Şimdi Ara

Kısa kısa haberler ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Plextor PX-716A ve UF DVD±R/RW modelleri duyruldu

    DVD yazıcı piyasasında en son nokta olan 16X DVD+R yazma, çift katmanda 4X yazma gibi eklentileri içeren Plextor PX-716A (dahili model) UF (harici model) duyruldu. Kuzey Amerika'da 15 Ekimde sunulması beklenen ürünlerin dahili versiyonu 149$'dan, harici versiyonu 239$'dan sürülmesi düşünülüyor. 16X yazma 8X'lere göre çok büyük bir artı kazandırmıyor zira diskin sadece son kısımlarında 16X^'e geçilebiliyor ve 1 dakika hızlanırsa şanslı sayılıyor. Yalnız 8.4 Gb kapasiteli DL (çift katman) yazımında 4X ile 2.4X arasında 15 dakika fark var (40-25). Daha fazla bilgi için buraya bakınız.

    HP Itanium 2 64-bit sunucularının üretimini bıraktı

    Dünyada çok ufak bir kesim hitap eden tamamen 64-bit işlemci mimarisinin tek işlemcili ve iki işlemcili sunucularının (zx2000 ve zx6000) üretimini HP bıraktı ve bunun yerine 32-bit olup, 64-bit genişlemelerini destekleyen Nocano çekirdeğine yani yeni Xeon'lara yöneldi. Bunun dışında firma Opteron işlemcili sunucularda üretmeye devam ediyor. Fakat 4 ve üzeri modeller satışa devam ediliyor. Maksimum ise 256 işlemcili model satılıyor.

    Sandisk'ten Extreme III serisi Flash hafıza kartları serisi

    Yüksek hızlı kartlarını diğer markalardan çok daha farklı sunan ve bunun başarısını hep yaşayan Sandisk şimdide Extreme III serisinde hem ucuzluğu hem yüksek kapasiteyi hemde hızı beraberinde sunuyor. Sandisk üstelik bunu tüm platformlarda yapıyor. Compact Flash serisi için 1 Gb, 2 Gb, 4 Gb olmak üzere üç model sunuyor fiyatlarıda 139$'dan 560$'a kadar değişiyor. Secure Digital için 1 Gb kapasite ve 140$ fiyat verilmekte. Sony sistemlerde kullanılmak üzere Memory Stick Pro ise 1 Gb ve 2 Gb modeller verilmekte ve fiyat 279$ ile 560$. Kartların yazma hızlarıda 18 Mb/sn ile 20 Mb/sn arasında.

    Intel Kablosuz yerel ağ eklentili çipsetleri iptal etti

    Yaz başında piyasaya sürülen ve LGA-775 soketi için hazırlanan i915 ve i925 çipsetlerinin güney köprüsünde sunulması planlanan W eklentisi artık üretilmeyecek. Bunun nedeni olarakta zaten piyasada çok fazla ucuz erişim noktası (access point) olduğu ve güvenlik çekinceleri gösterildi. Diğer bir neden de anakartın üzerine yani bir sürü manyetik dalgaların alanların üretildiği bir yere böyle bir cihazın yerleştirilmesinin riskli olabileceği zira Intel önceden bunu ertelediğini duyurmuştu.








  • plextor linki yanlış olmuş.
  • a
  • bu kartlar hıızlı kullanılan cihazlar aynı,hız sadece kart okuyucular için hızlı,gerisi hikaye.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.