Şimdi Ara

Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11.530
Cevap
715
Favori
876.823
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • NATUREL SIZMA DOĞAL ZEYTİNYAĞI FIRSATLARI

    Yakın zamanda,konunun bu ilk yazısında,zeytinyağı üretimi,zeytinyağı hasadı,zeytin ve zeytinyağı türleri,kalite farkları,zeytinyağı kavramları,zeytinyağı analiz değerleri anlamlarını açıklayan detaylı bir yazı paylaşılacaktır.
    Bu bilgi,detaylı araştırmaya dayanacak ve googleda arayıp da bulamayacağınız detaylı bilgiler içerecek.
    Zeytinyağı sağlıklı uzun yaşam için çok etkili önemli bir Temel Tüketim Gıdası,konuyu favorileyin,paylaşımlardan haberiniz olsun.


    Bu konu,zeytinyağı sıcak fırsatlar konusudur.
    Bu konuda,ürün önerisi içeren ve fırsat/indirim/kampanya içeren paylaşım harici paylaşımlar yapmakta ısrar etmek,sıcak fırsatlar bölümünden uzaklaştırma cezası alınmasına sebep olabilir.
    Bu konuda,kurumsal marka ve firmaların indirimli/fırsat ürünleri duyurukur,paylaşılır.
    Bu konu,kişisel,bireysel ürün satışı amaçlı,ürünüm çok uygun fiyatlı denilerek kullanılamaz. Bu amaçla paylaşım yapanlar,öncelikle konudan yasaklanır,ısrarlı ihlalde bölümden uzaklaştırma uygulanabilir.
    Forumda zeytinyağınızı tanıtmak,satmak istiyorsanız,forumda ilgili diğer bölümde bunu yapabilirsiniz.


    Amazon Türkiye Zeytinyağı Ürünleri Linki:
    https://www.amazon.com.tr/b/?_encoding=UTF8&node=22380536031&bbn=21680147031&ref_=Oct_d_odnav_m_22380415031_0&pd_rd_w=IYYUN&content-id=amzn1.sym.5872237c-877b-4c7e-8cce-8f28fe12dacd&pf_rd_p=5872237c-877b-4c7e-8cce-8f28fe12dacd&pf_rd_r=MP06A87HN69J67PN0MS2&pd_rd_wg=E8dVE&pd_rd_r=6c40724f-849c-4811-a6c8-795767e57fa6

    Amazon Türkiye, Popüler Zeytinyağı Ürünleri Linki:
    https://www.amazon.com.tr/gp/bestsellers/grocery/22380536031/ref=zg_b_bs_22380536031_1

    Zeytinyağı ile ilgili sohbet ve seviyeli tartışmaların yapıldığı,zeytinyağı hakkında arayıp da bulamayacağınız arşivlik bilgilerin bulunduğu efsane Zeytinyağı konusu linkimiz.>>https://forum.donanimhaber.com/sizma-zeytinyagi-hakkinda-bilgiler--61100154

    [>https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/61100154 <]

    Konunun müdavimi üyelerimizden zeytinyağı tadım paylaşımlarından resimler:


    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]


    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]


    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]


    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Sizler de firma ismi,zeytinyağı türünü yazarak bardakta zeytinyağınızı paylaşırsanız konuya ve üyelere faydası olacaktır.

    [Konunun bu ilk mesajı @OkumadanAlma tarafından düzenlenmiştir. Konunun ilk mesajı ile ilgili ve konunun gelişimi için önerisi olan özelden yada konuya yazarak önerilerini sunabilir.]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 29 Aralık 2023; 4:4:31 >



  • Zeytinyağı firmalarının web sitelerini ve hepsiburada ve trendyol gibi ortamlarda müşteri ile kurdukları iletişimleri,verdikleri cevapları,ürünü alanların yorumlarını,okuyup analiz ediyorum 1 haftadır.

    Hangi firmaya baksam hepsi yurt içinde ve yurt dışında ödül almış. Üstelik aynı yarışmalar aynı ödüller. Aynı anda 10 firmaya birden altın madalya gümüş madalya mı veriliyor acaba diyorum. Bence bu işte pazarlama taktiği dönüyor.


    Neyse herşeye rağmen kaliteden bağımsız olarak hangi firma bu işi dürüst ve sağa sola sapmadan,lafı eğip bükmeden senaryo yazmadan yapıyor diye bakayım dedim.

    Muhabbet hep aynı şekilde başlıyor,ya biri Amerika'da iken bu işe girmeye karar vermiş,gökten para yağmış yatırım yapmış anlatıp da anlatmış. Hepsinin en çok başvurduğu ifade "bölgede tek en büyük zeytinyağı ... " ya tesisi ya çiftliği...

    Hangisine inanayım diye kararsız kalacak biri değilim senaryo ile gerçekleri ayırt edebilecek detayları yakalayabilen biriyim.

    Senaryo yazanlarda,googledan kopyala yapıştır hikaye uyduranların kurumsal websitelerinde hangi bölgede nerede zeytin ağaçları bulundugu,nerede bu işi yaptıkları yazmıyor çünkü sağdan soldan zeytin toplayıp ya kendi tesislerinde sıkıyorlar ya bir yerlerde sıktırıp pazarlama becerileriyle satıyorlar ki bu şekilde çalışıyorlarsa zeytin 4-5 saat içinde toplanıp sıkılamaz. Kendi bahçen kendi çiftligin agaçların ve hemen yakınında fabrikan varsa en fazla 4 saatte toplar sıkım yapar depolayabilirsin.

    Hikaye yazarak ikna ederim kandırırım kafasında,uyanıklığında olanların bir özelliği de web sitelerinde sertifika ve analiz raporlarını yayınlamıyorlar.

    Biz gibi araştırmacı müşterinin bunu aradığını önemsedigini bilen kurnaz firma yada satıcılar da güncel belgeleri değil 2020 öncesi zar zor aldığı belgeyi koyarak onunla geçiştirme peşinde. Hani 2020 yada 2021 belgen dedigim ama haftalardır var ama siteye koyacağız deyip gösterneyen firmalar var,onları da burada yazacağım,ilgili yetkili yerlere de şikayet edeceğim. Yok öyle organik sertifikalı 500-600 polifenol yazıp milleti kandırmak. 2 hafta oldu whatsaptan veya emailden belge gösterecekler var.

