Şimdi Ara

Bisiklet alicagim KAFAM KARIŞTI ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar

    Ben bisikletten anlayan bir insan değilim. Şu aralar sahilde turlama sağ sola gitmek icin bir bisiklet almak istiyorum. Kafam cok fena karıştı biri diyor v fren iyi tamam diyorum başkası yok hidrolik disk al diyor. Evim kızıltoprakta bisikletcilere gideceğim biri surasi iyi diyor diğeri orasi kazıkçı şu marka iyi diyorlar sonra başkasi yok o iyi değil servisi kötü diğeri mtb alma gereksiz diğeri geliyor sana yol bisikleti daha uygun diyor kafam karıştı bana biraz yardimci olabilirsiniz genellikle sehir bisikletine bakıyorum boyum 1.79 kilo 105 bir boy kilo oranindan sehir bisikleti uygun mu surekli lastik patlatmak istemiyorum. Sifir bisiklet tercih sebebi ne kadar uyguna olursa tercih sebebi isten ayrildim taksit ile alicagim. En fazla verebilecegim 1250 tl olacaktır. servisi iyi olan bir yer olursa tercih sebebidir. Cevap veren herkese teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Kardesim nerden alirsin bilemem ancak sunu soyleyeyim. Senin kullanim amacina gore kesinlikle bir sehir bisikleti ve v fren oneririm. Kilonuzu dert etmeyin rahatlikla tasiyacaktir. Ama tabii lastik bu patlar cam gelir havasini az basarsin jant keser vs.
    Birde onerebicegim 2. el o fiyata guzel makinalar vardir ancak biaikletten anlamiyorsaniz hic bulasmayin derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • V-Fren tabikide. Hidrolik daha çok sorun çıkarır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • jenqdodo kullanıcısına yanıt
    yeni başlıyorsanız ve bütçeniz 1.250 tl ise 1.000 tl civarında ve bulunduğunuz yerde servisi / tamircisi olan bir marka tercih edin. Bu fiyat limitinde genelde hidrolik disk frenler olmaz bulacağınız mekanik disk frenlerdir ki kişisel olarak ben sevmem, yolda düşmesi ya da sağa sola çarpması durumunda diskler eğilebilir bu da en basitinden ses en kötüsünde ise bisikletin gidememesi sorunlarını çıkartır v fren de bulnarı yaşamazsınız.

    Nedne 1.000 tl dedim? İlk olarak kendinize muhakkak bir kask almanızı öneririm, bir çok kişi gereksiz görse de ben size 100-150 arası orta kalitede (örneğin bell marka) kask öneririm. Kask vücudunuzun en önemli yerini koruyor unutmayın. Kasktan sonra en azından terinizi vücuttan uzaklaştıracak sizi bayıltmayacak bir forma (tayt giymem derseniz üst) öneririm. Dechatlon f/p oranı yüksek ürünler satar. Bunun dışında görünürlüğünüz için sarı fosforlu bir yelek (işçi yelekleri gibi) ve akşam turlayacaksanız (ki yaz akşamlarında isteyeceksiniz) bir ön far ile arka kırmızı çakar ışık. Bunları 250-300 gibi bir rakama alabilirsiniz sanıyorum bu yüzden 1.000 tl dedim. Daha pahalısını da önermem henüz bisiklet sevip sevmeyeceğinizi bilmiyorsunuz. eğer severseniz (umarım) o zaman daha iyisini almak isteyeceksiniz.




