Şimdi Ara

ABD tankının altında can veren Samarralı yaşlı kadın..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni Şafak Gazetesi
    İbrahim Karagül'ün 5 Ekim Salı(dünkü) yazısı....Okumanızı tavsiye derim...

    Günlerdir Irak ve Filistin'de eş zamanlı bir katliamlar zincirine tanıklık ediyoruz. Bir yanda Ariel Şaron, diğer yanda Şaron'la aynı zihinsel yapıya sahip ABD yönetimindeki işgal çetesi, Müslüman dünyanın iki toplumunu kıyımdan geçiriyor. Bütün bunlar olurken, belki de katliamlardan daha vahim bir duruma da tanıklık ediyoruz: Tepkisizlik... Sanki bu iki millet, Yahudi ve Hristiyan siyonistlerin ırkçı duygularını tatmin etmek için kurban seçilmiş, dünya, Irak ve Filistin halkının boğazlanmasını zımnen onaylamış ya da kanıksamış. Türkiye ve bölgedeki Müslümanların bu suskunluğu paylaşmaları, gelecek için endişe verici.

    İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında altı günde 71 Filistinli şehid oldu, yüzlerce Filistinli yaralandı. İsrail, saldırıların haftalarca devam edeceğini belirtiyor. Kuşatma altındaki Gazze'de yüz binlerce insan açlık ve susuzlukla karşı karşıya. Dünyadan tecrit edilen bölgede ilaç sıkıntısı çekiliyor.

    Irak'ta yaşanan trajedinin boyutlarını kestirmek ise mümkün değil. Samarra'da, kelimenin tam anlamıyla kıyım yapan Amerika, kadın ve çocukları dünyanın gözleri önünde katlediyor. Ağır hava saldırıları ile yerleşim birimleri enkaza çevrilirken insanlar diri diri toprağa gömülüyor. Sadece Samarra'da 150 kişi şehid oldu, yaralı sayısı tespit bile edilemiyor.

    Samarra hastanesinin koridorlarında iki sıra halinde dizilen cesetlerin görüntüsünü, sokaklardan cesetleri toplayıp toprağa veren Samarra halkının kimsesizliğini, cesetleri bile kurşun yağmuruna tutan ABD askerlerinin alçaklığını, Samarralı yaşlı bir kadının bir ABD tankı tarafından ezilerek öldürülmesinin dehşetini kim unutabilir?

    Haftalardır bombalanan Felluce'de sadece dünkü bombardımanda çoğu kadın ve çocuk 11 kişi öldü. Irak'ta ölenlerin sayısını tespit etmenin imkanı kalmadı. Bir kurşunla, ya da bir şarapnel parçasıyla ölümlerin yanısıra, uygulanan vahşet yöntemlerinden dehşete düşmemek, aynı tabuta konan iki yaşında, üç yaşında, dört yaşında çocuk bedenlerine bakmak, gazete ve televizyonların yayınlayamadığı çocuk katliamlarına ilişkin görüntülerine tahammül etmek mümkün mü?

    İsrail'in Filistin'de, Amerika'nın Irak'ta uyguladığı tek yöntem var: Katliam. Savaş uçakları, helikopterler, füzeler, tanklar, normal bir savaş için geliştirilen bütün silahlar insanlara karşı, insan bedenine karşı kullanılıyor.

    Ortada bir savaş yok, ortada bir çatışma yok, ortada ölçüsüz bir şiddet, tek yanlı katliam ve korkunç bir sessizlik var. Her gün duygusuz bir şekilde, yanı başımızdaki insanların onar onar, yüzer yüzer ölümlerini seyrediyoruz. Birileri hiç utanmadan bütün bu olanları "operasyon" olarak tanımlayabiliyor. Katliamlar gün geçtikçe artacak, genişleyecek. ABD'nin sivil halkı bombalamanın dışında hiçbir planı yok. Direniş güçlendikçe onlar savunmasız insanları imha edecek, kentleri, köyleri harabeye çevirecek. Direnişi bu yöntemle de kıramazsa belki de kitle imha silahlarına başvuracak. Bunu yapmayacağına dair hiçbir güvence yok. 11 Eylül sonrası açıklamalar bu korkunç ihtimali besliyor.