    Tamamen kandırmaca. Hatta bu firmalardan birine trendyolda 3 farklı kişi farklı aylarda belge sormuş,hep geçiştirmiş,web sitesine koyacağız demiş aylar geçmiş koymamış,geçen ay yine biri sormuş,yine geçiştirmiş. Bu firma bölgenin ilk tek organik zeytinyağı üreticisi oldugunu ve 600 polifenollü zeytinyağı sattığını iddia ediyor ama analiz belgesini aylardır sitesine koyamıyor. Israr ettigimde bizi bilen biliyor deyip bir youtube tanıtım videosu atıyor. Ürünü nasıl alabiliriz,hangi kargo ile gönderiyorsunuz,asit,polifenol kaç deyince spiker gibi cümleler sıralayan,ürünü,üretimini ve tesislerini öğen bu kişiler,çiftliginizi ve zeytin ağaçlarını,fabrikanızı uzaktan gösteren resimlerden birer tane gösterebilirmisiniz,sertifika ve analiz raporu sunabilirmisiniz yada siteye koyabilirmisiniz deyince iletişimi kesiyor.

    Nova Vera yada Hilmi Yıldırım bilmiyor mu 500-600 polifenol zeytinyağı üretmeyi ve ilanlara yazmayı. Adamlar en pahalı zeytinyağlarında bile tenekeye yada ilana 250 + / 450 + polifenol yazıyor dürüstçe. Bu işi en iyi ekip ve ekipmanla en profesyonel şekilde yapan bu firmalar 600-700 polifenol üretip satamıyor,sen ürettim diyorsun ama analiz belgen asla yok. Kararı siz verin arkadaşlar,aldanmayın. Ben araştırırken durup durup kızdım bu uyanıklara.Kimse aptal yerine konmayı sevmez,kabullenmez.

    Çocuğum bir yalan söylese ceza verip 1 hafta 3 T yasağı koyan biriyim.

    Her firma oleik asit değerini ve polifenol oranını belirten analiz raporunu paylaşsın isteriz tabi ki ama benim derdim ürünü satarken ön plana yüksek polifenol ve düşük oleik asit değerlerini getirip satış yapmaya odaklananlarla. Eğer müşteriyi 500-600 gibi yüksek polifenol oranı ve 0.2 - 0.5 gibi çok iyi oleik asit degerlerini öne çıkararak etkileme peşindeyseler bunun analizlerini içeren belgeleri yada görselleri en azından websitelerinde sunmak zorundalar ki artık bu firmalara kurumsal websitesi bulundurması,işi yaptığı adresi belirtmesi,ürünlerini anlatması Ticaret Kanunu gereğince zorunlu.

    Tekrar tekrar belirtiyorum zira önemli,Organik zeytinyağı ürettiğini belirten bir firma yetkili kurumlardan aldığı (güncel) organik zeytinyağı üreticisi sertifikasını websitesinde herkesin ulaşabileceği şekilde bulundurmalı. Yani websitesinde varsa gizli link olarak degil,isteyenin website menülerinden araştırarak ulaşabileceği yerde olmalı.

    Bunlar sağlanmadıkça polifenol oranı da organik ürün iddiası da boştur. Asit degerini 0.8 altında olarak belirtiyorsa belge istenmeyebilir ama bir firma 0.2 asit degeri diyorsa ve bu müşteriyi fazla para verip alma konusunda etkileyen bir unsurdur,bu yüzden bunu da gösteren analiz raporunu sunmalı. Zira insanlar bu farklardan dolayı 50-100 TL fazla vermeyi göze alıyor. Satıcının bunu bilip suistimal etmesi analiz raporları istenerek engellenebilir.

    Size önerim bu detaylı bahsettigim degerleri öne çıkararak satış yapan firmanın web sitesinde analiz raporları ve organik ürün satıyorum diyorsa organik ürün sertifikasını görmek istediginizi belirtin. Dönüş yapmazsa,yardımcı olmazsa,mantıklı bir gerekçesi yoksa bilin ki kandırmacadır.

    Bu arada yeni sezonun analiz raporları aynı sezon ilk aylar yetişmez. Yani 2021 Kasım-Aralık ürünlerinin analiz degerleri henüz çıkmamıştır belge olarak. Sonra henüz bu ay hasad edilmiş yağın analiz raporlarını istemeyin,deli mi ne demesinler.

    Bunları burada paylaşıyorum ki arkadaşlar hangi firmanın ürünü hangi şartlarda FIRSAT bilinmeli. Firmalar hakkında az çok güvenilirlik ve kalite bilgimiz olmalı ki ürünlerine fırsat diyebilelim. Yoksa 700 rakımlı,sinek böcek uğramayan,hiç bir çalışanının bile çiftlik içerisinde sigara içmediğini,maske ve eldiven takmadan durmadığını,2 farklı yetkiliendirilmiş dünyaca akredite organik sertifikası verebilen kurum tarafından kontrol edilip organik sertifikalı en az 500 polifenollü zeytinyağı ürettiğini sattığını söyleyen bir firmanın şuan erken hasat yağı da olgun hasad yağı da 5 kg yağı 300 TL'ye bile fırsattır,gerçek polifenol degerleriyle 400 polifenol üstü yağların fiyatını araştıran bilenler bu fiyata kapar. Örnek veriyorum Fenolive ve GranPa firmasının yağları bu yüzden oldukça pahalıdır.

    Bu firmaların fiyatlarına bakarak az önce anlattığım detaylarla organik sertifikalı üretim yaptığını iddia eden firmanın 5 kg organik yağı ister erken hasat olsun ister olgun hasat 300 tl'ye kaçmaz fırsattır.

    Gel gelelim ya bu firma cesur bir sahtekarsa,üretim süreci,ortamı ve ürünleri dediği gibi değilse,zeytinler köylülerin Tariş'e veremedigi,zeytinyağı firmalarına veremediği zeytinlerden sıkılan yağlardan oluşuyorsa. Yada gerçekten kendi zeytinliginde yetiştiriyorsa ama organik degilse,zeytinliği bir otoyolun kenarındaysa,sinekler için böcekler için ilaç kullanılıyorsa.

    İşte bu durumda organik üretim yaptığını söyleyen firmanın yağı 300 TL'ye fırsat olmadığı gibi 200 TL'ye bile pahalıdır. Zira Nova Vera gibi,Kristal gibi,Hilmi Yıldırım gibi,Villa Turqan,Green Amour gibi,Nermin Hanım gibi gerçekten şeffaf,kurumsal dürüstlükleri bilinen kabul görmüş firmaların 5 kg yağını sepette indirim + denk gelen kuponlarla 180-190 TL'ye alabilme imkanımız oluyor zaman zaman özellikle Trendyol ve HepsiBurada platformlarında. Trendyolu pek sevmem ama bu firmanın bir özelliği var:Yılda 2-3 kere kendi sisteminde satış yapan firmalara indirim dayatıyor,çoğu kez firmaların da indirimden haberi olmuyor. Firmaya şu üründe şu indirimi şu kampanyayı yaptım,indirim senden kupon benden gibi bir sistemi var. Firmalar itiraz edemiyor,yoksa pılını pırtını topla kapat dükkanı git deniyor.