  • Puantum kullanıcısına yanıt
    4 senedir hidrolikkullaniyorum ariza olarak sıfır lira harcadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sizin gibi v fren almayı düşünüyorum. Zaten o fiyat bandında hidrolik frenli bisiklet yok. Evim kızıltoprakta eğer İstanbulda yaşıyorsanız bilirsiniz burası bisikletin merkezi konumunda her firma mevcut. Firma adını google yazınca orası şöyle böyle denmeye başlıyor. O fiyat bandinda yaklaşık olarak aynı konfigrasyonlari kullanıyorlar. Şuan için kendime aliexpressten kask eldiven ve telefon tutacağını sipariş verdim. Eldiven geldi kask Türkiye'ye giriş yaptı. Emniyet konusunda aynı düşüncelere sahibiz. Yaninda silikonlu tayt alabilirim decathlona baktım bisiklete karar verince alacağım. Yanina cakar ve fenerde alacağım. Herşeye karar verdim ama bisiklete karar veremedim. Genelde İstanbul'da şehir içinde kullanacağım. Bazı arkadaşlar dağ bisikleti al bazıları şehir bisikleti al diyor. Şu ara kafam şehir bisikletine kaydı fakat o lastikler beni kaldırır mı? Merak ediyorum. Boy 1.79 kilo 106 öncelikli olarak o konuyu kafamda oturtsam seçenekler azalicak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jenqdodo kullanıcısına yanıt
    Şehir bisikletinde lastik kalınlığı 700*35C yani 28 inch jant ve 35 mm (3,5 cm) lastik taban genişliği demektir. Lastiğine göre (yanağında yazar) uygun basınçta hava bastığınızda 106 kg.'ı gayet rahat taşır, bisiklet lastikleri kullanıcısının ağırlığından değil az şişrme sonucu lastik kesmesinden veya yol şartlarından patlar (lastik havası tamamsa yol şartlarında bile kolay kolay patlamaz). Üstelik kim ne derse desin 700*35 lastik mazgallara kolay kolay girmez (çok açık bir mazgal olmalı) Şehir içinde mtb bisiklet bana göre kendinizi gereksiz yere yormaktır, lastik büyüyüp inceldikçe akıcılığı artar (yuvarlanma direnci azalır) insanımız şehirde cip sevdiği gibi mtb de seviyor işte bayılıyoruz kalın ve dişli lastiklere nedense. Ama günün sonunda aslolan kalbinizin size ne diyeceğidir. Gidin bakın bisiklete bir tanesi sizin kalbinize seslenecektir zaten onu alın. Şı kadarını söylemek isterim kendi kullandığım bisiklet üzerinde 700*23C lastik var ben 84 kiloyum ama yol bisikleti kullanan 110 kilo adam tanıyorum hiçbirşey olmuyor o incecik lastiğe nerde kaldı 35 lik lastiğe olsun.




  • Beyler ben de yazlıkta kullanmak için 1 aydır bisiklet bakınıyorum. Önce MTB düşünüyordum şimdi Sehir bisikletine kaydım.
    Dün carraro 224 ü denedim hoşuma gitti v frenli. Ama aynı bisikletcide merida da vardı cw 20-V modeli. Hoşuma gitti ama fiyat 1500 TL
    Hidrolik düşünüyordum vazgeçtim, sebebi kışın kullanmıcam bisikleti yazın da 3-4 ay binilecek, bakımı kolay olur diye düşünüyorum.

    Fiyat baremim benim de 1000-1250 TL.

    Kadro iyi olsun, en az 24 vites, amortisör (ayarlanabilir), maşası sağlam, vitesleri sıkıntısız ( örneğin 224 ön vites Tourney kullanıyo ve bu alt segment bi vitesmiş, bir bisikletçi bir üstünü versem de farkını anlayamazsın dedi, yarışlar da bile yıllarca tourney de kullanılıyor dedi)

    Kısacası 1000 civarı v fren 24 vites carraro olur başka marka olur bir bisiklet mi yoksa daha bilinir bir marka bisiklet mi? İşin içinden çıkamadım.




  • Kafamdaki soru işaretlerini gerçekten sildin. Yorumlarin için teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • navigator_ N kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ben bisikletten çok fazla anlamam. Kuzen ile bir gezi için bisiklete bindik. Bu gezi benim hoşuma gittiği için bisiklet almaya karar verdim. Anladığım kadarıyla sende benim gibi bisiklet piyasası icin düşük fiyat gamına bakıyorsun. Bu fiyat gaminda hidrolik disk fren yok olsada sana bana fazla gelicek. Ayrica v fren sistemi hidrolik fren sistemine göre bakimi ucuz. Bende once dağ bisikletine şonra şehir bisikletine döndüm. Baya bir modele baktim fiyat gaminda hosuma 3 model gitti. 2si senin bahsettiğin model birde salcano city sport 40 modeli, o fiyat gaminda benim gordugum alinabilecekler. Bir de kron tx serisine bakabilirsin. Nedendir bilmiyorum ama benim ilgimi cekmedi. Carraro sportive 224 baya bir düşündün hala da düşünmüyorum ama bisiklet alirken en onemli noktalardan biri servisi bende bu çevredeki servislere cok güvenmedim çok umursamazlar. Carraro 224 modelinin 2016 lastikleri cst kullananlar eski lastiklerin daha iyi olduğunu söyledi. Salcano city sport 40 continental touring plus var. Bu lastiği baya övduler. Benimde kafama carraro 224 vardi bir bu lastikten dolayi birde bir arkadaşim salcano satan yer ile arasinin iyi oldugunu söyleyince biraz salcanoya kaydi yakinda gidip bakacağım ve alicagim bakmaktan sıkıldım armudun sapı üzümün çöpü derken baya kafam karıştı. Kafamda bir suru şey var hangisini yazacağımı bilemedim birde telefondan yaziyorum bir kusurum olduysa affola.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jenqdodo -- 8 Haziran 2016; 12:30:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iyi de fark verip lastiği değiştirebilirsin. Carraro 224 ün üstünde; LASTİK: CST 700X35C 37-622 SİYAH REFLEKTÖRLÜ
    bana 30 lira sayacağını ve 80 tlilik bi model söyledi ondan takabiliriz dedi bisikletci, 50 şer tl ediyor 100 tl ye yeni daha iyi bişy takabileceğini söyledi.