    ABD ve İsrail'in kanlı senaryolarının arkasındaki güçler Irak ve Filistin'in dışında yeni savaş alanları istiyor. Suriye'ye saldırı istiyor. Sudan'a saldırı istiyor. Yardım kuruluşları Darfur konusundaki ABD iddialarının abartılı olduğunu söylerken onlar Darfur krizini Sudan'a yönelik "rejim değişikliği"ne dönüştürmeye çalışıyor.

    Amerika'nın Irak işgalinin, İsrail'in Filistin'de uyguladığı vahşetin en büyük destekçilerinden olan ve ABD'yi Sudan'a saldırmaya çağıran evangelistler, bölgeye moral turları yapıyor şimdi. George Bush dahil, ABD yönetimindeki Hristiyan ırkçıların el üstünde tuttuğu Pat Robertson, binlerce müridi ile Kudüs'e gelerek İsrail'in Gazze'deki katliamına destek verdi. Pazar günü Kudüs'e gelen ve taraftarlarıyla İsrail'e destek şovu yapan Robertson, İsrail'i yüceltirken, ağır eleştiriler yönelttiği Müslümanlar'ı "Tanrı'nın planını bozmak"la suçladı. Filistin devletinin kurulmasının "Şeytan'ın planı" olduğunu iddia eden kıyamet savaşçılarının liderlerinden Robertson ve beraberindekiler, Yahudi yerleşim birimlerini gezip moral verdiler. İsrail'de yayınlanan Haaretz gazetesine göre Robertson, Doğu Kudüs'ün Müslümanlara bırakılmasının "Şeytanın İsa'nın gelişini engellemeye yönelik planı" olduğunu söylerken Müslümanlara; "Tanrının planını engelleyemeyeceksiniz" demeyi de unutmadı. Robertson ve ekibi, İsrailli resmi kişiler, devlet görevlileri tarafından ağırlandı.

    Bu sapıklar, marjinal bir grup değil. Onlar Beyaz Saray'a kadar uzanan, ABD'nin küresel savaşının arkasındaki en önemli motivasyonu oluşturan, Filistin ve Irak işgallerini kıyamet savaşının başlangıcı olarak gören, Hz. İsa'nın yeryüzüne dönmesi için savaşın genişletilmesi gerektiğine inanan, katliam ve aşağılamaların kutsal savaş için zorunlu olduğunu öğütleyen, ABD yönetimi ve ordusu içinde geniş taraftar bulan, Şaron ırkçılığı ile özdeşleşen insanlar... Onlar, Ebu Gureyb'deki işkencelerin deşifre olmasıyla haberdar olduğumuz, şu anda Ummul Kasr'dan Süleymaniye'ye kadar onlarca esir kampında hala devam eden işkence ve tecavüzleri teşvik eden, bunun için "ABD askerine kılavuz" adı altında broşürler bastıran, esir alınan bir Müslüman'a nasıl işkence edileceğine, Müslüman kadınların nasıl aşağılanacağına ilişkin on maddelik taktikler belirleyen ve askerlere dağıtan insanlar...

    Irak'ta ve Filistin'de akan kan, bir gün, sadece işgalci ve fanatik destekleyicilerini değil, bu bölgede yaşayan, sessiz/tepkisiz kalanları da boğacak. Irak'ın ve Filistin'in yalnızlığı, kimsesizliği ne kahredici bir durum...



  • kaynağa bak yeni şafak hayatı yalan o gastenin
  • mzuhaz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tunedpipe

    kaynağa bak yeni şafak hayatı yalan o gastenin



    tabii boy boy çıplak kadın resimleri varmiyor diye demi.....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: savasay

    quote:

    Orjinalden alıntı: tunedpipe

    kaynağa bak yeni şafak hayatı yalan o gastenin



    tabii boy boy çıplak kadın resimleri varmiyor diye demi.....


    Kadınmı hani nerede
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orjinalden alıntı: savasay

    quote:

    Orjinalden alıntı: tunedpipe

    kaynağa bak yeni şafak hayatı yalan o gastenin



    tabii boy boy çıplak kadın resimleri varmiyor diye demi.....


    Kadınmı hani nerede



    kanka ciddi bi mesele
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.