    Bu yüzden burada daha çok Trendyol paylaşılır ve 150'ye 25, 250'ye 50 gibi bilinen indirimleri olan HepsiBurada paylaşılır. Kargo masrafı en fazla ve kargo süreci en sıkıntılı olan ürünlerdir zeytinyağları. Yalnız her geçen gün paketlemesi gelişiyor. Airbag denilen patpat gibi bir paketleme yapılıyor artık. Bunu yapmayan zaten işini ciddi yapmıyordur. Çoğu kullanıyor sadece ama etrafını sarıp saran,altını üstünü yapmayan var masraftan kaçıp,işte onlarda ezilme yamulma hatta patlama olabiliyor. Burada kargo tecrübelerimizi de paylaşalım.Yeri gelmişken yazayım,ürününüz geldiginde paket nasıl geldi,nasıl paketlenmiş ve son kullanma yılı nedir mümkünse resim çekin koyun,resim mümkün degilse yazmanız da fayda sağlar.

    Bizler bu fırsat konularında firmaların nerelerde hangi havada hangi coğrafyada üretim yaptıklarını,zeytin ağaçlarının sayısını ve yaşını,firmaların ikna edici iletişimini,ürünlerinin tadını,aromasını,paketleme ve kargo sürecini de anlatan fikirlere de yer vermeliyiz ki hangi firmanın hangi ürünü "FIRSAT" olduğuna karar verebilelim.

    Bazı firmaların 5 kg zeytinyağı 250 TL'ye süper fırsattır,bazı firmaların 250 TL'ye pahalı 180 TL'ye fırsattır. Bir firmanın bir yağı 5kg 300 TL'ye fırsatken diger yağı 250 TL'ye bile fırsat değildir. Bunlar zeytin türüne,hasat zamanına ve polifenol oleik asit degerine göre değişir.

    Memecik,Ayvalık,Trilye zeytin türlerinin farklarını,polifenol oranı nedir,neden önemlidir,erken hasat olgun hasat farkı nedir,filtreli filtresiz yağ farkı nedir,kahvaltılık,salatalık,sıcak yemeklik yağların farkı nedir,neden salatalık ve sıcak yemeklik zeytinyağını ayrı ayrı alın bulunsun diye ısrarla söylüyorum bu yazıya cevap olarak yada bu yazıyı düzenleyip ekleyerek müsait bir zamanda anlatacağım. Zira bunlar bilindikçe fırsatlara daha hakim olursunuz,hangi ürünün o an fırsat olduğuna daha iyi karar verirsiniz.

    Bizim yada en azından benim burada yönlendirme yapamayacağım durum damak zevkidir. Biri zeytinyağında çimen biber aroması ister olmazsa bu yağ dandik der,başka biri ben "zeytin yağı" arıyorum çimen değil,zeytinyağı mı içeceğim çimen mi koklayacağım der çimen kokulu zeytinyağından rahatsız olur. Bu durum firmaların da zorlandığı bir durum. Genellikle çağla,badem,domates aroması seviliyor yalnız.

    Ben başta da söylediğim firmaların durumunu,profesyonelligini,dürüstlüğünü,güvenilirliğini,şeffaflığını anlatan,gösteren ipucu veren püf noktalara da dikkat ederek firmaları araştırmaya çalışıyorum iş-ev-aile dışında vakit buldukça. Burada analizlerimi düşüncelerimi paylaşacağım.

    Bunu yapmak istiyorum çünkü kampanya dönemi indirim dönemi bütün firmalar indirim yapıyor,fiyatlar hemen hemen aynı seviyelerde. İnsanlar hangisinden alsam da param boşa gitmesin diye düşünerek zaman kaybedebiliyor. Burada firmaların güvenirliği,dürüstlüğü ve ürünlerinin kalitesi konusunda bir şablon ortaya sunabildiğimizde fırsatlar konusunda daha hızlı karar alınabilir.Burada yıllar içinde önceki sayfalarda firmaların ürünleri ve kaliteleri hakkında paylaşımlar oldu. Yalnız bu paylaşımlar anlık soru cevap şeklinde detay içermeden kısa cevaplarla oldu daha çok. Ayrıca zamanla kalite çizgisini düşüren,önceki yağlarının kalitesini tutmayan firmalar oldu. Eskiden yağları kaliteli diyebildigimiz firmanın artık vasat ürün segmenti oldüğunu görüyoruz. İyi imaj iyi reklam yapıp zamanla bunun üstüne yatmayı kurnazlık edinmiş firmalar da oluyor. İşte bu yüzden bu bahsettigim şablonu her sene düzenlemek,revize etmek de gerekiyor ki insanların parası çöpe gitmesin.


    Benim bu firmaların gerek kendi kurumsal web sitelerini,gerek Amazon,HepsiBurada ve Trendyol platformlarındaki soru-cevapları,kullanıcı yorumlarını incelemelerim sonucu şimdilik 3 firma ismi vermem gerekirse

    Öncelikle çoğunuzun da bildiği bir firma olan NovaVera firması gerek kendi web sitesi,gerek diger platfornlardaki bilgi belge sunumuyla oldukça şeffaf,olduğu gibi gerçek doğru bilgiyi yansıtarak bu işi yapmakta. Hiç lafı kıvırmıyorlar,abartmıyorlar,neyse onu söylüyorlar. Böyle iyi oluşmuş bir imaj arkasından polifenol degerlerini oldugundan yüksek söyleyip,bizi tanıyan tanıyor,bilen biliyor deyip geçiştirebilirlerdi. Adı markası duyulmamış,websitesinde hiç bir analiz ve sertifika,ödül belgesi paylaşmamış bir firma yağının 500 polifenol olduğunu iddia ederek satarken Nova Vera gibi imkanları daha iyi olan firma yağlarını satarken üzerine 230-290 polifenol arası yazıyor dürüstçe. 400 polifenol yazsa sanırım.çoğumuz güvenir inanırız bu firmaya belge bile sormadan aramadan.Fiyat politikalarının da çok tutarlı olduğunu düşünüyorum. Çok üst seviye ürünlerinde fiyatlar malum,ama bu imajın arkasına sığınıp abartılmayacak seviyede olan ürünlerini yüksek fiyattan da satma peşinde değiller.

