Şimdi Ara

ꕥ DEATH STRANDING ꕥ | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 | (314. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.793
Cevap
59
Favori
367.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • metacritic te userlerin verdiği notlar ortada.... mgs 5 hikaye olarak yetersiz olsa da, oynanış bakımından mükemmeldi. ancak bu oyun için aynı şeyi söyleyemiyorum, inşallah yeni oyununda adam akıllı yeni bir ip çıkarır.
  • Denenmemişi yapmış adam, saatlerce kargo taşıttı sana bana? Yaptı mı? Var mı bu boyutta bir bir oyunda başka örneği?
    Ama farklı olacak diye görev sistemi olmayan bir oyun mu yapsın Hideo-san? Ne yapalım, açık dünyada amçasızca aptal aptal dolaşalım mı? Bunu yapınca farklı mı olacaktı? Komik olmayın, lütfen söylediklerinizin bir mantığı olsun. Lütfen.

    Edit:@bigbooss
    Metacritic ortalması herkes 6,5 verdiği için 6,5 değil. Buyrun, aşağıdan bakın. Linkde bırakıyorum.https://www.metacritic.com/game/playstation-4/death-stranding
    ꕥ DEATH STRANDING ꕥ | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 |



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 18 Şubat 2020; 14:13:57 >




  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Görev sistemi olmayan bir oyun mu yapsın,dedim. Bence yine konuyu başka bir yöne çekiyorsunuz.Ben gayet mantıklı bir yorum yazdım, aslında mantıksız bir yorum yazan sizsiniz :)

    Denenmemişi denemiş doğru, saatlerce kargo taşıtma gibi müthiş bir fikir sadece Kojima nın aklına gelirdi zaten ! Daha öncede yazdığım gibi;farklı olmak önemli bir şey ama bunu doğru biçimde yapabilmek daha çok önemli. ( mimarlıktan yola çıkalım,aklınızda çok farklı bir düşünce var,ama soyutu somut hale getirmek zorundasınız, yaptım demekle olmuyor,insanların bunu kullanabilmesi önemli,işlevsel olmalı.Düşündüğünüzü uygulamada yapamazsanız fikriniz hiçbir şey ifade etmez.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kun0s K kullanıcısına yanıt
    Hiç kusura bakmayın, söylediğinizin açıklaması yok. Mantıklı değil bir kere. Sorarım size, madem görevsiz oyun yapsın demediniz benim benzetmeme neden laf attınız? Oysa ben açıkça belirttim görev mantığı bakımından karşılaştırdığımı. Tekrar rica ediyorum, biraz mantıklı eleştirelim ki kendi söylediğimizi sonra kendimiz inkar etmek zorunda kalmayalım.

    *Gayet işlevsel bir şekilde yapmış, ama siz beğenmemişsiniz. Çok normal.

    Bakın, bir arkadaş Metacritic'ten dem vurmuş mesela. Oysa olaya objektif bakabilse bütün bu tartışmanın cevabı yatıyor o grafikte;
    &#42341; DEATH STRANDING &#42341; | PS4 | PS5 ANA KONU | Türkçe | 08.11.2019 |


    15.987 kişiden 9.886 kişi bu oyuna 8 ve üzeri puan vermiş, 62% yapar. 5.356 kişi de 0-3 arası puan vermiş, 34% yapar.. Sadece 4%'lük bir kısım eh işte demiş. Yani bu oyunu ya çok beğeniyorsun, ya da hiç beğenmiyorsun.

    Beğenmeyen beğenmez.. Banane de, beğenen güruhu "susun gari çok konuştunuz" gibi eğreti bir tavırla susturma çabası niye? Beğendik kardeşim, sen oynama! Aldıysan git sat başkasını al.

    Oyunun eksiklerini sabaha kadar tartışalım, ama bu oyuna 6-6,5 diyenle benim konuşacak pek bir şeyim yoktur. Neden? Çünkü benim artı gördüğüm kısımları o adam eksi olarak görür. Mesela ben derim ki, atmosfer çok güzel, yanlızlık hissiyatı, tedirginlik duygusu çok iyi verilmiş. O der ki açık dünya bomboş. Buna da varım. Hayır da demem. Ama o bana "sen yanlışsın" derse bana da cevap hakkı doğar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi broodofqueen -- 18 Şubat 2020; 14:40:38 >




  • Oyunun eksi yönleri
    1 -hikaye ile oynanabilirlik arası kopukluk var.

    2-çok fazla ünlü isim kullanılmış oyuna ağırlığını koyabilen bir iki kişi dışında yapay duruyorlar.

    3- Oyunun içerisine defalarca aptal bir enerji içeceğinin reklamının yapılması, karakteterin dinlenme odasında oyuncunun farkında olup lakayit hareketler yapması.

