Şimdi Ara

364. Dönem [Ağustos 2016] Uzun Dönem, Kısa Dönem ve Yedek Subay Adayları (92. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.102
Cevap
49
Favori
135.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Vayy torunlar gidiyor musunuz sonunda sizde askere ne yapcanız bu sıcakta ?

    361 KD dedeniz olarak sorunuz varsa mesaj atabilirsiniz

    İstanbul Maltepe çıkan olursa ulaşsın bilgi veririm
  • Birde bu kadar korkmayın beyler aslanlar gibi askere gidiyorsunuz yok OHAL yok kısalacakmı su gibi geçiyor 6 ay merak etmeyin yani
  • Beyler Sahil Güvenlik az mı bu kadar yahu.

    Yok mu başka çıkan kardeşim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni açıklama gelmiş çocuk oyuncağı gibi 24 saat geçmeden 180 derece haber çıkıyor.

    http://www.hurriyet.com.tr/askerlik-suresi-kisalacak-mi-milli-savunma-bakanligi-aciklama-yapti-40176377
  • nisanda basvuran arkadaslar neden mayis celbiyle gitmedi? yer mi yoktu durum nedir ? yani neden agustosa kaydi gitmeniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaman bir sekilde geciyor arkadaslar. Günü geldiginde 1 dk bile bekletmezler sizi. Burada her seyi gercekten dūsūnūyorsunuz. Sorguluyorsunuz kendinizi. Herkes dūzenini kurmus, evlenmis. Dūzen oturtamamıslık insanın yūzūne burada carpar. 94 lū komutan evini, arabasını alıp size emir verdigi zaman veya askerlere arabasını yıkattıgı zaman öyle bi yūzūne carpar ki insanın anlatılmaz yasanır.

    Artık bi noktadan sonra gecmisi unutuyorsunuz. Sanki 20 yıllık arkadaslarınız, yıllardır yasadıgınız yer oluyor bölūgūnūz. Acemideyken bile yemin töreninde alaya otobūslerle insanların sizi izlemeye gelmesi size hayranlıkla bakmaları grur veriyor emin olun. Pasa, belediye baskanı, vali geliyor. Garip duyguları yasattı askerlik. Hem de cok garip.

    Asıl stres burdan cıkmaya yakın iken baslıyor. Sizin yasadıklarınız stres bile degil buna emin olun. 95 tertiplerin, sözūm ona ana avrat dūmdūz giden her gūn kurtulmak icin can atan tiplerin agladıgını gördū bu gözler. Haksızda sayılmazlar hani ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Simdi sevk basvurusu yapmaya calistigimizda 22 29 tarihleri arasında sevk yapabilirsiniz. 4.08 tarihine kadar subeye gidebilirsiniz diyor. Bu ne demek. Biz önceden sülüs aldık ama yine de subeye mi gidecegiz demek oluyor bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • srdr91 S kullanıcısına yanıt
    363 KD olarak su an usta birligimde askerlik yapmaktayim. Kastamonu hakkinda bilgi vereyim. Kastamonu egitim alayinda 1. Bolukte egitim gordum, birinci bolukten dorduncu boluge kadar 1. Tabur olarak gecmektedir ve 1. Taburun bulundugu yer 2. Tabura gore daha kotu durumdadir. Bizim taburun oldugu kisim nizamiyeye uzak alayin en ucra kosesinde ancak ikinci taburun oldugu kisim nizamiyeye yakin ve alayin en islek bolgesinde. Fast food gibi imkanlar var, playstation, langirt, internet kafe, sinema gibi imkanlarda var ancak fast food olarak adlandirilan yerin icinde bulunan playstation ve langirtlar yine ikinci tabura gore daha kotu, o yuzden umarim ikinci tabura dusersiniz oranin sosyal imkanlari biraz daha guzel bu nedenlerden dolayi. Cogu komutanin tayini ciktigi icin komutanlar hakkinda bilgi veremeyecegim, bizim donemin komutanlari on numara insanlardi insallah yeniler de oyledir ve hakkinizda hayirlisi olur. Ayrica, en buyuk sorununuz dus olacak ama usta birliklerinde genelde dus sorun olmaktan cikiyor, benim bulundugum karakola gore konusuyorum. Yaniniza cok esya almayin, kisisel temizlik malzemelerinizi bol tutmaya bakin. Benim safak atarsa 85, ben de sizler gibi gitmeden cok heyecanliydim arkadaslar ama uniformayi giydiginizde zaman geciyor merak etmeyin, 6 aydan sadece 2,5 ay civari kaldi, zaman yeri geliyor cok hizli geciyor yeri geliyor cok yavas, malum cok telasli doneme denk geldik, biz su an askerde olanlar ve siz yeni gelecek olan arkadaslar insallah sorunsuz, kazasiz, belasiz bitiririz askerligi. Erzincandan selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar Foça jandarma yedek subay var mı benim orası çıktı yedek subay 104 yazıyor branş