    Diğer takdir ettiğim firma Hilmi Yıldırım. Dürüstçe diyalog kuruyorlar,gerçek neyse belirtiyorlar. Satış iptal olur,satış az olur kaygısı olmadan sunum yapıyorlar. Ayrıca ben kişisel olarak bu firma ürünlerini seviyorum. Nova Vera için Hilmi Yıldırımla aynı fiyattaki ürünlerinde beklentimin altında diyebilirim mesela. Bu firmalar lux otel zincirlerine ve lüx otellere hitap ettikçe zaten üst seviye ürünleri oralara gider,250 TL'ye fırsat diye aldığımız ürünleri de kötü olmasa bile harika diyebilecegimiz bir ürün olmaz.Biz de işte bu forumda nasıl Nova Vera'yı tanıttıysak,pek bilinmeyen pazarlama gücü olmayan ürünlerini tanıtma gayretinde olan kaliteli ama uygun fiyata satan firmaları araştırma ve ürün denemeleri ile bulup burada paylaşacağız. Bu yıllardır forumda yapılıyordu da zaten. Bu işi daha planlı organize,detaylı bilgilerle yapabiliriz.

    Şuan büyüyen,lüx otel zincirlerine ürün yetiştiremeyen bazı firmalar yıllar önce burada 3-5 kişiye ürün satabilmek için "Efenim, Efenim" diye başlayan cümlelerle laf sanatı yapma gayretindeydi. Bu forumu bu konuyu sıradan sanmayınız,google aramalardan binlerce okurun,ziyaretçinin dakikalarca online kaldığı bir konudur.

    Profesyonel ve ciddi kurumsal firma görüntüsünde olan diğer firma da TLOSolive.com.tr olarak faaliyet gösteren Feno Live ve Zeytin Hanım markaları.

    Diger takdir ettiğim firma Nermin Hanım markasıyla satış yapan firma.

    Green Amour isimli firma sanırım yeni mesela ama gelişimini merak ediyorum ve mutlaka hem teneke hem üst premier seviye ürününü bir ara deneyeceğim. Bu firmada Nova Vera kurumsallığı ve kalite hissediyorum. Yetiştirilen ürün bölgesi,yatırım,ekipman kalitesi,sertifikaların ve analiz raporlarının herkese açık yayınlanması,kurdukları cümlelerin abartı olmadan pazarlama ve satış odaklı olmadan ifadeler içermesi benim çok dikkatimi çekti. İşte bu kurumsal duruş ve güven ile kaliteli ürünler bir araya geldiğinde budur diyoruz. Firma çok dürüst,ekipmanları çok kalitelidir ama zeytin ağaçlarının bulunduğu bölge,arazi yapısı kaliteli zeytin ve yağı üretmeye müsait değildir.Serin rüzgar esen zeytinliğin ürünüyle rüzgar esmeyen,otoyol tozuna maruz kalan zeytinliğin ürün kalitesi aynı olmaz. Başlarda da söyledigim gibi her açıdan firmaları analiz etmeye çalışacağım. S


    Bu şekilde en az 10 firma yazabilirim.

    Mesela OleaMea isminde firma da eklenebilir çok bilinmeyen belki de.


    Ben bu listedeki firmalardan iyice emin olup yaklaşık bu 10-15 firmanın ismini,markalarını,nerelerde nasıl üretim yaptıklarını,hangi tür zeytin kullandıklarını,kurumsal web sitelerini,trendyol,hepsiburada gibi e-ticaret platformlarındaki mağazalarının linklerini burada bu yazıya cevap oluşturarak düzenleyip paylaşacağım.

    Fiyatlarını indirimlerini kampanyalarını görmek öğrenmek istediginiz bu firmaların linklerine tıklayarak ürünlerine,fiyatlara,indirimlere kampanyalara hızlıca ulaşacaksınız.


    ARKADAŞLAR,

    BU YAZIYI BİRAZ ZAMAN AYIRARAK KAFA YORARAK YAZDIM.

    BU YAZI HEM BU FORUM BU KONU İÇİN, HEM ARAMA MOTORLARINDA,GOOGLE GİBİ SiTELERDE ZEYTİNYAĞI FIRSATLARI ARAYANLAR İÇİN ÖNEMLİ FAYDALI BİR YAZI OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ZATEN BU AMAÇLA YAZDIM.

    BEN YARIM SAATE YAKIN ZAMAN HARCAYIP YAZDIM,DAHA DA ZAMAN HARCAYIP EKLEMELER YAPACAĞIM YAZIDA DA BAHSETTİĞİM BİLGİLERİ.

    SİZDEN RİCAM:

    SİZ DE 1 DAKİKANIZI AYIRIP YAZIYA BEĞENİYE TIKLAYARAK DESTEK OLMANIZ VE BU ŞEKİLDE YAZININ İLK SAYFADAKİ EN BEĞENİLEN YAZILAR ARASINA GİRMESİ VE YAZIYA DAHA ÇOK KİŞİNİN DAHA KOLAY ULAŞMASININ SAĞLANMASI.

    MALUM KONU SAYFALARI DÖNDÜKÇE DÖNÜYOR,ARADA KAYBOLUP GİDİYOR.

    YAZIYI BEĞEN YAPARAK EN BEĞENİLENLERE SOKARSAK KONUNUN İLK SAYFASINA YERLEŞİR VE HER ZAMAN ÇABUK VE KOLAY BULUNABİLİR.

    YAZIYI HER OKUYAN GÖREN BEĞENİ YAPARSA BU İŞ OLUR.

    BURADA YANLIŞ DÜŞÜNÜLMESİN,BEN BEĞENİ DERDİNDE DEĞİLİM,BENİM BU ŞEKİLDE YATAK TAVSİYELERİNDE,SAÇ SAKAL MAKİNESİ TAVSİYELERİNDE,TARİFE PAKET TAVSİYELERİNDE DE ÇOK YAZIM VAR. ORALARDA BÖYLE BEĞENİ RİCA ETMİŞLİĞİM YOK.

    KONU SAĞLIKLI BESLENME VE AİLE EKONOMİSİ OLUNCA YAZI DAHA ÇOK KİŞİYE ULAŞSIN,SİZ DE İLERDE BU YAZIYI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRMEK ISTEYİNCE KONUNUN İLK SAYFASINDA KOLAYCA BULUN DİYE BU RİCADA BULUNDUM.

    (Yazının sonunda CAPS yaparak büyük harflerle yazdığım için kusura bakmayın,müsait zamanda küçültüp düzelteceğim.)

