Şimdi Ara

Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DOĞRU KARTUŞ DOLUMU

    Yıllardır dolum yaparım ama görüyorum ki hem kullanıcılar hemde bu işten ekmek yiyenler bu konularda halen bilgisiz. Bu işlere yeni başlayanlarda bu yanlışlar denizine düşüyor ve bir süre sonra pişmanlıklar, zaman ve para kayıpları alıp basını gidiyor. Ülkemizde malesef satıcılar olabildigince bilgisiz oldugu icin bir cok probleme neden oluyorlar. Onlara göre kartus doldurmak tıpasını aç mürekkebi bas, tıpasını kapat, bir kac damla damlasın sonra yazıcıya tak seklindedir ki bu tamamen yanlıstır.


    Öncelikle orjinal bir canon kartuşu düşünelim.
    Elimize aldık. Üstteki bandını söktük. Alttaki turuncu korumasını kırıp cıkarttık. Hic bir akma veya damlama yapmaz. Makinaya takarız ve yine iceride akma veya kirletme yapmaz. Bir sürü sayfadan sonra bile yazıcı kafasının altı temizdir. Mürekkep birikmesi ve kirlenme yoktur. Cünkü orjinal kartuşta ters basınc yoktur mürekkebi uca doğru itmez.


    Ters basınc mürekkebi uca dogru iter, bu ise damlamalara ve akmalara sebebiyet verir. Ters basıncı engellemek dolum mantıgını bildikten sonra kolaydır. Ama ben bugüne kadar hic bir satıcının bunu bildigini veya anlattıgını görmedim. Sadece hakkını yemiyeyim cescesorun samandıralı bazı modellerinde ters basıncı engellemek icin bir dizayn oldugunu gördüm fakat bu kartusların da stabil calısmadıgına şahit oldum alıp denedigimde. Dizaynında ufak degisiklikler yapılmalı. Bence en güzel kartus eski klasik tip dolum kartuslar.

    Orjinal kartuslara baktıgımızda gözden kacan bir yer vardır. Süngerin üstü mürekkepsizdir. Cünkü sünger tepesine kadar mürekkeple dolarsa, mürekkebi tasıyamaz ve aşağı dogru akıtır. İste bu damlama ve tasma yapar kafada. Peki orjinalde mürekkep süngerin hangi seviyesindedir dersek cevap süngerin yarısının altında olacaktır.
     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi


    Dolumlarda ise ceyregi gecirmemek daha saglıklıdır. Çeyreğe kadar mürekkep doldurduktan sonra sünger daha fazla mürekkep çekmesin diye süngerin üst deliğide kapatılmalıdır.
     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi

    Benim tavsiyem ise zaten kullanmakta oldugunuz dolum kartusu varsa mürekkep bittikten sonra doldurmadan önce ilk iş süngerin üstündeki deliğin bir bant ile kapatılıp öyle doldurulması olacaktır.
     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi


    Kartuşu bu sekilde doldurduktan sonra yazıcıya takmadan önce ilk olarak sünger üstü deligini kapattıgımız bantı sökelim, sonra altındaki turuncu aparatı cıkartalım ve göreceksiniz ki aynı orjinal kartus gibi ne akıtma yapıyor nede damlama. Yinede ucunu kagıt havlu ile silip öyle yazıcıya takalım.
    Bu arada büyük siyah kartuş hacim olarak fazla oldugu icin acemilere tavsiyem kartusun mürekkep haznesini en fazla yarıya kadar doldurmaları olacaktır. Yoksa kafada akıtma yapabilir.



    KARTUŞ TEMİZLEME
    Yanlış doldurulan bir kartuşu temizlemek için genellikle 2 yöntem vardır.
    1- alkollü suyu şiringa ile kartuşa doldurarak temizlemek. Aynı sekilde sıcak su ile de yapılabilir. Süngerler beyazlayana kadar bu işlem devam eder. Sonra sünger kurutmaya geçilir. (kagıt havlu keceye sabitlenir ve süngerdeki sıvı emdirilir.)

    2- Yıkamak icin vakit yoksa direkt kagıt havlu ile kartus icindeki mürekkep cektirilir.
    Gecen hafta büyük kartuşta denedigim pigment mürekkep cok dandik cıktı. Püskürtme ucunda mürekkep dikenli dikenli püskürdü, kafa altında birikme yaptı. Acilen degistirmem gerektigi icin kartustaki mürekkebi önce siringa ile tıpasının oradan cektim. Süngerde kalan kısmı ise kagıt havlu ile bosaltıp düzgün bir pigment mürekkep doldurdum. Sorun yok.
     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi



