Şimdi Ara

Trim sesi??? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
12.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle forumda bulunan bizim gibi cahiller için teim sesi nedir , nerden gelir açıklarsanız bizim anlamamız açısından da iyi olur konuyu, saygılar ..
  • Estağfirullah.Trim sesi, yolda giderken araç içinde duyulan çıtırtı,gacırtı,tıkırtı vs rahatsız edici seslerin tümüne trim sesi diyoruz.
  • Araç içerisindeki parçaların birbirine teması sonucu ortaya çıkan aslında araca bir zararı olmayan ( çok abartı olmadığı sürece) ve istenmeyen seslere trim sesi diyoruz.Örneğin ön göğüsten içerden bir yerlerden gelen tıkırtı, torpido kapağından gelen tıkırtı,Kapı kolundan döşemenin altından gelen zırıltı vb.
    Bazı arkadaşların araçlarının ikinci elini düşünerek reklam yapmaya çalışmasını anlıyorum da karşıdakini de saf yerine koymamak lazım. Geçen hafta 2014 mercedes cdi 350 amg kullandım.Küçük de olsa onda bile trim sesi var.
  • Eyv arkadaşlar saolun ..
  • 308'de yok.15bin km. 1 yasinda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unusual_pscho

    Eyv arkadaşlar saolun ..
    2000 model BMW e46 aracım var. ne arnavut yolda ve bozuk yollarda tek bir trim sesi yok. araç 260 bin km de , komple deri döşeme ve 16 yaşında olmasına rağmen hiçbir yerinden en ufak trim sesi gelmiyor.
    Araç sanki tek parça. Tabi bunda aracın hiç oynanmamış olmasının etkisi var. Sadece tavan döşemesini yenilettim . Ondada evimin önünde kendim söktüm döşemeyi , ustaya verdim kaplattım sonra yerine özenle taktım. Ustalara kalsa tırnakları kırarlar vidalarını eksik takarlar , ters takarlar ..En uyuz olduğum şey aracın orasından burasından ses gelmesidir..sadece elektrikli perde açık olduğu zaman yüksek hızlarda otobandaki viraj uyarılarına girerken cızırtı yapıyor bazen hepsi bu.
  • ynssk kullanıcısına yanıt
    Eğer kastettiğiniz kişi bensem birşeyin reklamını yaptığım yok aksine forumdaki FB7 ana konusuna mesaj yazıp kimlerde ne ses varsa yazsın dedim.

    http://forum.donanimhaber.com/m_55901362/mpage_1410//tm.htm#117335463

    Forumdaki ana konuyu takip edebilirsiniz.
  • Cillop gibi arabamda Nallıhan-akyazi seyehati sonrası trim sesi başladı. Çok ilginçtir.

    2002 hondam da saat gibiydi pek trim sesi yoktu.
    Trim seslerine güzel müdahale yapan yerler var bence o şekilde bir çözüm bulun.

    Belli bir süre sonra araçlar kendini salıyor.
  • Kesin çözümü buldum. Ne trim sesi, ne lastik ne de rüzgar sesi. Ömür boyu da garantili.

    Vax 6'lı üzeri pamuk kaplı silikon kulak tıkacı. Ve sadece 10 tl.
  • Bu güne kadar sahip olduğum araçlar

    B6 Passat Highline
    w204 makyajı c180 AMG
    f30 Makyajlı BMW 320i

    Eşimde Hyundai accent era


    Trim sesi olarak benim araçlarımda bir tık iyi olan mercedes vardı, bmw ve passat bir birini aratmıyor, merco da çok ahım şahım değil ama diğer ikisine göre bi nebze iyi

    şaşırtıcı olan ise, 120 bin km yi devirmiş, beş defa el değiştirmiş 2010 model accent era da hala trim sesi yok denecek kadar az. Bu konuda ne merco ne bmw nede passat asla yanına yaklaşamaz. Accentte yok tutuşu fren vs yok orası ayrı konu ama trim sesi konusunda çok çok başarılı.
  • O duyduğunuz trim sesi değil, kasanın esneme sesidir.

    Megane 3 Sport Tourer kullanıyorum, trim sesi olarak sadece araç hızlanırken 1700 devir civarı torpido civarı kısa süreli bir tireşim sesi geliyor, onun dışında hiç ses yok. Sizdekinin benzeri şekilde kasanın esneme sesi bende de var.
  • Şu zamana kadar Polo,corolla ve yeni peugeot 308 araçlarına sahip oldum. Corolla maşallah orkestra gibiydi. Ön göğüs, izgara, sol ayna,tavan lambası, kol dayama gibi pek çok yerden ses gelirdi. Polo da çok başarılı değildi. Ama 308 trim sesinde başarılı. Arkadaslarimda yeni Nissan Qashqai ve önceki kasa opel Astra sedan vardı. Bunlarda trim sesinde başarılı idi.
  • kaliteli bilinen yumuşak plastikli çok araçtan trim sesi geldiğini, sert plastikli olduğu halde de trim sesi olmayan çok araç olduğunu duydum. yorumlar da bu yönde zaten. bu biraz da şans demek ki. benim jazzda yok mesela.
  • B sınıfı plastiği bol araçta trim sesi kaçınılmaz. C sınıfında bile premiumlara geçmedikçe trim sesi azalsa da bitmiyor. 2016 Passat'ta dahi kapı fitillerinden esneme sesi geliyor.
    Türkiye'de üretilen araçların %90'ında trim sesi bol. Örnek megane, clio, corolla, i20. Sebep işçiliğin iyi olmaması.

    Önceki aracım 2015 Corolla süspansiyon iyi olsa da trim sesi vardı. Bir de araçtan çıkınca komple şasi ve motordan çıt çıt soğuma sesi geliyordu. Kaportası inceydi, ses izolasyonu çok iyi değildi.