    Merhaba, öncellikle biraz detaylı yazdım umarım sıkılmadan okursunuz. Tüm içerik kişisel görüş ve tecrübe içermektedir :)

    Öncelikle soğuk sıkım konusunu netleştirmek gerekirse , günümüzde soğuk sıkım yöntemi yapmayan firma varsa zaten o firmadan yağ almamak gerekiyor. Zeytin meyvesi ne kadar yoğun ve kötü şartlar altında işlenirse o kadar kötü zeytinyağı elde edilir. O yüzden günümüz teknolojilerinde düşük ısıda ve mümkün olduğunda hava teması olmadan işlenerek çıkan asit oranı dengeli yağlar "Sıvı Altındır" :)

    Avilo ve İncirya firmaları Tire - İzmir kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler üretilen yağ "güney ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için farklı (kimi ağır der, kimi acı der, kimi tadı beğenmez) gelebilir. Ama izmir - aydın yöresi haklı bu yağa alışıktır.

    Palamidas ve Felole Akhisar- Manisa (zeytin ve yağ üretiminde artık başkent diyebiliriz ) kökenli üreticiler, eğer dışardan zeytin almıyor iseler (tüm firmaların iddaları bu yönde) üretilen yağ "kuzey ege" diye tabir edilen bölge yağları, asit ve aroma ilk defa veya soğuk kahvaltıda ekmek banarak zeytinyağı yiyecek kişiler için daha iyi (tatlı - lezzetli) olabilir. Ama bu yağlarda seçim yaparken asit ve yağ üretilen zeytin çeşiti önemli tat farkları çıkarabilir. Zaten bunu 5 LT lik tenekelerden fiyat farkına bakarak ve açıklamalardaki zeytin çeşitinden anlarsınız.

    Örneğin Palamidas erken hasat (siyah teneke) ile özel harman (koyu yeşil teneke) arasında fark vardır. Yeni zeytinyağı yiyecek, salata ve kahvaltılarda çiğ yiyecek biri özel harman tercih edebilir, asit oranı daha düşüktür. Erken hasat yakıcılık ve aroma daha yüksek ama zeytinyağı çok alışık olmayana halk diliyle "acı" - kekremsi gelebilir ( tadım tahminim 0.8 - 1 civarı ). Sıcak yemeklerde bu acılık hissedilmez.

    Normal şartlarda çok özel butik üretici aramıyorsanız; zeytinyağı sorulduğunda kuzey ege (manisa, çanakkale, balıkesir) önerisi alırsınız. Güney egeye ve akdenize doğru indikçe yağ rengi koyulaşır ve tadıda asitlenir. Mersin veya Adana bölgesinde de zeytinyağı bulabilirsiniz ama bir Ege'liye bunu asla yediremezsiniz :) Aynı şekilde tam tersi de olabilir.

    Market yağlarında da tariş ve kristal marka yağ şişelerinde kuzey - güney ege özellikle yazar, hatta asit oranı da yazar.

    Zaten market raflarında yağ asit oranı ve bölge yazmayan hiçbir yağı almayınız. Örneğin komili markasında çok çeşit yağ vardır bazısında bilgi verir o şişe zaten pahalı oluyor :) Bazı firmalarda asit oranı 2.0 ve üzeri yemeklik acı yağları soğuk sıkım sızma diye millete satmaya çalışıyorlar.

    Şuan ege bölgesinde litresi 18 - 19 dan aşağı kaliteli zeytinyağı veren herhangi bir çiftçi veya markalı üreti zor bulursunuz, bulduklarınız eski sezon veya kalitesi düşük yağlar olacaktır. Konuda bazı arkadaşlar fiyatların gerçek olmadığını söylemiş, muhtemelen hayatlarında hiç zeytin tarlasına girmemişlerdir. Hatta maalesef Türkiye de çoğu vatandaş zeytininin ağaçta yetiştiğini ve bir meyve olduğunu bilmiyor.

    Ek bilgi : Akhisar bölgesi şuan pazar lideri olduğu için burada üretim yapan ve öne çıkan firmalara örnekler : Özem , Palamidas , Felole, Gizem, Ahlatoğlu (bim vs. marketteki yağları üreten firmadır) Tariş, Komili gibi firmalarda Akhisar'dan çiğ zeytin alıp işler.

    Zeytinyağı Kalite ve Fiyat Çeşitleri ; Zeytinyağı Nasıl ve Neye Göre Seçilir ?

    1. Naturel Sızma (Soğuk Sıkım) : Asit oranı düşük, yüksek kalite yağ. Soğuk yemek, kahvaltı ve salatalar.
    2. Naturel Birinci : Asit oranı yüksek, yemeklik yağ
    3. Rafine : İşlem görmüş, kızartmalık yağ (yemekhaneler falan alır)
    4. Riviera : Kusurlu, kötü kalite yağların tat ve kokudan arındırıp, normal yağ ile karışımı, yemeklerde kullanılır. Bize göre sahte zeytinyağı :)
    ---

    Not : Yukarıdaki yorumları bebeklikten bu yana 35 senedir her kahvaltıda zeytinyağına ekmek banıp yiyen, tüm yemekleri, kekleri, ekmekleri, gözlemeleri zeytinyağ ile yapılan evlerde büyüyen, Akhisar'da dedesinin tarlasına zeytin fidanı dikmiş, büyümelerini görmüş ve bu ağaçlardan zeytinyağı çıkarıp yiyen bir Ege'li vatandaş olarak yazdım :)

    Başkan, Amazon Fırsatları Ana Konusu gibi bu konuda da az ürün tecrübe ve öneri sohbetlerine izin verilmesi sıkıntı olmaz gibi. Konuya takılanlar nerereyse aynı üyeler,aynı üyeler ile dönüyor konu ve 1-2 üye hariç diğerleri az da olsa sohbet eşliğinde paylaşım yapmayı seviyor.

    Polemikleri uzatmadıkça, ve ikide bir " eskiden buralar dutluktu,hey gidi günler" diye kendi kendi kendine yazmadıkça zararı olmaz gibi.

    Diğer konu çok sote yerde kalıyor,oraya geçiş yapmak,tekrar buraya geçmek zor geliyor.

    Yine de siz bilirsiniz. Sadece fırsat duyurun derseniz,bilgi öneri isteyen sorulara cevap yazmam.

    Zeytinyağı sürekli fırsatların olduğu bir kategorisi değil,fikir alışverişi ile konu hareketli oluyor benim izlenimim.

