Şimdi Ara

Sony Xperia Xa Ultra (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.250
Cevap
26
Favori
128.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar 1200-1300 Tl fiyat aralığında gördüğüm en güzel telefon bu. Bugün elime aldım ve bayıldım az kalsın alacaktım fakat internetden bakmadan almak istemedim. Şimdi bu telefonu Turkcell hat ile kullanıcam herhangi bir problem yaşar mıyım? Öneriyor musunuz bazı yerlerde bazı başlıklarda abartıldığı yazıyor gayet rahat kullananlar var. Cihazı alayım mı almayım mı? Note 5 kullanıcısıydım satmak zorunda kaldım pil olarak aşırı bir fark yok testlerde. Birde hızlı şarj olmaması dezavantaj mı yoksa gayet hızlı şarj oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganficover

    arkadaşlar 1200-1300 Tl fiyat aralığında gördüğüm en güzel telefon bu. Bugün elime aldım ve bayıldım az kalsın alacaktım fakat internetden bakmadan almak istemedim. Şimdi bu telefonu Turkcell hat ile kullanıcam herhangi bir problem yaşar mıyım? Öneriyor musunuz bazı yerlerde bazı başlıklarda abartıldığı yazıyor gayet rahat kullananlar var. Cihazı alayım mı almayım mı? Note 5 kullanıcısıydım satmak zorunda kaldım pil olarak aşırı bir fark yok testlerde. Birde hızlı şarj olmaması dezavantaj mı yoksa gayet hızlı şarj oluyor mu?

    Çok değil son iki sayfayı oku bu cihazı almaktan vazgeçersin cihazda kronik şebeke problemi var ayrıca ekran sararması da mevcut. Başına dert almak istemiyorsan bu cihazdan uzak dur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde A7 2016 var bu xa ultra + 300 tl(bana verilecek) şeklinde takas için biriyle anlaştık fakat çok korktum yorumlardan yaa bu kadar problemli bir telefon mu değiştirmeye değer mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ESvED1453

    Elimde A7 2016 var bu xa ultra + 300 tl(bana verilecek) şeklinde takas için biriyle anlaştık fakat çok korktum yorumlardan yaa bu kadar problemli bir telefon mu değiştirmeye değer mi

    Kesinlikle değiştirmeyin.www.sikayetvar.com/cep-telefon-kategori/cep-telefonlari/sony-mobile

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ganficover

    arkadaşlar 1200-1300 Tl fiyat aralığında gördüğüm en güzel telefon bu. Bugün elime aldım ve bayıldım az kalsın alacaktım fakat internetden bakmadan almak istemedim. Şimdi bu telefonu Turkcell hat ile kullanıcam herhangi bir problem yaşar mıyım? Öneriyor musunuz bazı yerlerde bazı başlıklarda abartıldığı yazıyor gayet rahat kullananlar var. Cihazı alayım mı almayım mı? Note 5 kullanıcısıydım satmak zorunda kaldım pil olarak aşırı bir fark yok testlerde. Birde hızlı şarj olmaması dezavantaj mı yoksa gayet hızlı şarj oluyor mu?

    Hızlı şarj oluyor. Ben gayet memnunum. Senin alacağının sorunsuz olacağı garantisini veremem. Bir cihazla sorun yaşayan insanlar forum, sözlük köşelerinde dile getirir bunları. Sorunsuz kullanan adamın ne işi var zaten, keyfine bakar.
  • Gene guncelleme gelmisti 2 gun once , yukledim yavasladi az telefon.

    Fabrika ayarlarina geri getirdim 0 sorunsuz kullaniyorum.

    Daha guncelleme yapmam herhalde. and 7 cksa bile.
  • Yazılanların hepsini okudum hemen hemen. Telefonu 4 aydır kullanıyorum ne şebeke, dokunmatik veya ekran sararması gibi problemler ben yaşamadım. Üstelik telefonu 2.el almama rağmen. Pil ömrüde her Sony telefonda olduğu gibi kişiden kişiye değişiyor. Çok fazla kurcalamayınca 2 gün gidiyor. Normal kullanımda 1 gün. Elinizden düşmüyorsa telefon günde 2 defa şarj edersiniz. Pilin uzun gitmesini istiyorsanız aşağıda yazdıklarımı yapmanızı öneririm.

