Şimdi Ara

İnternette Kotaya, Kısıtlamaya, Düşük Hıza, Fahiş Fiyatlara Hayır! (855. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
63.798
Cevap
342
Favori
2.734.771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1335 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NurullahGüney N kullanıcısına yanıt
    akk kaldırma hilesi 90923694

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tt yalan söylemekte sınırları aşmış firmadır altyapı yalanı 15 temmuz dan sonraki verilen sınırsız internetle bu altyapı yalanının ispatı ortaya çıkmıştır bizzat ben tt kullanıcısı olarak o günden sonra internetimin hızı 13 mpbs hızdan hiç aşağıya düşmedi ama tt o kadar alışmış ki tüketicilere dalga geçmeyi seviyorlar hızım hiç düşmediği halde neden aybaşı olunca kota aşımından sonra hız 3 e düşürüyorsunuz ben kotayı aşmadım aşan arkadaşlar akk ye girmiş buradan bu durumu belli eden arkadaşlar var akk girdiklerini söylüyorlar

    altyapısı sıkıntı olan bölgeler vardır elbet ama bu tt nin işi bu tt yi ilgilendiren bir şey sıkıntı varsa altyapısı iyi olan bölgeye neden kota uyguluyorsunuz sıkıntı olan bölgenin sorunun kendiniz halledeceğinize tüketiciyle alakası olmayan saçmalığı tüketicye akk koyarak neden kısıtlıyorsunuz bakın

    tt tekel ama bir türk net olamıyor 150 gb akk veren türknet ve tahadütsüz ayda 60 tl ve hızda en yüksek bölgenize göre değişir 32 mpbs sunuyor yani tekel olan şirket bir türknet olamıyor ben türkneti de övmüyorum onlarda yurt dışına bakılınca vasatlar ama tekel olan bir firmanın karşısında güzel paket sunabiliyorlar ve işin ilginç olan tarafıda türknet tt altyapsını kullanıyor ve böyle paketi sunabiliyorlar yeter artık hem araplara para kazındırmak tan bıkmadın mı he btk umarım artık son bulur bu akk saçmalığı ve upload sistemi de artık artması lazım dış ülkelere nazaran çok çağ dışı kalıyoruz internetin her alanında



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkkalksın -- 3 Ağustos 2016; 18:27:59 >




  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    Eğer işe yarayacaksa itirazım yok.
  • BTK'nın yazısını okudum. Kısaca özetliyeyim. Akk Mkk kalkmaz veya artmaz. Ne zaman olur? Olmaz. Akk'yı kaldırıkları veya yükselttikleri halinde kârları düşeceği için asla olmaz. Başka ülkelerde olabilir. Çünkü oralar başka ülkeler. Burası Türkiye. Güya müslümanız. Müslümanının müslamana bu kadar zulüm yaptığı bir ülke görülmedi. Belki 50 GB artırırlar. O da hiçbir şeye yaramaz. İş sandıkta bitiyor.
  • super online dan haber var mı yeni paketler yada akk ile ilgili hakkında buradan bazı bilgiler vermişsiniz te yeni bilgiler var mı en son ne oldu acaba ?
  • Arkadaşlar mahallede kavga çıktı. Türk Telekom'un saha sorumlusu ve taşeron işçilere mahallemizde 949 kbps kullanan adam girişti. Ben 1 Mbps bile alamayıp 55 TL para ödüyorum öbür adama kalk 100 Mbps satıyorsun diye... Bu adama mesela AKK'den bahsedemeyiz, çünkü AKK'nin de altında hız kullanıyor.

    Diğer yandan Türk Telekom'un ne kadar pişkin olduğunu öğrendik. Saha sorumlusu yiyecek değil, içecek değil madem 1 Mbps bile alamıyorsun silahla mı kullandırıyorlar dedi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Arkadaşlar mahallede kavga çıktı. Türk Telekom'un saha sorumlusu ve taşeron işçilere mahallemizde 949 kbps kullanan adam girişti. Ben 1 Mbps bile alamayıp 55 TL para ödüyorum öbür adama kalk 100 Mbps satıyorsun diye... Bu adama mesela AKK'den bahsedemeyiz, çünkü AKK'nin de altında hız kullanıyor.

    Diğer yandan Türk Telekom'un ne kadar pişkin olduğunu öğrendik. Saha sorumlusu yiyecek değil, içecek değil madem 1 Mbps bile alamıyorsun silahla mı kullandırıyorlar dedi.