    4- Oyunu bitirince hiç bir yeni amacın olmaması, insan bari koca kafa modu, kojima skin i ike oynama gibi özellikler ekler aptal gibi defalarca a noktasına b noktasından kutu taşımak bıktırıcı.

    5- o kadar sığınak var birinin içine girilmesi yada insanları hologram olarak değilde modelleme olarak görmemiz gerekiyordu.

    Bir Zelda oynuyorsun adamlar minicik bir kartuşa inanılmaz detaylar ve olaylar sığdırmış dopdolu içerikte kendini kaybediyorsun. DS de ise 100 gb a yakın boyut var fakat içi kocaman bir boşluk.

    Oynanış iyi güzel gelişinde yol yapıp yardımlaşma felan iyi fakat bir süre sonra felaket sıkıyor.Kojima mgs de çok başarılı işlere imza atıp beğenimizi kazanmıştı fakat şu oyun 7 den fazla etmez hatta o saçma sapan ünlü hologram karakterler(belli ki abd medyasına yaranmak için eklenmiş) ve oyun içi ürün yerleştirme saçmalığı(ki ardında Sony vardı bu adamın) 6 6,5 lara kadar düşmesine çok kolay hemzemin hazırlar.

    Oyunun ilk çıktığı zamanlarda hemen hepimiz ni çoşkuya kapılıp gerçekleri gözardı edebiliyoruz fakat net olan doğrular bunlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben bu oyunu ilk gördüğümde bu ne lan dedim hayatta sevmem bu tarz oyunları
  • Saiki kullanıcısına yanıt
    Bende tam beğenmediğim kısımları yazacaktım, ki sizin yazdıklarınızın hemen hemen aynısı.

    *Duş almak, tuvalete gitmek vb tüm animasyonlar gereksiz ve anlamsız. Oyuna, oynanışa gram katkısı olmayan sırf Kojima'nın Norman Reedus sevdasından yapılmışlar. Oyun içi reklam sorun değil de, üç kere ne içiriyosun be adam. Tövbeler tövbesi.. Sığınaktan çıkarken gösterilen BB hatıraları ha keza, bir süre sonra aynı hatıraları tekrar görüyoruz. Hepsini belli sırayla göster, bitsin. Aynı naneyi defalarca göstermenin ne manası var? Yemin ederim çok mecbur kalmadıkça sığınağa girmiyorum.

    *Görev sunumları çok banal, biri çıkıp hologramda bik bik konuşuyor. "He gülüm he, ver kargoyu da işimize bakalım amma uzattın" diyorum her seferinde. Çok kolaya kaçılmış. Kargo teslim alma sırasındaki gev gevler de çok gereksiz. "Harikasın, süpersin, kahramanımsın!. Kargoya bi bakam.. o bi çizik bile yok, helaaalll" la tamam la, gevezelik yapma. Benim mabadımdan katran damlıyor adam hala yalakalık peşinde. Ve tabiiki teslimat sonrası gösterilen istatikler, tamamen zaman kaybı. Sen tut o istatistikleri canım benim, çok merak ediyorsam ben bakarım, gözüme sokmana lüzum yok.

    Not :Son güncelleme ile KV uyarı animasyonunu kaldırabiliyorsun, en azından aksiyon sırasındaki saçmalığa çözüm buldular.

    *Aşırı dram, gelemiyorum ben. Gerçekliğini yitiriyor fazla kaçınca. Bir an Türk dizisi tadı alıyorum, kekremsi, ekşi, lezzetsiz bir burukluk. Hoş değil, gerek de yok. Mama bölüm sonu mesela. Tam Türk işi drama.

    *Büyük şehirlerin bari bazılarını modelleselerdi, keşke. Yahu en azında düğüm başkentini bari modelleseydiniz be adamlar. Oraya dönseydik ara sıra. Habire hologram ile konuşacağımıza adamların yanına gider, yüzyüze konuşurduk.

    *Ve keşif duygusu, evet kesinlikle en büyük eksiklerden birisi. Kargo taşırken keşke sürprizlerle karşılaşsak. Oyun bittiğinde de başka sürprizler için araziyi dolaşsak. Fosilleri biz bulsak, şehir yıkıntılarında kayıp hayatlar keşfetsek gibi gibi, fena mı olurdu?