    Zeytin/Zeytinyağı/Bal gibi ürünlerde ilk kez organik sertifikası almak kolay değil. Yalnız ilk kez organik sertifikası alındı,oldu bitti,yıllarca o sertifika ile denetlenmeden üretim yap organik diye sat söz konusu değil. Her yıl tekrar kontroller sonucu organik sertifikası yenilenmeli. İşte buradan itibaren sıkıntı başlıyor benim duyumlarıma ve analizlerime göre. Bir defa organik sertifikası alan onun üzerine yatıyor ve sonraki üretimleri organik olmasa da organik diye aldığı önceki yıllara ait sertifikaları gösterip satışa devam ediyor. Nerede son yılın sertifikası. Hatta 3 yıl önce 4 yıl önce aldığı sertifikayı gösterip organik üreticiyim diye yoluna devam edenler var. Neden sertifika almıyorlar:

    1.) Kalite ve zahmet açısından bu sertifikayı almak zor.

    2.) Masraflı.

    Bu firmaların yaptığı dalavereyi yüzüne vursan; benim ürünlerim aslında tamamen organik,çok kaliteli,tek eksiği sertifika ama ona yapacağım masrafı size uyguna satarak size yansıtıyorum derler.

    Buraya kadar bu ayrı bir durum.

    Bir de arkadaşın dediği gibi organik sertifikası gerekli denetimler yapılmadan hak etmeyene de veriliyor bana göre de.

    Şöyle ki: İlk defa organik sertifikasını almak zor,iyi bir denetim kontrol yapılıyor gerçekten. Zaten firmalar bunun bilincinde ve organik sertifikasını alıncaya kadar gayret ediyor.

    İlk sertifikayı aldıktan sonra sonraki yıllarda olay başta anlattığım duruma dönüyor. Sonraki yıllarda doğru dürüst denetlenmeden,belki torpil ile belki uğraşmamak için çak bi organik sertifika deniyor ve alınıyor. Oysa sık sık habersiz kontroller yapılmalı. İlk sertifikadan sonra sonraki yıllardaki sertifikalar sıkı denetimden geçmeden,belki de sadece önceki sertifikaya ve firma ismine bakılıp veriliyor olabilir.

    Ben çok rastlıyorum,firma önceki sertifikaları yayınlamış ama son 2 yılın mesela 2018-2019 organik sertifikası yok. Çünkü önceki sertifikanın üstüne yatıp organik ürün üreticisi havası veriyor. Bu duruma çok dikkat edin ve sorun: Geçen yıla ait sertifika neden yok diye. Kem,küm.. Aslında sertifika şart değil,organik sertifikasını isteyen parasını verip alabiliyor vs içeren cümleler kurup ürünlerimiz tamamen organik diyeceklerdir. Hayır arkadaşlar,organik üretemiyorlar,gerçekten çok detay içerir,organik üretim zordur. Uğraşmak istemiyorlar,kolaya kaçıyorlar. Mesela organik yumurta üretiminde tavuğa organik yem ile beslemek ile organik olmayan yem ile beslemek arasında çok fark vardır hem maddi açıdan hem zahmet açıısından. Aynı durum organik süt için hayvanların beslenmesinde de geçerlidir. Arıcılıkda da organik üretim oldukça zahmetli masraflıdır ve daha az ürün elde edilir. Zeytin ve zeytinyağında bu saydıklarıma göre daha kolaydır organik üretim.


    YAZILARIMIN FAYDALI veya YARARLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORSANIZ,YAZILARIMIN DEVAMININ SAĞLANMASI AÇISINDAN MORAL/MOTİVASYON SAĞLAMASI İÇİN YAZIMIN SAĞ ÜSTÜNDEKİ YADA SAĞ ALTINDAKİ BEĞENİ 👍 BUTONUNA TIKLAYABİLİRSİNİZ.

    SAĞLIKLI BESLENİN,SAĞLIKLI YAŞAYIN,SAĞLICAKLA KALIN..

    Bu forumda üyelerin isteği üzerine bazı firmalar analiz sonucu ve belgelerini paylaştı. Bunlardan Villa Turqan mesela bizzat Trendyol ilanlarına belgeleri yüklemiştir. Trendyol ve HepsiBurada gibi eticaret platformlarında ilanlarda soru soran belge isteyenlerin de çoğu bu forumdan üyelerdir.

    Bu forum başta zeytinyağı firmaları olmak üzere bir çok firma için müthiş bir tanıtım ortamıdır. Başlarda size pozitiftim ama belge sertifika isteyen üyelere " siz kimsiniz,polis misiniz,savcı mısınız" belge istiyorsunuz şeklinde cevaplar yazmanız bu forumda sizin iflasınızdır.

    Siz trendyolda eğer belge istenirse sunmak zorundasınız burayı kabul etmeseniz de.

    Ben şuan sinir oldum,sizi "organik" ifadesini kullanarak tüketiciyi yanıltarak satış yaptığınız için hem bulunduğunuz İl'in yetkili kurumuna hem Cimer'e hem ilgili bakanlıklara şikayet edeceğim.

    Bu şikayet işini de çok çok iyi yaparım. Bakın görün üretim ve depolama alanlarınız,muhasebe evraklarınız,kurumsal belgeleriniz kontrol edilmeyecek mi?

    İlla devletin yetkili kurumları kontrol etsin diyorsanız o da olacak. Siz kendinizi kurnaz,bizi IQ düşük seviyede yaratıklar mı sanıyorsunuz.

    Organik ifadesini yazılı olarak kullanarak satış yaptığınıza dair ekran görüntülerini ve kayıtları aldım. Şu 2 gün doluyum,dediğim şikayetleri ilgii yetkili kurumlara yapacağım.

    Daha önce yanıltıcı içeriklerle zeytinyağı satan firmaları da şampuan satan firmaları da şikayet etmişliğim ve sonuç almışlığım var. Sahte kozmetik ürünleri satışı yapan çok büyük bir firmanın ortaya çıkmasını sağlamışlığım var.

    Panik yapmayın, "organik" ifadesini değiştirmeyin. Gerçekten organik üretim ve satış kontrolleri ile üretim satış yapan bunun için ciddi masrafa giren firmalara da desteğimiz olsın "organik üretim veya satış" sertifikası belgesi olmadığı halde "organik" yazarak satış yapıp piyasada avantaj sağlayanları şikayet ederek.

    Organik kelimesinin zeytinyağı satışlarında kullanılabilmesi için "Organik üretim denetimlerinin yapıldığı,organik üretim yapıldığının onaylandığı,organik ürün satıldığı" belgesine sahip olmanız gerektiğini bilmiyorsanız öğreneceksiniz,bence biliyorsunuz ve bilerek kullanıyorsunuz organik ifadesini.