    Silah gibi sözleşme yaptır adama ondan sonra pişkin pişkin bunları söyle yüzlüzlüğün bu kadarı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FD3E26E25 -- 3 Ağustos 2016; 18:39:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustifb

    Arkadaşlar mahallede kavga çıktı. Türk Telekom'un saha sorumlusu ve taşeron işçilere mahallemizde 949 kbps kullanan adam girişti. Ben 1 Mbps bile alamayıp 55 TL para ödüyorum öbür adama kalk 100 Mbps satıyorsun diye... Bu adama mesela AKK'den bahsedemeyiz, çünkü AKK'nin de altında hız kullanıyor.

    Diğer yandan Türk Telekom'un ne kadar pişkin olduğunu öğrendik. Saha sorumlusu yiyecek değil, içecek değil madem 1 Mbps bile alamıyorsun silahla mı kullandırıyorlar dedi.

    çalışanlarda şirketin profiline tam uyuyorlar adam kısaca sunu demiş tekelliz biz bizim borumuz öttükçe bize köle oılmaya devam edeceksin resmen bunu izah etmiş ama farklı anlamda hatta adam kullanımı da bırakabilirsin denmiş vay be adamlar müşteriyi kovuyorlar bu yaşananlar türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde olmayacak şeyler ama bizim ülkemizde normal olan şeyler her zaman ki gibi ilk önce para sonra müşteri geliyor ne yazık ki

    bir de bunları şikayet edemiyoruz neden btk savunuyor tt yi tüketici için açılan kuruluş firmayı koruyor komedi filmi gibi o yüzden de adamlar müşteriye diklenebiliyorlar ah btk gibi saçma kuruluş neden var anlamış değilim tüketici için çalışmıyorlar ki tt için çalışıyorlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkkalksın -- 3 Ağustos 2016; 18:50:47 >




  • akkkalksın A kullanıcısına yanıt
    Zaten müşteri istemiyorlarki o kadar rahatlar. Kaç bölgede port sorunu var, hepi topu Çin'de 300 TL'ye 50'lik switchler satılıyor ama onu bile alıp takmıyorlar. Yani adamlar müşteri istemiyor, mesela bu adam yarın genel müdürlüğe gitsin hiçbir ceza ödemeden hattını iptal ederler. Çünkü müşteri sorunu yok, fazlası var. Bütün ISS'ler ondan hizmet alıyor, yani hiç müşterisi olmasa bile onlardan para kazanıp kar bile ederler.
  • ttnetin köpeği btk
  • Btk ile gorusme işi yatti mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • joster35 kullanıcısına yanıt
    Geçen ayın acısı?
  • Ben bunları anlamıyorum zaten. Adam kızgın gelmiş, sen öyle saçma sapan konuşacağına bakın altyapıyı yapıyoruz 1 aya internetiniz düzelir vs. deyip sinirini alacağına "silahla mı kullandırtıyorlar, kalk iptal et" diyor. Akılda veriyor ceza ödemeden iptal ederler diyor. Ama hiç düşünmüyor la bu adam muhasebeciymiş, internete ihtiyacı olur düşüncesi yok.
  • malum kota uygulamadılar herkes bol keseden indirdi :D
  • "24 aylık taahhütle telefon alıp 12. ayda ben vazgeçtim deyip kâra geçer, bu yüzden sözleşmeden dönülemez." mantığı yanlış. Benzer şekilde "Herkes, arıza çıkarması neredeyse kesin olan LG G4 telefon alıp arıza çıkardığında bedel iadesi isteyip kâra geçer, bu nedenle sözleşmeden dönülemez." şeklinde de bir mantık kurulabilir; fakat cihaz, kullanım hatası olmayan bir sebeple arızalanırsa tüketicinin sözleşmeden dönüp bedel iadesi isteme hakkı var. Cihazı arıza çıkarmayacak şekilde üretmek tüketicinin yükümlülüğünde olan bir şey değil; tüketici, mevcut yasaların güvencesi ile alışverişini yapar, sorun çıkması hâlinde bu yasaların verdiği hakları kullanır. Üreticiler, ithalatçılar, satıcılar ve servis sağlayıcılar da mevcut yasaları göz önünde bulundurarak hareket etmek zorundalar; ürünlerini, hizmetlerini, tarifelerini bunu dikkate almayıp yaparlar ve planlarını aynı kayıtsızlıkla icra ederlerse, tüketici yasal haklarını kullandığı zaman "Ama tüketici bu durumdan kârlı çıkıyor!" deme hakları yok; herkes için referans noktası mevcut yasalardır. Eğer yasalar "Bir yıldan daha uzun süreli olan sözleşmeler feshedilebilir." diyorsa (ki bu konu tartışmalı, bu konudaki yorumuma birazdan değineceğim) servis sağlayıcının "Fakat böyle olursa biz zarar ederiz, tüketici bu işten kârlı çıkar!" şeklinde bir savunma yapması anlamsızdır, servis sağlayıcı böyle bir durumda zararlı çıkmak istemiyorsa planlarını bu hükmü baz alarak yapmalıdır.