    * Stamina sürekli açık, Wi-Fi, Mobil Veri ve LTE'yi kullanmadığınız zaman kapatın, Wi-Fi ayarlarından Ağ bildirimini kapatın ve uyku modunda Wi-Fi devre dışı olsun.
    * Bluetooth, NFC, Otomatik Senkronizasyon ve Otomatik Ekran Döndürmeyi kapatın. Gerektiğinde açın otomatik döndürmeyi. Ekranı en kısıkta kullanın ki çok rahat yetiyor. Akıllı arka ışık kontrolünü açın ve Ekran uyku süresini 15 saniye yapın ayrıca hafif uykuyuda kapatın. Ayrıca Konum servislerini kullanmadığınız zamanlarda kapatın. Tema olarak Launcher değil Sony'nin kendi temalarını kullanın daha az güç tüketiyor çünkü. Ayrıca Bakım programı olarak Clean Master falan değil AVG Cleaner tavsiye ederim virüs programıyla beraber.
    - Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Telefonda aynı işlevi yapan 2 program bulundurmuyorum. Yukarıda yazdıklarımı yapıyorum ve pilin 2 gün gittiği zamanlar oluyor.
    Ayrıca kesinlikle UCH12 Hızlı Şarj Cihazı almanızıda tavsiye ederim.
    * Dahili depolamayıda dikkatli kullanırsanız dolmuyor. İyi bir SD Kart alın öncelikle. Hafızayı arttırmanın 3 yolu var.
    1. Fotoğraflar, Müzikler, Videolar Sd Kartta olsun.
    2. Taşınabilen uygulamaları SD Karta taşıyın.
    3. Telefonla önyüklü gelen uygulamaları fabrika sürümlerine düşürün ve play store'dan otomatik güncellemeyi kapatın. Ya da tamamen devre dışı da bırakabilirsiniz o zaman görünmüyor uygulamalar.

    Ayrıca telefon kılıfı ve ekran koruyucu olarak size önerilerim aşağıdaki ürünlerdir. Bizzat kullanıyorum. Kılıf piyasanın en ince ve hafif kılıfı diyebilirim. Ekran koruyucu biraz pahalı gelebilir ama parasını hakediyor.

    Kılıf :http://www.mobilcadde.com/dafoni-aircraft-sony-xperia-xa-ultra-super-ince-seffaf-silikon-kilif-68326
    Ekran Koruyucu :http://www.mobilcadde.com/dafoni-sony-xperia-xa-ultra-curve-tempered-glass-premium-seffaf-full-cam-ekran-koruyucu-74079



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harnapazade -- 9 Şubat 2017; 1:0:1 >




  • bende evkurdan bu telefonu siparis verdim ama aldigim gibi hemen xiaomi mi max ile takas edecem.. ayrica o sebeke sorunu kronik degil, mtk islemciler turkiye de 3g alt yapisinda sorunlu.. ben mtk islemciden cok cektim.. yani sony inanin bu konuda hicbisey yapamaz en fazla cihazi iade alir sizden.. guncelleme ile filan cozulemeyecek bir sorun, mtk ile yazismalarim da bu problemin turkiye ile bir kac ulke de oldugunu soylemislerdi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türbülans Havayolları A.Ş T kullanıcısına yanıt
    Sen sorunun ne olduğunu bilmiyorsun bence hocam.. Kardeşimin telefonu Mtk işlemcili Xperia c4 ile benimki ile aynı operatör cayır cayır çekiyor.. Benim yaşadığım sorunların zerresi yok..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4 ün cekmesi çok normal işlemcisi mtk ama xa ultradan farklı c4 ün işlemcisi ile helio p10. İşlemci kıyaslanamaz arkadaş sorun mtk da derken helio p10 serisinden bahsediyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty1654

    C4 ün cekmesi çok normal işlemcisi mtk ama xa ultradan farklı c4 ün işlemcisi ile helio p10. İşlemci kıyaslanamaz arkadaş sorun mtk da derken helio p10 serisinden bahsediyor

    helio x10, x20, x25, p10.. sebeke sorunu vodafone da var.. 3g de hareket halindeyken birden interneti kesiyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, forumda hala cihaz hakkında sorulan bir takım sorular var. Telefonu almak isteyen arkadaşların da soruları var.



    Elimdeki cihazla geçirdiğim ilk ayı baya sancılı olan 4 ayda neler olduğunu, forumdaki diğer arkadaşların cevaplarını da biraz toplayarak anlatırsam sorularınızın da bazıları cevaplanabilir ve sizi sayfa sayfa dolaşmaktan kurtarabilir diye düşündüm.



    Öncelikle malesef ki evet, cihazda kronik bir şebeke problemi var ve bu problem cihazdan cihaza çeşitlilik gösterebiliyor. Buna ayrıntılı bir şekilde değinmek istiyorum.



