Şimdi Ara

AMD R9 470 ve R9 480'nin Computex 2016'da Tanıtılması Bekleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
1.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AMD'nin yeni Polaris serisinden R9 470 ve 480'i Computex 2016'da tanıtacağı iddaa edilmiş.

    Yine söylentilere göre

    R9 470'in 50 watt
    R9 480'in 130 watt

    tdp değerleri olacakmış.

    GDDR5 veya GDDR5X olup olmayacağı belli değil (büyük olasılıkla GDDR5)

    R9 480 için 1440p 60 fps kartı olacak şekilde piyasaya çıkacağı belirtilmiş.

    Computex 31 Mayıs - 4 Haziran arasında.
    Başka bir kaynakta, Computex'de olmazsa, E3 2016'da (14 Haziran-17 Haziran) tanıtılabilir demiş.


    http://wccftech.com/amd-radeon-r9-480-470-polaris-10-polaris-11/
    http://www.techpowerup.com/221720/amd-to-launch-radeon-r7-470-and-r9-480-at-computex
    http://www.guru3d.com/news-story/amd-radeon-r7-470-and-r9-480-at-computex-or-e3.html







  • AMD kaderine razı, hep aynı isimlendirme, aynı teknolojiler, değişen hiçbir şey yok, devrim yok.

    Umutlar Polaris'te artık üst seviyeye kendini kabul ettirmesi için son şansı oldu oldu olmadı, alt seviyelerden kurtaramaz kendini daha.

    O kadar ezik durumda ki 3.5GB'li, ilk çıktığında çok fazla CW sorunu bildirilen 970'e bile üstünlük kuramadı hala dünyanın en iyi f/p'si 970, bana göre kesinlikle bir yarış söz konusu falan değil çok eskidendi onlar. 1)Nvidia 2)AMD

    1000 TL'nin üstünde para ver git driver rezillikleriyle uğraş, Nvidia reklamlı bir oyun çıktı mı eyvah bu sefer de uyum sorunu yaşar mıyım, uygun driveri ne zaman gelir korkuları yaşa, birçok başyapıt oyunun Nvidia ile beraber geliştirildiğini gör, ona uygun özel efektlerin geliştirildiğini gör ve bunları kullanama, kötü bir şey bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Nisan 2016; 16:26:11 >




  • 50W ve 130W TDP he ?
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    bu zamana kadar sana katılıyorum hocam ancak bu dx12 olayı amd ye bir ivme kazandirabilir. Şu ana kadar mevcut nvidia kartlari dx12 de düşüş yaşadı. Ayrıca yeni teknolojiler var amd de başka konularda paylaşıldı sanıyorum. Eğer Nvidia Pascal kartlar ile dx12 de amd yi yakalayamazsa amd bunu avantaja çevirebilir. Nvidia nin dx11 de yaptığı sıçramanın benzerini görebiliriz. Tdp sorunuda kalmamış ayrıca kartlarda. Zaten bu seferde sıçrama olmazsa ezilmeye devam ederler bundan sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TDP sorunu kalmamış diyorsun kardeşim bakıyorum şimdi Nvidia'nın eski teknolojisi ve 970 gibi güçlü bir kartı bile 145W istiyor, sen 480'e 135 diyorsun asıl rakip olacak 490'ı hiç sormayalım o zaman ? Yeni çıkan teknolojisi Nvidia'nın bir önceki teknolojisini geçemiyorsa kusura bakma ama bu gene hüsranın belirtileri gibi umarım olmaz umarım rekabet artar.

    Bu arada Nvidia'nın da TDP konusunda zaten iyiyken çok daha büyük atılımlar yapacağını duydum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 17 Nisan 2016; 16:38:28 >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    valla hocam hiç umrumda değil artık sistem toplamayi planlıyorum 1060 veya 480 hangisi önce çıkarsa onu alicam. Beklemekten sıkıldım çünkü Maksat yeni nesil olsun çok ust duzey oyun oynamiyorum zaten. Biraz daha uzun ömürlü olsun maksat. Bakicaz artık performanslara, rekabet artar umarim dediğiniz gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    biraz bilgi kirliliği var şuan anladığım kadarıyla