    Bir yıldan daha uzun süreli olan sözleşmelerin feshedilip edilemeyeceği meselesini yorumlamadan önce, hizmetin ayıplı olması durumunda sözleşmeden bedelsiz olarak dönme hakkı ile "tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda" yine bedelsiz bir şekilde aboneliğin feshi hakkından bahsetmek istiyorum.


    Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun der ki:

    Hizmetin ayıplı ifa edildiği durumlarda tüketici, hizmetin yeniden görülmesi, hizmet sonucu ortaya çıkan eserin ücretsiz onarımı, ayıp oranında bedelden indirim veya sözleşmeden dönme haklarından birini sağlayıcıya karşı kullanmakta serbesttir.

    Tüketicinin sözleşmeden dönme veya ayıp oranında bedelden indirim hakkını seçtiği durumlarda, ödemiş olduğu bedelin tümü veya bedelden indirim yapılan tutar derhâl tüketiciye iade edilir.


    Yani hizmet ayıplı ise cezai şart veya cayma bedeli adı altında veya sözleşmede/taahhütte ismi ne konulmuş olursa olsun hiçbir bedel ödemeden, bunun yanında -varsa- hizmette ayıbın ortaya çıktığı dönemde ödemiş olduğumuz bedeli de geri alarak sözleşmemizi sonlandırabiliyoruz.


    Taşınma durumunda taşındığımız yerde aynı kalitede hizmet alamamamız durumunda ise Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliği bize şu hakkı tanır:

    Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

    Yönetmelikte belirtiliği gibi, böyle bir durumda da hiçbir bedel ödemeksizin aboneliğimizi bitirebiliyoruz.

    Yani ayıplı hizmet veya taşınılan yerde aynı kaliteye sahip olmayan hizmet durumlarında servis sağlayıcı "İyi de sen bizden telefon almıştın, sana şu kadar indirim yapmıştık, bizden ayrılamazsın." diyemiyor.


    Gelelim süresi bir yıldan uzun olan abonelik sözleşmeleri meselesine. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Abonelik Sözleşmeleri Yönetmeliğinde şu şekilde bir ifade var:

    Tüketici, belirsiz süreli veya süresi bir yıldan daha uzun olan belirli süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin istediği zaman feshetme hakkına sahiptir.


    Servis sağlayıcılar burada abonelik sözleşmesinden bahsedildiğini, taahhütnamenin bu sözleşmeden farklı olduğunu iddia etmektedirler. Ancak Yönetmeliğin 15'inci maddesinin 1'inci fıkrası şöyle söyler:

    Satıcı veya sağlayıcı, ikinci fıkrada belirtilen bilgileri içeren taahhütnameyi yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile tüketiciye vermek zorundadır. Bu taahhütname, abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçasıdır.

    Taahhütname, abonelik sözleşmesinin ayrılmaz bir parçası ise; taahhütname ile yapılan bir süre sınırlaması sözleşmeyi de bağlar, sözleşmeyi bağlamıyor ise sözleşme "belirsiz sürelidir". Birinci durum için taahhütnamede belirtilen sürenin bir yıldan fazla olması şartı ille, her iki bakış açısından da abonelik sözleşmesi feshedildiğinde taahhütnamenin bozulmasından dolayı ayrıca bir cezai şart ödetilemez. Böyle bir cezai şart yaptırımı Yönetmeliğin sözüne ve ruhuna aykırıdır.


    Bu konunun yorumlanmasında servis sağlayıcıların öne sürdüğü diğer bir argüman ise -sizin de belirttiğiniz gibi- "Sözleşmenin bozulması durumunda taahhüt ile sağlanan indirimler geri ödenir, yapılması istenen bu ödeme cezai şart ödemesi değildir." argümanı. BTK'nın cezai şart veya cayma bedeli için yaptığı açıklamaya bakalım:

    Cezai şart veya cayma bedeli ne demektir?