    *Düşman çeşitliliği Sıfır(0). Yahu Kojima-san, elinde istediğin gibi eğip bükebileceğin bir zemin var, hem bu dünyadan hem öbür dünyadan düşman yaratabilirsin.. Ama sen ne yaptın, bize salak siyah silüetlerden ve aptal kargo sapıklarından başka bir şey vermedin. En kötü, o terorist kamplarını azıcık doldursan, sayılarını arttırsan, her kampa bir reiz koysan, ne bileyim kamp dışında küçük birlikler halinde dolaşsalar, rastgele karşılaşsak, sığınak dışında yarı evrimleşmiş ve/veya öteleşmiş insanımsı yaratıklarla karşılaşsak olmamıydı?.. Ben bu cücük aklımla bu kadarını bulabildim, sen bir de Kojima olacaksın.

    Puanım 8'e düştü. İyi oyunlar.




  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle, o kv alarmı oyunu bitirdikten sonra çıldırtıyordu güncellenmesi iyi olmuş. Artık 1 sene sonra fotoğraf modu ve oyun içi şarkıları dinlemeyi de yenilik diye sunarlar.

    Oyun aşırı aceleye gelmiş yada tam olarak ne yaptığını bilmeden belirli taslak ve düşünceleri öylece ekleyip sahre bir bağ yaratıp sunulmuş gibi geliyor.

    Grafiker ve atmosfer oyun bitene kadar başarılı fakat çok eksik yönü olduğu da bir gerçek.

    Bu oyunun bu kadar reklamı ve popüler isimleri olmadığını düşünün bir çok insan çok daha objektif yaklaşacaktı.

    Bir MGS 1 ve 3 etkisini asla yakalayamaz bu oyun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu oyun garip bir oyun, çıkmadan çıktığı zaman ve çıktıktan sonra bile hala tartışılıyor. Kafamda biraz oturttum bu oyunu insanların yorumları da malum uygun fiyata düştüğünde sırf merak ettiğim için oynayacağım. Görev çeşitliliği filan hiç beklemiyorum. Hikaye ve o yalnızlık hissini deneyimlemek istiyorum.
  • Hideo Kojima Coming 2020 demiş. :)


  • PC için gelecek ya yazın, onun ile ilgili bir paylaşım olabilir, gördüm o tweeti. Dünya savaşı bölümünü paylaşmış. DLC'de olabilir. Bilmiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: broodofqueen

    PC için gelecek ya yazın, onun ile ilgili bir paylaşım olabilir, gördüm o tweeti. Dünya savaşı bölümünü paylaşmış. DLC'de olabilir. Bilmiyoruz.
    Yabancı forumlarda her iki ihtimalde konuşuluyor PC veya DLC muhabbetleri. :)
    Bakalım nedir bu paylaşımın arkasında ki :)
  • İNŞALLAH DLC DİR

    ÇÜNKÜ PC İÇİN TANITIMI ÖYLE YAPMAZ YA

    YA DA YAPARMI?
  • 1917 filmine gönderme yapmış, film manyağı olduğunu biliyoruz. 2020 olayı ise pc ile alakalı, bence dlc imkansız

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar bir bölgede tüm teslimat bölgelerini 5 yıldız yapmama rağmen ''Kiral ağ yetersiz'' olması nedeniyle yapı kuramıyorum..
    Üstelik daha önce yapı kurduğum yerlerin yanına dahi kurmama izin vermiyor sebebi ne olabilir?

    Birde kiral ağ bağlantısı 10600/10720 görünüyor..Bu bağlantıyı %100 yapmanın yolu nedir? Neyi atlamış olabilirim?

    Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim
  • divxcimcime kullanıcısına yanıt
    Hocam ağ yetersiz işte yapım limitin dolmuş bazı kullanmadığın şeyleri yok et, limitin 10720 sen 10600 kullanmıssın,yapıların altlarında ve bilgilerinde ne kadar yer kapladıkları yazıyordu galiba bitireli uzun süre oldu onu tam hatırlayamıyorum,anlayacağın oyun sınırsız yapı yapmana izin vermiyor her bölge için bi limit koymustu sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fatihsar kullanıcısına yanıt
    Ooooo şahane.. Çok teşekkür ederim bilgi için.. Hemen kontrol ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • divxcimcime kullanıcısına yanıt
    Üstadım bu ne hırs? Ne yaptın, nasıl limite dayandırdın bağlantıyı? Ben beleşçilik yapıp etraftakileri kullanıyorum.. Sende öyle yapsaydın, demiyorum, herkesin oynama şekli farklı.
  • broodofqueen kullanıcısına yanıt
    Kayma halatlarını gereksiz kullandım..Tüm dağıtım merkezlerini birbirine bağlayarak kolay dağıtım yapıyorum..
    Gereksiz halatları iptal ettim sorun çözüldü
  • Sırf pc ye cikicak diye bekletiyorum slim ps4'üme alsam mi almasam mı kararsızım hb de 200 tl olmuş tam alacak kivamda aslında pc de yüksek kalite de 60fps sabit oynamak da aşırı cezbediyor beni bilemedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.