    bi kaynak yazdığım gibi kesin değerler vermiş baska bi kaynak 470 icin 50w altinda, 480 için 100w civarında tdp değerleri yazmış. Yakında dökülür iyice net bilgiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 490 ya? Onun hakkında bilgi yokmu? Amd nasıl 3.5glık cızırtılı kartı geçemedi? En iyi f/p r9 390xtir. Gtx 970e göre çok daha iyi ve ucuz. Pascallar çıktımı nvidia bir sürücü yayınlayıp gtx 700ün performansını düşürdüğü gibi gtx 900üde düşürecek. Nvidiyı tdp dışında almak için bir sebep yok. Bu r9 390 dada aynı bu r9 380dede. Gtx 960 la r9 380i karşılaştırınca tdp dışında hiç neden yok. "1.Nvidia 2.Amd" bunu neye göre söylüyorsunuz? Aynı fiyat segmentinde Amd daha performanslıyken nasıl Nvidia daha iyi oluyor? Driver hikayesi eskide kaldı crimsondan sonra.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celonfix -- 17 Nisan 2016; 17:00:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu'cular kanağlıyo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala Nvidia 1 Amd 2 yazanlar var bide teknolojiyi nvidia takip ediyormuş.
    Şuan teknolojinin doruk noktası olacak şey DX12 ve bakıyoruz nvidia 3 senelik kartı bile geçememis.
    DX12 yayilmayada başladı.
    Yakinda nvidia pert oluyor yavaş yavaş böyle giderse arkayida zor toplar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insallah ikiside kafa kafaya gider de rekabetten bizimde cuzdanimiz rahatlar
    Bu da konuya bir fakirin bakisidir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Teknik yaklaşıkm modu on ;

    O kadar ezik o kadar pis bir teknolojiye sahip ki AMD öyle böyle değil anlatamam

    Teknik bilgimi detaylı bir şiir ile bitiriyorum;

    Çok ısınıyor alev gibi oluyor , mangal yakıyoruz cpu'larında ,
    bir driver gidiyor bir diğeri geliyor gpu'larında...
    offf AMD'em offf n'oldu sana böyle yiğidim,
    Yıllar önce başı dik, gözü pek idin,
    Yiğit dendiğinde akıllara sen gelir idin,
    Rüzgar seni anar,ılık bir serinlik verirdin...
    Şimdi adına şiirler yerine neler yazılıyor.
    Düşmanların davul zurna çalıyor...
    Bu dünya sana dar olmuş,
    Nvidia sevenler sana el olmuş,
    Ne yapsan beğenmezler,
    Ne göstersen görmezler,
    Ne söylesen duymazlar.
    Dx12 ile yiğitliğine dönmüş iken,
    Komşu kızla söz kesmiş iken,
    Gün senin günündür
    Kimseye aldırma,gözün pek iken...



    DH Teknik yaklaşım modu off.




  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Ahahha İyi güldüm ya:)) o değilde şiir harbi on Numara olmuş:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gtx295

    Ahahha İyi güldüm ya:)) o değilde şiir harbi on Numara olmuş:))

    Başka türlü anlatılmıyor çünkü birçok fanatiğe gerçi bunu da anlamazlar ya.Fanatiklik yaptıklarını bırak , ciddi ciddi teknik bilgiyi bildiklerini zannedip yazıyorlar ,doğrusunu gösterip inceleme ve yazılarla hatta mühendislik bilgisiyle , matematiği ile gösteriyorsun yine de Hayır sen yanlış biliyorsun öyle değil diyorlar.

    Hissederek(ciddi ciddi) donanımın düzgün çalışmadığını söyleyen mi dersin , mühendislik olarak sorunlu çıkan bir kartı hala en iyi işlerden biri olarak gören mi dersin ne ararsan var forumda.Eskilerden kimse kalmadı.

    Teknik bilgi olarak "Rubisco" olsun , her ne kadar nvidia hayranı olsa da nvidia ekran kartı testlerinde "demircibu" olsun vs foruma bilgi katan herkesi şutladılar sanırım forumdan.