    Zeytinyağında organik üretim ve organik ürün belgesi almak oldukça zahmetlidir,maddi olarak da masraflıdır.

    Benim ürün "organik" deyip geçemezsiniz. Şuraya sadece belge resmi koyup satışlarınıI arttırmak varken işi yokuşa sürüp ilgilileri terslediniz. Ürünleriniz hakkında şüpheyi arttırdınız.

    Burada,her zeytinyağı üretenden yada satandan "organik üretici yada organik ürün" belgesi istenmiyor. Ürünümüz "ORGANİK" diyenden isteniyor. Bunu 2 sebepten istiyor insanlar.: Eğer gerçekten denetlenmiş onaylanmış organik sertifikalı (belgeli) organik ürünse bu fiyata çok çok iyi deyip almak için. 2. sebep: Sadece organik sertifikalı zeytinyağı kullananlar olabiliyor,bu yüzden isteyenler oluyor.

    Siz organik üretim sertifikasını gösterdiğiniz an buradaki üyeler 5 litresi / 550 TL olan zeytinyağını sizin deponuzda bırakmaz,bitirirler. Bu forumun takipçileri Türkiye'de DH Fırsatçıları diye isim yapmış,hikayelere konu olmuştur. Fiyat/kalite çok avantajlı süper fırsat ürün yakalayınca depo yaparlar.


    Bu platformda ve Trendyol gibi platformlarda belge isteyenlerin emailine hemen 24 saat içinde belgeleri gönderen,hatta ilanlarına ekleyen firmalara saygılar sunuyorum tekrar. Zaten o firmalara teşekkürümüzü ve sevgimizi alış veriş yaparak göstermeye çalışıyoruz.

  • kocaballi kullanıcısına yanıt
    düzenlenecek...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Öveçli naturel

    Bu mesaj silindi.
    firma yetkilileri yerine kullanıcı yorumlarını bekliyoruz konuya

    Eğer iyi malın satıcısıysan buraya gelip reklam yapmanıza gerek yok, iyi mal reklamsız da satar, siz sadece fiyatı uygun tutun
  • Ayvalıkta suan 18 lira yagin litresi..
  • Özdilek'te Komili ege sızma 3lt 64.90₺, sıcak gibi.
    Carrefour'da aynı ürün 5ltsi 119₺.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blueheron

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    tariş zeytinyağı güney ege sızma 3 litre 54.95 tl

    07.05.2016 - 20.05.2016 tarihi arasında geçerlidir.





    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadow2315 -- 15 Mayıs 2016; 19:38:44 >
  • yerel olabilir çünkü başka çağdaşta görmedim.
    ümitköy çağdaş (küçük olan)
    komilinin riviera zeytinyağı 5lt si 69 tl ancak üretim tarihi 2015 son tt2017 ocak. çok acil ihtiyacı olan varsa bakabilir ancak 3-4 tane vardı en son bir de tadı güzel değil beğenmedim yemek yaparken kullancaksanız bir bakın derim ama domatese koymak için tadı yeterli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadow2315

    tariş zeytinyağı güney ege sızma 3 litre 54.95 tl

    07.05.2016 - 20.05.2016 tarihi arasında geçerlidir.





    Naturel Sızma Doğal Zeytinyağı Fırsatları [Sadece Fırsat Paylaşımı ve Önerisi]

    Alıntıları Göster
    Zeytinyağı ve çam balını hep teneke ile tanıdıklardan alıyorum. Zeytin yağını denize bakan yerde yetişmiş ilk hasattan yapılanı, balı ise çam-çiçek karışık istersem ikinci kesim, sadece çam istersem birinci kesimden alıyorum. Fiyatlar yağ da 250 tl, bal da 250 tl. Zeytinyağı tenekesi 17-18 lt, bal 25 kğ. civarındadır. Sadece bilgi amacıyla yazdım.
  • Tariş siyah teneke fırsatı bilen duyan var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_alone

    Tariş siyah teneke fırsatı bilen duyan var mı ?
    Aynı satıcılar buraya gelmiş yine çok bilmiş bir şekilde reklam yapıyorlar. O zaman bu konuyu açmanın ne mantığı kaldı? Adam 30 40 TLye yağ satıyor. Bir de kalkmış foruma özel %10 indirim yaptım diyor. Yuh artık yuh....

    Şu an dizemlik yağ piyasa 13 - 14 TL bu fiyatları şişirenler ahanda burada atıp tutanlar. 20 liradan bir kuruş aşağıya vermeyen köylü bile artık 17 - 18 liradan yağ veriyor. Bunlar hala nasıl adam kazıklarım derdindeler.

    Konuyu görünce heyecanlandım ama hemen altında satış yapan elemanlar gelmiş reklamını yapmış hemen. Kardeşim 20 liranın altında sızma yağ satmıyorsan git reklamını başka yerde yap. Burası sıcak fırsatlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatin

    Aynı satıcılar buraya gelmiş yine çok bilmiş bir şekilde reklam yapıyorlar. O zaman bu konuyu açmanın ne mantığı kaldı? Adam 30 40 TLye yağ satıyor. Bir de kalkmış foruma özel %10 indirim yaptım diyor. Yuh artık yuh....

    Şu an dizemlik yağ piyasa 13 - 14 TL bu fiyatları şişirenler ahanda burada atıp tutanlar. 20 liradan bir kuruş aşağıya vermeyen köylü bile artık 17 - 18 liradan yağ veriyor. Bunlar hala nasıl adam kazıklarım derdindeler.

    Konuyu görünce heyecanlandım ama hemen altında satış yapan elemanlar gelmiş reklamını yapmış hemen. Kardeşim 20 liranın altında sızma yağ satmıyorsan git reklamını başka yerde yap. Burası sıcak fırsatlar.

    Alıntıları Göster
    takip
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baggio2


    quote:

    Orijinalden alıntı: nazım55

    Zeytinyağı ve çam balını hep teneke ile tanıdıklardan alıyorum. Zeytin yağını denize bakan yerde yetişmiş ilk hasattan yapılanı, balı ise çam-çiçek karışık istersem ikinci kesim, sadece çam istersem birinci kesimden alıyorum. Fiyatlar yağ da 250 tl, bal da 250 tl. Zeytinyağı tenekesi 17-18 lt, bal 25 kğ. civarındadır. Sadece bilgi amacıyla yazdım.