    MÜREKKEP TESTİ
    Bunlar canon yazıcılar icin gecerli.
    - Renkli mürekkeplerde en kolay test fotokopi kagıdına kücük bir damla mürekkep konulur. Kagıt kısa sürede emiyorsa yada mürekkep hemen kagıda nüfus ediyorsa iyi. Ama bazı mürekkepler kagıtta bir kac dakika sonra bile halen damla gibi yapısını bozmadan durabiliyor iste bu iyi degildir. Almayın veya geri gönderin.
    - kafanın altında sacaklı, kılcıklı bir mürekkep görüntüsü oluşuyorsa iyi degildir. (kafa iyi püskürtemedigi zaman yanlara sacak atıyor)
    - püskürtme ucunda yogun birikme yapıyorsa iyi degildir. (yanlıs kartus dolumu yani ters basıncta bunu yapabilir.)


    Kolay gelsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meco -- 3 Nisan 2016; 14:32:22 >







  • hp yazıcıma yeni kartuş aldım bitti mürekkep doldurdum ama bulanık yazdırıyor neden böyle sorunla karşılaşıyorum
  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    yazıcının modeli ve kartusu nedir? ayrıca bulanık baskıdan örnek bir foto eklerseniz daha iyi olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meco

    yazıcının modeli ve kartusu nedir? ayrıca bulanık baskıdan örnek bir foto eklerseniz daha iyi olur

    yazıcımın modeli hp 2060 kullandığı kartuş ise hp 704 numaralı kartuş,

     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi

    resimde görüldüğü gibi yazılar bulanık ayrıca siyahlar tam siyah değil gri gibi inkser mürekkeple dolum yaptım acaba mürekkepte mi sorun var

    @meco
    Bu mesaja eklenen görseller:

     Doğru Kartuş Dolumu - Kartuş Temizleme - Mürekkep Testi




  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    Püskürtme uclarında tıkanıklıklar var, beyaz cizgilerden belli. Digerleride tıkanmak üzere olabilir cünkü yarım tıkalıda böyle sacaklı püskürtme yapıyor kartuslar. net bir püskürtme yapamadıgı icin gözünüze bulanık gözüküyor.
    Kartuşu sökün ve altına bakın normalde temiz bir yüzey olması gerekir ama eger yogun bir mürekkep birikmesi varsa veya kılçıklı/sacaklı/dikenli bir görüntü varsa sorun mürekkepten olabilir. (tabi diger her seyin dogru oldugunu varsayarsak)
  • kartuşu söküp baktım altında biraz mürekkep birikmesi var altını solisyonla temizledim süngerden biraz mürekkep çektirip yeniden denediğimde daha düzgün yazdırdı ancak yine tam siyah yazmıyor neler yapmalıyım mürekkebim sorunlu sanırım hangi marka mürekkebi almalıyım önerilerinizi bekliyorum @meco
  • melancholy861 kullanıcısına yanıt
    renk tonu 1- mürekkepten olabilir 2- hızlı yazdırma modunda olabilir.
    eger standart yazdırmada siyah renk soluksa mürekkep rengindendir.
  • Eline sağlık baya güzel anlatmışsın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ters akimi bilmiyordum, ne dolum anlatimlarinda nede videolarda karsilastim, anlatim icin tesekkurler, Orijinal kartusta hava kismi sunger uzerinde degilde ön kısımda, sungerin uzerdinde hava alacak yer gorunmuyor, ön kısmamı bant çekeyim ozaman?
  • IroNLizard kullanıcısına yanıt
    Daha halen 5-6 renkli yazıcılara 4 renk mürekkep satmaya calısanlar var. Daha mürekkep ayırımı yapamayan satıcıların oldugu bir yerde ters akımı filan nereden bileceklerde anlatacaklar.

    Sizin kartus hangi seri bilmiyorum ama süngere giden bir hava deligi mutlaka olur iste dolumdan önce hem alt keçeyi hemde o deligi hava almayacak sekilde kapatırsanız olay tamamdır.
  • Bilgiler için çok teşekkürler meco. Önerebileceğin bir doğru dolum videosu var mı peki? Yada kendin mi çeksen. İzlediğim birçok videoda bile böyle titiz yaklaşılmıyor dolum konusuna.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hasilyus

    Bilgiler için çok teşekkürler meco. Önerebileceğin bir doğru dolum videosu var mı peki? Yada kendin mi çeksen. İzlediğim birçok videoda bile böyle titiz yaklaşılmıyor dolum konusuna.

    Video bilmiyorum belki youtubeda vardır arastırmak gerek. Önemli hususları yazdım kartusu aparatına oturt, süngerin üstündeki hava deliğini bantla, tıpayı aç ve mürekkebi doldur. Dolum bitince tıpayı kapat, delikteki bandı sök, aparttan çıkart. Her ihtimale karsı kagıt havluya düz bir zeminde bas ve sil sonra yazıcıya tak. Akma veya damlama yapmayacaktır bu sekilde. Yalnız büyük kartuşu yarım doldur. Bir iki dolumdan sonra olay oturacaktır.
  • Bu konu çok iyi olmuş, teşekkürler.