    Taahhütlü sözleşme, karşılıklı edim içeren borç sözleşmesi hükmünde olup, sözleşme süresince iki tarafın da (abone ve işletmeci) sözleşme şartlarına uyması beklenir. Elektronik haberleşme sektöründe taahhütlü sözleşmelerde abone tarafından borcun hiç veya gereği gibi ifa edilmemesi halinde, abonenin işletmeciye karşı yerine getirmeyi yüklendiği edime cezai şart ya da cayma bedeli denilmektedir. Bu nedenle taahhüt süresi içerisinde;

    • Aboneliğinizi sonlandırmak istemeniz,
    • Tarifenizi değiştirmek istemeniz,
    • İşletmeci değiştirmek istemeniz,

    durumunda, imza olunan taahhütname hükümleri çerçevesinde cezai şart ya da cayma bedeli talep edilmesi söz konusu olabilecektir.


    https://tuketici.btk.gov.tr/tr-TR/Sik-Sorulan-Sorular/Internet-Hizmetleri

    Yani -BTK'nın da belirttiği üzere- taahhütlü sözleşme, karşılıklı edim içeren borç sözleşmesi hükmündedir ve borç ifa edilemediğinde alınacak bedelin kanundaki yeri -servis sağlayıcı bunun adına her ne derse desin- cezai şarttır. Türk Borçlar Kanunu dışına çıkıp buna farklı isimler takarak bambaşka bir şey muamelesi yapmak da servis sağlayıcıların limitli interneti limitsiz olarak pazarlama "dehası" ile aynı "dehadır".



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kontratak -- 3 Ağustos 2016; 22:59:12 >




  • gittiniz mi btk ya
  • Galiba btk işi yalan oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an Windows 10 indiriyorum 20 DK dedi 3,7 GB ISO dosyasına. Bize 25 mbit'i çok gören TT'nin en yakın süre de çok büyük zarara uğraması dileği ile.
  • Yardırin gencler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kontratak kullanıcısına yanıt
    Hocam işte bende tam olarak bu hakkıma güvenerek ilk önce Türk Telekom'a verdiğiniz hizmet 16 Mbps'den belediye çalışmasının ardından mahalle genelinde 4 - 5 Mbps'e düşmüştür. Benim hızımda 4 Mbps'dir ve siz sözleşmenin size ait olan kısmını yerine getirmediniz ceza ödemeden taahhütü iptal etmek ya da indirim yapılmasını istiyorum dedim. Onlarda mevcut yasayı bildiklerini, cezai bedel değil size her ay yapılan 17.90 TL indirimi geri alıyoruz ve toplam 250,6 TL indirim bedelini ödemeniz gerekiyor dediler. Bende hemen BTK'ya şikayet yazdım (yazılı, ıslak imzalı dilekçe). Sonra BTK, söz konusu yasalarda işletmeciniz 16 Mbps'e kadar ibaresi yer almakta ve BTK tarafından belirlenen taban hız 512 kbps'nin altına düşmediği sürece taahhütü herhangi bir bedel ödemeden iptal etmeniz mümkün değildir dedi. Bende tüketici haklarına gittim. Tüketici hakları da işletmecinin cezai bedel değil, indirim bedellerini geri istemiş ve bedel ödemeden iptal edemezsiniz. Sizin mantığınızla adam 24 aylık taahhütle telefon alır, 12. ayda iptal eder kara geçer dedi.

    Türk Telekom ise taban hız 1 Mbps (1024 kbps)'in altına düşmediği sürece bedelsiz iptal etmeden yararlanamazsınız dediler ve öyle devam ettim. 24 aylık taahhütüm bittikten sonra birkaç ay taahhütsüz kullandım Temmuz'da zam gelecek deyince yine 24 ay taahhüt imzalamak zorunda bırakıldım.

    Tabii bu konu böyle bitmedi. Bende Tüketici Hakları ve BTK'dan bu yanıtı alınca mahkemeye gittim. Mahkeme sonucu benim taahhütümün bitmesinin ardından 7 ay sonra sonuçlandı. Mahkeme "Servis Sağlayıcı Türk Telekom, bölgede belediyenin İSKİ kanalizasyon onarım kapsamında hatların kopmasına bağlı olarak gereğinden fazla hız düşüklüğü gerçekleştirilmiş. İşletmeci Türk Telekom, hatların kopmasının ardından 2 Haziran 2015'te bölge için "Fiber Dönüşüm Planı" hazırlamış, 8 Haziran 2015 tarihinde Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden kazı izni istemiş ancak kazı izni için mahkemenin görüldüğü tarih 2 Şubat 2016 tarihine dek Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nden hala herhangi bir yanıt gelmemiştir. İlgili sağlayıcı Türk Telekom söz konusu hızların düşmesinin ardından kabloları onarmak ve yenilemek istemiş ancak gerekli izni alamamıştır. Bu kapsamda tüketicinin hizmeti eksik alması sebebiyle bedelsiz iptal istemiş ancak söz konusu BTK ve Türk Telekom tarafında aboneninde imzaladığı sözleşmede açıklandığı üzere bedelsiz iptal etme hakkında yararlanamayacağına karar verilmiştir." diye mahkeme yanıt verdi.

    Düşündümde direk mahkeme kararnamesinin resmini çeksem daha az uğraşacakmışım.




  • 
Sayfa: önceki 853854855856857
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.