    Benim Clio'nun bagaj kapağından gelen gıcırtı sesini çözdüm. Clio'larda bagaj takozu ayarsız. Bu takoz yerine megane 2, Latitude ayarlı kaput takozu taktım taş gibi oldu. Bir diğer ses gelen yer ön koltuk başlık burçları, garanti kapsamında değişimini yaptırdım. Biter mi hiç bitmez tabi ki, şimdi de kadran üstündeki gölgelik yapan parçadan ses geliyor. Arada bi tane vuruyorum biraz düzeliyor. Bazen kapı içlerinden hafif ses geliyor. Kapı fitilleri desen karşılıklı konuşuyoruz onlarla. Bir de emniyet kemer tokası var ki sövüyor resmen.

    Trim sesinden kurtulmak için tek yol $. Daha kaliteli ve iyi bir araç almak. Bundan sonraki aracım Türkiye'de üretilmiş olmamalı diye bakacağım öncelikle.

    Bu konuda denediğim araçlar arasında Golf açık ara önde. Bir Peugeot 308 deneyemedim hala içimde uhdedir. O kadar övüyorlar ki, Düzce'de Peugeot satıcısı olmadığından deneyemedim.




  • - Kiraladığım 308 32bin kmde idi ve sadece cam yarı açıkken bir tıkırtı vardı. Onun dışında sıfır trim sesi, 207'deki halay çeken trimleri hatırlıyorum da, aracın birde kiralık olduğunu düşünürsek çok yol katetmiş peugeot.
    - 2015 Mazda 3 19binkm'de, tam manasıyla sıfır trim sesi ve bundan sonra olacağını da sanmam. Sadece Bose sistemi çok açınca hoparlör zırıldamaları var, kapı içi işçiliği iyi olsa da o güçte bas hoparlörlere göre yapılmamış.
    - Bir kaç farklı Golfe bindim, sadece orta konsoldaki piyano kaplı yerden çok kısa küt darbelerde ve tek teker çukurda düştüğü zaman esneme çıtırtısı duydum. Bunun harici sıfır. Hakkını da vermek lazım Golfün çok sağlam bir imalat kalite hissi var.
    - Focusta bazen arka taraftan, arka koltuk sırtlıkları veya kapı kilitlerinden geliyordu. Her araba yapar da bunda sıcak havada klimayı soğuk açınca havanın geçtiği bölgeler soğuyana kadar haddinden fazla çatırtı oluyor. Focusta zaten detaya inince işçilik de hemen bozulmaya başlar, fena değil yine de öyle çok rahatsız olmadım hiç.
    - Leon fena. 2013 1.2 tsi arkadaşımda vardı, valla çok şurası burası detayına girmek istemiyorum sahibi de varsa affeylesin süper gözüken az yakan çok kaçan ama .ikko bir araba.
    - Octavia'da konsol-kapılar-direk bölgelerinde Leon gibi sesler yok. Yalnız B direğinden itibaren hangar gibi geniş arka taraftan hep bişeyler geliyordu takırtılı çalışan arka aksın da desteği ile. Fakat sesler rahatsız edici değildi.
    - BMW 1 serisinde aynı Golf gibi sadece piyano kaplı teyp çerçevesi ve çevresinde nadiren çıtlamalar oluyor. 1 serisinde şikayetler duydum bu konuda ama bindiğim 1-2 araçta denk gelmedim, bütünlüğü iyi gibiydi araçların.
    - CLA200, arka direklerde, merkez konsolda, bazı tespiti zor noktalarda trim sesi var. Önde pek duymadım ama arkada fazlaca trim sesi duydum.
    - 2014 Corolla'da fazla trim sesi vardı, üstüne ucuz görüntü ve dizayn özürlülüğü ile birleşince hiç çekilmiyor. Bunun aksi gibi E12 ve öncesi Corollar ister adapazarı ister ithal olsun müthiş başarılılar bu konuda.
    - Birde yukarıda Accent era diyen arkadaşın altına imzamı atarım. Onlarca taksi Era'ya binmişimdir, hepsine maşallah, iyi bir otomobil olmayabilir ama çok çok iyi imal edildiği ortada, montaj işçiliğinin başarısı takdire şayan.




  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    Yalnız ben o sorunu parçaların arasına pamuk sıkıştırıp çözmüştüm ama yine de siz bilirsiniz. Bahsettiğiniz esnemeden dolayım trimlerin birbirine sürtürken çıkardığı ses trim sesidir.
  • dün bir citroen c-elysse'ye bindim, araba berbattı, her tarafından ses geliyor, yol tutuşu kötü, direksiyon hissi çok kötü, yazık bu arabaya verilen paraya 2. el daha üst birşeyler alınabilir, tek iyi yanı az yakmasıydı.
  • Kaliteli olunca 17 yaşındaki "bakımlı" araçtan bile trim sesi gelmez. Örneği benimki.
  • Bmw e87 trim sesi minimum araç 81.000'de.

    Bozuk yollarda direksiyonun altından geliyor ama rahatsız edici değil.

    2009 model arabanın böyle olması gerçekten çok güzel. Ah bir de öyle bakım ücreti olmasa. Borusan dışında bir yere gitmedi araç.
  • Şu an 2016 full octavia sahibiyim. Cook hafif bi trim sesi gelebiliyor bazen bozuk yolsa odaklanmazsam duymuyorum. Bundan onceki 2016 1.2 tsi leondu kulak kalmamisti sesten. Ondan onceki 2010 focustu belki sacma gelecek ama o kadar bozuk yolda kullanildi 120 bindeydi sifir ses
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.