    Hp 8600 Plus yazıcı aldım. Demo kartuşlar bitmeden yenisini almanın derdine düştüm. Ama ne yapayım ne edeyim karar veremedim.

    Hazır muadil 4 lü seti 19$
    http://www.aliexpress.com/item/4-Compatible-Ink-Cartridge-to-HP-950XL-Officejet-Pro-8100-8600-8600-Plus-Printer/32258644834.html?spm=2114.13010208.99999999.291.Ric1vN

    Doldurulabilen kartuş seti 16$
    http://www.aliexpress.com/item/for-hp-950-new-Refillable-Ink-cartridge-for-hp950-951-for-hp-8610-8620-8640-8680/2045532736.html?spm=2114.13010208.99999999.273.Ric1vN

    Sizin gösterdiğiniz kartuşlarda sünger var. Ben bu kartuşlarda sünger göremedim.

    Bir de mürekkebi de yurt dışından almayı düşünüyordum. 15$
    http://www.aliexpress.com/item/Excellent-quality-hp-950xl-hp-951xl-ink-for-hp-Officejet-Pro-8600-Pro-8100-printer-100ml/622891531.html?spm=2114.13010208.99999999.267.Ric1vN

    Türkiye'deki sitelerde doldurulabilen kartuş seti çok pahalı iken. Mürekkep yurt dışına göre çok ucuz. Ancak hangisi kalitelidir bilemiyorum, fotoğraf baskısı da aldığım için mürekkep önemli, hem yazıcı kafasınıda korumuş olurum.


    Sizin tavsiyeniz nedir hocam?
    Mürekkebi nereden temin etmeliyim?
    Göndermiş olduğum doldurulabilen kartuşlar iyi midir?




  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    sizin makinanın kartuşları büyük tip o sebeple sünger yok. verdiginiz linklere baktım ben dolan kartusu tercih ederim fiyatı uygun yalnız mürekkep biterse çip ölür demişler acaba hepsinde böylemi yoksa sadece bu modelde mi durum böyle araştırın derim. Mürekkebi yurt dışından almanıza gerek yok buradan alın derim.
  • meco M kullanıcısına yanıt
    %20'nin altına düşürmeden doldurun demişler, aksi takdirde yazıcı kartuşun kullanılmasına izin vermiyormuş, orjinal takılmasını istiyormuş.

    İlanlarda bu notu düşmüşler hep.
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.

    Mürekkepleri universal ve ürüne yönelik olarak ayırt etmişler bazı satıcılar.

    Sizce çok önemli mi bu?
    Yani Canon yazıcının sarı renk tonu ve alışkanlığı ile HP nin sarısı farklı özellikte mi oluyor?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mechatronik M kullanıcısına yanıt
    döküman ve belge ağırlıklı bir yazıcı oldugu icin HP veya Canon üniversal mürekkep kullanmanız cok bir fark yaratmayacaktır diye düşünüyorum.
  • Merhaba hocam konu hort olacak ama ben hp 304 kartuş kullanıyorum ve bu ters akım olayı bunda da var mıdır kafam çok karıştı benim doldurma şeklim üzerindeki etiketi söküp şırıngayla mürekkebi basıp etiketi takmadan alttan hava alma aparatı ile hava alıyorum ve sonra etiketi geri yapıştırıyorum bu yanlış mıdır kafam gerçekten çok karıştı ters akım olayını heryerde araştırdım ama anlamadım yardımcı olur musunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hp 304 oyle ters akim falan yok murekkebi siyah orjinalde 4ml demo ise 1ml anca basarsin fazlasi tasar zaten basina bela olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekniktime

    Hp 304 oyle ters akim falan yok murekkebi siyah orjinalde 4ml demo ise 1ml anca basarsin fazlasi tasar zaten basina bela olur.
    Üst kabağı sökülüp, içindeki ölü bölge kullanılır hale getirilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stentli -- 21 Mayıs 2020; 20:43:37 >
  • ben denedim ,Kartuş süngeri bile buldum kartuşun içini genişlettim ama ne olduysa işlem bitince kartuş bozuldu.90 tl yeni kartuş aldım siyah renkli demo kartuş kullanılıyorda siyah çok az sürekli bitiyor o yüzden siyah almak sart sıkıntım yok su an renkliyi en az 10 kere siyahı da 2 kere doldurdum hp 2620 benim işimi gördü resim kağıdına çıktı aldım bayağı güzel ben memnun kaldım kenarlar az boş orayı da kes at....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.