    25 kg balı 250tl ye alıyorsanız o bal değildir bence

    Neden ön yargılı bakıyorsunuz anlamadım. Zeytinin toplanmasından yağ oluncaya kadar görüyorum, toplandığı ağaçları bile biliyorum, bal kovanlarının yerini hangi çamlardan aldığını görüyorum bu yüzden hiç şüphem yok, peki ya sizin ? Bulunduğum bölgede herkes balı , zeytin yağını kendi üretmiyorsa bu şekilde alır, zaten sizin çok para vererek aldığınız sağlıklı ürünleri biz yemeyiz, damak tadımıza uymaz ?
  • nazım55 N kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım kapanan konu zaten bu yüzden kapandı. Bir kaç uyanık satıcı burada kendilerine piyasa yapıyorlar. Şu alınmaz bu alınmaz ama onların 30 liralık malı alınır. Bunlar üreticiden 13 liraya yağ alan uyanıklar burada yok soğuk sıkım yok erken hasat yok bilmem ne adıyla fahiş fiyata yağ satıyorlar. İnadına uygun fiyatlı paylaşımlar yapılması taraftarıyım. Şu an yağ piyasasında dizemlik yağ 13 - 14 TL. 20 liranın üzerinde yağ satanlar resmen kazıklıyorlar. Paketlemesi vergisi bilmem nesi yağ perakende 20 TL bunun üzerine almayın aldırmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suatin

    Arkadaşım kapanan konu zaten bu yüzden kapandı. Bir kaç uyanık satıcı burada kendilerine piyasa yapıyorlar. Şu alınmaz bu alınmaz ama onların 30 liralık malı alınır. Bunlar üreticiden 13 liraya yağ alan uyanıklar burada yok soğuk sıkım yok erken hasat yok bilmem ne adıyla fahiş fiyata yağ satıyorlar. İnadına uygun fiyatlı paylaşımlar yapılması taraftarıyım. Şu an yağ piyasasında dizemlik yağ 13 - 14 TL. 20 liranın üzerinde yağ satanlar resmen kazıklıyorlar. Paketlemesi vergisi bilmem nesi yağ perakende 20 TL bunun üzerine almayın aldırmayın.
    Tekrar söylüyorum, zeytin yağını deniz gören yerde yetişmiş olandan alacaksınız, ayrıca hem balı hem de yağı bildiğiniz, gördüğünüz yerden alacaksınız.Ne demek 25 kğ. bal 250 olmazmış , tenekesi 250 tl. balın özgül ağırlığı fazla olduğundan 25 kg gelir. İsteyen 10 liradan isteyen 150 liradan alır, herkes sağlığını kendi düşünsün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nazım55

    Tekrar söylüyorum, zeytin yağını deniz gören yerde yetişmiş olandan alacaksınız, ayrıca hem balı hem de yağı bildiğiniz, gördüğünüz yerden alacaksınız.Ne demek 25 kğ. bal 250 olmazmış , tenekesi 250 tl. balın özgül ağırlığı fazla olduğundan 25 kg gelir. İsteyen 10 liradan isteyen 150 liradan alır, herkes sağlığını kendi düşünsün.

    Kesinlikle. Sorunda burada başlıyor xaten siz görüyorsunuz süreci biz göremiyoruz doğal olarak 10tl ye bal almaz şrhirde yaşayan insan çünki sahte olduğundan %99 emindir.benimde bal yapan tanıdıklarım var bu fiyata satmaz kimse. Biz de haliyle markalaşmış ödül almış firmalardan kampanya dahilinde kaliteyi ucuza almaya çalışırız 10 tl lik balınız afiyet olsun size.
  • Bu konular oteki başlıkta tartisildi hala da konuşuluyor. Birakin insanlar neyin sicak neyin soğuk firsat olduğuna kendileri karar versinler. İnsanlarin begenilerini ipotek altina almak kimseye dusmez. Saticilarin foruma özel kampanya yapmasi kural dışı değil. Reklam yaomasi kural dışı. Sadece 20 liranın altı sıcak fırsat olsaydi özem in kampanyasi o kadar ilgi gormezdi baslikta.
  • mcroses kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam dünden beri yazacağım tartışma olmasın diye yazmadım. Ham zeytinin kilosu 3 e dayanmış en iyi ihtimalle 8de 1 yag çıkıyor ve 10da 1 de sıkımı yaptırdıgın fabrika alıyorken 20 üssü kazıklanmak nasıl oluyor.
    Gg ve internette litresini 11 liraya da bulursun almak isteyene lafımız olmaz. Litresini 13 liradan gg da satan isminde körfez olan bi firmanın yagının içinde neler cıktıgını tarım bakanlıgının sunmuş oldugu listede görmüştüm.
    Ben komili tariş yudum vs sızma alacagıma aynı fiyattan soguk sıkım erken hasat alabiliyorsam indirim varsa neden almayayım.
    Neyin sıcak fırsat olup olmadıgına herkes kendi karar verse milletin yerine karar verilmese saygı gösterilse daha iyi olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: archdark

    Aynen hocam dünden beri yazacağım tartışma olmasın diye yazmadım. Ham zeytinin kilosu 3 e dayanmış en iyi ihtimalle 8de 1 yag çıkıyor ve 10da 1 de sıkımı yaptırdıgın fabrika alıyorken 20 üssü kazıklanmak nasıl oluyor.
    Gg ve internette litresini 11 liraya da bulursun almak isteyene lafımız olmaz. Litresini 13 liradan gg da satan isminde körfez olan bi firmanın yagının içinde neler cıktıgını tarım bakanlıgının sunmuş oldugu listede görmüştüm.
    Ben komili tariş yudum vs sızma alacagıma aynı fiyattan soguk sıkım erken hasat alabiliyorsam indirim varsa neden almayayım.
    Neyin sıcak fırsat olup olmadıgına herkes kendi karar verse milletin yerine karar verilmese saygı gösterilse daha iyi olacak.
    Bu linkten aldım pina zeytinyağını bakalım ;

    http://www.sanalpazar.com/pina-erken-hasat-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt/i-50812170

  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Bu linkten aldım pina zeytinyağını bakalım ;

    http://www.sanalpazar.com/pina-erken-hasat-naturel-sizma-zeytinyagi-5-lt/i-50812170



    Alıntıları Göster
    Bence bu sayfanın yanında bir de zeytinyağı ana konusu oluşturmak gerekir gibi geliyor.

    Orada da isteyenler hem fiyatları hem de tüm konuları rahat rahat konuşabilmeliler. Birisi, şurda şu fiyata buldum derse de, git sıcak fırsatlara yaz denemez haliyle.
    Kısıtlayıcı olup bu başlıkta sürekli kurallar ve yasaklar koymak bana mantıksız geliyor.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.