    Cihazı ilk aldığımda hiçbir yerinde hiçbir problem olmayan harika bir telefondu ama böyle düşündüğüm zamanlar sürekli evde, Wi-Fi nin yanıbaşında olduğum zamanlardı. Daha sonra, mobil veri ve arama da hissedilir derecede sorunlar olduğunu farkettim. Düşünün ki birini aramak istiyorsunuz ama 6. belki de 7. arayışınızda hat düşüyor ("Koşullu arama yönlendirmesi" mesajı çıkması). Karşı tarafa sesim kopuk kopuk gidiyordu. Uzun yolda mobil verinin neredeyse her 10 dk da bir kopması da ayrı bir sinir getiriyordu. Bu sırada operatörüm Vodafone'du. Sony Destek'e mail attım, onları telefonla aradım fakat fabrika ayarlarına sıfırlama veya yazılım onarımı gibi klişe önerileri sundular. Sorun çok yeniydi ve kullanıcılar firmaya geribildirim yapmak yerine internetten firmaya laf sallamakla meşgullerdi. Önerilen çözümlerin hiçbiri işe yaramadı.



    İnternette sorunu araştırdım, özellikle volkan manav'ın videosundan (https://youtu.be/eW8aZ7lqplY ) sonra KVK Bakırköy e götürdüm telefonu. 2 günde cihazın yenisini teslim aldım. Fatura tarihinizden itibaren ilk ay sorunun ne olduğuna bakılmaksızın telefon değiştiriliyormuş. Volkan Manav'ın cihazdaki problem ile alakalı diğer videolarını da izleyebilirsiniz.

    (https://youtu.be/PeRAE3KUhAE )

    (https://youtu.be/jjVswXGKNG8 )



    Aldığım ikinci cihazın da ilkinden hiçbir farkı yoktu. Aynı sorunlar devam etti, Sony Destek'e yine geribildirimde bulundum ve önerdikleri aynı çözümleri uyguladım yine bir işe yaramadılar. Bunun üzerine KVK Bakırköy e yeniden gittim ve hala garantimin ilk ayı içerisinde bulunduğumdan cihaz yenisi ile değiştirildi.



    Yeni cihazda şarj ömrü ve şebeke konusunda az da olsa iyileşme vardı. İnternette gördüğüm "sorunun Vodafone'da olduğu" iddiası üzerine Turkcell'e geçtim. Turkcell'e geçtikten sonra şebeke sorunu çözülmedi fakat mobil veri kopmaları sinir bozucu boyutta değildi, seyrek ve kısa süreli kopmalardı.



    Olayı biraz daha araştırdıktan sonra telefonun iki farklı serisi olduğunu duydum. Aldığım ilk iki cihazın yazılım numarası .109 ile bitiyordu ama son cihazın yazılım numarası .111 di. 111 li cihazların geliştirilmeye çalışılmış versiyon olduğunu söyleyebilirim çünkü ilk iki cihazdaki şarj ömrü ve performans, beklentiyi çok az karşılıyordu. Elimde hala üçüncü cihaz var ve pil ömrü ve performans beklentimi fazlasıyla karşıladı.



    Şebeke problemi herkeste aynı olmuyor:

    - Vodafone'da olup her şeyi mükemmel olan da var.

    - Turkcell'de olup benim ilk cihazımdaki problemleri yaşayan da var.

    - Benim gibi Turkcell'de olup küçük kopmalarla gayet iyi geçinenler de var.

    - Telefonuna kılıf takınca arama yapamayan da var.



    Bu yüzden herkesin kendi problemini genel bir problemmiş gibi "sorun Vodafone'da/Turkcell'de/işlemcide" diyerek bahsetmesi yanlış olabilir.



    Pil ömrü konusunda şunu söyleyebilirim. Elinden telefonu düşürmeyen birisiyim, sosyal medyada sürekli video izlerim bir şeyler okurum ama ekran parlaklığım hep en düşük seviyelerdedir çünkü gayet yetiyor. Güne sabah 7 de, %100 şarj ile başladığımda ilk iki cihazda da saat 2-3 gibi yeniden şarj etmem gerekiyordu. Ama 3.cihazda eve akşam 8 de geldiğimde %15-20 seviyelerinde oluyor. Yani 2700 mAh bataryasına rağmen beni fazlasıyla tatmin ediyor.



    Dahili depolama beni biraz hayal kırıklığına uğrattı çünkü 16 GB olan cihazın yazılımı 6 GB, kullanıcıya ayrılan bölümü 10 GB. Uygulamalardı, verilerdi, uygulamalardan kaydedilen dosyalardı derken çok zaman geçmeden doluluk oranı %88-%95 aralığına ulaştı. Önbelleği temizleyerek %88 dolaylarına düşürüyorum. Bu tabi ki sizin yüklediğiniz uygulamalara bağlı olarak değişebilir. Yani bu cihaz için gerçekten iyi bir SD kart şart. Ben dosyalarımı 32 GB SD kartta saklıyorum.