    Şimdi lastik halledilebilir bir şey önemli olan bisikleti doğru seçmek, onu yapamıyoruz.
  • jenqdodo kullanıcısına yanıt
    Hocam siz iki bisikletede bakın ama istediğiniz bisikleti,hoşunuza gideni alın.Lastiğe göre bisiklet alınmaz.

    Lastik değiştirilir ama beğenmediğiniz bisikleti almak şevkinizi sömürür.Eğer Carraro'yu beğenipte lastiği iyi diye Salcanoyu alırsanız aklınızda kalır pişman olursunuz.

    Ama Salcanoyu beğenirseniz problem yok.Ama olurda Carraro alır lastikleri değiştirmek isterseniz.Tur lastiklerinin en ünlüsü bir çift Schwalbe Maraton Almanya'dan kargo dahil 140 liraya geliyor.(Türkiye fiyatı 95 lira civarıdır teki için.)
  • Kısaca şöyle özetleyeyim;

    Eğer ki sahilde vs süreceğiniz yolda çok fazla çukur vs varsa şehir bisikleti sıkıntı. Ha yok yol güzel dersen bisiklet önerim carraro 221 öneririm. Ben de var gayet memnunum. 1.83 boy 97 kiloyum bende gayet taşıyor.

    Birde V fren değiştirmesi vs kolay. Disk fren ben de anlamıyorum misal bozulsa öyle kalırım bişey yapamam o yüzden v fren tercih ettim.
  • Evet arkadaslar merakla bekliyorum hangi bisikletleri alıcaksınız. Bende çok okudum arastırdım ama sonuc sıfır. Salcano city fun 700c HD önerdi bisikletci 1100 tl fiyat çekti ama bana kg olarak agır geldi bisiklet ,ayrıca o fiyata edermi , 1200 tl bütce ayırdım kendime sehir bisikleti arıyorum.Kron modeller piyasadaki en hafif olanlarmıdır?
  • Ben de çıkmazdayım Beyler; artık hangi bisikleti alacağımı bilmiyorum.

    Yazlıkta kullanıcam ve zemin asfalt, ama tozlu topraklı ya da yol zemini bozuk olan kısımlar da var. Günlük denize gidip gelme mesafem max. 10-15 km olur. bunun için şehir bisikleti yerine MTB mi alsam diye düşünmeye başladım.

    Baktığım MTB; 26 jant 46 kadro Small, neden 26 jant diye soracak olursanız, boy 1.67 filan. mesela Carraro 224 46 kadro small de bile bisiklet boyu ön tarafımı acıtıyor, ani frende sıkıntı yaratacak gibi. Ama 1. sınıf marka diyebileceğimiz bisikletlerin 46 kadro small ları daha standart olduğunu söyledi bi kaç bisikletçi,

    26 jant MTB, V-fren, 24 vites, 1000-1400 tl arası bisiklet binmeyi sevdirecek bir marka model rica edicem :)
  • Beyler carraro 224 almaya karar verdim yarin büyük ihtimalle almaya gideceğim. Fakat bisikletin 2 lastikli versiyonunu da gördüm. cstyide michelin protek modelide sizce hangisini almam daha iyi olur bir farklılık var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hidrolik frenden memnunum hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.