Şimdi Ara

Moralinizi bozmayın, puan değil yüzdelik dilim önemli.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çocuklar ve veliler merhaba,


    Genel olarak belirtilenler Kasım2015 sınavlarının en zor TEOG olduğuydu ve çocukları şaşırtabilen tartışmalı sorular da içeriyor olduğu. Dün ve evvelki gün yapılan Nisan 2016'daki 2.ci sınavların ise, ilkini de geçip daha da zor olduğu. Eski zor SBS'ler seviyesinde diyenler var. Özellikle Matematik ve Türkçe, ancak Fen'de de zor ve zorlayıcı sorular varmış. (Tabii kimine bunlar kolay gelmiş olabilir, bahsettiğim genel izlenimler). Hatta İnkılap, Din ve İngilizcenin de diğer üçü kadar zor olmasa da hata yapılmaya daha açık (geçen seneki TEOG'lara göre) oldukları gözlenmiş.

    Unutmayın bir önceki TEOG ve özellikle Kasım 2014'teki ilk sınav en kolay TEOG sınavıydı, ilkinde 4742 tam yapan çıkmıştı. Bu sene bu sayı çok düştü.

    Dolayısıyla puanlar da düşecek.
    Unutmayın okullara yerleşmelerde puan değil, sıralama yani yüzdelik dilim önemli.
    Bir sene 480'le girilene, daha zor soruların olduğu başka bir sene 5-10 puan (ne kadar olur bilmiyorum) daha düşüğüyle girilebilir, zira easa gösterge puan değil yüzdelik dilimlerdir.

    Özellikle geçen senenin oldukça kolay ve bu senenin oldukça zor olmasından dolayı geçen senenin puanlarını sakın kıstas almayın.

    Bence taban puanlar bayağı düşecektir ama ne kadar bilmiyorum. 5 mi düşer 10 mu 15 mi bilmiyorum ama sanki bayağı düşecek gibi. Ayrıca her dilimde aynı puan düşmez tabii, en üstlerde bir kaç puan düşüyorsa daha aşağılarda daha fazla düşer genelde vs. Yığılmalara filan da bağlı.

    İkinci TEOG sonuçları da belli olunca, Haziran'da e-okulda yayınlanınca, yüzdelik dilimler de yayınlanacak. İşte geçen senelerin yüzdelik dilimleriyle bunu karşılaştırmanız gerekli.

    Üstelik bu sene sınava, geçen seneye göre 113 bin daha az çocuk girdi. Geçen sene 1 milyon 287 bin iken bu sene 1 milyon 174 bin sanırım.
    %8.77 daha az kişi yani. Yaklaşık %9

    Yani geçen sene dilimi %1 olarak gelen bir öğrenci 12870. sırada olurken, bu sene dilimi %1 gelen 11740. sırada gelecek yani 1000 kişi daha ilerde olacak.

    Kısacası moralinizi bozmayın, yüzdelik dilimlerinizi bekleyin. Özellikle Anadolu Lisesi, Fen Lisesi için filan endişeli olanlar biraz rahatlayın, geçen seneye göre daha düşük puanlarla bu sene aynı yere yerleşilebilir görünüyor. Bekleyin önce yüzdelik diliminiz gelsin öğrenin. O zaman daha bir belli olacak nereye girebileceğiniz.

    Hangi okula girebileceğinizi puanlar göstermez, yüzdelik dilimler çok çok daha iyi bir göstergedir.

    Umarım gönlünüzdeki okul olur.







  • En son sbs'de (en zor olan) bizim buranının fen lisesi önceki sene 470 ile almıştı ama o sene o kadar zor olmuşki puan 390'a düşmüş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 494 alıyorum. İFL hedefim. 496 ile alıyor. Umarım girebilirim. Umutlarım bitmişti, umutlarımı tazelediniz :)
  • İFL gelecek sana, inanıyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Dün ve bugünkü full mü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    ilk teog 1 fen, ikincisi 1 mat 1 ink.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim 470 geliyor Haydarpaşa Anadolu olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ilk dönem 2 ynlş,2.teog full.Puanım 495.3 hedefim İFL yafa Koç lisesi.Umarım girerim.Nedense 2.teog kolay gibi geldi bana.Birincisi daha zor gibiydi şahsi fikrim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Inkılap soayal-kültürel sorusunun iptali için açılan imza kampanyası 35000 imzaya yaklaştı: CHANGE.ORG IMZA KAMPANYASI
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.