  • Knisath kullanıcısına yanıt
    Amd ne yapsa yaranamiyor ki.. Yazık şu fanboylara.. Birde biz fan değiliz derler.. daha kartlarin teknik Bilgileri bile yokken Yok kötü Yok şu kartin tdp si söyle böyle saçma sapan mesajlar atıyorlar.. adamlar tdp nin ne olduğunu bile bilmiyorki.. sanıyorlar sistemleri çok güç çekince çok fatura gelecek.. Hadi bakalim amd yi bekliyorum güzel fiyattan gelirse kaparim 2 tane 480 power maarafida az olur:))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bit pireciler gelmeden tüymek lazım konudan.
  • Evett gel gelelim fasulyenin notlarına bu zamana kadar ati-amd serüveni ile yola devam etmiş (hali hazırda devam eden) biri olarak benim gönlümdeki yeri başkadır Amd firmasının ileriye dönük yeni (gerçi koz olarak elinde hazır bekletiyordu bazılarını) atılımlarını hasretle (dx12 zaten geliyor gümbür gümbür bana göre) bekliyor gözlemliyorum...gerçekten Fanboy olan birine anlatması çook ama çok zor hatta boşuna,buradaki mesele matematik-teknik bilgi meselesi olmayıp (makul olan dışında) adamın hayata bakış açısını değiştirmek (Reel gerçekle Tanıştırmak) gerekiyor buda elden gelmediği için kullanıcılara bari elinizdeki pilavdan olmayın diye tavsiye verebiliyoruz...Tabii herkes istediği ürünü En uzun süre ile en verimli şekilde kullanma alma özgürlüğüne sahip yalnız amd her zaman benim gözümde kullanıcı cebinden daha az many (hali hazırda daha uygun fiyatlı eski konuları hesapları açmanın manası yok günümüz değerlerini referans olayı ) çekmiştir...Buda benim açımdan extra ++++plus demektir...Forumda bazı kullanıcılar eski-güncel olmayan veya artık zamanın doğru kabul edilen değerlerini hala savunması Son kullanıcıyı gerçekten uzun vadede sıkıntıya düşürebilecek yorum-matematik-teknik bilgi vermekten kaçınmaması hakkaten ilginç zaten bunlara kalsa kartları kendileri üretip test edip hissederek (Ne alaka ise Hissetmek) test aşamasında oluşan sürecin dışında kalan genel olarak kullanımı etkileyen unsurları yok sayıp ve bunu adına matematik-teknik bilgi diyorlar...Çok enteresan gerçekten anlamakta zorlanıyorum...

    Forumda Amd-Nvidia'den Önce kullanıcı (donanımı dahildir) gelir bu benim görüşüm gerisi kullanıcının takdirine kalmaktadır...En önce beni bağlar kimseye ahkam keser gibi teknikbilgi-matematik gibi konuları tekelime (sanki bilgiyi,hesaplamayı benden sorulur edası) alıp buna göre yorum yapmaktan kaçınırım (kabul gören durumlar harici) zannımca doğrusu budur anlamamakta ısrar eden fanboya yapacak birşey zaten yok....tablo,Değerler,benchler ve Kabul edilen,çoğunluk bazında Firma-gönüllü-tüzel-tekel kişi kuruluş test değerler ortada bunu üzerine hala gereksiz polemik yaşamak ayrı bir Tezat gerçekten...

    Dipnot: Şu benchmark olayına bi türlü ısınmadım ısınamıyorum manupilasyona açık bir konu en sağlıklısı kullanıcı testleri...
    Forumda gerçekten Faydalı yardımsever arkadaşların kaldığını gözlemliyor ve dikkat kesiliyorum her zaman tek kaynak problemli olma ihtimali vardır kullanıcıya kalan araştırma ile en verimli olanı uzun vadede tabii edinmektir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klement -- 17 Nisan 2016; 20:39:45 >




  • valla hocam amd, nvidia umrumda değil tek derdim yeni nesil ancak dx12 de amdnin yükselen bir ivmesi var eğer 480 önce çıkarsa o açıdan sevinebilirim. Tdp degerleride güzel bana 4,5 sene yetecek bir kart olur iste :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MühendisMurat kullanıcısına yanıt
    Dx12'de 380X ile kapışan GTX970 ile benzer güç tüketimindeler ki 480 380X'den daha az güç tüketecek.Unutmayın Nvidia'da bu güç tüketimlerine yeni mimari ile geçmişken AMD mevcut mimari üzerinde optimizasyon yaparak düşürmüştü.

    Genelde GTX970 daha iyi performans verebilir fakat DX11 gibi DX12 de yayıldığın da , konsol portu oyunların her geçen gün arttığını düşünürsek AMD buradan iyi pay kapacaktır.



    Bu mesaja eklenen görseller:





  • Ya yok benim markalarla alıp veremediğim yok ki

    gtx 650ti boosttan r9 280 e, ondan gtx 680 e geçmiş biriyim ille de tuttuğum marka diye bir şey yok. Bazı arkadaşlar ezberden yorum yapıyor onları iğneliyorum. Yoksa ne işim olur amd nvidia kavgasına taraf olmakta.

    Yalnız, 970 ler ucuzlar bu sebepten, elleri ovuşturmaya başladım bile.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.