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • saü1991 S kullanıcısına yanıt
    Var dostum aynisi bende de yaziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladım kardeşim nedir bizim bu durum komando muyuz biz yoksa normal jandarma mi takım komutanı yazıyor silüs te

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen nerelisin kardeş nereden geleceksin foça meslek nedir senin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 357'ydim 364 olmuş. Zaman nasıl geçiyor anlamak zor. Kıbrıs'ı mı özledim ne
  • saü1991 S kullanıcısına yanıt
    Istanbul kardes. Yalniz sevk belgesinde takim komutani diye bir sey goremiyorum ben suan baktim da. Tam neresinde yaziyor senin sevk belgesinin. Yanlis mi bakiyorum ben acaba. Bu arada bankada calisiyordum.

    Edit: simdi baktim da muv. Ozelligi diye bir yer var orada TK.K. yaziyor. Sanirim o dedigin gibi takim komutani demek. Anlayacagin usta birligine gidince oradaki birlikte erlere komuta veren rutbelerden biriyiz. Ama komandoluk mevzunu anlamadim ben.

    Oradan arkadaslar ile konustugum kadariyla astegmen egitimi alcaksiniz yani temel komando egitimi diyorlar. Ancak, doktor da olsan baska bir sey de olsan eger astegmen olarak gidiyorsan o egitimi aliyorsun ve her yerde oldukca zormus.

    Benim dusundugum sey insallah eski donemlerdeki gibi doguya yollayip sacma sapan tim komutani vs diye surmezler bizi. Cunku o buyuk bir problem bizim icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malimusavirizmir -- 31 Temmuz 2016; 5:33:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mali musa sevk tarihiniz 11-12 agustos ise komado cıkmıs 2.5 aylık egitiminiz var acemi

    sevk tarihi 28-29 temmuz ise ki zaten bu geçti. Buda 1 ayylık meslekci yedek subay oluyor.

    Arkadasım komanda astegmen suan urfada hudutcu sınır karakolunda 30-40 tane askeri var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ben 4 unde son gunu aksam 6-7 gibi teslim olacagim bi sikinti olurmu acaba ucak biletini falan oyle ayarladim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler tecil işlemlerinde fotoğraf götürmeye gerek var mı bir kaç arkadaş gerek yok vesikalık götürmene orada web cam ile çekiyorlar dedi doğru mudur
  • Sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olurum arkadaşlar.Atarsa $93

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infected_

    Sormak istediğiniz birşey varsa yardımcı olurum arkadaşlar.Atarsa $93

    Nerde yapıyorsun hocam askerliği ilk acemi birliğinde telefon götürsek sokabilir miyiz? Bir de genelde duş almak sıkıntı diyorlar senin bulunduğun yerde mi öyleydi acemi bildiğindeyken? Son olarak acemi birliği kaç gün?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    doğru gerek yok
  • 
Sayfa: önceki 9091929394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.