    Ekranı konusunda söyleyebileceğim tek şey, telefonda lütfen bir kere de olsa 1080p dizi veya film izleyin. Fazlasıyla memnun kalacaksınız. Telefonuna sürekli yabancı dizi & film indiren biri olarak ekran konusunda pişman olmayacağinızı düşünüyorum. Fakat yine de forumda ekran sararma problemi yaşayan arkadaşlar olduğunu da belirteyim.



    Kamerası da beni fazlasıyla memnun etti. Telefon zaten ekran ve kamera kalitesi konusunda iddialıydı, hakkını veriyor.



    Telefon gerçekten beni her yönüyle memnun ediyor. İlk ayda fazlasıyla yormuştu beni ve telefondan nefret etmeye başlamıştım fakat cihaz, şebeke sorunu olmadan tam bir harika.



    Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın ama her şeyi bir yazıda toplamak mantıklı olur diye düşündüm. Eksik olan, belirtmediğim bir konu varsa lütfen siz de eklemeler yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dgnibrhm D kullanıcısına yanıt
    Yazılım numarası derken derleme numarasını kastediyorsunuz galiba ? Benim cihazda .109 ile bitiyor ve şu an kullanıyorum pil ömrü, performans harika. Şebeke, dokunmatik veya ekran sararması gibi problemler yaşamadım. Umarım bu tarz sorunlar yaşamam. Zaten bu telefonun pil testine bir siteden bakmıştım tam hatırlamıyorum 6 saat 59 dakika yuvarlarsak 7 saat gösteriyor ki 2700 mAh pile göre bence başarılı. Çok kötü diyemeyiz ama çok iyi de diyemeyiz ortalama. Tabi Android 7.0 Nougat güncellemesiyle pil ömrü biraz daha artacaktır. Bu arada internette yaptığım araştırmalara göre bu şebeke yada çekim sorunu mu artık ne diyorsanız galiba Android 6.0.1 Marshmallow ve Mediatek işlemci uyumsuzluğundan kaynaklanıyormuş. Sadece XA Ultra'da yokmuş bildiğim kadarıyla ve %90 ihtimalle Nougat güncellemesiyle çözüleceği söyleniyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harnapazade -- 9 Şubat 2017; 1:10:17 >
  • Z5ler için Andorid 7 tekrar dağıtılmaya başlamış. Şubat sonuda bize gelir büyük ihtimalle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BENDE BAKIYORUM BU CİHAZA SİZCE ALMALIMIYIM SIKINTILAR HALA DEVAM EDİYORMU
  • 1 aydan fazla oldu kullaniyorum tek sorunu batarya problemi eski model zenfone 6dahi 3000 mah uzerinde bataryaya sahipken yeni model bir telefon icin bu kapasite bana cok az geldi dokunmatik hassasiyeti biraz zayif ekran sararmasi olayiyla karsilasmadim kesilmis eski hattimi yenisiyle degistim bataryanin cabuk bitmesi eski hatla ilgili olabilecegini soyledi servis tabiki bir faydasi olmadi koca bir yalan duzenli sarj etmeye calisiyorum bataryayi faydasi oldu biraz bir gunu zor cikariyorum 1gun dayanmasi gerekir bence yoksa bir anlami olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eşime aldım Xa ultra.Bahsi geçen sorunların hiçbiri yok şimdilik.



    Kılıf ve ekran koruyucu oneriniz varmı arkadaşlar.Altin yeşil rengi telefon.

    Nano koruyucumu yoksa normal cammı alayım ekrana.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben yazdim yine yazacam, hat ve internette baglanti kopmasinin tek sebebi mtk islemcidir.. cok gariptir ki bu sorun 3g altyapisinda sadece turkiye de var, bende mtk islemcili xiaomi redmi pro vardi cok harika otesi cihaz olmasina ragmen sirf bu 3g de kopmalar sebebiyle uzulerek sattim... bu yuzden mtk islemciden uzak duruyorum, hani sony has bir durum degil mtk islemcililer bu sorun var ozellikle p10, x10, x2 ve x25..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1200 tl ye alacagım ama hangi renk alayım kararsız kaldım
  • gorkem_adakoglu G kullanıcısına yanıt
    Bedava verseler yine almayın bence. Sorunlu bir model. Sony markasına hiç yakışmayan bir model.
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.