Şimdi Ara

HDD boyut kaybı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar bu konu cok acıldı ama benim denemedigim sey kalmadı,geri donusum kutusunu kapattım,sistem geri yuklemeyi kapattım ama uc parcaya boldugum hddmin ikinci parcasını 3gb,son parcasını da 1gb eksik goruyor windows.Yani bilgisayarımda sag tıkladgım zaman bi bolume, kullanılan alan diskin icinde sag tıklayıp baktıgım alandan buyuk oluyor.Yani gercekte kullandıgımdan daha fazlasını kullanıyormusum gibi.Norton ghost falan kullanmıyorum.Bunu nasıl duzeltecegim bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kharia -- 5 Ekim 2004, 18:50:32 >



  • tekrar fdısk at.ama bukadar kayıp olur tabi
  • gözükmeyen boyutların bir kaç nedeni:
    1.si hiç bir hdd üzerinde yazdığı bayt kadar değildir. bunun nedeni 1mb=1024 kb. örneğin 40 gb lik bir hdd aslında 39,0625 gb dır. üretici firmalar bunu yuvarlarlar.

    2.si ise fdisk yaptığın zaman birincil dos sürümü kısmına ayırdığın bölüm, senin kullanamayacağın, senin göremeyeceğin bölümdür. yani bunu kayıp olarak algılayabilirsin.

    yani veri kayıpları normaldir. eğer hdd nin gerçek boyutunu tam olarak gözünle görmek istersen bir kez daha fdisk yap, geçerli sürücüleri sil, tam boyutuna bak.
  • xp altında partisyon ları düzenlediysen işlem için(birde 1.cil ve genişletimiş alanları gerektiğ gibi ayarlamadıysan) 4-8 mb lik bir alanı xp saklar (takas alan olarak kullanır diskpart işlemlerinde eğer çoksayıda düzensiz part varsa bu alan artar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.