiz olacak. Leo modernizasyonuda Aselsan’ınki kadar iyi olmayacaktır.



    En çok FNSS ve Otokar'ın hakkı yeniyor şuan. Tank niye 2012'den beri bekletiliyor belli oldu. Aselsan modernizasyonuda bunun için istenmemiştir kesin.@REV0 Ne umutla bekliyordum hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 20 Şubat 2018; 7:55:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ALTAY İHALESİNDE 2. BAFO SKANDALI

    Ocak ayı içinde, Altay Tankı ihalesinin 18 Şubata kadar neticeleneceği açıklanmıştı.
    Şubat ayında BAFO (en iyi ve final-son teklifler) verilecekti.
    ve en düşük teklifi veren 3 firmadan birisine ihale verilecek ve anlaşma izmalancaktı

    BAFO (Best And Final Offer) : ihale teklifleri verilir, SSM bu tekliflere bakar ve taraflardan en iyi ve son tekliflerini vermelerini ister. BAFO olacağını bilen firmalar tekliflerini biraz yukarıda tutarlar ve en düşük tekliflerini BAFO'ya saklarlar.

    2. BAFO diye bişey icat ettiler.
    Tahminim işler şöyle gelişti:
    BAFO kapalı zarflarını bir açtılar RBSS (BMC + Rheinmetall ortaklığı) en düşük teklifi vermemiş. İhale onlara gitmeyecek. Ne yapsak ne etsek diye düşündüler ve 2. kez BAFO istemek gibi bir çözüm buldular.
    Bu 2. BAFO bir skandal ama bir de işin şu yönü var. FNSS ve Otokar'ın en düşük fiyatını öğrendi karşı taraf.
    RBSS o fiyatı bildiği için daha düşük bir fiyata düşürebildiği kadar düşürecek, ama diğerleri zaten en iyi en düşük tekliflerini verdiği için ilk tekliflerinden daha düşük bir teklif verebileceklerini sanmıyorum.

    Oyun oynanırken Oyunun kuralları değiştiriliyor. Yıllarca bundan şikayet eden Muhafazakarlar şimdi, eleştirdiklerine benzediler...




  • BAFO'dan en ucuz teklifi veren firma BMC çıkmadığı için
    2. BAFO icat ettiler ve 5 marta kadar tarih verdiler.
    sonra bu 2. BAFO'yu 9 mart cuma gününe kadar uzattılar.
    ayın 15'i oldu, hala bir açıklama yok.

    Bari BMC'ye ihalesiz verin şu işi de, diğer şirketler de önlerine baksınlar....
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.